
ویروس کرونا در حالی که از محدودیتها و مقررات قرنطینه به تدریج در برخی نقاط جهان کاسته میشود، همچنان در قلمروهای جدیدی شیوع مییابد و قربانی میگیرد. شمار مبتلایان به کووید-19 در سراسر جهان از 8 میلیون و 353 هزار نفر عبور کرد.
به گزارش
اعتدال، روند افزایش مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در 215 کشور مختلف جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان قربانی میگیرد.
تازهترین آمارها حاکی از آن است که شمار قربانیان کروناویروس جدید، عامل بیماری کووید-۱۹ به بیش از 449 هزار نفر رسیده است.
همچنین بنابر تازهترین آمارها 4 میلیون و 372 هزار و 579 نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ تاکنون بهبود یافتهاند.
آمریکا همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده است. همچنین برزیل و روسیه به لحاظ تعداد مبتلایان در رتبههای دوم و سوم جای گرفته و برزیل و انگلیس نیز پس از آمریکا بیشترین شمار قربانیان ناشی از کروناویروس را به خود اختصاص داده اند.
شیوع ویروس کرونا در چهار کشور آمریکا، برزیل، روسیه و هند با شتاب بیشتری
نسبت به سایر کشورها همچنان ادامه دارد؛ به طوری که تاکنون ۴۹ درصد افراد
مبتلا به بیماری کووید-۱۹ در این کشورها شناسایی شدهاند.
در حالی که تا چندی پیش اروپا به یکی از مراکز شیوع کروناویروس جدید در جهان تبدیل شده بود اما این عفونت اکنون در بیشتر کشورهای اروپایی کنترل شده است و در حال حاضر هند و آمریکای جنوبی به ویژه برزیل، پرو، شیلی و مکزیک به کانون های جدید برای شیوع این ویروس تبدیل شده و سازمان جهانی بهداشت نیز نسبت به وضعیت کشورهای این منطقه ابراز نگرانی کرده است.
آمارها حاکی از آن است که موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ و فوت ناشی از آن در منطقه های هندوستان و آمریکای لاتین نسبت به دیگر نقاط جهان با سرعت بیشتری رو به افزایش است.
تاکنون در بسیاری از کشورهای درگیر کروناویروس جدید محدودیتهای اعمال شده برای کنترل شیوع این عفونت برداشته شده و علاوه بر بازگشایی کسب و کارها، امکان سفر و تردد برای افراد فراهم شده است.
کشورهای روسیه، هند، بریتانیا، اسپانیا، پرو، ایتالیا، ایران و آلمان به ترتیب جایگاههای سوم تا دهم جدول تعداد مبتلایان کرونا را به خود اختصاص دادهاند.
آخرین آمار و اطلاعات مربوط به شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان در روز چهارشنبه 28 خرداد 1399 (17 ژوئن 2020 میلادی) را در اینجا دنبال کنید.
آمریکا در صدر بیشترین آمار مبتلایان به کرونا؛ بیش از دو میلیون و 227 هزار نفرایالات متحده آمریکا با بیش از دو میلیون و 227 هزار مورد ابتلا به کرونا بیشترین شمار مبتلایان به این بیماری را در جهان ثبت کرده است. بر اساس آمار دانشگاه جانزهاپکینز تاکنون 119 هزار و 825 تن در این کشور به دلیل کرونا جان باختهاند.
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: اگر ماسک نزدهاید، به جلسه نیایید
نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از روسای کمیته کنگره خواست تا از ورود نمایندگانی که ماسک به صورت نمیزنند به نشست مجلس جلوگیری کنند.
این درخواست پلوسی پس از آن است که شماری از نمایندگان جمهوریخواه از استفاده از ماسک در داخل ساختمان کنگره سرباز زدهاند. تام رایس، نماینده کارولینای جنوبی روز دوشنبه اعلام کرد که او و خانوادهاش به کرونا مبتلا شدهاند. آقای رایس در جلسه ۲۸ مه ماسک نزده بود.
در پی خودداری دونالد ترامپ از پوشش ماسک در مراسم رسمی، استفاده از ماسک در میان سیاستمداران آمریکایی به مسالهای سیاسی بدل گشته است.
آمازون از کارمندانش در برابر کرونا با فناوری جدید حفاظت میکند
شرکت آمازون از فناوری جدیدی خبر داده که برای حفاظت از کارکنانش در برابر ویروس کرونا در کارخانهها معرفی خواهد کرد. این فناوری شامل دستگاهی پوشیدنی است که به افراد درباره نزدیک شدن زیاد، هشدار میدهد.
این اقدام انتقادهایی را به همراه داشته است. برخی از کارکنان آمازون، از آن استقبال نکرده و عدهای گمانهزنی کردهاند که در صورت اجباری شدن استفاده از این دستگاه، احتمال استعفای کارمندان وجود دارد.
آمازون در فرانسه و ایالات متحده آمریکا با دعوی حقوقی بر سر ادعای بی توجهی به حفاظت از کارمندان در برابر شیوع کرونا رو به رو است. این شرکت اعلام کرده که تاکنون میلیاردها دلار در ابتکار برای مقابله با ویروس کووید-۱۹ سرمایهگذاری کرده است.
برزیل رکورد بیشترین موارد ابتلا به کرونا در یک روز را ثبت کرد
برزیل رکورد جدیدی از موارد ابتلای به ویروس کرونا در یک روز را به ثبت رسانده است. در 24 ساعت گذشته بیش از 37 هزار مورد دیگر از کرونا در این کشور ثبت شده اند.
هم اکنون بیش از 934 هزار مورد از ابتلای به کرونا در این کشور وجود دارد که بعد از ایالات متحده در مرتبه دوم است. تعداد تلفات در این کشور هم به 45585 نفر رسیده است.
هیچ نشانه ای از کاهش میزان آلودگی به این ویروس در این کشور دیده نمی شود و اگر با این سرعت پیش برود ، احتمالاً برزیل تا پایان هفته یک میلیون مورد از ابتلای به کرونا را خواهد داشت. این کشور در حال حاضر کانون شیوع ویروس کرونا در جهان است.
روسیه با ثبت ۱۹۴ فوتی، طی ۲۴ ساعت گذشته بیشترین شمار مرگ و میر ناشی از این بیماری را شاهد بوده است
دولت روسیه از ابتلای 7 هزار 843 تن دیگر به ویروس کووید-۱۹ در 24 ساعت گذشته خبر داده است. بر این اساس روسیه مجموع مبتلایان کرونا را تاکنون 553 هزار و 301 تن اعلام کرده است. تعداد فوتیهای کرونا در روسیه نیز به 7 هزار و 478 تن رسیده است.
کرونا در هند؛ بیش از 13 هزار نفر در یک روز مبتلا شدندمقامات دولت هند میگویند که در 24 ساعت گذشته 13هزار و 103 تن در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
در هفتههای اخیر به شمار روزانه مبتلایان کرونا در هند افزوده شده است. مجموع شمار مبتلایان به کرونا در هند 367 هزار و 264 تن گزارش شده است. به این ترتیب هند پس از ایالات متحده، برزیل و روسیه در جایگاه چهارمین کانون شیوع کرونا قرار دارد.
12 هزار و 262 نفر در این کشور در اثر کرونا جان خود را از دست دادهاند.
کرونا در اسپانیا
آمار شیوع کرونا در اسپانیا نشان میهد تعداد فوتیهای کرونا به 27 هزار و 136 تن رسیده است. این آمار همچنین از ابتلای 291 هزار و 763 تن به ویروس کووید-۱۹ حکایت دارد.
اسپانیا ششمین آمار مرگ بر اثر کرونا را در جهان دارد. با این حال سرعت مرگ و میر در این کشور به شدت کاهش یافته و برای چندمین روز متوالی، در 24 ساعت گذشته هیچ مورد فوتی گزارش نشده است.
کرونا در بریتانیا؛ به شمار جان باختگان ۱۸۴ تن افزوده شد
تازهترین آمار اعلام شده از سوی دولت بریتانیا از مرگ ۱۸۴ تن دیگر در ۲۴ ساعت گذشته در این کشور بر اثر ابتلا به ویروس کووید-۱۹ خبر میدهد. بر این اساس مجموع مبتلایان به کرونا که جان باختهاند به ۴۲ هزار و ۱۵۳ تن رسیده است.
وزارت بهداشت و خدمات اجتماعی بریتانیا همچنین اعلام کرده که نتیجه آزمایش کرونا برای هزار و ۱۱۵ تن دیگر مثبت اعلام شده است.
تاکنون ۷ میلیون و ۱۲۱ هزار و ۹۷۶ آزمایش کرونا در سراسر بریتانیا صورت گرفته است. تنها در روز گذشته ۱۴۰ هزار و ۳۵۹ تن در این کشور آزمایش کرونا داده است. مجموع مبتلایان به کرونا در بریتانیا ۲۹۹ هزار و ۲۵۱ تن گزارش شده است.
کرونا در پاکستانبیش از 154 هزار مورد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در پاکستان تایید شده و بیش از 2975 نفر نیز جان خود را بر اثر این بیماری از دست دادهاند.
کرونا در آلمانآلمان از 189 هزار و 27 مورد ابتلا به ویروس کرونا و فوت 8918 بیمار کووید-۱۹ خبر داده است. در 24 ساعت گذشته 12 نفر در آلمان جان خود را از دست داده اند.
افزایش تعداد مبتلایان و قربانیان کرونا در ایتالیاپس از آنکه چندین روز شمار جانباختگان و افراد مبتلا به کرونا در ایتالیا به حالتی پایدار رسیده بود، در سه روز گذشته باز هم شاهد افزایش آمار کرونا در این کشور هستیم.
جدیدترین آمارها حاکی از افزایش 43 مورد فوتی و 328 مورد قطعی ابتلاء به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در ایتالیا است.
شمار کل جانباختگان کرونا در ایتالیا از زمان شروع اپیدمی در ۲۱ فوریه تاکنون به 34 هزار و 448 تن رسیده است که این کشور را پس از ایالات متحده آمریکا، برزیل و انگلیس در جایگاه چهارم جهان از لحاظ قربانیان کرونا قرار میدهد.
تعداد کل موارد قطعی ابتلا به کرونا در ایتالیا نیز به 237 هزار و 828 نفر رسیده است که ایتالیا را هشتمین کشور جهان پس از ایالات متحده، روسیه، برزیل، اسپانیا، انگلیس و هند از لحاظ مبتلایان قرار داده است.
کرونا در پرو
در پرو طبق اعلام وزارت بهداشت، مجموع مبتلایان به این بیماری به 240 هزار و 908 نفر رسیده است. همچنین در مجموع تاکنون 7257 نفر از مبتلایان به این بیماری در پرو جان خود را از دست دادهاند. این کشور از لحاظ شمار مبتلایان در جایگاه هفتم جهان قرار گرفته است.
کرونا در فرانسهفرانسه در بیست و چهار گذشته 458 مورد فوت ناشی از بیماری کووید-۱۹ را طی 24 ساعت گزارش کرد که در مجموع تعداد قربانیان این بیماری در این کشور به 29 هزار و 575 مورد رسیده است. تعداد افراد مبتلا نیز به 158 هزار و 174 نفر رسیده است.
کرونا در ترکیهشمار جانباختگان بر اثر ابتلا به کرونا در نرکیه با ثبت 19 فوتی دیگر طی 24 ساعت گذشته به 4 هزار و 861 تن و تعداد افراد مبتلا به 182 هزار و 727 نفر رسیده است.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در عربستان سعودی از 141 هزار نفر گذشت
وزارت بهداشت این کشور اعلام کرد که 4919 مورد جدید ابتلا در شبانه روز گذشته ثبت شده است. تعداد افرادی هم که جان خود را از دست داده اند به 1091 نفر رسیده است.
موج دوم کرونا در چین در حال آغاز است
افزایش موارد جدید ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در پکن نگرانیها در مورد آغاز موج دوم شیوع کروناویروس در چین را به همراه داشته است.
امروز ۳۱ مورد جدید ابتلا به کرونا در شهر پکن ثبت شده است و این نگرانی وجود دارد که موج دوم شیوع کروناویروس در پایتخت چین آغاز شود. شمار کل مبتلایان در این کشور تاکنون 83 هزار و 265 نفر گزارش شده است.
چین به عنوان مرکز اولیه شیوع این ویروس نیز به دلیل آغاز موج دوم سرایت آن از پایتخت خود، به ناچار روز چهارشنبه بیش از هزار پرواز داخلی و خارجی فرودگاههای پکن را لغو کرد.
مسئولان شهری در پایتخت چین همچنین برای جلوگیری از شیوع مجدد بیماری همهگیر کووید۱۹ باردیگر مدارس و مراکز آموزشی را تعطیل کردند. دیگر شهرها و استانهای چین نیز برای جلوگیری از انتشار بیشتر ویروس مسافرانی ورودی از پایتخت را به مدت چهارده روز در قرنطینه قرار می دهند.
شیوع موج تازه ویروس کرونا در پایتخت چین باعث تعطیلی بسیاری از مراکز و اجبار مردم به ماندن در خانه شده است. امروز ۳۱ مورد جدید ابتلا به کرونا در این شهر ثبت شده است.
کرونا در افغانستان؛ ثبت ۱۳ مرگ و ۵۶۴ مورد جدید ابتلا
وزارت صحت/بهداشت افغانستان اعلام کرده که در شبانه روز گذشته یک هزار و ۱۲۶ نمونه مشکوک ویروس کرونا در لابراتوارهای این کشور مورد آزمایش قرار گرفته که از این میان ۵۶۴ مورد آن مثبت تشخیص شده است.
براساس آمار رسمی شمار مجموعی مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در این کشور به ۲۶ هزار و ۸۷۴ نفر رسیده است. این وزارتخانه گفته در مدت یادشده ۱۳ نفر از مبتلایان نیز جان باختهاند که با این رقم شمار جان باختگان نیز به ۵۰۴ نفر میرسد.
براساس اطلاعات وزارت بهداشت افغانستان تاکنون در مجموع ۶ هزار نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور بهبود یافتهاند. کابل با شناسایی حدود ۱۱ هزار مورد مثبت ابتلا، در صدر ولایات آلوده به ویروس کرونا قرار دارد
آمریکا ۴۰ میلیون دلار به افغانستان برای مبارزه با کرونا کمک میکند
اداره توسعه بینالمللی آمریکا بیش از ۴۰ میلیون دلار برای مبارزه به کرونا به افغانستان کمک میکند.
وزارت صحت عامه/ بهداشت افغانستان اعلام کرده که قرار است اداره توسعه بینالمللی آمریکا برای افغانستان، حدود ۱۰/۹ میلیون دلار به هدف توسعه آزمایشگاهها و ۳۱/۶ میلیون دیگر را در بخش سرویلانس و پروژه صحتمندی وزارت بهداشت کمک کند.
پیتر نتیلو، مسئول عمومی اداره توسعه بینالمللی آمریکا در ویدیو کنفرانسی با احمدجواد عثمانی، سرپرست وزارت صحت عامه این موضوع را بیان کرده است.
او گفته که قرار است حدود ۱۲ میلیون دلار این پول از طریق سازمان بهداشت جهانی و باقی آن از طریق پروژه صحتمندی وزارت بهداشت افغانستان مصرف شود. سرپرست وزارت بهداشت افغانستان هم از شفافیت در مصرف این پول اطمینان داده است.
شمار قربانیان روزانه کرونا در ایران به اوج ۶۸ روز گذشته رسید
وزارت بهداشت ایران روز چهارشنبه اعلام کرد که با تشخیص قطعی دو هزار و ۶۱۲ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته، مجموع شمار افراد دچار ویروس کرونا در این کشور از آغاز همهگیری این ویروس تا کنون به ۱۹۵ هزار و ۵۱ نفر رسید.
بر این اساس، شمار مبتلایان روزانه در ایران طی ۲۴ ساعت گذشته به بالاترین حد در ۱۲ روز گذشته رسید. شمار روزانه مرگ و میر ناشی از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در ایران نیز طی ۶۷ روز گذشته بالاترین رقم را ثبت کرد. ایران بار دیگر به نهمین کشور دارای بیشترین میزان شیوع این بیماری بدل شد. به طوری که ۲.۳۴ درصد از افراد دچار ویروس کرونا در جهان در ایران شناسایی شدهاند.
ایران در هفته پایانی ماه مه از شمار ۱۰ کشور دارای بالاترین میزان شیوع ویروس کرونا خارج شده بود ولی سرایت این ویروس از ابتدای ژوئن(۱۲ خرداد) بار دیگر اوج گرفت؛ چنان که طی چهار روز گذشته شمار روزانه جانباختگان ایرانی بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ از صد نفر فراتر رفته است.
مطابق گزارش وزارت بهداشت ایران، روز چهارشنبه نیز ۱۲۰ نفر به دلیل سرایت ویروس کرونا در این کشور جان خود را از دست دادند؛ این بالاترین شمار مرگ و میر ناشی از این بیماری در ایران از ۱۱ آوریل(۲۳ فروردین) گذشته تاکنون بوده است. بر پایه این گزارش، تاکنون ۹ هزار و ۱۸۵ نفر در ایران پس از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ فوت کردهاند.
در همین حال، ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران با مقایسه کشتهشدگان جنگ ایران و عراق با مرگ و میر ناشی از شیوع ویروس کرونا گفت که در جنگ ۸ساله ایران با عراق روزانه به طور متوسط ۶۶ نفر کشته میشدند ولی در روزهای اخیر تعداد افراد فوت شده به دلیل ابتلا به بیماری کووید-۱۹ به بیش از ۱۰۰ نفر رسیده است.
پروازها از تاجیکستان به ازبکستان و امارات متحده عربی از سرگرفته میشود
مقامات تاجیکستان اعلام کردهاند که از اول ژوئیه پروازها به ازبکستان و امارات متحده عربی از سرگرفته میشود.
تاجیکستان ۱۹ مارس امسال باهدف جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، پرواز هواپیماها به داخل و خارج از این کشور را متوقف کرد.
بر اساس گزارشها منتشر شده، ستاد مقابله با ویروس کرونا در تاجیکستان همچنین اعلام کرده که شهروندان میتوانند از ۲۰ ژوئن جشنهای عروسی را برگزار کنند. برپایی این مراسمها مشروط به حضور کمتر از ۱۰۰ شرکت کننده است.
طبق آمار دولت تاجیکستان، شمار مبتلایان به ویروس کرونا به ۵ هزار و ۱۶۰ تن رسیده و ۵۰ تن هم جان خو درا از دست دادهاند.
کرونا در کشورهای آفریقاییآمارها نشان میدهند که 57 کشور در قاره آفریقا با ویروس کرونا درگیر هستند و 269 هزار 174 نفر مبتلا و 7 هزار و 219 مورد فوتی در این کشورها به ثبت رسیده است.
در این قاره موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ و مرگ و میر ناشی از آن رو به افزایش است. آفریقای جنوبی، مصر، نیجریه، غنا و الجزایر به ترتیب بیشترین تعداد مبتلایان در این قاره را داشته و بیش از 60 درصد موارد فوتی در آفریقا را تشکیل میدهند. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت آفریقای جنوبی بیشترین آسیب را از شیوع کروناویروس متحمل شده و 25 درصد از مجموع موارد ابتلا در این قاره به این کشور اختصاص دارد.
کرونا در مکزیکبنابر اعلام وزارت بهداشت مکزیک این کشور در بیست و چهار ساعت گذشته 4599 مورد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را شناسایی کرده که در مجموع تعداد مبتلایان به 154 هزار و 863 نفر رسیده است. همچنین مجموع فوتیهای ناشی از این بیماری در مکزیک به 18 هزار و 310 نفر رسیده است.
هشدار سازمان ملل درباره 'ناامنی غذایی' به دلیل تاثیرات اقتصادی کرونا
سازمان ملل هشدار داده که بحران ویروس کرونا در آمریکای جنوبی و حوزه کارائیب ۴۰ میلیون نفر را به سوی نا امنی غذایی سوق داده است. این سازمان خواستار اقدام فوری برای جلوگیری از "همه گیری گرسنگی" در این منطقه شد.
برنامه جهانی غذا در سازمان ملل گفته که در ۱۱ کشور حوزه فعالیت این سازمان در منطقه آمریکای لاتین، تعداد افرادی که با ناامنی شدید غذایی رو به رو هستند از ۳/۴ میلیون نفر در آغاز سال میلادی به ۱۴ میلیون نفر افزایش یافته است.
"میگوئل بارتو" مدیر منطقهای برنامه جهانی غذا سازمان ملل در آمریکای لاتین گفته تأثیر اقتصادی و اجتماعی ویروس کرونا، از جمله موارد موثر در ناامنی غذایی میلیونها نفر، در این منطقه است.
او گفته "باید سریع عمل کنیم تا از بروز بحران همه گیری گرسنگی جلوگیری کنیم."
نیوزیلند از ارتش برای اجرای مقررات مربوط به کرونا استفاده میکند
نیوزیلند اعلام کرده ارتش را مامور به نظارت بر تاسیسات مرزی قرنطینه مربوط به بیماران مبتلا به ویروس کرونا و تقویت تدابیر مرزی میکند.
نیوزیلند روز سه شنبه از وضعیت عاری از کرونا خارج شد. این اتفاق بعد از آن افتاد که دو زنی که قبلا اجازه ترک زودهنگام قرنطینه را پیدا کرده بودند آزمایش ابتلایشان به کرونا مثبت اعلام شد.
جاسیندا آردرن، نخست وزیر نیوزیلند گفته دیگبی وب، جانشین رئیس نیروهای دفاعی این کشور را مامور به نظارت بر تمامی اماکن قرنطینه و مدیریت جداسازی بیماران مبتلا به کرونا از جمله ناظر بر خروج افراد از آن میکند.
او گفته این مقام ارشد نظامی میتواند برای این کار از لجستیک نظامی، دانش کارشناسی عملیاتی و در صورت لزوم از پرسنل نظامی استفاده کند.
آردرن تاکید کرده که روند تحقیق و بررسی انجام خواهد شد تا اطمینان حاصل شود تمامی تدابیر در نظر گرفته شده رعایت، و هرگونه تغییر ضروری برای تقویت تاسیسات مرزی اعمال میشود.