به گزارش اعتدال ، جمهوریت نوشت : موز، میوهای پرخاصیت است که گفته میشود مصرف آن برای برخی مضر است و حتی ممکن است فرد را دچار مشکلات جدی کند، البته به عقیده متخصصان طب سنتی پیشنهاد کرده اند که افرادی که دارای مزاج گرم هستند باید از میل کردن این میوه خوشمزه اجتناب کرده و جانب احتیاط را رعایت کنند.
به گزارش سرویس سلامت جمهوریت ، اگر بخواهیم به تعریف و تمجید از موز بپردازیم باید بگوییم که این میوه خوشمزه و شیرین نیز همچون سیب از جمله میوههای پرطرفدار محسوب میشود که دارای مقادیر بسیار بالایی پتاسیم، ویتامینهای A و C و انواع ویتامین B و آهن است.
ویتامینهای موجود در موز میتواند درخشندگی موها و پوست را هدیه دهد.
موز با پتاسیم و آهنی که دارد سلولهای سرطانی را میکشد.
موز کلسترولهای بد را از بدن دور میکند و سلامت قلبی و عروقی را برای بدن به ارمغان میآورد.
موز یکی از مهمترین خوراکیها بمنظور سلامت استخوان محسوب میشود.
سه ماده مهم برای بدن، ویتامین ث، آنتی اکسیدان، فیبر است که موز همه را دارد و برای افزایش انرژی مفید هستند و از این رو افرادی که ورزش میکنند بهتر است در رژیم خود موز را بگنجانند، زیرا میتوان به راحتی محافظت در برابر گرفتگی عضلات ماهیچه در حین ورزش را با مصرف موز کنترل کرد و حتی میتوان به سادگی از بروز یبوست و نفخ شکم جلوگیری کند.
موز دارای پتاسیم بالا و نمک کم است و از این رو قادر است به سادگی فشار خون را کاهش داده و سدی مقابل حملات قلبی و یا سکته باشد.
موز را میتوان داروی برای جلوگیری از بازگشت اسید معده و سوزش آن دانست.
در حقیقت، موز تنها میوه خام است که میتواند بدون دردسر برای تسکین زخم معده مصرف شود.
به عقیده متخصصان طب سنتی افرادی که مزاج گرم دارند باید از میل کردن این میوه خوشمزه اجتناب کرده و جانب احتیاط را رعایت کنند چنانچه شخص پس از خوردن این میوه خارش، افزایش حرارت بدن، داغی، حالت سنگینی در بدن و سر، بروز جوشهای پوستی و … حس کرد یعنی به موز حساسیت دارد و امکان دارد دچار عوارض این میوه شود پس توصیه میشود افرادی که مزاجشان گرم است و به این میوه حساسیت دارند یا باید از خوردن آن بپرهیزند و یا آنکه پس از خوردن موز، یک خوردنی رو به ترش یا ملس مثل شربت سکنجبین و یا مقداری آبغوره یا آب انار میل کنند، تا عوارض آن به حداقل برسد.
باید توجه داشته باشید که اگر کلیهها به درستی کار نکند، مصرف موز خود را به حداقل برسانید و باید بدانید که مقدار زیادی از پتاسیم در رژیم غذایی میتواند فشار زیادی بر روی کلیهها قرار دهد تا مازاد آن را ازخون از بین ببرد. این موضوع نیز میتواند بسیار خطرناک باشد.
از آنجایی که موزها در دمای اتاق نگهداری میشوند، به راحتی فاسد میشوند و باید ظرف دو روز پس از خرید خورده شوند. در عین حال، مهم است که از خوردن موز اجتناب کنید.
اگر شما در هر بار که یک موز بخورید، ناراحتی، خس خس کردن، و سوزش گلو را تجربه کنید، ممکن است نسبت به موز یا سایر میوهها که حاوی همین پروتئین هستند، حساسیت داشته باشید. در صورتی که میخواهید میزان مصرف موز را افزایش دهید، با پزشک مشورت کنید تا میزان مصرف توصیه شده را بدانید.