کد خبر: ۲۶۸۲۱۳
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۹
آزمون یوس ترکیه یا همان «YÖS» که مخفف «Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı» می باشد آزمون پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی برای دانشگا‌های ترکیه است.

تعریف آزمون یوس ترکیه

آزمون یوس ترکیه یا همان «YÖS» که مخفف «Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı»  می باشد آزمون پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی برای دانشگا‌های ترکیه است. بنابراین، افرادی که خواهان ادامه تحصیل دردانشگا‌ه‌های ترکیه هستند باید در این آزمون شرکت کنند.همانطورکه می دانید آزمون یوس ترکیه ، آزمون مرکزی نیست و دانشگاه‌های مختلف در ترکیه، هرکدام آزمون مختص خود را برگزار می‌کنند.

این آزمون مخصوص خارجی‌ها می باشد و شهروندان ترکیه نمی‌توانند در این آزمون شرکت کنند. معادل این آزمون با نام آزمون «ÖSS» برای شهروندان ترکیه می باشد که شبیه آزمون کنکور سراسری کشور خودمان است و برای قبولی در دانشگاه‌های ترکیه حتما باید در این آزمون شرکت کنند.

 

آزمون یوس ترکیه

سرفصل‌های آزمون یوس ترکیه

آزمون یوس متمرکز ترکیه برای سنجش وضعیت علمی متقاضیان تحصیل در ترکیه است. این آزمون علاوه بر سنجش تحصیل و هوش و ریاضیات می باشد و بخش دیگر این آزمون برای سنجش تسلط کافی زبان ترکیه می باشد در حالت کلی می‌توان گفت که این آزمون شامل یک بخش کلی هوش، ریاضیات و هندسه و بخش دوم زبان است.

بخش اول آزمون یوس ترکیه

بخش اول آزمون یوس ترکیه شامل سوالات مربوط به هوش، ریاضیات و هندسه می باشد.در سال 2011 این آزمون به عهده ای وزارت علوم کشور ترکیه بود و تعداد سوالات و سرفصل‌ها مشخص بود. از سال 2011، دانشگا‌ه‌ها وظیفه برگزاری آزمون یوس را بر عهده گرفتند.  وآزمون یوس در هر دانشگاه متفاوت از دیگر دانشگاه‌ها است. سرفصل‌های آزمون یوس،  سرفصلها برای تمام دانشگاه ها یکی است ولی تعداد سوالات با سایر دانشگاه های دیگر متفاوت می

تعداد سوالات آزمون یوس ترکیه بین 80 تا 100 سوال است که 50 تا 60 درصد آن مرتبط به سوالات هوش می باشد. هدف از سوالات هوش برای سنجش هوش و درک دانش آموز می باشد و شامل سوالات منطقی و اشکال سه‌بعدی است. بخش ریاضی، حدود 30 تا 40 درصد سوالات را تشکیل می‌دهد. این بخش دارای سوالات ریاضیات پایه و مثلثات است. و بخش آخر مربوط به سوالات هندسه است که حدودا 10 تا 15 درصد سوالات را تشکیل می‌دهد. زمان پاسخ دهی به این سوالات حدود 2 ساعت می‌باشد.

بخش دوم آزمون یوس ترکیه

بخش دوم آزمون، مرتبط به زبان است. این بخش معمولا به صورت کیفی و با نمرات A، B و C نمره‌دهی می‌شود. زمان پاسخ دهی و نوع سوالات با دیگر دانشگاه متفاوت می باشد و هر دانشگاهی روند آزمون خودشان را پیشروی می کنند. این آزمون  حدود یک ساعت زمان برای این بخش لازم است و سوالات ممکن است به صورت نوشتاری یا گفتاری باشد.

بعضی از  دانشگا‌ه‌ها، آزمون زبان ترکی را هم‌زمان با برگزاری آزمون بخش اول برگزار می‌کنند. اما بیشتر دانشگاه‌‌ها این آزمون رابعد از قبولی دانشگاه در مرحله اول انجام می‌دهند. به شرطی  که در این آزمون حد نصاب لازم را کسب نکنید باید قبل از شروع کلاس‌های دانشگاه،حداقل شش ماه کلاس زبان ترکی بگذرانید.

با افزایش  روابط اقتصادی، آموزشی و فرهنگی با کشورهای ترک‌زبان همسایه، یادگیری زبان ترکی نیز نسبت به زبانها دیگر کشورهای مختلف آسان می باشد و طرفدارهای خاص خود را  پیدا کرده است. یادگیری این زبان کمک می‌کند تا از فرصت‌های که در این کشورها موجود است به نحو احسنت استفاده کرد.

 

سرفصل‌های آزمون یوس ترکیه

 

رشته‌‌هایی مناسب برای ادامه تحصیل در آزمون یوس  

با استفاده از نتیجه آزمون یوس، می‌توانید برای تمام رشته‌های مرتبط به دانشگا‌های دولتی و وقفی اقدام کرد. دانشگاه‌های مختلف بستگی به شرایط دانشکده‌های موجود، سهمیه‌های پذیرش دانشجو از طریق آزمون یوس را در سایت‌های خود منتشر می‌کنند. فقط در دو موارد زیرعلاوه بر آزمون یوس، نیاز به آزمون‌های دیگری می‌باشد.

  • بعضی دانشگاه‌ها در بخش موسیقی و هنرهای زیبایی، آزمون استعدادیابی دارند که برای قبول شدن  در این دانشکده‌ها باید درکنار آزمون یوس این آزمونها را هم بگذرانید.
  • در آکادمی‌های نظامی و پلیسی نیز شرایط و قوانین ویژه فیزیکی و شخصیتی مطرح می باشد که متقاضیان حتما باید این شرایط را داشته باشند.

 موارد بیشتر : بورسیه ترکیه

چه کسانی می‌توانند در آزمون یوس ترکیه شرکت کنند؟

برای آزمون یوس ترکیه دانش‌آموزانی که سال آخر دبیرستان یا فارغ‌التحصیلان دبیرستان  که در کشورهایشان ثبت‌نام می‌کنند. شهروندان ترکیه که کل دوره دبیرستان خود را در مدارس خارج از این کشور گذرانده‌اند نیز می‌توانند در این آزمون شرکت کنند. و برای شرکت کردن  در این آزمون داشتن مدرک دیپلم وپاسپورت الزامی می باشد.

زبان برگزاری آزمون یوس ترکیه چیست؟

آزمون یوس حاوی دو بخش علمی و زبانی است. بخش دوم که مربوط به زبان ترکی است، درمواقعی که نیاز است شما بخواهید در دانشگاه‌ با زبان ترکی ادامه تحصیل دهید. برای دانشگاه‌هایی که دوره آن‌ها به زبان انگلیسی می باشد، نیازی به این بخش ازآزمون نیست و شما با مدرک آزمون زبان انگلیسی مانند تافل و آیلتس می‌توانید در این دانشگا‌ه‌ها ثبت‌نام کنید. و همانطور که می دانید برای زندگی در ترکیه، بهتر است تا حدودی زبان ترکی استانبولی، را بیاموزید ، چون بیشتر مردم  ترکیه  زبان انگلیسی بلد نیستند و همین ممکن است در زندگی روزمره شما مشکل ایجاد شود.

آیا آزمون یوس ترکیه نمره منفی دارد؟

اکثر دانشگا‌های برگزار کننده آزمون یوس برای جوابهای غلط، نمره منفی حساب می‌کنند. برخلاف کنکور ما، آزمون یوس ترکیه شامل پنج گزینه‌ است و عموما به ازای هر چهار پاسخ نادرست، یک پاسخ درست از نمرات شما حذف می‌شود. و لازم به ذکر است که این نکته برای همه دانشگاههای ترکیه صدق نمی کند. و برخی از دانشگاه‌ها هیچ نمره منفی‌ای برای شرکت‌کنندگان آزمون در نظر نمی‌گیرند.

شرایط ثبت‌نام در آزمون یوس ترکیه

آزمون یوس ترکیه که هرساله در بهمن ماه شروع به ثبت نام میکنندو توسط دانشگاه‌ها برگزار می‌شود. بنابراین برای ثبت‌نام در این آزمون باید در زمان مقرر توسط دانشگاه مد نظردارید به سایت دانشگاه مراجعه کنید. در سایت پس از تکمیل فرم اطلاعات، و مدارک پاسپورت خود را آپلود کنید. پس از طی کردن این مراحل اطلاعات شما تایید و لینک فعال‌سازی حساب کاربری در دانشگاه به ایمیل شما ارسال می‌شود. با فعال‌سازی، ثبت‌نام شما در سایت انجام شده است و می‌توانید ادامه مراحل ثبت‌نام در آزمون یوس را انجام دهید. پس از انجام این مراحل، ثبت‌نام شما نهایی می شود و 1 تا 2 هفته قبل از آزمون، کارت ورود به جلسه آزمون برای شما صادر خواهد شد.

 

سرفصل‌های آزمون یوس ترکیه

 

نگاه کلی به آزمون یوس ترکیه

آزمون یوس ترکیه برای سنجش سطح سواد و هوش متقاضیان تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه انجام می شود. این آزمون که هر ساله یکبار توسط دانشگا‌های ترکیه برگزار می‌شود محدودیت و شرایط سنی ندارد و برای شرکت در آن مدرک دیپلم و پاسپورت الزامی است. در این مقاله، سعی شد به تمامی سوالات شما پاسخ داده شد ممنون با ما همراه بودین.

نام:
ایمیل:
* نظر:
تازه‌های کسب و کار
عکس خبری