معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت کرونا در کشور بعد از گذشتن یک هفته از اعمال محدودیتها، گفت: در این مدت دروندادهای سیستم مقابله با کرونا کاهش خوبی داشتهاند.
به گزارش اعتدال،ایرج حریرچی، درباره وضعیت فعلی کرونا در کشور، گفت: در یک هفته اخیر که پروتکلها و محدودیتها از سوی مردم رعایت شده است، شاهد هستیم که دروندادهای سیستم مقابله با کرونا کاهش خوبی داشتهاند. برای مثال کاهش قابل توجه رفتوآمدها چه در سطح درونشهری، چه در سطح برونشهری و چه در ساعات مختلف شبانهروز را شاهد هستیم.
حضور و تماس اجتماعی مردم که منجر به نقض فاصلهگذاری اجتماعی میشود نیز به میزان قابلتوجه و چشمگیری کاهش یافته و رعایت پروتکلها و دستورالعملهای بهداشتی، به شکل قابلتوجهی افزایش یافته است. حریرچی ادامه داد: با توجه به تجربهای که در ۸۹ شهرستان در زمینه اعمال محدودیتها داشتیم و به ترتیب با تصویب ستاد ملی کرونا، در ۴۳ و ۴۶ شهرستان، تعطیلیهای مشابهی را با شدت کمتر در اوایل و اواسط آبانماه تجربه کردیم، خوشبختانه اکثر این شهرها از وضعیت قرمز بیرون رفته و به وضعیت نارنجی و زرد بدل شدند.
حریرچی تأکید کرد: بر این اساس امیدواریم شهرهایی که اکنون قرمز بوده و از هفته قبل مشمول محدودیتها شدهاند، این وضعیت را تجربه کنند. حریرچی درباره هزینههای مستقیم و غیرمستقیم کرونا نیز گفت: کرونا بهجز بیماری، بستری و مرگومیر، هزینه هم دارد که شامل هزینههای مستقیم و غیرمستقیم است. وی افزود: در بیمارستانهای دولتی حداقل ۹۰ درصد هزینهها را پوشش داده و حتی اگر فردی تحت پوشش بیمه نباشد، او را روی تخت بیمه میکنیم و ۹۰ درصد هزینههایش را پوشش میدهیم، مراکز سرپایی به حدود پنج هزار مرکز در حال گسترش هستند و در تمام این مراکز سرپایی، تست و دارو برای مراجعین رایگان خواهد بود.
هرچند با کمک بسیج و ستاد اجرائی فرمان امام (ره)، وسایل پیشگیری نظیر ماسک و ... ارائه دادیم و این اقدام به سمت ارزانی پیش رفتهاند؛ بااینحال هنوز هزینههایی در این زمینه وجود دارد که برای مردم گران تمام میشود؛ برای مثال هزینههای مستقیم بیمارانی که مستقیم به بخش خصوصی مراجعه میکنند.
وی با بیان اینکه اگر کسی وسع مالی مراجعه به بخش خصوصی را ندارد، به بیمارستان دولتی مراجعه کند، گفت: ما در بیمارستان دولتی هیچ بیماری را پس نفرستاده و برنمیگردانیم. در حوزه سرپایی هم افرادی که وسع مالی ندارند که متأسفانه با توجه به شرایط اقتصادی تعداد این افراد زیاد است، حتما به مراکز دولتی برای درمان مراجعه کنند.
وی درباره هزینههای غیرمستقیم کرونا نیز گفت: برای مثال در زمینه وسایل حفاظتی، ماسک و... هزینههایی برای مردم وجود دارد. از طرفی اکنون با تورم زیادی که ایجاد شده، با اضافهشدن هزینههای مردم، محدودشدن سبد هزینه خانوار و انتقال عمده هزینه خانوار به مواد خوراکی و مسکن، هزینههای دیگر تحت فشار قرار گرفته و در آنها رکود ایجاد میشود.
قربانی اول این موضوع هم معمولا حوزه بهداشت و درمان است. بهطوریکه مردم مجبور میشوند از هزینههای بهداشت و درمان خود بکاهند. وی گفت: البته ما در طرح شهید سلیمانی بحث تمرکز بر اقشار آسیبپذیر را آغاز کردهایم که بسیج، هلالاحمر، گروههای جهادی و سمنها در این زمینه پیشقدم شدند. درعینحال از مردم هم میخواهم که کمک بیشتری به یکدیگر کنند.