رئیس جمهوری آمریکا ضمن اعلام این که به باور وی، جنبش طالبان رفتار خود را تغییر نداده، تاکید کرد که کشورش با خطر بیشتری در سوریه نسبت به افغانستان روبرو است.
به گزارش شفقنا به نقل از رسانه های خبری عرب زبان، «جو بایدن»، رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی «ای بی سی» این کشور که امروز (پنج شنبه) پخش شد، ضمن تاکید بر این که گمان نمی کند جنبش طالبان رفتار خود را تغییر داده باشد، از این جنبش خواست تا تصمیم بگیرد که آیا می خواهد جامعه بین المللی آن را به رسمیت بشناسد یا خیر
بایدن در این مصاحبه که دیروز (چهارشنبه) ضبط شده، همچنین اظهار داشت: می توان فشار دیپلماتیک، اقتصادی و بین المللی علیه طالبان انجام داد تا آن را به تغییر رفتار خود وادار ساخت.
رئیس جمهوری آمریکا ضمن تعهد نسبت به این که به حضور نظامی خود در افغانستان تا خارج کردن آخرین شهروند آمریکایی خواهان خروج ادامه می دهند و بیشترین تعداد ممکن از افغان های همکار واشنگتن را نیز خارج خواهند کرد، افزود: آمریکایی ها باید درک کنند که ما تلاش خواهیم کرد تا این کار را پیش از ۳۱ آگوست (۹ شهریور آینده) به پایان برسانیم؛ اگر شهروندان آمریکایی باقی مانده باشند نیز برای خارج کردن همه باقی خواهیم ماند.
بایدن با بیان این که به نظر می رسد طالبان پایبندی بیشتری به باورهای خود دارند، عنوان کرد: گمان می کنم آنها با نوعی بحران موجودیت روبرو هستند در رابطه با این که آیا می خواهند جامعه بین الملل آنها را به عنوان یک دولت قانونی به رسمیت بشناسد یا نه؛ مطمئن نیستم که آنها چنین چیزی را بخواهند.
رئیس جمهوری آمریکا ضمن تاکید بر این که طالبان باید برای اطلاع از توانایی خود در تامین پشتیبانی برای شهروندان افغانستان نیز تلاش کند، افزود: آنها همچنین به این مسئله توجه می کنند که آیا غذایی برای خوردن و درآمدی برای اداره اقتصاد دارند و آیا می توانند از انسجام جامعه که به گفته خودشان برای آن اهمیت زیادی قائل هستند، حفاظت کنند؛ من روی هیچ کدام از این مسائل حساب نمی کنم.
بایدن در اشاره به نیروهای طالبان همچنین تصریح کرد: همکاری می کنند و به شهروندان و کارمندان آمریکایی، کارمندان سفارتخانه ها و موارد مشابه اجازه خروج می دهند با این حال ما در خارج کردن آنهایی که به ما در دوره حضور در آن جا کمک کردند، با دشواری بیشتری روبرو هستیم.
رئیس جمهوری آمریکا با بیان این که خروج بیشتر نیروهای کشورش از افغانستان یک گزینه آسان بوده و اجرای آن با کارایی بیشتری از آن چه روی داد امکان پذیر نبود، در رابطه با اشتباهات روی داده در جریان اجرای این تصمیم نیز تاکید کرد که روشی برای خروج نیروهای بدون ایجاد هرج و مرج وجود ندارد.
بایدن در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات قبلی خود که در آن، سناریوی تسلط طالبان بر افغانستان را بسیار بعید و غیر محتمل خوانده بود نیز، ضمن تاکید بر این که در آن هنگام توافقی میان دستگاه های اطلاعاتی آمریکا در این باره وجود نداشت و هیچ کس نیز پیش بینی نمی کرد که ۳۰۰ هزار نیروی دولت کابل با وجود کمک های آموزشی و تسلیحاتی غرب، به این سرعت تسلیم شوند، افزود: اگر گزارش های اطلاعاتی را مطالعه کنی، خواهی دید که بر اساس آنها، (تسلط طالبان بر افغانستان) با احتمال بیشتری در پایان سال (۲۰۲۱) روی می داد.
رئیس جمهوری آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه نیز تاکید کرد که خطر تروریسم در افغانستان نسبت به دوره پیش از حملات ۱۱ سپتامبر کاهش یافته و خطر پیش روی کشورش از جمله از سوی گروه های تروریستی القاعده و داعش و از مناطق دیگری در جهان همچون سوریه و شرق آفریقا، بسیار بیشتر از خطر ناشی از افغانستان می باشد.
بایدن ضمن ادعای این که آمریکا از توانایی ریشه کن کردن تهدیدهای مذکور بدون حضور نظامی در این مناطق برخوردار است، اظهار داشت: پدرم عادت داشت که به من بگوید اگر همه چیز اهمیت یکسانی برای تو داشته باشد، این بدان معنی است که برای هیچ چیزی اهمیت نمی دهی؛ ما باید روی تهدیدهای بزرگ تر تمرکز کنیم و این تهدید نیز در حال حاضر از افغانستان نیست.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین خاطر نشان ساخت که تضمین حقوق زنان در افغانستان و دیگر مناطق جهان، نیازمند فشارهای اقتصادی و دیپلماتیک است و از راه نیروی نظامی به دست نمی آید.
انتهای پیام