کد خبر: ۲۶۹۰۶۰
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۷:۵۰
سازه فلزی سازه ای است ازجنس فولاد دارای تیر و ستون که به صورت عمودی و افقی برروی هم قرارگرفته و از طریق جوشکاری و یا اتصالات پیچ و مهره ای به یکدیگر متصل و پیکره ساختمان را شکل می دهد.

سازه فلزی یا اسکلت فلزی - شرکت ایستاسازه

سازه فلزی برج مسکونی

سازه فلزی سازه ای است ازجنس فولاد دارای تیر و ستون که به صورت عمودی و افقی برروی هم قرارگرفته و از طریق جوشکاری و یا اتصالات پیچ و مهره ای به یکدیگر متصل و پیکره ساختمان را شکل می دهد.

دلیل استفاده از سازه فلزی چیست؟

اسکلت فلزی از جنس فولاد است. این ویژگی باعث شده سازه ها درکنارمقامت و پایداری از خصوصیت جوش پذیری ، شکل پذیری، خم پذیری و همگن و ارتجاعی بودن برخوردار باشند. یکی از اصلی ترین دلایل به کاربردن اسکلت های فلزی درسازه ها و ساختمان ها رسیدن به وزن کمتر، خاصیت انعطاف پذیری و تحمل هرگونه ضربه و فشار ناشی از عوامل بیرونی مانند زلزله و در نتیجه تعادل و پایداری سازه است.

نصب بولت های صفحه ستون در سازه فلزی

بولت ها اولین قطعاتی هستند که در اسکلت ها فلزی به کار برده میشوند . این بولت ها باید به طور دقیق بین صفحه هاي ستون ها قرار بگیرند . این بولت ها باید به طریقی در جای خود قرار بگیرند که بتن ریزی بر روی آن ها انجام شود به همین منظور برای اجرای دقیق آن ها از شابلون های خاصی استفاده میکنند.

ساخت و ساز تیرها برای تکمیل ساخت سازه فلزی

ساخت و نصب تیرها به‌ طور مستقیم به نوع اتصال شامل جوشی، پیچی یا پرچی و همچنین گیردار بودن یا ساده بودن اتصالات بستگی دارد. هنگامی که تیرها را متصل میکنیم باید به عواملی همچون بعد جوش ، نوع جوش ، الکترود لازم برای جوش و .... توجه کنیم .
ساخت تیرها دارای 4 روش کشویی، اسپالیسی ، مفصلی و فنچی میباشد که استفاده از هرکدام از این روش ها بسته به نظر مهندس و شرایط دارد . البته ساده ترین روش ساخت تیر، روش کشویی میباشد .

نصب بادبند در سازه فلزی

وظیفه ی بادبندها مهار نیروهای اضافی از سوی باد یا زلزله ميباشد . در واقع میتوان گفت بادبندها جز مصالح مقاومتی به حساب می آیند . بادبندها باید به طور کاملا درست و دقیق نصب شوند تا عملکرد صحیحی داشته باشند .
برای نصب بادبندها از یک سری پروفیل مخصوص استفاده میکنیم که این پروفیل ها باید به طور دقیق در سر جای خود قرار بگیرند و سپس جوشکاری های لازم بر روی آن ها انجام شود . این قطعات بادبندها را معمولا بین ستون و تیرها جوش می دهند.

کنترل نهایی نصب سازه فلزی

پس از آنکه مراحل نصب اسکلت فلزی کامل شد، کنترل نهایی آن توسط مهندسین و متخصصان انجام میشود . در این کنترل انواع استانداردها و محاسبات و اندازه گیری ها بررسی میشود.

سازه مرکب و چگونگی تشکیل آن

 

سازه فلزی یا اسکلت فلزی - شرکت ایستاسازه

نمای شماتیک از ساختار سازه مرکب

سازه مرکب از ستون های بتنی و تیرهای فولادی تشکیل شده است و به عنوان سازه ای جدید و کارآمد شناخته می شود. در سیستم های سازه ای مرکب ظرفیت استهلاک انرژی از طریق تیرهای فولادی و سختی کافی از طریق بتن مسلح ایجاد می شود. با توجه به مزایای استفاده از فولاد و بتن به طور هم زمان، استفاده از این سیستم در ساخت سازه رو به افزایش می باشد.

ترکیب سیستم های سازه ای

همان گونه که در بالا نیز اشاره شد سیستم های مرکب، ترکیبی از ستون های بتنی و تیرهای فولادی می باشد. به کارگیری بتن و فولاد در سازه ها نقش زیادی در بهبود رفتار سازه در جهت افزایش مقاومت و شکل پذیری دارد. استفاده از بتن در ستون ها و به کار بردن قشر فوقانی بتنی به همراه آرماتوربندی مناسب می تواند با جلوگیری از کمانش ها جزئی و کلی در ارتقاء رفتارهای لرزه ای تاثیرگذار باشد.
بهبود جریان انتقال تنش ها، فراهم کردن دیافراگم موثر، جایگزین مناسبی به عنوان ورق پیوستگی، بهبود رفتار و عملکرد اتصال، تامین انسجام و یکپارچگی سیستم در جهت مقابله با گسیختگی و تامین مقاومت جانبی به وسیله شکل پذیری مطلوب از دیگر مزایای استفاده از بتن در سازه های فولادی است که در آن ها استفاده از فولاد برای ضوابط شکل پذیری به تنهایی کارآمد نیست.
استفاده از بتن و فولاد در ساخت و سازها به صورت گسترده صورت می گیرد. بتن به عنوان مصالحی با قیمت مناسب و سختی بالا شناخته شده و در برابر آتش سوزی بسیار مقاوم است. فولاد نیز از دیگر مصالحی است که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از این محصول به تنهایی در ساخت ستون در سازه های بلند غیر اقتصادی می باشد. علاوه براین استفاده از فولاد در سازه های بلند تغییر شکل های جانبی زیادی به همراه دارد.
هریک از این سیستم ها به تنهایی مزایا و معایبی به همراه دارند. برای مثال سیستم های قاب صلب بتنی از استحکام و اتصالات صلیبی مناسبی برخوردار می باشد. اما در مقابل از معایب آن می توان به عدم انعطاف پذیری، مدت زمان طولانی در اجرای این گونه سازه ها و وزن و ابعاد تیر و ستون ها اشاره کرد. از این رو ترکیب این این دو مصالح می تواند سیستم موثرتر و کارامدتری ایجاد کرده ایجاد کند.

سازه بتنی – شرکت ایستاسازه

 

سازه فلزی یا اسکلت فلزی - شرکت ایستاسازه
سازه بتنی بکار رفته در ساختمان سازی

مراحل اجرای سازه بتنی در سازه

مراحل اجرای سازه بتنی پس از گودبرداری و اجرای فونداسیون شامل اجرای ستون، قالب گیری سقف، آرماتوربندی تیرها، نصب تیرچه و بلوک و یا اجرای دال سقف و آرماتوربندی و بتن ریزی سقف می باشد.

1. گودبرداری و اجرای فونداسیون

گودبرداری اولین مرحله از اجرای اسکلت بتنی می باشد که تا جایی ادامه می یابد که خاک قابلیت باربری مناسب را داشته باشد. پس از آن بتن مگر را در سطحی بزرگتر از سطح فونداسیون (حدود ۵ تا ۱۰ سانتی متر بیشتر از ابعاد پی از هر طرف) اجرا می گردد و سپس اجرای بتن یزی فونداسیون آغاز می شود. فونداسیون ها به دو دسته کلی سطحی و عمیق دسته بندی می شوند. فونداسیون های سطحی دارای انواع مختلفی همچون نواری، گسترده و منفرد می باشند. فونداسیون های عمیق در خاک هایی که قابلیت باربری مناسبی در عمق کم را نداشته باشند و یا در پروژه هایی که سطح آب زیر زمینی در آن بالا است، اجرا می شود.

2. ستون در اجرای اسکلت بتنی

مرحله بعدی اجرای اسکلت بتنی ساخت ستون ها می باشد که بسیار حائز اهمیت است زیرا ستون ها اعضای فشاری هستند و هدف از استفاده آنها انتقال بار ساختمان به زمین می باشد. در این مرحله برای ساخت ستون ابتدا میلگردهای آن اجرا شده و سپس قالب بندی ستون انجام می شود. برای قالب گیری از قالب های چوبی یا فلزی استفاده می کنند. در مرحله آخر بتن ریزی انجام می شود. ستون های بتنی ساختمان بتن آرمه در اشکال و طرح های هندسی مختلفی مانند مربع، مستطیل، دایره و چند ضلعی قابل اجرا هستند.

3. اجرای تیر و سقف

در این مرحله از انجام اجرای اسکلت بتنی با توجه به ابعادی که در نقشه مشخص شده است تعداد میلگردها جایگذاری می شوند. میلگردهای تقویتی باید در ابتدا و انتهای تیرها جای بگیرند تا با بارهای وارده مقابله کنند. همچنین از این میلگردها هم در وسط و هم در بخش پایینی تیرها استفاده می شود تا امکان تحمل نیروهای کششی برای تیر فراهم شود.

4. اجرای سقف تیرچه بلوک

از دیگر مراحل اجرای اسکلت بتنی نصب سقف تیرچه و بلوک است. سقف تیرچه بلوکی که یکی از پرکاربردترین انواع سقف های قابل اجرا در سازه های با سازه بتنی می باشد از تیرچه و بلوک تشکیل شده است. برای اجرای این سقف ابتدا شمع ها قرار می گیرد و سطح زیرین تیرها روی آن قرار می گیرد. پس از آن آرماتوربندی و سپس قالب گیری محیطی تیرها انجام می شود. در مرحله بعد تیرچه ها نصب شده و بلوک ها در فضای بین دو تیر نصب می شوند. سپس آرماتورهای حرارتی و میلگردهای ممان منفی تیرها اجرا می شود. در نهایت اقدام به بتن ریزی سقف می کنند. در سازه بتنی برای تامین پوشش بتنی تیر، قبل از عملیات بتن ریزی، فاصله بین آرماتورها و بدنه داخلی قالب قرار می گیرد. پس از انجام موارد ذکر شده و تکمیل قالب، در ادامه مراحل ساخت ساختمان بتنی، بتن ریزی سقف و تیر انجام می شود.

 

نام:
ایمیل:
* نظر:
تازه‌های کسب و کار
عکس خبری