
ویروس کرونا در حالی که از محدودیتها و مقررات قرنطینه به تدریج در برخی نقاط جهان کاسته میشود، همچنان در قلمروهای جدیدی شیوع مییابد و قربانی میگیرد. شمار مبتلایان به کووید-19 در سراسر جهان از شش میلیون و 516 هزار نفر عبور کرد.
به گزارش
اعتدال، روند افزایش مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در 215 کشور مختلف جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان قربانی میگیرد.
تازهترین آمارها حاکی از آن است که شمار قربانیان کروناویروس جدید، عامل بیماری کووید-۱۹ به بیش از 384 هزار نفر رسیده است.
همچنین بنابر تازهترین آمارها 3 میلیون و 102 هزار و 336 نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ تاکنون بهبود یافتهاند.
آمریکا همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده است. همچنین برزیل و روسیه به لحاظ تعداد مبتلایان در رتبههای دوم و سوم جای گرفته و انگلیس نیز پس از آمریکا بیشترین شمار قربانیان ناشی از کروناویروس را به خود اختصاص داده است. ویروس کرونا هم اکنون در کشورهای آمریکای جنوبی به خصوص برزیل، پرو و شیلی در حال پیشروی است.
برزیل نیز با پشت سر گذاشتن کشورهای اروپایی که زمانی کانون این بحران بودند، اکنون در جایگاه دوم جدول است.
کشورهای روسیه، اسپانیا، بریتانیا، ایتالیا، هند، آلمان، پرو و ترکیه به ترتیب جایگاههای سوم تا دهم این جدول را به خود اختصاص دادهاند و اگرچه تحت فشار مردم مجبور به کاهش مقررات قرنطینه شدند، اما هر روز نیز شاهد ابتلا و مرگ شمار قابل توجهی از شهروندانشان هستند.
آخرین آمار و اطلاعات مربوط به شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان در روز چهارشنبه 14 خرداد 1399 (3 ژوئن 2020 میلادی) را در اینجا دنبال کنید.
کرونا در آمریکا، بیش از 108 هزار نفر جان باختندآمریکا با 108 هزار و 599 مورد مرگ و 1.89 میلیون مورد ابتلا بیش از هر کشوری در این همهگیری آسیب دیده است.
اولین مورد ابتلا به کووید-۱۹ روز ۲۱ ژانویه در ایالت واشنگتن در شمال غربی این کشور ثبت شد، در مردی که به تازگی از چین بازگشته بود.
کرونا در برزیل
بر اساس آمار مقامات رسمی برزیل تاکنون 560 هزار و 737 شهروند این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. شمار قربانیان در برزیل به 31 هزار و 417 نفر رسیده است. برزیل پس از آمریکا بیشترین موارد ابتلا به کرونا و پنجمین آمار مرگ را در جهان دارد.
افزایش شمار مبتلایان در روسیه
روسیه از مرگ 178 نفر و ابتلای 8 هزار و 536 نفر به کرونا در شبانهروز گذشته خبر داد.
این کشور با 432 هزار و 277 مورد ابتلا و 5215 مورد مرگ، از نظر میزان ابتلا پس از آمریکا و برزیل در دنیا سوم است.
کرونا در اسپانیاآمار شیوع کرونا در اسپانیا نشان میهد تعداد فوتیهای کرونا به 27 هزار و 127 تن رسیده است. این آمار همچنین از ابتلای 287 هزار و 406 تن به ویروس کووید-۱۹ حکایت دارد.
اسپانیا پنجمین آمار مرگ را در جهان دارد.
کرونا در آلمانآلمان از 184 هزار و 228 مورد ابتلا به ویروس کرونا و فوت 8682 بیمار کووید-۱۹ خبر داده است.
آلمان به زودی 'توصیه خودداری از سفر' را لغو میکندوزیر
خارجه آلمان اعلام کرد که این کشور از ۱۵ ژوئن هشدار عمومی درباره سفر به
دیگر کشورهای اروپا را لغو میکند. هایکو ماس گفته که با این حال توصیه به
خودداری از سفر به بریتانیا ادامه خواهد داشت.
ماس گفته این
توصیه تا زمانی ادامه مییابد که دولت بریتانیا خواستار قرنطینه ۱۴ روزه
مسافران باشد. توصیه عمومی برای خودداری از سفر، درباره دیگر کشورها از
جمله ترکیه پابرجا خواهد بود. این تدابیر از سوی دولت آلمان به دلیل شیوع
کرونا اتخاذ شده است.
کرونا در ایتالیاشمار جانباختگان بر اثر ابتلا به کرونا در ایتالیا با ثبت 71 فوتی دیگر طی 24 ساعت گذشته به 33 هزار و 601 تن رسیده است که این کشور را از لحاظ شمار قربانیان کرونا در رتبهی سوم جهان پس از ایالات متحده و انگلیس قرار میدهد.
تعداد کل موارد قطعی ابتلا به کرونا در ایتالیا با افزایش 321 مورد جدید در روز گذشته به 233 هزار و 836 نفر رسیده است که این کشور را از لحاظ شمار مبتلایان در جایگاه ششم جهان پس از ایالات متحده، برزیل، روسیه، اسپانیا و انگلیس قرار میدهد.
آغاز ورود گردشگران به ایتالیا
ایتالیا درهای خود را به روی گردشگران گشود؛ هرچند توریستهایی که از خارج اتحادیه اروپا وارد این کشور میشوند باید خود را قرنطینه کنند.
با این حال هتلداران میگویند ممکن است بسیاری از مراکز اسکان بسته بمانند چون تعداد کم مسافر کار را بیصرفه میکند.
سیزده درصد اقتصاد این کشور به گردشگری وابسته است.
بریتانیا مسافران به این کشور را قرنطینه میکندوزارت کشور بریتانیا برنامه قرنطینه ۱۴ روزه تمامی کسانی که به مرزهای این کشور وارد میشوند را تائید کرده است. پریتی پاتال، وزیر کشور بریتانیا در پارلمان اعلام کرد که مرزبانان از مسافران میخواهند تا فرمی را حاوی راههای تماس و محل قرنطیه پر کنند. بر این اساس، ترک زودهنگام محل قرنطینه در انگلستان میتواند به جریمهای تا مبلغ هزار پوند یا پیگرد قانونی منجر شود.
آمار ارایه شده از سوی وزارت بهداشت بریتانیا حاکی است که ۳۵۹ تن دیگر از مبتلایان به کرونا جان باخته و مجموع مرگ ناشی از این بیماری در این کشور به ۳۹ هزار و ۷۲۸ تن رسیده است. همچنین نتیجه آزمایش کرونا برای هزار و ۸۷۱ تن در ۲۴ ساعت گذشته در بریتانیا مثبت بوده است.
جریمه ۹۷۳ تن در لندن به دلیل نقض محدودیتها
در پی نقض محدودیتهای مربوط به مقابله با شیوع کرونا از ۲۷ مارس تا ۱۴ مه در لندن ۹۷۳ تن جریمه و ۳۶ تن دیگر هم بازداشت شدهاند. بر اساس این آمار بیشترین مواجهه پلیس با نقض محدودیتها در پایتخت بریتانیا همزمان با افزایش دما در اوایل ماه آوریل، تعطیلات آخر هفته و عید پاک بوده است. به باور پلیس لندن ارتباط مستقیمی بین گرمای هوا و دوره تعطیلات با نقض محدودیتها وجود دارد.
کرونا در فرانسهشمار قربانیان در فرانسه به 29 هزار و 21 نفر و تعداد افراد مبتلا به 151 هزار و 677 نفر رسیده است.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در عربستان سعودی از 87 هزار نفر گذشتوزارت بهداشت این کشور اعلام کرد که 2171 مورد جدید ابتلا در شبانه روز گذشته ثبت شده است. تعداد افرادی هم که جان خود را از دست داده اند به 579 نفر رسیده است.
کرونا در هندآمار ابتلا به کووید۱۹ و مرگ در اثر این بیماری در هند روز به روز افزایش می باید و اکنون این کشور از نظر تعداد موارد ابتلا در جایگاه هفتم جهانی قرار گرفته است.
گزارش ها حاکی از شناسایی 9 هزار و 578 بیمار جدید و 259 مورد مرگ در اثر کروناست.
مجموع مبتلایان به کرونا در هند 216 هزار و 769 نفر است که 6088 نفر از آنها در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.
16 مورد جدید ابتلا به کرونا در چینچین که نخستین کشوری بود که کرونا در آن شیوع پیدا کرد و بیشترین آمار قربانی و ابتلا را به خود اختصاص داده بود، اکنون پس از گذشت چند ماه در جایگاه هفدهم در جدول جهانی و پس از کانادا و عربستان قرار گرفته است.
سخنگوی وزارت بهداشت ایران: ۷۰ تن دیگر بر اثر کرونا جان باختند
سخنگوی وزارت بهداشت ایران از جان باختن ۷۰ تن از مبتلایان به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. کیانوش جهانپور همچنین اعلام کرد که ۳ هزار و ۱۳۴ تن به شمار مبتلایان به کرونا در این کشور افزوده شدهاند.
بر این اساس مجموع جانباختگان کرونا در ایران به ۸ هزار و ۱۲ تن و شمار مبتلایان به ۱۶۰ هزار و ۶۹۶ تن رسیده است. به گفته سخنگوی وزارت بهداشت ۲ هزار و ۵۵۷ تن از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ با وضع وخیم تحت مراقبت قرار دارند.
تاجیکستان: ۱ نفر بر اثر کرونا جان باخت
دولت تاجیکستان اعلام کرده که در شبانه روز گذشته به تعداد جانباختههای ابتلا به ویروس کووید-۱۹ تنها یک نفر افزوده شده و به این ترتیب بر اساس گزارشهای رسمی از آغاز شیوع کرونا تا امروز ۴۸ تن در تاجیکستان به دلیل این بیماری جان باختهاند.
وزارت بهداشت و تأمین اجتماعی تاجیکستان اعلام کرده که ۹۱ تن در ۲۴ ساعت گذشته به کووید-۱۹ مبتلا شده و شمار کل مبتلایان به این ویروس به ۴ هزار و ۱۹۱ تن رسیده است. مقامات بهداشتی تاجیکستان میگویند که از ۲۹ آوریل تا امروز ۲ هزار و ۳۴۷ تن از بیماران کرونا بهبود یافتهاند.
کرونا در افغانستان؛ شناسایی ۷۵۸ مورد ابتلا و ۲۴ مرگ در شبانه روز گذشته
وزارت صحت/بهداشت افغانستان اعلام کرده که با شناسایی ۷۵۸ مورد در شبانه روز گذشته، شمار مجموعی مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۷ هزار و ۲۶۷ نفر رسیده است.
براساس اطلاعات این وزراتخانه با ثبت ۲۴ مرگ شمار کل جان باختگان در نتیجه ابتلا به بیماری کووید۱۹ به ۲۹۴ نفر میرسد.
کابل با شناسایی ۶ هزار و ۸۱۰ مورد ابتلا در صدر ولایات آلوده به ویروس کرونا قرار دارد.
کرونا در کشورهای آفریقاییآمارها نشان میدهند که 57 کشور در قاره آفریقا با ویروس کرونا درگیر هستند و 161 هزار 309 نفر مبتلا و 4 هزار و 540 مورد فوتی در این کشورها به ثبت رسیده است.
کرونا در قطر؛ کاهش محدودیتها از فردا کلید میخورد
هیات دولت قطر تصمیم گرفته تا از فردا حمل ۴ سرنشین در هر خودرو مجاز باشد و خانوادهها از محدودیت "تعداد سرنشینان خودور" معاف شوند. پیشتر حمل بیش از دو سرنشنین در هر خودرو ممنوع اعلام شده بود.
در این جلسه که به ریاست وزیر کشورقطر برگزار شد همچنین ساعت کاری بخش خصوصی هم از ۷ بامداد تا ۸ شب تغییر کرده است. تمرینات ورزشی هم با رعایت ۳ متر فاصله، بدون استفاده از ماسک مجاز خواهد بود.
کرونا در اسرائیل؛ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
پس از تعطیلی ۴۲ مدرسه در اسرائیل به دلیل شیوع کرونا، در مجموع ۶ هزار و ۸۳۱ دانش آموز و معلم قرنطینه شدهاند. بر اساس این گزارش تنها در ۲۴ ساعت گذشته ۶ مدرسه در اسرائیل تعطیل شده است.
در پی نتیجه مثبت آزمایش کرونای ۱۶۰ دانش آموز، کادر آموزشی و والدین در دبیرستانی در بیت المقدس، نگرانی از موج دوم همهگیری کرونا در این کشور افزایش یافته است. با این حال بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز گذشته با تعطیلی گسترده در نظام آموزشی مخالفت کرد.
آزمایش بالینی داروی مالاریا برای درمان کرونا از سر گرفته میشود
سازمان بهداشت جهانی میگوید آزمایش بالینی داروی هیدروکسیکلروکین برای درمان بیماران کووید-۱۹ را حدود یک هفته بعد از توقف آن از سر میگیرد.
آزمایش این داور به دلایل مربوط به ایمنی متوقف شده بود اما بعد از بررسی دوباره این سازمان اعلام کرد که دلیلی برای ادامه این توقف نمیبیند و آزمایش آن را در ۳۵ کشور دوباره شروع میکند.
هیدروکسیکلروکین به صورت معمول برای درمان مالاریا و همین طور التهاب مفاصل به کار میرود. پیشتر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا این دارو را برای پیشگیری و درمان کرونا پیشنهاد کرده بود.
کودکان در کره شمالی به مدرسه بازگشتند
دانش آموزان در کره شمالی پس از وقفهای ۲ ماهه به دلیل شیوع بیماری کرونا به مدارس بازگشتهاند. قرار بود سال تحصیلی جدید در این کشور از ماه آوریل آغاز شود. در پی بازگشایی مدارس در کره شمالی، کودکان با استفاده از ماسک به مدرسه رفتهاند.
کره شمالی تاکنون آمار ابتلا یا مرگ و میر بر اثر این بیماری را اعلام نکرده است. با این همه پیونگ یانگ محدودیتهای سختگیرانهای را در رابطه با شیوع کووید-۱۹ وضع کرده و علاوه بر بستن مرزها، هزاران تن را قرنطینه کرده است.
ویروس کرونا؛ مراکز تجاری دوبی باز شد
فروشگاهها و مراکز تجاری دوبی در امارات متحده عربی کار خود را از سر گرفتند. بر اساس اطلاعیه جدید مراکز خرید اجازه دارند از شش صبح تا یازده شب با در نظر گرفتن شرایط بهداشتی فعالیت خود را از سر بگیرند. اما در امارت ابوظبی، همسایه دوبی همچنان ورود و خروج مسافر ممنوع است.
تحقیق بر روی تاثیر مثبت ایبوپروفن در درمان کرونا
دانشمندان در بریتانیا پژوهشی را جلو میبرند که قرار است تاثیر ایبوپروفن در درمان بیماران مبتلا به ویروس جدید کرونا را مورد مطالعه قرار دهند.
این تیم از دانشمندان و متخصصان باور دارند که این داروی ضد درد و ضد التهاب می تواند مشکلات تنفسی را درمان کند.
آنها امیدوارند که این روش درمانی کم هزینه بتواند جایگزین استفاده بیماران از ونتیلاتور شود.
اکنون در این مطالعه نیمی از بیماران علاوه بر درمانهای معمول، قرص ایبوپروفن هم مصرف میکنند.
مطالعات اولیه بر روی حیوانات نشان میدهد که این قرص سندروم حاد تنفسی را که یکی از عوارض ویروس جدید کروناست بهبود میبخشد.
در این آزمایش به جای قرصهای معمولی ایبوپروفن که معمولا بیماران خریداری میکنند از فرمول خاصی از ایبوپروفن استفاده میشود. این ایبوپروفنها، کپسول لیپیدی هستند که اغلب برای آرتروز تجویز میشوند.