
ویروس کرونا در حالی که از محدودیتها و مقررات قرنطینه به تدریج در برخی نقاط جهان کاسته میشود، همچنان در قلمروهای جدیدی شیوع مییابد و قربانی میگیرد. شمار مبتلایان به کووید-19 در سراسر جهان از 12 میلیون و 115 هزار نفر عبور کرد.
به گزارش
اعتدال، روند افزایش مبتلایان به بیماری کووید-19 که تاکنون در 215 کشور مختلف جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان قربانی میگیرد.
تازهترین آمارها حاکی از آن است که شمار قربانیان کروناویروس جدید، عامل بیماری کووید-19 به بیش از 550 هزار نفر رسیده است.
همچنین بنابر تازهترین آمارها 7 میلیون و 3 هزار و 846 نفر از بیماران مبتلا به کووید-19 تاکنون بهبود یافتهاند.
آمریکا همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-19 قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده است. همچنین برزیل و هند به لحاظ تعداد مبتلایان در رتبههای دوم و سوم جای گرفته و برزیل و انگلیس نیز پس از آمریکا بیشترین شمار قربانیان ناشی از کروناویروس را به خود اختصاص داده اند.
شیوع ویروس کرونا در چهار کشور آمریکا، برزیل، هند و روسیه با شتاب بیشتری نسبت به سایر کشورها همچنان ادامه دارد.
در حالی که تا چندی پیش اروپا به یکی از مراکز شیوع کروناویروس جدید در جهان تبدیل شده بود اما این عفونت اکنون در بیشتر کشورهای اروپایی کنترل شده است و در حال حاضر هند و آمریکای جنوبی به ویژه برزیل، پرو، شیلی و مکزیک به کانون های جدید برای شیوع این ویروس تبدیل شده و سازمان جهانی بهداشت نیز نسبت به وضعیت کشورهای این منطقه ابراز نگرانی کرده است.
آمارها حاکی از آن است که موارد ابتلا به بیماری کووید-19 و فوت ناشی از آن در منطقه های هندوستان و آمریکای لاتین نسبت به دیگر نقاط جهان با سرعت بیشتری رو به افزایش است.
موارد ابتلا در آفریقا و جنوب آسیا هم در حال افزایش است و گزارش شده این دو منطقه تا یک ماه دیگر به اوج درگیری خواهند رسید.
کشورهای هند، روسیه، پرو، شیلی، اسپانیا، بریتانیا، مکزیک و ایران به ترتیب جایگاههای سوم تا دهم جدول تعداد مبتلایان کرونا را به خود اختصاص دادهاند.
آخرین آمار و اطلاعات مربوط به شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان در روز چهارشنبه 17 تیر 1399 (8 جولای 2020 میلادی) را در اینجا دنبال کنید.


کرونا در آمریکا؛ آمار روزانه مبتلایان از ۶۰ هزار عبور کرد
ایالات متحده آمریکا از ثبت بیش از ۶۰ هزار مورد ابتلا به کووید - ۱۹ خبر داده است. بر اساس اعلام دانشگاه جانز هاپکینز، پیش از این بالاترین شمار روزانه ابتلا به کرونا در آمریکا با ۵۵ هزار و ۲۲۰ مورد، در روز دوم ژوئیه ثبت شده بود.
ایالات کالیفرنیا و تگزاس هر کدام بیش از ۱۰ هزار مورد روزانه و تازه ابتلا به کرونا شناسایی کردهاند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا روز گذشته در رابطه با همهگیری کرونا اعلام کرد که این کشور در"جایگاه خوبی" قرار دارد.
این کشور با حدود ۳۵۰ میلیون تن جمعیت، بیشترین شمار مبتلایان و مرگ و میر در پی شیوع کرونا را داشته است. تاکنون بیش از 3 میلیون و 143 هزار تن در آمریکا به کرونا مبتلا شده و بیش از 134 هزار تن هم جان باختهاند.
رکورد جدید در کالیفرنیا و تگزاس
با ابتلای نزدیک به بیش از ۱۰ هزار نفر در ایالت کالیفرنیا شمار مبتلایان به کرونا در این ایالت ۲۸۴ هزار نفر رسید.
هفته پیش، با افزایش آمار، این ایالت از بازگشایی اقتصاد، غذاخوردن داخل رستوران، گشایش کافهها و کاهش فاصلهگذاری اجتماعی پا پس کشید.
در تگزاس هم ۱۰هزار مورد جدید گزارش شده است.
در کالیفرنیا تا کنون نزدیک ۶۵۰۰ نفر جانشان را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادهاند. این آمار در تگزاس زیر سه هزار نفر است. نرخ مرگ و میر در کالفرنیا برای هفته ثابت بوده اما در تگزاس به طور متوسط روزانه ۴۷ نفر افزایش یافته است.
کرونا در برزیل
وزارت بهداشت برزیل از مرگ 67 هزار و 964 تن از بیماران کرونا در این کشور خبر دادهاند.
برزیل پس از ایالات متحده آمریکا بیشترین شمار مبتلایان به کرونا ثبت کرده است. بیش از یک میلیون و 713 هزار مبتلا در برزیل ثبت شده است.
کرونا در هندوزارت بهداشت هند امروز اعلام کرد: 21 هزار و 144 مورد جدید ابتلا به بیماری کووید-۱۹ شناسایی شده است.
در حال حاضر بیش از 769 هزار نفر در این کشور به کروناویروس جدید آلوده شدهاند و 21 هزار و 144 نیز جان خود را از دست دادهاند.
کرونا در روسیهشمار جان باختگان بر اثر ابتلا به کرونا در روسیه به 10 هزار و 667 تن افزایش یافته است. بر اساس آمار دولت این کشور تنها در 24 ساعت گذشته 173 تن جان باخته و 6 هزار و 562 تن هم به کرونا مبتلا شدهاند. از مسکو، پایتخت روسیه به عنوان آسیبدیدهترین منطقه بر اثر شیوع کووید-۱۹ در این کشور یاد میشود.
کرونا در اسپانیاآمار شیوع کرونا در اسپانیا نشان میهد تعداد فوتیهای کرونا به 28 هزار و 396 تن رسیده است. این آمار همچنین از ابتلای 299 هزار و 593 به ویروس کووید-19حکایت دارد. اسپانیا هفتمین آمار مرگ بر اثر کرونا را در جهان دارد. با این حال سرعت مرگ و میر در این کشور به شدت کاهش یافته است.
افزایش آمار کرونا در بریتانیا
مقامات دولت بریتانیا از افزایش تعداد مبتلایان و جانباختگان بر اثر ابتلا به کرونا در این کشور خبر دادند.
مقامات بهداشت و درمان بریتانیا اعلام کردند که همچنان شاهد افزایش شمار قربانیان کرونا در این کشور هستند و با ثبت ۱۲۶ فوتی دیگر، تعداد کل جانباختگان بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در انگلیس به ۴۴ هزار و ۵۱۷ تن رسیده است.
تعداد کل موارد قطعی ابتلا به کرونا در بریتانیا نیز با افزایش ۳۵۲ تن دیگر در ۲۴ ساعت گذشته، به بیش از ۲۸۷ هزار تن رسیده است.
کرونا در بریتانیا؛ 'نیمی از کارکنان در ماه آوریل دورکاری کردهاند'
اداره آمار ملی بریتانیا اعلام کرده که تقریبا نیمی از تمامی کارکنان سراسر این کشور در ماه آوریل و در اوج شیوع کرونا از خانه کار کردهاند.
این آمار تاره نشان میدهد که ۴۶ و شش دهم درصد از کارکنان، بیشتر به دلیل محدودیتهای مقابله با شیوع کرونا دور کاری کردهاند. در میان این شمار، یک سوم ساعاتی کمتری را نسبت به دوران عادی کار کردهاند. در همین حال، جمعیتی مشابه ساعات طولانیتری کار کردهاند.
بر اساس این گزارش برآورد شده که زنان به نسبت، کمی بیشتر از مردان دور کاری کرده و کارمندان جوان تا ۲۴ ساله هم نسبت به کارکنان مسن، کمتر در خانه کار کردهاند.
افزایش مجدد متبلایان به کرونا در آلمان
براساس اعلام آلمان تعداد مبتلایان به کووید 19 در این کشور افزایش داشته و تعداد کل مبتلایان در این کشور را به 198 هزار و 705 نفر رسانده است.
همچنین با فوت 17 نفر مبتلا به کرونا تعداد جانباختگان به 9 هزار و 111 نفر در آلمان رسیده است.
تعداد مبتلایان و قربانیان کرونا در ایتالیا
شمار کل جانباختگان کرونا در ایتالیا تاکنون به 34 هزار و 914 تن رسیده است که این کشور را پس از ایالات متحده آمریکا، برزیل و انگلیس در جایگاه چهارم جهان از لحاظ قربانیان کرونا قرار میدهد.
تعداد کل موارد قطعی ابتلا به کرونا در ایتالیا نیز به 242 هزار و 149 نفر رسیده است که ایتالیا را یازدهمین کشور جهان از لحاظ مبتلایان قرار داده است.
کرونا در پرودر پرو طبق اعلام وزارت بهداشت، مجموع مبتلایان به این بیماری به 312 هزار و 911 نفر رسیده است. همچنین در مجموع تاکنون 11133 نفر از مبتلایان به این بیماری در پرو جان خود را از دست دادهاند. این کشور از لحاظ شمار مبتلایان در جایگاه پنجم جهان قرار گرفته است.
کرونا در فرانسهفرانسه تایید کرده که 169 هزار و 473 نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و 29965 هزار نفر هم درگذشتهاند.
کرونا در ترکیه
ترکیه بیش از 208 هزار و 938 مورد ابتلا به کرونا ثبت کرده است. بر اساس اطلاعات گزارش شده از وزارت بهداشت ترکیه تاکنون شمار مرگ و میر در این کشور 5 هزار و 282 تن عنوان میشود.
کرونا در عربستان سعودی؛ شمار مبتلایان به بیش از 220 هزار تن رسیدعربستان سعودی از نیمه ماه میلادی مارس محدودیتهایی برای مقابله با کرونا وضع کرده بود که ماه گذشته لغو شد. این کشور در میان شش کشور حاشیه خلیج فارس بیشترین شمار مبتلایان به کرونا را دارد.
تنها در روز گذشته 3 هزار و 36 مورد جدید ابتلا به کرونا ثبت شده و شمار کل مبتلایان را به 220 هزار و 144 تن رسانده است. عربستان سعودی تاکنون جان باختن 2 هزار و 59 تن را اعلام کرده است.
کرونا در چینشمار کل مبتلایان در چین با افزایش 7 نفر تاکنون 83 هزار و 572 نفر گزارش شده است.
کرونا در افغانستان؛ شناسایی ۲۱۰ مورد تازه و ثبت ۱۷ مرگ
وزارت بهداشت/صحت افغانستان اعلام کرده که در یک شبانه روز گذشته ۲۱۰ مورد تازه مثبت کرونا در این کشور شناسایی شده و اکنون شمار مبتلایان کرونا به ۳۳ هزار و ۵۹۴ نفر رسیده است.
در شبانه روز گذشته ۱۷ مرگ ناشی از بیماری کووید ۱۹ نیز در ولایات کابل و هرات ثبت شده و شمار کل جان باختگان از این بیماری به ۹۳۷ نفر افزایش یافته است.
وزارت بهداشت همچنین از ثبت ۵۴۹ مورد بهبودی مبتلایان کرونا خبر داده که با این موارد شمار بهبودیافتگان به ۲۰ هزار و ۷۰۰ نفر رسیده است.
موارد تازه شناسایی شده کرونا شامل؛ ۱۴۱ مورد در کابل، ۴ مورد در قندهار، ۱۰ مورد در بلخ، ۱۲ مورد در پکتیا، ۱۴ مورد در تخار، در بغلان، پروان و لوگر هر کدام ۲ مورد، ۹ مورد در قندوز، ۳ مورد در نیمروز، ۷ مورد در بدخشان، در کنر، ننگرهار، پنجشیر و کاپیسا هر کدام یک مورد است.
آمار رسمی کرونا در ایران: فوت ۱۵۳ ایرانی در شبانه روز گذشته
سخنگوی وزارت بهداشت ایران گفته است که در شبانه روز گذشته ۱۵۳ ایرانی دیگر بر اثر ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ جان خود را از دست دادند.
بر اساس گزارش های رسمی مجموع جان باختگان این بیماری در ایران به ۱۲ هزار و ۸۴ نفر رسیده است.
وزارت بهداشت ایران می گوید درشبانه روز گذشته دو هزار و ۶۹۱ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۶۲۵ نفر از آنها بستری شدند.
دولت ایران روز اول اسنفند ساعاتی مانده به برگزاری انتخابات مجلس، رسما از شیوع گسترده ویروس کرونا رد این کشور خبر داد.
استاندار تهران: وضعیت در پایتخت در حالت هشدار است
انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران درباره گفته است که وضعیت تهران از نظر شیوع ویروس کرونا هماکنون در حالت هشدار و ما قبل قرمز است.
آمار فوت شدگان ایرانی بر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ به رکورد ۲۰۰ جان باخته در یک شبانه روز، رسیده است.
کرونا در ایران؛ تمام بیمارستانهای تهران موظف به پذیرش مبتلایان شدند
معاون درمان وزارت بهداشت در بخشنامهای اعلام کرده که "تا اطلاع ثانوی" تمامی بیمارستانها و مراکز درمانی شهر تهران موظف به پذیرشبیماران مشکوک و مبتلا به کووید ۱۹ هستند.
این دستور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران شامل بیمارستانهای تکتخصصی چشم، ارتوپدی و قلب نمیشود.
در متن بخشنامه قاسم جانبابایی خطاب به روسای دانشگاههای علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی آمده "در صورتیکه بیمار بد حال به بیمارستانی مراجعه کند و تختهای آن ظرفیت خالی نداشته باشد، لازم است با پیش بینی تمهیدات، وضعیت بیمار را پایدار و سپس با اخذ پذیرش از طریق ستاد هدایت، به بیمارستانهای تابعه دانشگاه خود ارجاع کند."
جانباختگان کرونا در مکزیک از 32 هزار نفر گذشت
شماره فوتیها ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در کشور مکزیک به بیش از 32هزار نفر رسیده و این ویروس همچنان در آمریکا لاتین قربانی میگیرد.
روز گذشته 895 نفر در اثر ابتلا به کرونا در مکزیک جان خود را از دست دادند که مجموع جانباختگان را به 32 هزار و 14 نفر رساند.
همچنین روز گذشته 6 هزار و 258 نفر مبتلای جدید در مکزیک شناسایی شدند که تعداد کل مبتلایان را به 268 هزار و 8 نفر رسانده است.
کرونا در کشورهای آفریقاییآمارها نشان میدهند که 57 کشور در قاره آفریقا با ویروس کرونا درگیر هستند و 514 هزار و 476 نفر مبتلا و 12 هزار و 137 مورد فوتی در این کشورها به ثبت رسیده است.
در این قاره موارد ابتلا به بیماری کووید-19و مرگ و میر ناشی از آن رو به افزایش است. آفریقای جنوبی، مصر، نیجریه، غنا و الجزایر به ترتیب بیشترین تعداد مبتلایان در این قاره را داشته اند.
کرونا در تاجیکستان؛ مرگ یک تن و ثبت ۴۹ ابتلا در یکروز گذشته
بر اساس اعلام وزارت بهداشت و تامین اجتماعی تاجیکستان، در ۲۴ ساعت اخیر یک مورد فوتی از ویروس کرونا در این کشور ثبت شده است. همچنین در شبانهروز اخیر ۴۹ بیمار دیگر مبتلا به کووید -۱۹ در تاجیکستان شناسایی شدهاند.
همزمان مقامات بهداشتی تاجیکستان از بهبود یافتن و مرخص شدن ۴۶ نفر از بیمارستانها در همین مدت خبر دادهاند. این وزارتخانه گفته که ۲۲۰ نفر به گمان ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستانها بستری هستند.
وزارت بهداشت تاجیکستان اعلام کرده که از آغاز شیوع ویروس کرونا از اواخر ماه آوریل تا بعد از ظهر امروز در مجموع ۶ هزار و ۳۶۴ نفر در این کشور به کرونا موتبتلا شدهاند. مقامات شمار بهبودیافتهها را از ۵ هزار و۱۱ تن گزارش میکنند. طبق گزارشهای رسمی از آغاز بحران کرونا در تاجیکستان ۵۴ نفر در اثر ابتلا به کووید -۱۹ جان خود را از دست دادهاند. منابع غیررسمی تعداد جانباختههای کرونا در تاجیکستان را بهمراتب بیشتر از آمار رسمی میدانند.
کرونا در نیوزیلند؛ احتمال ۶ ماه مجازات زندان برای فرار از قرنطینه
یکی از مبتلایان به کووید - ۱۹ در نیوزیلند که از قرنطینه اجباری به مدت ۷۰ دقیقه گریخته بود متهم شده و احتمال دارد به شش ماه زندان محکوم شود. به گزارش نیوزیلند هرالد، این مرد ۳۲ ساله، هتلی را که در شهر آوکلند قرنطینه بوده برای خرید این محل را ترک کرده و در یک فروشگاه سلفی گرفته است. وی که شهروند نیوزیلند است به تازگی از هند بازگشته است. این اقدام میتواند با جریمه نقدی یا مجازات حبس تا شش ماه همراه شود.
کرونا در صربستان؛ تظاهرات علیه منع رفت و آمد به خشونت کشیده شد
تظاهرات در برابر پارلمان صربستان علیه اعلام منع رفت و آمد به دلیل مقابله با شیوع کرونا به درگیری معترضان با نیروهای امنیتی منجر شد.
معترضان از جمله دانشجویان سهشنبه شب در اعتراض به از سرگیری منع رفت وآمد در تعطیلات آخر هفته در شهر بلگراد، پایتخت صربستان به خیابان آمدند. این تظاهرات در ابتدا به صورت مسالمتآمیز برگزار شد.
در پی هجوم شماری از تظاهرکنندگان به درون ساختمان پارلمان نیروهای امنیتی دخالت کرده و با معترضان درگیر شدند. پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از گاز اشکآور استفاده کرده است.
دولت صربستان به دلیل افزایش شمار مبتلایان به کرونا تصمیم به اعلام منع رفت و آمد از جمعه تا دوشنبه گرفته است. این کشور روز سهشنبه شاهد ابتلای ۴ هزار تن و مرگ ۱۳ بیمار بود. مخالفان دولت میگویند که مقامات به "لغو زودهنگام محدودیتها" در ماه میلادی مه اقدام کردهاند.
سازمان بهداشت جهانی میگوید ویروس کرونا احتمالا میتواند مدتها در هوا بماند
ماه هاست که سازمان بهداشت جهانی اصرار دارد که ویروس کووید-۱۹از طریق قطرات ساطع شده هنگام سرفه یا عطسه، سرایت میکند و منتقل میشود.
قطره هایی که در هوا نمیماند بلکه روی سطح قرار میگیرند - به همین دلیل شستشوی دست به عنوان یک اقدام مهم پیشگیری توصیه شده است.
۱۹ اما ۲۳۹ دانشمند از ۳۲ کشور با این نظر موافق نیستند: آنها می گویند شواهد محکمی وجود دارد که نشان می دهد ویروس میتواند در هوا نیز گسترش یابد، آن هم از طریق ذرات بسیار ریزتری که ساعتها بعد از صحبت کردن و نفس کشیدن مردم در هوا میماند.
اکنون سازمان بهداشت جهانی هم میگوید شواهدی وجود دارد که نشان میدهد سرایت ویروس کووید- ۱۹در فضاهای محصور و شلوغ امکانپذیر است. این شواهد باید به طور کامل ارزیابی شود اما در صورت تأیید، توصیهها در مورد چگونگی جلوگیری از شیوع ویروس ممکن است تغییر کند و میتواند منجر به استفاده گستردهتر از ماسک شود و همزمان فاصله اجتماعی از دیگران هم افزایش یابد.
جریمههای سنگین ماسک نزدن در قطر و کویت
در شرایط شیوع کرونا بسیاری از کشورها برای نپوشیدن ماسک، اغلب جریمههای مختلفی در نظر گرفتهاند اما مقامات کویت و قطر پا را فراتر گذاشته و مجازاتهای سنگینتری را برای ماسک نزدن اعمال کردهاند.
مقامات کویت و قطر تصمیم گرفتهاند مجازاتهای شدیدی را از جمله حبس و جریمههای سنگین برای افرادی در نظر بگیرند که در شرایط همهگیری کرونا از زدن ماسک خودداری میکنند.
وزارت بهداشت کویت اعلام کرده متخلفان ممکن است با حداکثر سه ماه حبس روبرو شوند در حالی که تلویزیون دولتی قطر گزارش داده این مجازات میتواند تا سه سال حکم زندان ادامه داشته باشد.
بنا بر گزارش دابلیوآیاوان نیوز، علاوه بر مجازاتهای حبس، این دو کشور جریمههای نقدی سنگینی نیز برای متخلفان از قانون اجباری شدن ماسک در نظر گرفتهاند. در کویت حداکثر جریمه ۵۰۰۰ دینار معادل ۱۶۲۰۰ دلار و در قطر تقریباً سه برابر بیشتر و ۲۰۰ هزار ریال معادل ۵۵ هزار دلار تعیین شده است.
قطر تاکنون ابتلای ۱۰۰ هزار و ۹۴۵ نفر را به بیماری کووید-۱۹ تایید کرده است که از این میان ۱۳۴ نفر جان باختهاند. کویت نیز ابتلای ۵۱ هزار و ۲۴۵ را به این بیماری گزارش کرده است که از این میان ۳۷۷ نفر جان خود را از دست دادهاند.