
ویروس کرونا در حالی که از محدودیتها و مقررات قرنطینه به تدریج در برخی نقاط جهان کاسته میشود، همچنان در قلمروهای جدیدی شیوع مییابد و قربانی میگیرد. شمار مبتلایان به کووید-19 در سراسر جهان از 10 میلیون و 332 هزار نفر عبور کرد.
به گزارش
اعتدال، روند افزایش مبتلایان به بیماری کووید-19 که تاکنون در 215 کشور مختلف جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان قربانی میگیرد.
تازهترین آمارها حاکی از آن است که شمار قربانیان کروناویروس جدید، عامل بیماری کووید-19 به بیش از 506 هزار نفر رسیده است.
همچنین بنابر تازهترین آمارها 5 میلیون و 609 هزار و 119 نفر از بیماران مبتلا به کووید-19 تاکنون بهبود یافتهاند.
آمریکا همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-19 قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده است. همچنین برزیل و روسیه به لحاظ تعداد مبتلایان در رتبههای دوم و سوم جای گرفته و برزیل و انگلیس نیز پس از آمریکا بیشترین شمار قربانیان ناشی از کروناویروس را به خود اختصاص داده اند.
شیوع ویروس کرونا در چهار کشور آمریکا، برزیل، روسیه و هند با شتاب بیشتری نسبت به سایر کشورها همچنان ادامه دارد.
در حالی که تا چندی پیش اروپا به یکی از مراکز شیوع کروناویروس جدید در جهان تبدیل شده بود اما این عفونت اکنون در بیشتر کشورهای اروپایی کنترل شده است و در حال حاضر هند و آمریکای جنوبی به ویژه برزیل، پرو، شیلی و مکزیک به کانون های جدید برای شیوع این ویروس تبدیل شده و سازمان جهانی بهداشت نیز نسبت به وضعیت کشورهای این منطقه ابراز نگرانی کرده است.
آمارها حاکی از آن است که موارد ابتلا به بیماری کووید-19 و فوت ناشی از آن در منطقه های هندوستان و آمریکای لاتین نسبت به دیگر نقاط جهان با سرعت بیشتری رو به افزایش است.
موارد ابتلا در آفریقا و جنوب آسیا هم در حال افزایش است و گزارش شده این دو منطقه تا یک ماه دیگر به اوج درگیری خواهند رسید.
کشورهای روسیه، هند، بریتانیا، اسپانیا، پرو، شیلی، ایتالیا و ایران به ترتیب جایگاههای سوم تا دهم جدول تعداد مبتلایان کرونا را به خود اختصاص دادهاند.
شناسایی بیشترین مبتلایان جدیدِ کووید-۱۹ در ماه ژوئن
کمتر از شش ماه پس از شناسایی اولین مورد ابتلا به کووید-۱۹ در جهان اکنون شمار مبتلایان به این بیماری از ۱۰ میلیون نفر فراتر رفته است.
موارد ابتلا به کروناویروس جدید در جهان رو به افزایش است و موارد جدید شیوع این ویروس در آمریکای جنوبی و خاورمیانه بروز یافته است.
شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در جهان در مدت پنج ماه به رقم پنج میلیون نفر رسد اما نکته قابل توجه این است که تنها ظرف یک ماه، تعداد مبتلایان دو برابر افزایش یافته و از رقم ۱۰ میلیون نفر فراتر رفته است.
این ویروس اولین بار در اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی در شهر "ووهانِ" چین شناسایی شد که پس از آن مقامات چین به منظور مهار شیوع این ویروس شهر را به وضعیت قرنطینه درآوردند. دراین شرایط ساکنان این شهر اجازه خروج نداشته و امکان ورود به شهر بدون مجوز دولتی وجود نداشت.
در مدت چند هفته شیوع کروناویروس در کشورهای همسایه چین از جمله کره جنوبی، ژاپن و سنگاپور نیز مشاهده شد. در مدت یک ماه کروناویروس جدید در بیش از۱۲ کشور گسترش پیدا کرد و اواسط ماه مارس بود که اکثریت کشورهای جهان با این ویروس درگیر شده و سازمان جهانی بهداشت (WHO) همهگیری بیماری کووید-۱۹ را اعلام کرد.
نرخ ابتلا در برخی از کشورها طی هفتههای اخیر کاهش پیدا کرده که این روند نزولی در چین، ایتالیا و کشورهای دیگر که در مراحل اولیه شیوع کرونا اکثریت موارد ابتلا را گزارش کرده بودند مشاهده شده است. هرچند، موارد جدید ابتلا همچنان در بسیاری از مناطق جهان با سرعت چشمگیری رو به افزایش است.
تاکنون ماه میلادی "ژوئن" بالاترین رکورد را از نظر تعداد مبتلایان جدید به کووید-۱۹ در جهان داشته است.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت، آمارهای دولتی تنها شامل موارد قطعی ابتلاست و بنابراین احتمال میرود در اکثر کشورها تعداد دقیق مبتلایان بیش از رقمهای اعلام شده باشد.
آخرین آمار و اطلاعات مربوط به شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان در روز دوشنبه 9 تیر 1399 (29 ژوئن 2020 میلادی) را در اینجا دنبال کنید.
چهار کشوری که کرونا را تحت کنترل درآورده و چهار کشوری که شاهد افزایش آن بوده اند
قارههای جهان از نظر شیوع کرونا در چه وضعیتی قرار دارند؟
مقایسه شمار مبتلایان به کرونا در ایران با سه کشور دیگر که درگیر موج دوم شیوع بوده اند
افزایش موارد ابتلا به کرونا در آمریکا
موارد تازه ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا در بیش از نیمی از ایالت های این کشور به سرعت در حال افزایش است و این موضوع کارشناسان را نگران کرده است. در ماه مه و اوایل ژوئن شمار مبتلایان رو به کاهش گذاشته بود ولی با برداشته شدن محدودیت ها در بسیاری از مناطق گسترش بیماری رو به افزایش گذاشته است.
در شبانه روز گذشته، به شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا بیش از 16 هزار نفر مبتلا افزوده شده است.
ایالات متحده آمریکا با بیش از دو میلیون و 653 هزار مورد ابتلا به کرونا بیشترین شمار مبتلایان به این بیماری را در جهان ثبت کرده است. تعداد قربانیان در این کشور نیز بیشتر از 128 هزار نفر اعلام شده
است.
کرونا در برزیلوزارت بهداشت برزیل از مرگ 57 هزار 774 تن از بیماران کرونا در این کشور خبر دادهاند.
برزیل پس از ایالات متحده آمریکا بیشترین شمار مبتلایان به کرونا ثبت کرده است. برآورد میشود که شمار واقعی مبتلایان به انجام ناکافی آزمایش، بیش از آمار اعلام شده باشد.
بیش از یک میلیون و 352 هزار مبتلا در برزیل ثبت شده است.
ثبت 93 فوتی جدید کرونا در روسیهدولت روسیه از ابتلای 6 هزار 719 تن دیگر به ویروس کووید-19 در 24 ساعت گذشته خبر داده است. بر این اساس روسیه مجموع مبتلایان کرونا را تاکنون 641 هزار و 156 تن اعلام کرده است. تعداد فوتیهای کرونا در روسیه نیز به 9 هزار و 166 تن رسیده است.
ثبت رکورد موارد ابتلا به کرونا در هند برای هشتمین روز متوالی
هند برای هشتمین روز متوالی رکورد بیشترین آمار روزانه مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ را گزارش کرد.
وزارت بهداشت هند امروز (دوشنبه) اعلام کرد: ۱۹ هزار و ۴۵۹ مورد جدید ابتلا به بیماری کووید-۱۹ شناسایی شده که برای هشتمین روز متوالی بیشترین آمار مبتلایان طی یک روز بوده است.
آمارها حاکی از آن است که تنها در شش روز گذشته بیش از ۱۰۰ هزار مورد جدید ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در هند شناسایی شده است.
در حال حاضر در حدود ۵۶۸ هزار نفر در این کشور به کروناویروس جدید آلوده شدهاند و بیش از ۱۶ هزار و ۹۰۰ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند. همچنین از میان مبتلایان بیش از ۳۳۵ هزار نفر از بیماران بهبود پیدا کردهاند.
شبکه خبری سیانان، طبق اعلام شورای تحقیقات پزشکی هند بیش از هشت میلیون تست کروناویروس در این کشور انجام گرفته که بیش از ۱۷۰ هزار مورد آن در روز گذشته انجام شده است.
کرونا در اسپانیا
آمار شیوع کرونا در اسپانیا نشان میهد تعداد فوتیهای کرونا به 28 هزار و 346 تن رسیده است. این آمار همچنین از ابتلای 296 هزار و 50 به ویروس کووید-19حکایت دارد.
اسپانیا ششمین آمار مرگ بر اثر کرونا را در جهان دارد. با این حال سرعت مرگ و میر در این کشور به شدت کاهش یافته و در 24 ساعت گذشته 3 مورد مورد فوتی گزارش شده است.
کرونا در بریتانیا؛ ۲۵ تن دیگر جان باختند/ کرونا در اسکاتلند؛ ۴ روز بدون مرگ و میر
اسکاتلند برای چهارمین روز متوالی اعلام کرد که هیچیک از مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته جان نباختهاند. نیکولا استورجن، وزیر اول اسکاتلند این خبر را اعلام کرده است. از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۱۸ هزار و ۲۴۱ تن مبتلا و ۲ هزار و ۴۸۲ تن هم بر اثر کرونا در این بخش از بریتانیا جان باختهاند.
ویروس کرونا؛ بازگشایی رستورانها در ایرلند و آغاز به کار مغازهها در اسکاتلند
به دنبال هفتهها تعطیلی کسب و کارها با هدف مبارزه با ویروس کرونا، رستورانها در جمهوری ایرلند و مغازهایی که در آنها به داخل خیابان باز میشود در اسکاتلند، از امروز بازگشایی میشوند.
گزارش ها حاکی از آن است که تاکنون نیم میلیون نفر در کشورهای مختلف جهان به دلیل ابتلا به ویروس کرونا و بیماری کووید نوزده فوت کرده اند.
کرونا در آلمانآلمان از 195 هزار و 235 مورد ابتلا به ویروس کرونا و فوت 9036 بیمار کووید-19خبر داده است.
تعداد مبتلایان و قربانیان کرونا در ایتالیاشمار کل جانباختگان کرونا در ایتالیا تاکنون به 34 هزار و 744 تن رسیده است که این کشور را پس از ایالات متحده آمریکا، برزیل و انگلیس در جایگاه چهارم جهان از لحاظ قربانیان کرونا قرار میدهد.
تعداد کل موارد قطعی ابتلا به کرونا در ایتالیا نیز به 240 هزار و 436 نفر رسیده است که ایتالیا را نهمین کشور جهان از لحاظ مبتلایان قرار داده است.
کرونا در پرودر پرو طبق اعلام وزارت بهداشت، مجموع مبتلایان به این بیماری به 279 هزار و 419 نفر رسیده است. همچنین در مجموع تاکنون 9317 نفر از مبتلایان به این بیماری در پرو جان خود را از دست دادهاند. این کشور از لحاظ شمار مبتلایان در جایگاه هفتم جهان قرار گرفته است.
کرونا در فرانسهفرانسه تایید کرده که 162 هزار و 936 نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و 29778 هزار نفر هم درگذشتهاند.
کرونا در ترکیه
شمار جانباختگان بر اثر ابتلا به کرونا در ترکیه به 5 هزار و 115 تن و تعداد افراد مبتلا به 198 هزار و 613 نفر رسیده است.
کرونا در عربستان سعودیدر عربستان سعودی بیش از 186 هزار تن در این کشور به کووید-۱۹ مبتلا شده و کرونا جان هزار و 599 تن را گرفته است.
کرونا در چین؛ قرنطینه ۴۰۰ هزار نفر در نزدیکی پکن
دولت چین برای مقابله با شیوع مجددا کرونا ۴۰۰ هزار نفر را در نزدیکی پکن قرنطینه کرد.
این محدودیتهای سختگیرانه در استان هبی اعمال شده است.
در حال حاضر فقط کارگران مشاغل ضروری میتوانند از خانه خارج شوند. علاوه بر این تنها یک نفر از اعضای خانواده اجازه دارد برای خرید بیرون برود.
پس از همهگیری کرونا در پایان سال گذشته، چین با اعمال محدودیتهای سختگیرانه توانسته تا حدودی از شیوع گسترده کرونا در این کشور جلوگیری کند.
برای جلوگیری از موج دوم، دولت چین حتی موارد کوچک شیوع این ویروس را جدی میگیرد.
واکسن کرونا در چین روی نیروهای ارتش آزمایش میشود
چین بررسی اثر یک واکسن آزمایشی را بر بدن نیروهای ارتش تائید کرده است. این واکسن یکی از ۱۵۰ واکسن آزمایشی است که برای ایمن سازی بدن پر برابر کرونا، در سراسر جهان در دست آزمون و بررسی است.
به نوشته نشریه پزشکی لانست در این پژوهش ۱۸۰ تن مشارکت میکنند. در این گزارش آمده که این واکسن موجب پاسخ سیستم ایمنی بدن شده است. روشن نیست که نتیجه این آزمایش به معنی مصونیت در برابر ویروس کرونا باشد. هنوز هیچ واکسنی برای کرونا به تولید انبوه نرسیده است.
شمار کل مبتلایان در چین با افزایش 17 نفر تاکنون 83 هزار و 512 نفر گزارش شده است.
آمار رسمی کرونا در افغانستان: مبتلایان ۳۱۲۳۸؛ جان باختگان ۷۳۳
وزارت صحت عامه/ بهداشت افغانستان گفته که در شبانه روز گذشته ۲۷۱ مورد جدید کرونا در این کشور شناسایی شدهاند. همچنین در روز گذشته ۱۲ نفر در نتیجه این بیماری جان باختهاند.
با این ارقام جدید، شمار کل مبتلایان به کووید۱۹ در افغانستان به ۳۱هزار و ۲۳۸نفر میرسد و آمار مجموعی جانباختگان نیز به ۷۳۳ نفر رسیده است.
در افغانستان تاکنون تنها ۷۱هزار و ۵۴۹ مورد آزمایش انجام شده و از میان افراد مبتلا ۱۳هزار و ۹۳۴ نفر بهبود یافتهاند.
مرگ ۱۶۲ ایرانی دیگر در شبانه روز گذشته
سخنگوی سخنگوی وزارت بهداشت ایران از فوت ۱۶۲ ایرانی دیگر در شبانه روز گذشته به دلیل ابتلا به ویروس کرونا خبر داده است.
به گفته وزارت بهداشت ایران در شبانه روز گذشته دو هزار و ۵۳۶ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در این کشور شناسایی شده است.
مجموع جانباختگان بیماری کووید-۱۹ در ایران بر اساس گزارش رسمی، به ۱۰ هزار و ۶۷۰ نفر رسیده است.
مقام های بهداشتی درباره رشد تعداد مبتلایان و افزایش آمار فوت شدگان هشدار می دهند.
کرونا در مکزیک
مکزیک تا کنون بیش از 216 هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا را ثبت کرده است که از آن جمله 26 هزار و 648 نفر جان خودرا از دست داده اند.
کرونا در کشورهای آفریقاییآمارها نشان میدهند که 57 کشور در قاره آفریقا با ویروس کرونا درگیر هستند و 387 هزار و 104 نفر مبتلا و 9 هزار و 737 مورد فوتی در این کشورها به ثبت رسیده است.
در این قاره موارد ابتلا به بیماری کووید-19و مرگ و میر ناشی از آن رو به افزایش است. آفریقای جنوبی، مصر، نیجریه، غنا و الجزایر به ترتیب بیشترین تعداد مبتلایان در این قاره را داشته اند.
هشدار سازمان بهداشت جهانی درباره شیوع کرونا: بدترین وضعیت هنوز پیشروست
تدروس ادهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی هشدار داد که همه گیری جهانی ویروس کرونا حتی به پایانش نزدیک هم نشده است.
او امروز اعلام کرد که باوجود پیشرفت در برخی کشورها، همهگیری سرعت گرفته و بدترین وضعیت هنوز در پیشروست.
او گفت که در ماههای آینده جهان به انعطافپذیری، صبر و سخاوت بیشتر نیازمند است.
دکتر گبریسوس به کشورهایی مانند کره جنوبی اشاره کرده و گفت که این کشورها نشان دادند که چطور از این ابزارها برای سرکوب و نابود کردن شیوع استفاده کردند.
از زمان شناسایی اولین بیمار مبتلا به کرونا در چین، طبق آمار رسمی بیش از نیم میلیون نفر در سراسر جهان در اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.
محدودیت مقابله با کرونا: یونان ممنوعیت ورود مسافر از بریتانیا را تمدید کرد
به گزارش رسانه های یونان، این کشور ممنوعیت پرواز و ورود مسافر از بریتانیا را تا ۱۹ ماه ژوئیه تمدید کرد.
این ممنوعیت، چهارشنبه اول ژوئیه به پایان میرسید اما دولت این کشور تصمیم به تمدید آن را گرفت. از ۲۶ فوریه و به دنبال شناسایی اولین موارد ابتلا به کرونا، دولت یونان مقررات سختگیرانهای وضع کرد.
دولت این کشور از ۲۸ آوریل به این سو سعی در کاهش محدودیت ها دارد و هدف اصلی را هم بر بازگشایی صنعت توریسم گذاشته است.
یونان و سواحل آن از مراکز مورد توجه مسافران در تابستان است و ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور از صنعت توریسم تامین میشود.
از هر ۵ شغل در یونان یک شغل در رابطه با گردشگری است.
کرونا در تایلند؛ محدودیتهای زندگی شبانه لغو میشود
دولت تایلند اعلام کرده که از چهارشنبه میکدهها و کلوبها بازگشایی میشوند. در پی تصمیم به از سرگیری فعالیت صنعت گردشگری در تایلند، شماری از مقررات مربوط به اتباع دیگر کشورها همزمان با اجازه بازبودن اماکن تفریحی تا نیمه شب حذف میشود.
این بازگشاییها با تاکید بر ضرورت رعایت فاصله اجتماعی صورت میگیرد. همچنین دمای بدن مشتریها پیش از ورود به این اماکن سنجیده میشود.
اتباع دیگر کشورها که در تایلند اجازه کار یا اقامت دارند یا عضوی از خانوادهشان در این کشور زندگی میکند هم میتوانند پس از قرنطینه ۱۴ روزه بازگردند. بازرگانان اهل ژاپن و سنگاپور میتوانند با نشان دادن مدارک آزمایش منفی کرونا از قرنطینه معاف شوند.
پروازهای بینالمللی از ماه میلادی مارس در تایلند متوقف شده است. تایلند از اولین کشورهایی بود که ابتلا به ویروس جدید کرونا را ثبت کرد. با این همه توانست در مقابله با شیوع این بیماری موفق عمل کند. در این کشور تاکنون ۳ هزار و ۱۶۹ تن مبتلا شده و ۵۸ بیمار هم جان باختهاند.