ویروس کرونا در حالی که از محدودیتها و مقررات قرنطینه به تدریج در برخی نقاط جهان به ویژه در اروپا کاسته میشود، همچنان در قلمروهای جدیدی شیوع مییابد و قربانی میگیرد. شمار مبتلایان به کووید-19 در سراسر جهان از هفت میلیون و 37 هزار نفر عبور کرد. شمار قربانیان کووید-۱۹ نیز به بیش از 403 هزار نفر رسیده است.

ویروس کرونا در حالی که از محدودیتها و مقررات قرنطینه به تدریج در برخی نقاط جهان کاسته میشود، همچنان در قلمروهای جدیدی شیوع مییابد و قربانی میگیرد. شمار مبتلایان به کووید-19 در سراسر جهان از 7 میلیون و 37 هزار نفر عبور کرد.
به گزارش
اعتدال، روند افزایش مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در 215 کشور مختلف جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان قربانی میگیرد.
تازهترین آمارها حاکی از آن است که شمار قربانیان کروناویروس جدید، عامل بیماری کووید-۱۹ به بیش از 403 هزار نفر رسیده است.
همچنین بنابر تازهترین آمارها 3 میلیون و 442 هزار و 61 نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ تاکنون بهبود یافتهاند.
آمریکا همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده است. همچنین برزیل و روسیه به لحاظ تعداد مبتلایان در رتبههای دوم و سوم جای گرفته و انگلیس نیز پس از آمریکا بیشترین شمار قربانیان ناشی از کروناویروس را به خود اختصاص داده است. ویروس کرونا هم اکنون در کشورهای آمریکای جنوبی به خصوص برزیل، پرو و شیلی در حال پیشروی است.
در حالی که تا چندی پیش اروپا به یکی از مراکز شیوع کروناویروس جدید در جهان تبدیل شده بود اما این عفونت اکنون در بیشتر کشورهای اروپایی کنترل شده است و در حال حاضر آمریکای جنوبی به ویژه برزیل و مکزیک به دو کانون جدید برای شیوع این ویروس تبدیل شده و سازمان جهانی بهداشت نیز نسبت به وضعیت کشورهای این منطقه ابراز نگرانی کرده است.
تاکنون در بسیاری از کشورهای درگیر کروناویروس جدید محدودیتهای اعمال شده برای کنترل شیوع این عفونت برداشته شده و علاوه بر بازگشایی کسب و کارها، امکان سفر و تردد برای افراد فراهم شده است.
کشورهای روسیه، اسپانیا، بریتانیا، هند، ایتالیا، پرو، آلمان و ایران به ترتیب جایگاههای سوم تا دهم جدول تعداد مبتلایان کرونا را به خود اختصاص دادهاند.
آخرین آمار و اطلاعات مربوط به شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان در روز یکشنبه 18 خرداد 1399 (7 ژوئن 2020 میلادی) را در اینجا دنبال کنید.


آمریکا در صدر بیشترین آمار مبتلایان به کرونا
ایالات متحده آمریکا با بیش از یک میلیون و 996 هزار مورد ابتلا به کرونا بیشترین شمار مبتلایان به این بیماری را در جهان ثبت کرده است. بر اساس آمار دانشگاه جانزهاپکینز تاکنون بیش از 112 هزار تن در این کشور به دلیل کرونا جان باختهاند.
حدود ۳۰ هزار تن از جان باختگان کرونا در ایالت نیویورک بودهاند. با این حال شمار روزانه مرگ و میر از ۲۳ مه به کمتر از ۱۰۰ تن کاهش یافته است. در ابتدای ماه اوریل این رقم روزانه هزار تن بود.
در حالی که نرخ مرگ و میر در بسیاری از ایالتهای آمریکا روندی کاهشی را نشان میدهد در ایالاتی مثل کالیفرنیا و برخی ایالات جنوب شرقی این نرخ همچنان افزایشی گزارش شده است.
مجموع درگذشتگان در برزیل به بیش از 36 هزار نفر رسید
با مرگ 867 نفر در اثر کرونا طی شبانهروز گذشته در برزیل، مجموع جانباختگان در این کشور به 36 هزار 78 نفر رسید. تنها در ساعات گذشته 121 نفر به آمار فوتی های برزیل اضافه شده است.
تا کنون بیش از 678 هزار مورد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در برزیل گزارش شده است. بدین ترتیب برزیل پس از آمریکا دومین کشور از نظر آمار مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر جهان است.
در برزیل تعداد واقعی مبتلایان به کرونا بسیار بالاتر از آمار اعلامشده است چرا که این کشور از تجهیزات کافی پزشکی برای انجام تست کرونا برخوردار نیست.
کرونا در روسیه؛ شمار جانباختگان رو به افزایش است
دولت روسیه از ابتلای ۸ هزار ۹۸۴ تن دیگر به ویروس کووید-۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته خبر داده است. بر این اساس روسیه مجموع مبتلایان کرونا را تاکنون ۴۶۷ هزار و ۶۷۳ تن اعلام کرده است. با ثبت و اعلام ۱۳۴ جان باخته دیگر، تعداد فوتیهای کرونا در روسیه به ۵ هزار و ۸۵۹ تن رسیده است.
کرونا در اسپانیا
آمار شیوع کرونا در اسپانیا نشان میهد تعداد فوتیهای کرونا به 27 هزار و 136 تن رسیده است. این آمار همچنین از ابتلای 288 هزار و 630 تن به ویروس کووید-۱۹ حکایت دارد.
اسپانیا پنجمین آمار مرگ بر اثر کرونا را در جهان دارد. با این حال سرعت مرگ و میر در این کشور به شدت کاهش یافته و در 24 ساعت گذشته تنها یک مورد فوتی گزارش شده است.
آمار مرگ و میر در بریتانیا به 40 هزار و 542 نفر رسیدبریتانیا دومین کشورجهان است که آمار مرگ در اثر کرونا در آن به بیش از 40 هزار نفر رسیده است.
بر
اساس آمار مقامات بهداشتی بریتانیا با اضافه شدن 77 مورد مرگ در اثر
کرونا از دیروز تا امروز، در مجموع 40 هزار و 542 نفر در این کشور در اثر
بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست دادند. فقط آمریکاست که بالاترین آمار
مرگ در اثر شیوع این بیماری را داراست.
وزیر بهداشت بریتانیا: تجمعهای خیابانی مخاطرهآمیز است
وزیر
بهداشت بریتانیا میگوید که حضور در اعتراضهای بزرگ خیابانی در شرایط
شیوع کرونا با "خطر جانی" همراه است. مت هنکاک به بیبیسی گفته بر اساس
مقررات موقت وضع شده، اجتماع بیش از شش نفر نباید صورت بگیرد و این به دلیل
سرایت ویروس است. وی از اعتراض مردم به نژادپرستی پشتیبانی کرده و درخواست
کرده تا از حضور در تجمعها پرهیز کنند.
هند از ابتلای بیش از ۱۰ هزار نفر به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته خبر داد
هند از ثبت بیش از 10 هزار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته خبر داده است. به این ترتیب هند ششمین کشوری است که بیشتر شمار مبتلایان به کرونا را در جهان داراست. در حال حاضر شمار مبتلایان در این کشور 256 هزار و 736 نفر اعلام شده است.
آمار مرگ و میر هم 7187 نفر است.
افزایش شمار مبتلایان در پاکستان و بنگلادش
موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشورهای پاکستان و بنگلادش به سرعت در حال افزایش است.
افزایش موارد ابتلا در این سه کشور به دنبال لغو قرنطینه و کاهش محدودیت ها بوجود آمده است.
پاکستان در حال حاضر 98 هزار و 943 مورد ابتلا را تایید کرده است.
در بنگلادش بیش از 65 هزار نفر تاکنون به کرونا مبتلا شده اند.
آمار مرگ و مرگیر در این کشورها نسبتا پایین گزارش شده است. در پاکستان 2002 نفر و در بنگلادش 888 نفر جان خود را تاکنون از دست داده اند.
کرونا در آلمان
آلمان از 185 هزار و 759 مورد ابتلا به ویروس کرونا و فوت 8770 بیمار کووید-۱۹ خبر داده است. در 24 ساعت گذشته تنها 1 نفر در آلمان جان خود را از دست داده اند.
کرونا در ایتالیا
شمار جانباختگان بر اثر ابتلا به کرونا در ایتالیا با ثبت 53 فوتی دیگر طی 24 ساعت گذشته به 33 هزار و 899 تن رسیده است که این کشور را از لحاظ شمار قربانیان کرونا در رتبهی چهارم جهان پس از ایالات متحده، انگلیس و برزیل قرار میدهد.
تعداد کل موارد قطعی ابتلا به کرونا در ایتالیا با افزایش 179 مورد جدید در روز گذشته به 234 هزار و 998 نفر رسیده است که این کشور را از لحاظ شمار مبتلایان در جایگاه هفتم جهان پس از ایالات متحده، برزیل، روسیه، اسپانیا، انگلیس و هند قرار میدهد.
کرونا در فرانسه
شمار قربانیان در فرانسه به 29 هزار و 142 نفر و تعداد افراد مبتلا به 153 هزار و 634 نفر رسیده است.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در عربستان سعودی از 101 هزار نفر گذشت
وزارت بهداشت این کشور اعلام کرد که 3045 مورد جدید ابتلا در شبانه روز گذشته ثبت شده است. تعداد افرادی هم که جان خود را از دست داده اند به 712 نفر رسیده است.
کرونا در چین
به گفته مقامات بهداشتی چین از روز گذشته مواردی که از ابتلا به ویروس کرونا گزارش شده، تنها 6 مورد بوده است. شمار کل مبتلایان در این کشور تاکنون 83 هزار و 36 نفر گزارش شده است.
افزایش قربانیان کرونا در افغانستان؛ ۳۰ تن در یک شبانه روز جان دادند
وزارت بهداشت/ صحت افغانستان اعلام کرده که در یک شبانه روز گذشته ۷۹۱ مورد مثبت کرونا شناسایی شده و شمار بیماران کووید ۱۹ در این کشور به ۲۰ هزار و ۳۴۲ نفر رسیده است.
وحید مجروح، معاون وزارت بهداشت میگوید ۳۰ نفر در روز گذشته در نتیجه این بیماری جان داده و شمار جان باختگان کووید ۱۹ در افغانستان به ۳۵۷ نفر افزایش یافته است.
وزارت بهداشت همچنین ۴۵ مورد بهبود از این بیماری را ثبت کرده است. به اساس آمار این نهاد شمار بهبودیافتگان کووید ۱۹ در این کشور با این موارد تازه به ۱۸۷۵ نفر رسیده است.
موارد تازه بیماری کووید ۱۹ شامل، ۳۱۳ مورد در کابل، ۹۴ مورد در هرات، ۷۹ مورد در قندهار، ۷ مورد در بلخ، ۱۸ مورد در ننگرهار، یک مورد در لوگر، ۴۹ مورد در نیمروز، ۱۱ مورد در پروان، ۱۴ مورد در سمنگان، ۱۲۸ مورد در خوست، ۷ مورد در کنر، ۹ مورد در جوزجان، ۱۷ مورد در فاریاب، ۴ مورد در غور، ۶ مورد در هلمند، ۸ مورد در پنجشیر، ۶ مورد در بدخشان، ۱۲ مورد در زابل و ۸ مورد در نورستان است.
شمار بیماران و قربانیان کرونا در افغانستان همزمان با اخذ تدابیر و محدودیتهای تازه در این کشور افزایش یافته است؛ محدودیتهایی که پیش از این جدی گرفته نشده بود.
'شمار جان باختگان کرونا در ایران به ۸ هزار و ۲۹۱ تن رسید'
سخنگوی وزارت بهداشت و درمان ایران اعلام کرده که در ۲۴ ساعت گذشته، ۷۲ بیمار کووید-۱۹ جان خود را از دست دادهاند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸ هزار و ۲۹۱ نفر رسیده است.
کیانوش جهانپور همچنین شمار مبتلایان جدید به کرونا را ۲ هزار و ۳۶۴ تن عنوان کرد.بر این اساس مجموع بیماران کووید-۱۹ در ایران به ۱۷۱ هزار و ۷۸۹ نفر افزایش یافته است.
به گفته وی ۲ هزار و ۵۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در "وضعیت شدید این بیماری" تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون یک میلیون و ۸۴ هزار و ۸۵۷ آزمایش تشخیص کووید-۱۹ در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت ایران: از اوج شیوع کرونا عبور کردهایم
سخنگوی وزارت بهداشت و درمان ایران گفته که اگرچه در موج اول شیوع کرونا هستیم اما از اوج آن عبور کردهایم. کیانوش جهانپور گفت: "در مقایسه با روزهای اوج، تعداد موارد بستری شاید به یک پنجم، در بخش مراقبتهای ویژه حداقل یک دوم یا یک سوم و در رابطه با شناسایی مرگ و میر هم به یک سوم یا یک چهارم رسیده است." وی گفته پس از بازگشاییها "ممکن است که تعداد موارد ابتلا ولو اندک افزایش یابد."
جان باختن ۱۱۰ تن از نیروهای درمانی ایران بر اثر کرونا
معاون اول رییس جمهوری ایران از جان باختن ۱۱۰ تن از پزشکان، پرستاران و کادر درمانی کشور در رابطه با مقابله با شیوع کرونا خبر داده است. اسحاق جهانگیری این خبر را در جلسه بررسی مشکلات و مسائل جامعه پزشکی کشور عنوان کرده و از آنان با عنوان "شهید" یاد کرده است.
رکورد مرگ بر اثر کرونا ظرف ۲۴ ساعت در مکزیک
بر اساس آمار مقامات رسمی کشور مکزیک تعداد کشته شدگان بر اثر بیماری کووید ۱۹ مجموعا تاکنون 13 هزار و 511 نفر در اثر بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست دادهاند. تنها در 24 ساعت 341 مرگ جدید بر اثر این بیماری ثبت شده است. همچنین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در حال حاضر در مکزیک 113 هزار و 619 نفر است.
به رغم آمار تصاعدی ابتلا به کرونا و مرگ و میر در اثر آن دولت مکزیک در آغاز هفته جاری برخی محدویتهای اعمالشده برای مقابله با کرونا را لغو کرد. به عنوان مثال برخی از کارهای خدماتی غیر ضروری میتوانند کارشان را از سر بگیرند.
رییسجمهور مکزیک، آندرس مانوئل لوپز اوبرادور از یک "وضعیت جدید" سخن گفته که کشورش باید خود را برای آن آماده کند.
سازمان جهانی بهداشت میگوید در اماکن عمومی ماسک بزنید
سازمان جهانی بهداشت توصیه خود در مورد استفاده از ماسک را تغییر داده و اکنون میگوید مردم باید در اماکن عمومی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا ماسک بزنند.
این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد گفته است اطلاعات جدید نشان میدهد که ماسکها، "سدی بر سر قطرات بالقوه عفونی" هستند.
در حال حاضر برخی کشورها پوشیدن ماسک در اماکن عمومی را اجباری کرده و شماری نیز به مردم توصیه میکنند در اماکن شلوغ ماسک بزنند.
پاپ فرانسیس درباره شیوع کرونا: زود سرود پیروزی نخوانید
رهبر کاتولیکهای جهان از مردم ایتالیا خواسته تا درباره شیوع کرونا همچنان هوشیار باشند و از مقررات از جمله فاصلهگیری و استفاده از ماسک پیروی کنند.
پاپ فرانسیس که در میدان سن پیتر واتیکان برای صدها تن از پیروان کلیسای کاتولیک سخنرانی میکرد گفت "حضور اندک در این میدان، نشانه موفق شدن ایتالیا در مرحله اوج همهگیری است." وی تاکید کرده که "با این حال باید مراقب بود و زود سرود پیروزی نخواند."
واتیکان اعلام کرده که با مورد تازهای از ابتلا به کرونا مواجه نشده است. ایتالیا که به یکی از کانونهای همهگیری کرونا در جهان بدل شده بود وارد مرحله نهایی لغو محدودیتها شده است. بر این اساس دولت به شهروندانش اجازه سفر داخلی داده و مرزهای این کشور هم بازگشایی شده است.
سازمان جهانی بهداشت پیشتر میگفت شواهد کافی در دست نیست که نشان دهد افراد سالم هم باید ماسک بزنند.
مقررات مقابله با کرونا برای پناهجویان یونان تمدید شد
دولت یونان مقررات مقابله با شیوع ویروس کرونا را در اردوگاههای پناهنجویان برای ۲ هفته دیگر تمدید کرد. بیش از ۳۳ هزار مهاجر و پناهجو در ۵ اردوگاه واقع در جزایر و حدود ۷۰ هزار تن دیگر هم در سرزمین اصلی یونان به سر میبرند. تاکنون مرگ بر اثر ابتلا به کرونا در بین این افراد گزارش نشده است.
یونان تاکنون مرگ ۱۸۰ تن و ابتلای ۲ هزار و ۹۸۰ شهروند به ویروس کووید-۱۰ را گزارش کرده است. این کشور در اتخاذ تدابیر محدود کننده برای مقابله با شیوع کرونا از ۲۱ مارس وارد عمل شد.
کرونا در عراق؛ محدودیتها یک هفته دیگر تمدید شد
دولت عراق مقررات و محدودیتهای مربوط به شیوع ویروس کرونا را یک هفته دیگر تمدید کرد. کمیته عالی بهداشت و ایمنی عمومی به ریاست مصطفی کاظمی، نخست وزیر عراق، تصمیم گرفت که مقررات منع رفت و آمد را تا شنبه آینده تمدید و بعد از آن هم این محدودیت را بین ساعات شش بعد از ظهر تا پنج صبح اجرا کند.
بر اساس این مقررات هر گونه تجمع با هر تعدادی ممنوع است و منع سفر بین استانی در عراق هم تمدید شده است. بنا بر آمار رسمی تا کنون بیش از ۱۱هزار نفر در عراق به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند و حدود ۳۲۰ نفر در اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند.