کد خبر: ۲۶۰۷۱۵
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۴
در این مقاله درباره انواع کپسول های آتش نشانی و چگونگی شارژ آن ها اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم، پس با ایمن پیشتاز همراه باشید.

همانطور که می دانید، این روزها باید یک کپسول آتش نشانی در خانه هر کسی وجود داشته باشد تا از حوادث احتمالی جلوگیری شود. این حوادث غیر قابل پیش بینی می تواند آسیب جدی به زندگی شما وارد کند، اما شما می توانید با شناخت انواع آتش سوزی و انتخاب کپسول آتش نشانی مناسب از بروز چنین اتفاقاتی جلوگیری کنید و در مواقع اضطراری می توانید با عکس العمل های مناسب جلوی این حوادث غیر پیش بینی را بگیرید. در این مقاله درباره انواع کپسول های آتش نشانی و چگونگی شارژ آن ها اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم، پس با ایمن پیشتاز همراه باشید.
کپسول آتش نشانی محفظه ای قابل حمل از جنس فولاد است که محتوای آن مقدار مشخصی ماده خاموش کننده آتش است. ماده درون کپسول در صورت نیازبا فشردن اهرم با فشاز زیاد از کپسول خارج می شود. ترکیب خاموش کننده به طور معمول می تواند آب، دی اکسید کربن، پودر بی کربنات سدیم یا پتاسیم یا فوم خاموش کننده باشد. گاز دی اکسید کربن با استفاده از فشارخود از محفظه فلزی یا کپسول خارج می شود، اما ازگاز نیتروژن برای آزادسازی سه مور دیگر استفاده می شود. به این معنی که گاز نیتروژن، با فشار زیاد همراه ماده خاموش کننده وارد کپسول می شود و زمانی که خروجی به کمک اهرم باز می شود، عامل خاموش کننده با فشار به بیرون پرتاب می شود.

کپسول آتش نشانی چیست؟

انواع کپسول آتش نشانی

برای محدود کردن احتمال وقوع آتش سوزی و آسیب  و خسارت قابل توجه ناشی از آن، شناخت انواع مختلف کپسول های اطفاء حریق  که برای استفاده انواع مصارف خانگی و صنعتی تولید شده اند ، بسیار اهمیت است. کپسول های آتش نشانی به گونه ای طراحی شده است که انواع مختلفی از آتش سوزی را می تواند کنترل کند.
کپسول های آتش نشان معمولاً با توجه به پارامترهای زیر دسته بندی می شوند:
 انواع کپسول اطفاء حریق بر اساس مواد تشکیل دهنده

  •  خاموش کننده محتوی آب
  •  خاموش کننده پودر شیمیایی
  •  خاموش کننده محتوی کف
  •  خاموش کننده محتوی پودر خشک
  •  خاموش کننده محتوی گاز

کپسول آتش نشانی چیست؟

 انواع کپسول اطفا حریق بر اساس وزن

خاموش کننده های حاوی آب

خاموش کننده های آبی  در سه نوع اسید سودا، آب و گاز، آب و هوا وجود دارند. 
خاموش کننده آبی اسید سودا: مایع موجود در کپسول از طریق واکنش اسید سولفوریک و بی کربنات سدیم خارج می شود.
خاموش کننده آبی آب و گاز
خاموش کننده آب و گاز: آب حداقل در ۶۰ ثانیه از طریق گاز دی اکسید کربن داخل کپسول تخلیه می شود و رایج ترین نوع کپسول خاموش کننده آتش نشانی آبی است.
خاموش کننده آبی آب و هوا: نیرویی که  باعث خروج آب از کپسول می شود، هوای فشرده است و به دلیل وجود این هوای فشرده، کپسول نیاز به مقاومت بیشتری نسبت به کپسول آب وگاز دارد.
خاموش کننده محتوی پودر خشک
این دسته ازخاموش کننده ها، حاوی پودر هستند و در دو نوع خاموش کننده پودر شیمیایی و خاموش کننده پودر و گازهستند.
 خاموش کننده پودر شیمیایی
خاموش کننده پودر و گاز: خروج پودراز کپسول با استفاده از گاز دی اکسید کربن اتفاق می افتد. این گاز در داخل کارتریج است و کارتریج ممکن است در داخل یا قسمت بیرونی سیلندر باشد.
خاموش کننده های محتوی فوم
فوم در انواع فوم مکانیکی و فوم شیمیایی وجود دارد. فوم ها می توانند در اندازه های مختلف منبسط شوند، که به طور معمول کپسول ها را از فوم هایی با توانایی انبساز بالا پر می کنند.
خاموش کننده محتوی گاز
خاموش کننده های گاز دارای انواع خاموش کننده های گاز- دی اکسید کربن و خاموش کننده های گازهای هالوژن شده هستند.
وزن کپسول آتش نشانی
وزن کپسول پودر و گاز در نظر گرفتن استاندارهای ایرانی در بازه  یک کیلوگرم تا پنجاه کیلوگرم است. خاموش کننده های آتش نشانی سبک تر که آن ها را خاموش کننده های آتش نشانی دستی می نامند. از وزن ۱ کیلوگرم تا ۱۴ کیلوگرم در انواع پودر و گازموجود هستند . کپسول های گازی از یک  کیلوگرم تا دوازده کیلوگرم  در دسترس هستند. خاموش کننده های ثابت یا چرخ دار سنگین هستند و معمولاً در کارخانه ها مورد استفاده قرار می گیرند. کپسول آتش نشانی ثابت یا چرخ دار نیز به عنوان خاموش کننده صنعتی کسب و کار شناخته می شوند.
کپسول آتش نشانی کوچک
یکی از تجهیزات حیاتی برای خودرو کپسول اطفا حریق است. کپسول کوچک آتش نشانی نیز می توانند ظرفیت یکسانی با کپسول آتش نشانی معمولی رایج داشته باشد، اما کپسول های کوچک آتش نشانی معمولاً از نظر حجم کوچکتر هستند و در اتومبیل ها یا منازل مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین می توانید از این کپسول ها برای استفاده در ون ها و خودروهای سنگین استفاده کنید.

کپسول آتش نشانی چیست؟

رنگ کپسول های آتش نشانی

رنگ بندی کپسول های آتش نشانی
محتوی آب نوار قرمز
محتوی کف نوار کرم
محتوی پودر نوار آبی
محتوی co2 نوار مشکی
محتوی مواد شیمیایی مرطوب نوار زرد
محتوی مواد هالوژنه نوار سبز

اجزای کپسول آتش نشانی

 یک کپسول آتش نشانی معمولاً از قسمت های زیر تشکیل شده است:
 • بدنه کپسول
 • دسته: برای حمل و جا به جایی کپسول
 • پین: سوزنی بین اهرم و دسته قرار می گیرد برای خروج محتویات کپسول
ضامن: با فشار دادن ضامن، محتویات داخل سیلندر پس از بیرون کشیدن پین خارج می شوند. 
• شیلنگ: مواد داخل کپسول از طریق شیلنگ به خارج از کپسول انتقال داده می شود.

شارژ کپسول آتش نشانی

 • کپسول آتش نشانی باید به طور دوره ای مانند سایرتجهیزات آتش نشانی بازرسی شوند. یکی ازآیتم هایی که به صورت دوره ای شارژ می شود، شارژ کپسول آتش نشانی است. شارژ کپسول آتش نشانی در شرایط زیر انجام می شود: 
کپسول های آتش نشانی باید حداقل ازهر سال یک بارشارژ شوند، حتی اگر در تمام این مدت مورد استفاده قرار نمی گیرند. 
• کپسول اطفا حریق پس از هر استفاده باید شارژ شود، حتی اگر تمام محتویات آن استفاده نمی شود.
 • اگر در طول چکآپ دوره ای متوجه شویم که گاز از کپسول آتش نشانی آزاد شده است، کپسول باید شارژ شود.
 • نکته مهم دیگر زمان شارژ کپسول CO2 است که باید هر سال انجام شود.
 میانگین عمر یک کپسول آتش نشانی ۵ تا ۱۵ سال است اما اگر کپسول شما بیش از ۱۰ سال سن دارد، خرید یک کپسول جدید را به شما پیشنهاد می کنیم.
سخن آخر
کپسول آتش نشانی ابزاری است که برای کنترل یا مهار آتش سوزی های کوچک در شرایط اضطرار به کار می رود. باید توجه داشت که استفاده از کپسول اطفاء حریق برای خاموش کردن آتش سوزی های عظیم و غیرقابل کنترل مناسب نیست و حتی ممکن است زندگی استفاده کننده را به خطر بیندازد. نصب مناسب این کپسول ها مهم است و بسته به نوع کپسول متفاوت است. 

منبع: ایمن پیشتاز

نام:
ایمیل:
* نظر:
تازه‌های کسب و کار
عکس خبری
پربازدید ها