ماترک یک لغت عربی است به معنای آنچه باقی مانده است. ترکه در لغت مأخوذ از «ترک» و به معنای اموالی است که متوفی پس از فوتش از خود به جا می گذارد.در اصطلاح به اموال و حقوق قابل انتقال به دیگرى مانند حقّ خیار، حق شفعه و حق قصاص که شخص پس از مرگ خود به جای میگذارد ترکه گفته میشود.
یکی از مهم ترین مسائل مطرح در فقه و حقوق اموال، جانشینی ورثه نسبت به اموال و حقوق مالی متوفی است که در نظام های حقوقی مختلف در قالب بحث ارث مورد تحلیل قرار می گیرد. مفهوم دارایی، به معنی شایستگی و امتیاز دارا شدن حقوق و تکالیف مالی، یکی از صفات مربوط به شخصیت انسان است که با تولد شخص به وجود می آید و با فوت وی از بین می رود.
در واقع از آنجا که اصولاً دارندگی اموال و حقوق مالی برای زندگان اعتبار میگردد، در فرض وفات شخص، باید در جستجوی مالکین یا دارندگان جدیدی برای حقوق مالی متوفی بود. طبیعی است در فرضی که متوفی دارای دیونی نبوده و وصیتی نیز ننموده است، ورثه به صورت بلامنازع مالک و دارندۀ اموال و حقوق مالی متوفی به محض وفات وی خواهند بود.
اگر با خواندن مطالب فوق تصمیم گرفتید اطلاعات بیشتری درباره مفهوم ترکه به دست بیاورید به شما پیشنهاد میدهیم به نمونه دادخواست تقسیم ترکه مراجعه کنید.
یکی از آثار و تبعات حقوقی فوت، ارث است. ارث، در معنای عام آن یعنی انتقال قهری ماترک متوفی به وراث او و ارث در معنای خاص آن یعنی ماترک اموال و دارایی دیون و طلبهایی که از متوفی باقی مانده و به کسانی که وارثان قانونی او هستند به موجب ارث تعلق میگیرد.
وراث متوفی میتوانند، در مورد نحوه تقسیم ارث با یکدیگر توافق نمایند و در صورت عدم توافق، هریک از وراث یا اشخاص ذی نفع میتوانند با داشتن گواهی انحصار وراثت به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و با ثبت دادخواست تقسیم ترکه که تکمیل آن باید بر اساس نمونه دادخواست تقسیم ماترک متوفی صورت گیرد از دادگاه بخواهند در خصوص تقسیم ارث تعیین تکلیف کند.
همانطور که گفتیم دادخواست تقسیم ماترک متوفی و دستور فروش آن، دادخواستی بوده که به موجب آن هریک از وراث میتوانند از دادگاه تقاضای صدور حکم مبنی بر تقسیم ترکه و دستور فروش ترکه مشاعی را داشته و بهتر است که این دادخواست را با دانلود فرم نمونه دادخواست تقسیم ماترک متوفی و الگو برداری از آن تنظیم کنند تا از رد دادخواست جلوگیری شود و برای دانلود آن میتوانید به دادخواست تقسیم ماترک مراجعه کنید.
انتقال ترکه که عموم مردم آن را با عنوان ارثیه می شناسند امری قهری بوده و با فوت شخص تحقق مییابد اصولاً ترکه متوفی به ورثهاش منتقل میشود مگر اینکه متوفی ورثهای نداشته باشد که در این صورت ارث به دولت تعلق میگیرد.
باید توجه داشت که مالکیت ورثه نسبت به ترکه متوفی پس از ادای حقوق و دیونی که بر ترکه میت تعلق گرفته است مستقر میگردد. به عبارتی دیگر ابتدا باید اقدامات قانونی برای تحریر و تسویه ترکه انجام گیرد و بدهیهای متوفی پرداخت شود و اگر ماترکی باقی بماند با توجه به سهم الارث وراث و وصیت متوفی تقسیم میگردد.
شما اگر به دنبال نمونه دادخواست تقسیم ترکه برای ارائه به دادگاه هستید و میخواهید آن را دانلود کنید فقط کافیست به کلیک کنید مراجعه کنید.