به گزارش جماران به نقل از الجزیره، روزنامه اسرائیلی هآرتس نوشت: اسرائیل در روزهای اخیر ضربات متعددی به روابط تاریخی خود با ایالات متحده دریافت کرده است. زیرا دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دیگر عادی سازی روابط عربستان سعودی با تل آویو را در ازای همکاری هسته ای واشنگتن با ریاض شرط نمی داند.
علاوه بر این، ترامپ به توافقی با گروه انصارالله (حوثی ها) برای توقف حملات نظامی آمریکا به یمن دست یافت و مذاکراتی را با ایران بدون تایید بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل آغاز کرد. همچنین یک مقام آمریکایی تماس های مستقیمی با جنبش مقاومت اسلامی (حماس) برقرار کرد.
عوده بشارات، نویسنده، در مقاله ای که در هآرتس منتشر شد، بر این باور است که سنگین ترین ضربه ای که اسرائیل تاکنون دریافت کرده، اقدام ترامپ در برکناری مایک والتز، مشاور امنیت ملی خود به دلیل بحثی بوده که او ترامپ را دور زد و با نتانیاهو در مورد حمله نظامی به ایران انجام داده است.
نویسنده گفت که ایالات متحده سرانجام بیدار شده و از اسارت اسرائیل رها شده و مانند یک کشور مستقل و نه «جمهوری موز» عمل می کند. بشارات – که یک روزنامه نگار عرب از داخل است – از این تحولات ابراز تعجب کرد و پرسید که آیا آنچه در مقابل چشمانش اتفاق می افتد واقعی است یا فقط یک توهم.
نویسنده معتقد است که یک درگیری ویرانگر بین دو دولت و دو مرد در حال وقوع است و همه دلایل اکنون با هم جمع می شوند. «اینک آمریکا پس از 250 سال از آغاز اولین جنگ انقلابی خود، استقلال خود را به دست می آورد.» اشاره به جنگی که بین سال های 1765 و 1783 به وقوع پیوست، زمانی که 13 مستعمره بریتانیایی در آمریکای شمالی حکومت استعماری بریتانیا را نپذیرفتند و به دنبال آن استقلال خود را به دست آوردند.
بشارات این رهایی را شورش بزرگ آمریکا توصیف می کند و دلایل آن را ناشی از این می داند که جهان – و ایالات متحده به عنوان بخشی از آن – از آنچه نویسنده با طعنه تند «اعمال آکروباتیک دیپلماتیک اسرائیل»، «اشغال سرزمین های فلسطینی در روز روشن» و «بستن آن (نوار غزه) که فقط اجازه ورود هوا را می دهد» نامید، بسیار نگران شده است.
اسرائیل به محض دستیابی به توافق در مورد یک موضوع خاص، روز بعد شرایط جدیدی را اضافه می کند.
به گفته این مقاله، اسرائیل به محض دستیابی به توافق در مورد یک موضوع خاص، روز بعد شرایط جدیدی را اضافه می کند. و با وجود اینکه از کشورهای عربی که توافقنامه های صلح با اسرائیل امضا کرده اند، خواسته نشده است که این رژیم را به عنوان یک کشور یهودی و دموکرات به رسمیت بشناسند، تنها فلسطینی ها هستند که ملزم به انجام این کار هستند، که به گفته بشارات، وضعیت اعراب اسرائیل را همیشه به عنوان شهروندان درجه دوم قرار می دهد.
به گفته این مقاله، مشخص شده است که نتانیاهو همه را فریب می دهد، اعم از اعراب، یهودیان و آمریکایی ها، و نه فقط حماس و حزب الله لبنان را، همانطور که قبلاً در مقابل بازرسان پلیس اسرائیل به خود می بالید که آنها را گمراه می کند و فریب می دهد و سپس آنها را بمباران می کند.
از زمان دیوید بن گوریون، اولین نخست وزیر اسرائیل، سیاست این رژیم بر اساس قدرت بوده است. در مقابل، به نظر می رسد که ترامپ به سیاست چماق و هویج، یعنی دیپلماسی و قدرت با هم، اعتقاد دارد.
نویسنده ادعا می کند که رئیس جمهور آمریکا به شیوه ای متفاوت فکر می کند و این در اقدامات او در قبال حوثی ها، ایران و تعرفه ها مشهود است، به محض اینکه متوجه شد در این کار شکست خورده است، گام هایی به عقب برداشت.
اما مشکل اسرائیل به گفته بشارات فقط نتانیاهو نیست، بلکه در این است که جایگزینی برای قدرت ارائه نکرده است. به نظر این مقاله، فقط سه نفر از نخست وزیران سابق آن راه متفاوتی را در پیش گرفتند، به ویژه موشه شارت که بن گوریون مشتاق سرنگونی او بود، اسحاق رابین که بهای آن را با جان خود پرداخت و ایهود اولمرت که حتی قبل از ارائه طرح خود سرنگون شد.
علاوه بر این، طبق مقاله هآرتس، اسرائیل همیشه با کاخ سفید به عنوان شعبه ای از دفتر نخست وزیری خود رفتار کرده است، زیرا در تدوین هر جمله ای در اسنادی که واشنگتن در مورد اسرائیل منتشر می کند، دخالت می کند.