شرایط طلاق توافقی و مدارک مورد نیاز در سال 1401
وکیل طلاق توافقی همانطور که از نام آن پیداست طلاقی است که زن و شوهر قصد طلاق را به صورت توافقی و یا تفاهمی دارند و در خصوص مهريه، اجرت المثل ایام زندگی مشترک ، نفقه، جهیزيه، حضانت و ملاقات فرزند به توافق رسیده اند. یکی از مهم ترین موضوعات در طلاق توافقی موضوع مهریه زن می باشد که حتما باید بین زن و شوهر توافقاتی صورت گرفته باشد. به عنوان مثال زن و شوهر توافق مي کنند که زوجه تمام یا بخشی از مهريه را در قبال طلاق ببخشد يا کل آن رادريافت کند و يا مهریه زن با شرایط اقساطی پرداخت شود. لازم به ذکر است که زن اجباری به بخشش تمام مهریه ندارد.
در صورتی که زوجین در خصوص مهریه و سایر حقوق مالی به توافق برسند توافقات آنها توسط وکیل متخصص طلاق توافقی صورتجلسه و به امضای زوجین خواهد رسید و توافقات زوجین در راي دادگاه منعکس خواهد شد و قابليت اجرا دارد.
طلاق یکی از واقعیت های جامعه ی انسانی است که دارای مراتب قضایی حساسی می باشد. یکی از سوالات بسیار مهمی که امروزه در بسیاری از جلسات مشاوره حقوقی مطرح می شود آن است که دقیقا طلاق توافقی چقدر طول می کشد ؟
حقیقت آن است که در رابطه با سوال طلاق توافقی چقدر طول می کشد ؟ و به چه اندازه زمان می برد؟ کسی که نقش تعیین کننده ای در طلاق توافقی دارد، وکیل توافقی است. در حالت کلی می توان به این موضوع پی برد که طلاق توافقی دارای مراحل کوتاهتر و کمتری نسبت به طلاق عادی است؛ چراکه زن و شوهر در مورد تمامی موارد مورد اختلافی که دادگاه باید در مورد آنها تعیین و تکلیف کند، خود از قبل برنامه ریزی کرده اند و دیگر نیازی نیست تا این روند قضایی طولانی مجدا طی شود.
اما طلاق توافقی نیز دارای مراحل قانونی هستند که نمی توان آنها را حذف کرد و جز روند شکلی پرونده های حقوقی به حساب می آیند و می توان در حالت کلی آنها را به موارد زیر تقسیم کرد :
در صورت حضور یک وکیل طلاق توافقی و با تجربه در طول پرونده ی طلاق توافقی می توان انتظار داشت که این فرد از تمامی روند دادرسی آگاه باشد و به موکلان خود نیز کمک کند تا این مراحل را سریعتی پشت سر بگذارند.
طلاق توافقی امروزه به یکی از پر کاربردترین مسائل جامعه تبدیل شده است، چرا که تمامی افراد با وجود مشغله های زیادی که دارند، تمایل دارند تا روند جدایی و طلاق را بدون دردسر و تنش طی کنند.
بر اساس ماده ۲۵ قانون حمایت خانواده 1391، درصورتی که زوجین متقاضی طلاق توافقی باشند، دادگاه باید موضوع را به مرکز مشاوره خانواده ارجاع دهد. در این موارد طرفین میتوانند تقاضای طلاق توافقی را از ابتداء در مراکز مذکور مطرح کنند.
در صورت عـدم انصراف متقاضی از طلاق، مرکز مشاوره خانواده موضوع را با مشخص کردن موارد توافق جهت اتخاذ تصمیم نهائی به دادگاه منعکس میکند.
توجه : در صورتی که طلاق، توافقی یا به طلاق به درخواست زوج باشد، دادگاه به صدور گواهی عدم امکان سازش اقدام و اگر به درخواست زوجه باشد، حسب مورد، مطابق قانون به صدور حکم الزام زوج به طلاق یا احراز شرایط اعمال وکالت در طلاق مبادرت میکند.
انتخاب وکیل طلاق توافقی جزء مهمترین مواردی است که در طی چنین پرونده هایی باید به آن توجه کرد؛ چرا که وکیل مهمترین عنصر در حل مشکل قضایی و تقلیل مدت زمان طلاق توافقی است.
به کرات از ما سوال شده است که طلاق توافقی چقدر طول می کشد در پاسخ به این عزیزان باید یادواری کنیم که پاره ای مسائل در مدت زمان طلاق توافقی تاثیر گذار است. یکی از آنها زمان ثبت دادخواست طلاق توافقی است .
وقتی دادخواست طلاق توافقی از 20 ماه به بعد ثبت شود به دلیل آماری که شعبات باید آخر ماه ارائه دهند پرونده به شعبه ارجاع نمی شود و زمان ارجاع پرونده اول هر ماه می باشد. بنابراین اگر دادخواست طلاق توافقی روز 20 ماه ثبت شود مدت زمان طلاق توافقی طولانی تر می گردد.
مورد دوم خانمهایی که از شوهرشان وکالت در طلاق گرفته اند و با آن وکالتنامه برای طلاق اقدام کرده اند برخی از شعبات از دفترخانه ای که وکالت در طلاق تنظیم شده است در خصوص مدت اعتبار و صحت و سقم آن استعلام می گیرند و این مسئله باعث طولانی تر شدن روند طلاق توافقی می گردد علی الخصوص زمانی که دفترخانه در شهر دیگری باشد.
مورد سوم نیز در مورد وکالت در طلاق های است که شوهر حق تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی را از خود سلب یا ساقط نکرده است. طبیعتا اگر مرد به ان اعتراض بکند مدت زمان طلاق توافقی بسیار طولانی تر می شود یا اگر اعتراضی نکند 44 روز باید بگذرد تا رای قطعی گردد و قابلیت اجرایی پیدا کند.
هزینه وکیل برای طلاق توافقی با توجه به شرایط زوجین و در هر مورد متفاوت می باشد. برای اطلاع از هزینه وکیل باید با وکیل مجرب طلاق توافقی دفتر ما مشاوره بگیرید. توجه فرمائید که داشتن بهترین وکیل طلاق توافقی و با تجربه به کاهش هزینه های شما کمک می کند و در نتیجه از ورود ضررهای احتمالی پیشگیری می شود.
مطابق ماده 34 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 مدت زمان اعتبار گواهی عدم امکان سازش برای اجرای صیغه طلاق سه ماه پس از تاریخ قطعی شدن رای می باشد. چنانچه زوجین ظرف مدت سه ماه برای اجرای صیغه طلاق به دفترخانه مراجعه نکنند رای صادره از درجه اعتبار ساقط می باشد. در صورتی که رای صادره از اعتبار بیفتد کلیه توافقاتی که رای مذکور براساس آن صادر شده است نیز بی اعتبار می شود.
در صورت ارجاع پرونده طلاق توافقی به وکیل زوجین بدوا باید با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اقدام به ثبت نام در سامانه ثنا نمایند. بعد از ثبت نام باید زوجین برای اعطای وکالت به وکیل و تنظیم صورتجلسه طلاق توافقی در دفتر وکالت ما حضور یابند.
در روند انجام طلاق توافقی در اکثر موارد زوجه باید در دادگاه برای آزمایش بارداری حضور یابد. اگر زوجه باکره باشد با دستور قضایی به پزشک قانونی معرفی و گواهی سلامت اخذ می شود. در مواردی بعضی شعب ارائه پاسخ آزمایش بارداری را موکول به ثبت طلاق در دفترخانه می نمایند در اینصورت نیز لازم نیست که زوجه در دادگاه حضور یابد.
یکی از متداول ترین سوالاتی که ممکن است قبل از طی کردن مراحل قانونی طلاق توافقی برای افراد پیش آید آن است که دقیقا باید چه مدارکی را با خود به همراه داشته باشیم؟ در پاسخ به این سوال به طور خلاصه به موارد زیر می توان اشاره کرد:
مشخصات تماس گروه وکلای یعقوبی
آدرس: تهران ،فلکه دوم صادقیه،مجتمع طلا،طبقه 5 ، واحد 4