آیا برای شما هم پیش آمده است که کابل شارژر گوشی موبایل خود را به پریز برق متصل کنید و پس از گذشت چند ساعت متوجه شوید که دستگاه، شارژ نشده است؟ اگر پاسخ شما به پرسش بالا مثبت است، باید بگوییم که تنها نیستید. این روزها افراد زیادی با سؤال چرا گوشی شارژ نمیشود، به اینترنت مراجعه میکنند.
واقعیت این است که دلایل متعددی برای شارژ نشدن گوشی وجود دارد. این دلایل، ممکن است سختافزاری یا نرمافزاری باشند اما در بسیاری موارد نیز عدم شارژ شدن دستگاه موبایل، ناشی از خرابی لوازم جانبی گوشی است. منظور لوازمی هستند که کار شارژ کردن گوشی (کابل و آداپتور) را انجام میدهند.
اگر میخواهید، دلایل شارژ نشدن گوشی را بدانید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. به احتمال قریب با مطالعه توضیحات ارائه شده به علت مشکل ایجاد شده برای تلفن همراه خود پی میبرید.
همانطور که در بخش قبل به آن اشاره شد، شارژ ندشن گوشی میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که برخی از آنها مربوط به قطعات گوشی است و دلایل دیگر را میتوان به لوازم جانبی مرتبط دانست. در این بخش هریک از این دلایل را به صورت کامل مورد بررسی قرار خواهیم داد.
در زمان بروز مشکل شارژ نشدن گوشی، نخستین کاری که باید انجام دهیم، بررسی سلامت شارژر است. امروزه بسیاری از شارژرها از آداپتور و یک عدد کابل جداگانه تشکیل شدهاند؛ البته برخی از آنها نیز یک تکه هستند. در هر حال اگر از کابل رابط استفاده میکنید، دقت کنید که اگر زدگی یا پارگی داشته باشد، نه تنها شارژ شدن گوشی را دچار مشکل میکند، بلکه خطرناک است و ممکن است، باعث اتصالی یا حتی خراب شدن دستگاه تلفن همراه گردد.
لازم به توضیح است که اگر مشکل از کابل شارژ باشد، قطعاً میتوان گوشی را با استفاده از یک کابل دیگر (به شرطی که سالم باشد) شارژ کرد. بدیهی است که در چنین مواقعی، تنها راه رفع مشکل، تعویض کابل رابط است.
سوکت یا پورت شارژ گوشی را میتوان واسطه بین باتری دستگاه موبایل و شارژر دانست؛ به عبارت بهتر با اتصال کابل شارژ به سوکت مربوطه، جریان برق به باتری انتقال مییابد. حال اگر این سوکت، خراب باشد، طبیعتاً شارژ دستگاه با مشکل مواجه میگردد.
لازم به ذکر است که گاهی اوقات ممکن است به علت آلودگی سوکت شارژ، جریان برق به درستی انتقال نیابد؛ همچنین احتمال دارد که کانکتورهای داخل پورت خراب باشند. گاهی اوقات نیز سوکت، حالت لق دارد.
در هر صورت بعد از مطمئن شدن از سلامت شارژر و کابل رابط، باید به بررسی سوکت شارژ گوشی پرداخت. اگر این قسمت ایراد داشته باشد، باید بسته به نوع مشکل، تعمیر گوشی در دستور کار قرار گیرد.
شارژ نشدن باتری گوشی، همیشه نشاندهنده مشکل جدی نیست؛ گاهی اوقات ایراد از پریز برق است؛ به همین دلیل در حالت عادی، بسیاری از افراد، هنگامی که به یکباره متوجه عدم شارژ شدن گوشی خود میشوند، قبل از انجام هر کار، پریز دیگری را امتحان میکنند.
هنگام مواجهه با مشکل عدم شارژ شدن گوشی یا حتی کندی فرایند شارژ شدن باتری، یکی از اولین اقداماتی که باید انجام دهید، بررسی آداپتور شارژر است. در گام اول سلامت ظاهری آداپتور را بررسی کرده و در صورتی که آثار شکستگی یا ضربه خوردن در آن مشاهده میکنید، این وسیله را کنار بگذارید؛ زیرا علاوه بر شارژ نشدن گوشی، ممکن است، خطرات دیگری را نیز در پی داشته باشد.
در گام بعدی، حتی اگر آداپتور، سالم است، با استفاده از یک آداپتور دیگر گوشی خود را شارژ کنید. در صورتی که باتری دستگاه، بدون هیچ مشکلی شارژ شد، به احتمال زیاد، آداپتور شارژر گوشی شما خراب است و باید آن را تعویض کنید.
اگر از گوشیهای برند شیائومی استفاده میکنید، بدون شک یکی از مهمترین و رایجترین دلایل شارژ نشدن گوشی شیائومی، خرابی باتری است. عواملی مانند عدم شارژ به موقع گوشی و باقی گذاشتن آن در شارژ به مدت طولانی، ممکن است باعث خرابی باتری شوند؛ البته برخی از باتریها نیز عمر محدودی دارند.
بدیهی است که در صورت خراب شدن باتری گوشی، روند شارژ شدن کند شده و در مواردی به طور کامل قطع میگردد. در این شرایط باید باتری قدیمی و فرسوده را با یک باتری نو و سازگار با گوشی تعویض کرد.
آی سی از جمله قطعات سختافزاری است که خراب شدن آن میتواند، در روند شارژ شدن باتری گوشی اختلال ایجاد کند؛ البته تشخیص این ایراد چندان هم ساده نیست. توصیه کلی این است که پس از اطمینان از سلامت باتری، شارژر و بررسی نرمافزاری گوشی، درباره خراب شدن آی سی، همچنین تعمیر یا تعویض آن با یک فرد مجرب در زمینه تعمیر موبایل مشورت کنید.
در بخش داخلی دستگاههای موبایل، قطعهای به نام FL 11 وجود دارد که خراب شدن آن، موجب شارژ نشدن گوشی میشود. تشخیص این مسئله نیز همانند خرابی آی سی آسان نیست و معمولاً توسط تعمیرکار به شما اطلاع داده میشود. نکته قابل ذکر این است که معیوب بودن قطعه نام برده، علاوه بر این که عدم شارژ شدن گوشی را در پی دارد، اگر به آن رسیدگی نشود، باعث از کار افتادن کامل باتری خواهد شد؛ بنابراین در صورتی که بررسیها و روشهای ارائه شده در بخشهای پیشین جواب نداد، حتماً در اسرع وقت دستگاه تلفن همراه خود را به فرد متخصص بسپارید.
مواقعی پیش میآید که باتری، آداپتور، کابل شارژ و کلیه قطعات سختافزاری گوشی، سالم هستند؛ اما با این حال موبایل شارژ نمیشود. در این حالت، احتمال دارد که گوشی مشکل نرمافزاری داشته باشد.
از جمله مشکلات نرمافزاری رایجی که عدم شارژ شدن گوشی را در پی دارند، میتوان به آپدیت نبودن سیستمعامل، بهروز نبودن برخی برنامهها و اپلیکیشنها، وجود بدافزارها یا برنامههای مخرب و ویروسها، اشاره کرد؛ همچنین وجود برنامههایی که به تنظیمات شارژ و باتری گوشی دسترسی دارند، ممکن است، باعث بروز مشکل شود.
برای پیشگیری و رفع مشکلات نرمافزاری، توصیه میشود که حتیالامکان گوشی خود را در حالت خاموش به شارژ متصل کنید؛ زیرا در این حالت ویروسها و عوامل مخرب، اجازه دخالت ندارند و دستگاه به راحتی و با سرعت بالاتری شارژ میشود.
علاوه بر آنچه در بالا بیان شد، نصب آنتیویروس مناسب، حذف برنامهها و فایلهای مخرب، آپدیت سیستمعامل و سایر برنامههای کاربردی، همچنین ریاستارت و فورس ریاستارت کردن گوشی موبایل از جمله کارهایی هستند که برای برطرف کردن ایرادات نرمافزاری میتوان انجام داد. گاهی اوقات نیز با یک خاموش و روشن کردن ساده، مشکل برطرف میگردد.