
ویروس کرونا در حالی که از محدودیتها و مقررات قرنطینه به تدریج در برخی نقاط جهان کاسته میشود، همچنان در قلمروهای جدیدی شیوع مییابد و قربانی میگیرد. شمار مبتلایان به کووید-19 در سراسر جهان از 13 میلیون و 831 هزار نفر عبور کرد.
به گزارش
اعتدال، روند افزایش مبتلایان به بیماری کووید-19 که تاکنون در 215 کشور مختلف جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان قربانی میگیرد.
تازهترین آمارها حاکی از آن است که شمار قربانیان کروناویروس جدید، عامل بیماری کووید-19 به بیش از 589 هزار نفر رسیده است.
همچنین بنابر تازهترین آمارها 8 میلیون و 236 هزار و 665 نفر از بیماران مبتلا به کووید-19 تاکنون بهبود یافتهاند.
آمریکا همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-19 قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده است. همچنین برزیل و هند به لحاظ تعداد مبتلایان در رتبههای دوم و سوم جای گرفته و برزیل و انگلیس نیز پس از آمریکا بیشترین شمار قربانیان ناشی از کروناویروس را به خود اختصاص داده اند.
شیوع ویروس کرونا در چهار کشور آمریکا، برزیل، هند و روسیه با شتاب بیشتری نسبت به سایر کشورها همچنان ادامه دارد.
در حالی که تا چندی پیش اروپا به یکی از مراکز شیوع کروناویروس جدید در جهان تبدیل شده بود اما این عفونت اکنون در بیشتر کشورهای اروپایی کنترل شده است و در حال حاضر هند و آمریکای جنوبی به ویژه برزیل، پرو، شیلی و مکزیک به کانون های جدید برای شیوع این ویروس تبدیل شده و سازمان جهانی بهداشت نیز نسبت به وضعیت کشورهای این منطقه ابراز نگرانی کرده است.
آمارها حاکی از آن است که موارد ابتلا به بیماری کووید-19 و فوت ناشی از آن در منطقه های هندوستان و آمریکای لاتین نسبت به دیگر نقاط جهان با سرعت بیشتری رو به افزایش است.
موارد ابتلا در آفریقا و جنوب آسیا هم در حال افزایش است و گزارش شده این دو منطقه تا یک ماه دیگر به اوج درگیری خواهند رسید.
کشورهای هند، روسیه، پرو، ، آفریقای جنوبی، شیلی، مکزیک، اسپانیا و بریتانیا به ترتیب جایگاههای سوم تا دهم جدول تعداد مبتلایان کرونا را به خود اختصاص دادهاند.
آخرین آمار و اطلاعات مربوط به شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان در روز پنج شنبه 26 تیر 1399 (16 جولای 2020 میلادی) را در اینجا دنبال کنید.
کرونا در آمریکا
طبق اعلام دانشگاه پزشکی جان هاپکینز، تاکنون بیش از 3 میلیون و 653 هزار نفر در سراسر آمریکا به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده و 140 هزار و 573 نفر از این بیماران نیز جان خود را از دست دادهاند.
کرونا در برزیلوزارت بهداشت برزیل از مرگ 75 هزار و 697 تن از بیماران کرونا در این کشور خبر دادهاند.
بیش از یک میلیون و 978 هزار مبتلا در برزیل ثبت شده است.
شیوع ویروس کرونا در هندبنابر دادههای دانشگاه جانز هاپکینز، هند با دستکم یک میلیون و 5 هزار مبتلا، از نظر شمار مبتلایان پس از آمریکا و برزیل سومین کشور است.
از نظر شمار جانباختگان نیز هند با بیش از 25 هزار 609 نفر در هشتم قرار دارد.
کرونا در روسیه؛ مرگ 167 مبتلا در یکروز گذشتهمقامات فدراسیون روسیه اعلام کردهاند که در شبانهروز گذشته 167 تن دیگر از مبتلایان به کرونا جان باختهاند. این رقم روز گذشته 156 اعلام شده بود. این گزارش حاکی است که 6 هزار و 428 مورد تازه ابتلا به کرونا شناسایی و ثبت شده است.
آمار رسمی حاکی است که تاکنون 11 هزار و 937 تن در روسیه بر اثر کرونا جان باخته و 752 هزار و 797 تن هم مبتلا شدهاند.
کرونا در اسپانیاآمار شیوع کرونا در اسپانیا نشان میهد تعداد فوتیهای کرونا به 28 هزار و 416 تن رسیده است. این آمار همچنین از ابتلای 305 هزار و 935 به ویروس کووید-19حکایت دارد. اسپانیا هفتمین آمار مرگ بر اثر کرونا را در جهان دارد. با این حال سرعت مرگ و میر در این کشور به شدت کاهش یافته است.
مراسم ادای احترام به قربانیان شیوع کرونا در مادرید پایتخت اسپانیا برگزار شد
امروز در شهر مادرید، پایتخت اسپانیا مراسم بزرگداشت و ادای احترام به قربانیان شیوع کرونا در این کشور برگزار شد.
فیلیپ، پادشاه اسپانیا در یک پیام تلویزیونی گفت کسانی که عزیزانشان را از دست دادند، در این غم و اندوه تنها نیستند.
او گفت که هزاران شهروند در واکنش به شیوع این ویروس ارزشهای مدنی و اخلاقی خود را نشان دادند.
مقامات رسمی و اعضای دولت این کشور در حالیکه ماسک های سیاه به صورت زده بودند، در این مراسم که در مقابل کاخ سلطنتی برگزار شد حضور داشتند. ارکستر و یک گروه کر، آثاری از یوهانس برامز را اجرا کردند.
از سه هفته پیش مقررات قرنطینه سختگیرانه در این کشور برداشته شده است. همچنان بخشهایی از جمله مادرید، کاتالونیا و آراگون با آمار بالای ابتلا به کرونا رو به رو هستند.
کرونا در بریتانیا
مقامات بهداشتی بریتانیا روز یکشنبه از مرگ 66 نفر در شبانه روز گذشته خبر دادند.
مجموع آمار رسمی مرگ در اثر کرونا در این کشور 45 هزار و 119 نفر است.
همچنین به گزارش وزارت بهداشت بریتانیا نتیجه آزمایش کرونا 641 نفر دیگر مثبت بوده است.
از دست رفتن ۶۵۰ هزار فرصت شغلی در بریتانیا
آمار رسمی حاکی از آن است که در ماههای اخیر و با شیوع ویروس کرونا ۶۵۰ هزار فرصت شغلی در بریتانیا از میان رفته است.
این آمار مربوط به دوره ماه مارس تا ژوئن است.
بیش از دو و نیم میلیون نفر، شامل بیکاران، در این مدت تقاضاهای مرتبط با بیمه بیکاری و مستمری تامین اجتماعی داشتهاند.
البته تعداد بیکارشدگان از آنچه برخی ناظران تصور میکردند پایینتر است، چرا که بسیاری از شرکتها با استفاده از تسهیلات دولتی کارکنانشان را به مرخصی اجباری فرستادهاند.
در عین حال اقتصاددانان هشدار میدهند که اثر کامل همهگیری کرونا بر میزان بیکاری چند ماه دیگر و با پایان تسهیلات دولتی نمایان خواهد شد.
هکرهای روسی 'در صدد سرقت اطلاعات مربوط به واکسن کرونا بودند'
سازمان های اطلاعاتی بریتانیا گزارش کرده اند که هکرهای روسی موسسات فعال در زمینه تحقیقات پیرامون واکسن کرونا را هدف قرار داده بودند تا اطلاعات آنها را به سرقت ببرند.
مرکز امنیت سایبری ملی بریتانیا گفته است که "تقریبا اطمینان دارد" که این هکرهای با سازمان های اطلاعاتی روسیه مرتبط بودند و با استفاده از یک بدافزار کوشیدند تا از تحقیقات مراکز تحقیق پیرامون واکسن کرونا آگاه شوند.
مدیر این مرکز گفت که چنین حرکتی "منزجر کننده" است و افزود که هکرهای روسی پس از آلوده کردن کامپیوترهای مورد استفاده پژوهشگران، کوشیدند که اطلاعات آنها را تخلیه کنند.
آنان همچنین با فریب کارکنان این مراکز در صدد بودند به حرف رمز آنها دست یافتند.
در تمامی طول سال 2020، هکرهای مشکوک به ارتباط با دولت روسیه مراکز تحقیقات پیرامون واکسن کرونا را در کشورهای کانادا، بریتانیا و آمریکا هدف قرار دادند احتمالا با این هدف که اطلاعات آنها را به سرقت ببرند و دستاوردهای این مراکز را به نام خود منتشر و از آنها استفاده کنند.
مدیر مرکز امنیت سایبری ملی بریتانیا مشخص نکرده است که کدام مراکز هدف حمله قرار گرفتند.
کرونا در آلمان
براساس اعلام آلمان تعداد کل مبتلایان در این کشور را به 201 هزار و 281 نفر رسانده است.
همچنین با فوت3 نفر مبتلا به کرونا در 24 ساعت گذشته، تعداد جانباختگان به 9 هزار و 148 نفر در آلمان رسیده است.
کرونا در ایتالیابا فوت 20 نفر مبتلا به کرونا شمار کل جانباختگان کرونا در ایتالیا تاکنون به 35 هزار و 17 تن رسیده است که این کشور را پس از ایالات متحده آمریکا، برزیل، انگلیس و مکزیک در جایگاه پنجم جهان از لحاظ قربانیان کرونا قرار میدهد.
تعداد کل موارد قطعی ابتلا به کرونا در ایتالیا نیز به 243 هزار و 736 نفر رسیده است که ایتالیا را سیزدهمین کشور جهان از لحاظ مبتلایان قرار داده است.
کرونا در پرودر پرو طبق اعلام وزارت بهداشت، مجموع مبتلایان به این بیماری به 337 هزار و 724 نفر رسیده است. همچنین در مجموع تاکنون 12417 نفر از مبتلایان به این بیماری در پرو جان خود را از دست دادهاند. این کشور از لحاظ شمار مبتلایان در جایگاه پنجم جهان قرار گرفته است.
جانباختگان کرونا در مکزیک به 36 هزار و 906 نفر رسیدروز گذشته 579 نفر در اثر ابتلا به کرونا در مکزیک جان خود را از دست دادند که مجموع جانباختگان را به 36 هزار و 906 نفر رساند. مکزیک از لحاظ تعداد جان باختگان کرونا در جایگاه چهارم جهانی ایستاده است.
همچنین روز گذشته 6 هزار و 149 نفر مبتلای جدید در مکزیک شناسایی شدند که تعداد کل مبتلایان را به 317 هزار و 635 نفر رسانده است. از این لحاظ نیز مکزیک در جایگاه هشتم جهانی ایستاده است.
کرونا در فرانسهتعداد کل موارد قطعی ابتلا به کرونا در فرانسه به 173 هزار و 838 تن رسیده است.
تعداد کل قربانیان کرونا در فرانسه نیز به 30 هزار و 138 تن رسیده است.
فرانسه از لحاظ شمار قربانیان کرونا در جهان پس از ایالات متحده، برزیل، انگلیس، مکزیک و ایتالیا رتبهی ششم را به خود اختصاص داده است.
کرونا در ترکیهترکیه بیش از 216 هزار و 873 مورد ابتلا به کرونا ثبت کرده است. بر اساس اطلاعات گزارش شده از وزارت بهداشت ترکیه تاکنون شمار مرگ و میر در این کشور 5 هزار و 440 تن عنوان میشود.
کرونا در عربستان سعودی؛ شمار مبتلایان به بیش از 240 هزار تن رسیددر عربستان سعودی روز گذشته 2 هزار و 370 مورد جدید ابتلا به کرونا ثبت شده و شمار کل مبتلایان را به 243 هزار و 238 تن رسانده است. عربستان سعودی تاکنون جان باختن 2 هزار و 370 تن را اعلام کرده است.
کرونا در چینشمار کل مبتلایان در چین با افزایش 1 نفر تاکنون 83 هزار و 612 نفر گزارش شده است.
ادامه رشد اقتصادی چین با وجود کرونا
اقتصاد چین پس از یک افت بیسابقه در سه ماهه اول سال جاری میلادی، در سه ماهه دوم رشدی بیش از سه درصد داشته است.
در آغاز سال جاری میلادی و با شیوع ویروس کرونا که برای مهارش در چین محدودیتهای شدید و قرنطینه اعمال شد، اقتصاد چین منقبض شد.
اما دادههای رسمی حاکی از آن است که در سه ماهه دوم تولید ناخالص داخلی چین ۳/۲ درصد رشد کرده است.
کرونا در افغانستان؛ ثبت ۲۱ مورد مرگ و شناسایی ۷۶ بیمار جدید
وزارت صحت/بهداشت افغانستان اعلام کرد که در یک شبانه روز گذشته ۷۶ مورد تازه کرونا در این کشور شناسایی شده و حالا شمار مبتلایان کرونا به ۳۵ هزار و ۷۰ نفر رسیده است.
این نهاد همچنین از ثبت ۲۱ مرگ ناشی از بیماری کووید ۱۹ خبر داده است. شمار جان باختگان از این بیماری در افغانستان به ۱۱۱۵ نفر میرسد.
براساس اطلاعات وزات بهداشت، با بهبود ۴۲۵ بیمار در شبانه روز گذشته، حالا شمار بهبودیافتگان به نزدیک به ۲۳ هزار نفر افزایش یافته است.
موارد تازه شناسایی شده کرونا در این کشور شامل: ۵ مورد در کابل، ۱۶ مورد در هرات، ۳ مورد در قندهار، هفت مورد در بلخ، در ولایات بامیان، بدخشان، کنر و تخار هر کدام دو مورد، در ولایات بغلان ، قندوز، غزنی هر کدام چهار مورد، ۸ مور در بادغیس، در ولایات هلمند و پنجشیر هر کدام یک مورد و ۱۰ مورد در فراه است.
کرونا در ایران: مرگ ۱۹۸ بیمار و ۲۵۰۰ بیمار جدید؛ ۱۲ استان در وضعیت قرمز
وزارت بهداشت ایران صبح پنجشنبه ۲۶ تیرماه از مرگ ۱۹۸ بیمار مبتلا به کووید۱۹ و شناسایی دو هزار و ۵۰۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در ایران خبر داد.
سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت با اعلام این خبر گفت که ۱۹۱۴ نفر از بیماران در بیمارستان بستری شدند.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین درباره افزایش تعداد افراد بستری در بیمارستانهای سراسر ایران هشدار داد.
به گفته سخنگوی وزارت بهداشت استانهای آذربایجان های شرقی و غربی، ایلام، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، کردستان، کرمانشاه، گلستان، مازندران و هرمزگان همچنان در وضعیت قرمز قرار دارند.
بر اساس آمار رسمی، مجموع جان باختگان این بیماری در ایران به ۱۳ هزار و ۶۰۸ نفر رسید و ۲۶۷ هزار و ۶۱ بیمار رسیده است.
سرپرست بیمارستان 'شهدا تجریش' از ابتلای خود، معاونان و ۱۷۲ نفر از پرسنل بیمارستان به کرونا خبر داد
رضا جلیلی، معاون ستاد مقابله با کرونا در تهران و سرپرست بیمارستان شهدای تهران از ابتلای خود و معاون هایش به کرونا خبر داد و گفت: "در بیمارستان شهدای تجریش ۱۷۲ نفر از نیروهای خودمان درگیر شدند و خود بنده و معاونتها هم درگیر شدند. من خودم بستری هستم و ریه ام ۴۰ درصد درگیر شده است. معاونت درمان و بهداشت بیمارستان هم بستری هستند."
جلیلی در یک گفتگوی زنده رادیویی امروز از کمبود تخت بیمارستانی و کادر درمانی خبر داد و گفت: "ما با دو مشکل کمبود تخت بستری و کمبود کادر درمان مواجه هستیم. کادر درمان ما اکثرا آلوده می شوند یا اینکه اقوام درجه یکشان مبتلا میشوند که مجبورند از آنها مراقبت کنند."
او شروع موج دوم کرونا را از نیمه دوم خرداد دانست و افزود: "از نیمه دوم خرداد با افزایش در میزان ابتلا و چند روز بعد میزان بالایی از مرگ و میر روبه رو شدیم که نشان داد موج دوم موج سنگینی است."
او با درخواست کمک از همه سازمانها هشدار داد که "موج دوم از موج اول خیلی سنگین تر است."
کرونا در کشورهای آفریقایی
آمارها نشان میدهند که 57 کشور در قاره آفریقا با ویروس کرونا درگیر هستند و 630 663 و 89 نفر مبتلا و 14 هزار و 286 مورد فوتی در این کشورها به ثبت رسیده است.
در این قاره موارد ابتلا به بیماری کووید-19و مرگ و میر ناشی از آن رو به افزایش است. آفریقای جنوبی، مصر، نیجریه، غنا و الجزایر به ترتیب بیشترین تعداد مبتلایان در این قاره را داشته اند.
کرونا در تاجیکستان؛ شمار مبتلایان به هفت هزار نفر نزدیک شد
بنا به خبر وزارت بهداشت و تأمین اجتماعی تاجیکستان طی شبانهروز اخیر ۴۶ مورد نو ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در این کشور شناسایی شده است.
بر اساس این گزارش، از ۳۰ آوریل تا شام امروز (پنجشنبه، ۱۶ ژوئیه) ۶۷۴۱ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
مقامات بهداشتی تاجیکستان شمار کل بهبودیافتهها از این ویروس را تا کنون ۵۴۳۱ نفر گزارش کردهاند.
به گفته مسئولان وزارت بهداشت و تأمین اجتماعی تاجیکستان در سه شبانهروز گذشته مورد جدید فوتی از کووید-۱۹ در این کشور ثبت نشده است.
مقامات میگویند که از آغاز بحران کرونا در این کشور، ۵۶ نفر جان خود را از دست دادهاند.
طبق گزارشهای رسمی حالا نزدیک ۱۸۰ نفر در بیمارستانهای تاجیکستان به احتمال آلودگی به ویروس کرونا بستری هستند.
فقط در بیست و چهار ساعت اخیر ۴۸ بیمار بهبود یافته از بیمارستانها مرخص شدهاند.
سگ های پلیس شیلی برای تشخیص ویروس کرونا تربیت میشوند
پلیس شیلی تعدادی سگ را برای تشخیص افراد مبتلا به ویروس کرونا آموزش می دهد.
پلیس این کشور گفته است که یک سگ از نژاد لابرادور و سه سگ از نژاد گلدن ریتریور را که معمولا برای تشخیص وجود مواد منفجره یا مواد مخدر تربیت می شوند برای این منظور تحت تعلیم قرار داده است.
پلیس امیدوار است پس از پایان دوره آموزش، این سگ ها بتوانند با بو کشیدن از افراد، مبتلایان به کرونا را تشخیص دهند.
پیش از این گزارش هایی از توانایی سگ در تشخیص برخی بیماری ها از جمله انواعی از سرطان از طریق بوکشیدن منتشر شده بود.
اگرچه ویروس کرونا بوی خاصی ندارد اما تغییراتی که در متابولیسم بدن مبتلایان می دهد باعث می شود که آنها به شکلی متفاوت عرق و بوی خاصی را متصاعد کنند.
از این سگ ها برای تشخیص مبتلایان در محل هایی مانند فرودگاه و ایستگاه های راه آهن استفاده خواهد شد.
در بریتانیا هم یک سازمان خیریه به نام سازمان سگ های تشخیص دهنده بیماری آزمایش مشابهی را با سگ در دست اجرا داشته است.