ویروس کرونا در حالی که از محدودیتها و مقررات قرنطینه به تدریج در برخی نقاط جهان کاسته میشود، همچنان در قلمروهای جدیدی شیوع مییابد و قربانی میگیرد. شمار مبتلایان به کووید-19 در سراسر جهان از شش میلیون و 220 هزار نفر عبور کرد. شمار قربانیان نیز از 372 هزار نفر گذشته است.

ویروس کرونا در حالی که از محدودیتها و مقررات قرنطینه به تدریج در برخی نقاط جهان کاسته میشود، همچنان در قلمروهای جدیدی شیوع مییابد و قربانی میگیرد. شمار مبتلایان به کووید-19 در سراسر جهان از شش میلیون و 220 هزار نفر عبور کرد.
به گزارش
اعتدال، روند افزایش مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در 215 کشور مختلف جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان قربانی میگیرد.
تازهترین آمارها حاکی از آن است که شمار قربانیان کروناویروس جدید، عامل بیماری کووید-۱۹ به 372 هزار و 395نفر رسیده است.
همچنین بنابر تازهترین آمارها بیش از دو میلیون و 777 هزار و 366 نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ تاکنون بهبود یافتهاند.
آمریکا همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده است. همچنین برزیل و روسیه به لحاظ تعداد مبتلایان در رتبههای دوم و سوم جای گرفته و انگلیس نیز پس از آمریکا بیشترین شمار قربانیان ناشی از کروناویروس را به خود اختصاص داده است. ویروس کرونا هم اکنون در کشورهای آمریکای جنوبی به خصوص برزیل، پرو و شیلی در حال پیشروی است.
برزیل نیز با پشت سر گذاشتن کشورهای اروپایی که زمانی کانون این بحران بودند، اکنون در جایگاه دوم جدول است.
کشورهای قدرتمند قاره اروپا یعنی روسیه، اسپانیا، بریتانیا، ایتالیا، فرانسه و آلمان به ترتیب جایگاههای سوم تا هشتم این جدول را به خود اختصاص دادهاند و اگرچه تحت فشار مردم مجبور به کاهش مقررات قرنطینه شدند، اما هر روز نیز شاهد ابتلا و مرگ شمار قابل توجهی از شهروندانشان هستند.
آخرین آمار و اطلاعات مربوط به شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان در روز یکشنبه 11 خرداد 1399 (31 مه 2020 میلادی) را در اینجا دنبال کنید.
کرونا در آمریکا، بیش از 105 هزار نفر جان باختند
براساس آماری که دانشگاه جانز هاپکینز جمع آوری میکند شمار کسانی که در اثر ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا درگذشته اند از 105 هزار نفر فراتر رفته است.
آمریکا با صد و پنج هزار و 886 مورد مرگ و 1.826 میلیون مورد ابتلا بیش از هر کشوری در این همهگیری آسیب دیده است.
اولین مورد ابتلا به کووید-۱۹ روز ۲۱ ژانویه در ایالت واشنگتن در شمال غربی این کشور ثبت شد، در مردی که به تازگی از چین بازگشته بود.
کرونا در برزیل
سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که آمریکای لاتین به کانون بحران شیوع کرونا تبدیل شده و در این منطقه وضعیت برزیل بسیار وخیم تر است.
کارشناسان حوزه بهداشت و درمان در برزیل گفته اند که به علت نبود آزمایش کرونا، آمار واقعی بیماری ممکن است بسیار بیشتر از شمار رسمی باشد.
بر اساس آمار مقامات رسمی برزیل تاکنون 501 هزار و 985 شهروند این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. شمار قربانیان در برزیل به 28 هزار و 872 نفر رسیده است.
کرونا در روسیه؛ بیش از ۴۰۰ هزار تن مبتلا شدهاند
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه از مرز ۴۰۰ هزار تن گذشته است. بر اساس آمار منتشر شده از سوی دولت این کشور شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در روسیه با ثبت ۹ هزار و ۲۶۸ مورد جدید ابتلا به ۴۰۵ هزار و ۸۴۳ تن رسیده است.
شمار قربانیان هم با ۱۳۸ تن افزایش به ۴ هزار و ۶۹۳ تن رسیده است. حال ۲ هزار و ۳۰۰ تن از مبتلایان وخیم گزارش شده است.
روسیه در تلاش برای تولید داروی کرونا
وزارت بهداشت روسیه اعلام کرده که "نخستین دارو برای درمان کرونا" را ثبت کرده است. خبرگزاری اینترفکس روسیه گزارش کرده که این دارو از سال ۲۰۱۴ میلادی در ژاپن برای درمان انواع وخیم آنفلوآنزا استفاده شده است. مرحله نهایی آزمایش این دارو روی ۳۳۰ تن از بیماران ویروس کرونا در روسیه هنوز ادامه دارد.
کرونا در اسپانیا
آمار شیوع کرونا در اسپانیا نشان میهد تعداد فوتیهای کرونا به 27 هزار و 127 تن رسیده است. این آمار همچنین از ابتلای 286 هزار و 509 تن به ویروس کووید-۱۹ حکایت دارد.
اسپانیا چهارمین آمار مرگ را در جهان دارد.
کرونا در آلمان
آلمان از 183 هزار و 442 مورد ابتلا به ویروس کرونا و فوت 8602 بیمار کووید-۱۹ خبر داده است.
کرونا در ایتالیا
شمار جانباختگان بر اثر ابتلا به کرونا در ایتالیا با ثبت 75 فوتی دیگر طی 24 ساعت گذشته به 33 هزار و 415 تن رسیده است که این کشور را از لحاظ شمار قربانیان کرونا در رتبهی سوم جهان پس از ایالات متحده و انگلیس قرار میدهد.
تعداد کل موارد قطعی ابتلا به کرونا در ایتالیا با افزایش حدود 335 مورد جدید در روز گذشته به بیش از 233 هزار نفر رسیده است که این کشور را از لحاظ شمار مبتلایان در جایگاه ششم جهان پس از ایالات متحده، برزیل، روسیه، اسپانیا و انگلیس قرار میدهد.
دولت ایتالیا با افزایش آزمایشات تشخیص کرونا در میان مردم به میزان حدود ۲/۵ میلیون نفر در روز سعی در کنترل گسترش کرونا دارد و تخمین زده میشود که حدود ۴۶ هزار نفر نیز در این کشور ناقل ویروس کرونا باشند.
کرونا در بریتانیا
مقامات بهداشتی بریتانیا اعلام کردند که 113 مورد جدید مرگ در اثر ابتلا به کرونا در این کشور ثبت شده است و آمار کشته شدگان به38 هزار و 489 نفر رسیده است.
وزارت بهداشت بریتانیا میگوید که تا عصر امروز نتیجه آزمایش کرونا 1936 نفر دیگر مثبت بوده است و مجموع افرادی که آزمایش آنها در بریتانیا مثبت بوده 274 هزار و 762 نفر گزارش شده است.
کرونا در فرانسه
شمار قربانیان در فرانسه به 28 هزار و 771 نفر و تعداد افراد مبتلا به 188 هزار و 625 نفر رسیده است.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در عربستان سعودی از 85 هزار نفر گذشت
وزارت بهداشت این کشور اعلام کرد که 1877 مورد جدید ابتلا در شبانه روز گذشته ثبت شده است. تعداد افرادی هم که جان خود را از دست داده اند به 503 نفر رسیده است. با این آمار تعداد مبتلایان در عربستان از چین خاستگاه کرونا نیز فراتر رفت.
مسجد النبی بازگشایی شد
عربستان سعودی درهای مسجد النبی را پس از ۷۴ روز به روی نمازگزاران باز کرد. این مسجد که از مهمترین اماکن مذهبی مسلمانان به شمار میرود به دلیل شیوع کرونا بسته شده بود.
بازگشایی مسجد النبی پس از کسب موافقت ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی صورت گرفته است. این کشور برای مقابله با شیوع کرونا برپایی مراسم حج عمره را تعلیق کرده است.
کرونا در هند
هند از ابتلای بیش از 8700 هزار مورد جدید در شبانه روز گذشته خبر داده است. طی 24 ساعت گذشته 221 نفر بر اثر کرونا در این کشور جان خود را از دست داده اند. هند در روزهای گذشته با افزایش بسیار زیاد تعداد مبتلایان مواجه بوده به گونه ای که اکنون این کشور در رتبه هفتم جهانی از لحاظ موارد ابتلا قرار گرفته است.
2 مورد جدید ابتلا به کرونا در چین
چین که نخستین کشوری بود که کرونا در آن شیوع پیدا کرد و بیشترین آمار قربانی و ابتلا را به خود اختصاص داده بود، اکنون پس از گذشت چند ماه در جایگاه هفدهم در جدول جهانی و پس از کانادا قرار گرفته است. وزارت بهداشت چین اعلام کرده است طی یک شبانهروز تنها 2 مورد جدید از ابتلا به کرونا در سراسر چین ثبت شده است.
کرونا در ایران؛ مجموع جان باختگان ۷ هزار و ۷۹۷ تن اعلام شد
وزارت بهداشت و درمان ایران از مرگ ۶۳ تن در ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ابتلا به کرونا خبر داده و اعلام کرده که مجموع جان باختگان در این کشور ۷ هزار و ۷۹۷ نفر است.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفته که ۲ هزار و ۵۱۶ مورد جدید ابتلا به ویروس کووید-۱۹ در ایران شناسایی شده و به این ترتیب مجموع بیماران به ۱۵۱ هزار و ۴۶۶ نفر رسیده است. کیانوش جهانپور خبر داده که حال ۲ هزار و ۵۲۷ نفر از مبتلایان به کرونا وخیم است.
کرونا در خوزستان؛ شمار مبتلایان به بیش از ۱۴هزار و ۶۰۰ تن رسید
در ۲۴ ساعت گذشته ۴۹۴ مورد تازه ابتلا به ویروس کووید-۱۹ در استان خوزستان ثبت شده و شمار کل مبتلایان از ابتدای شیوع کرونا در این استان به ۱۴ هزار و ۶۴۷ تن افزایش یافته است.
سخنگوی دانشگاه جندی شاپور اهواز با اعلام این خبر گفته که از مجموع بیماران جدید ۳۵۶ بیمار با نظارت مرکز بهداشت در قرنطینه خانگی و ۱۳۸ بیمار هم بستری شدند.
علی احسانپورتعداد کل بستری شدگان را ۷۸۸ تن گزارش کرده و گفته که در شبانهروز گذشته ۱۸ تن از مبتلایان جان خود را از دست دادند. تاکنون در استان خوزستان ۵۶۵ تن به دلیل بیماری کرونا جان باختهاند.
وزیر بهداشت ایران از پیک دوباره کرونا خبر داد
وزیر بهداشت ایران از "خیزش دوباره کرونا" در برخی استانها خبر داده است. سعید نمکی گفته که ۲۷ استان به سمت مهار بیماری است، "متاسفانه در برخی استانها علیرغم تاکیدات و تذکرات پروتکلها را شکستند و شاهد خیزش دوباره کرونا هستیم." وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفته که "مردم در فاصله گذاری ها اصول را رعایت نکردند. در خوزستان و سیستان و بلوچستان شاهد این موضوع هستیم."
۲۰ شهرستان از ۲۸ شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز انتشار کرونا قرار دارد
محمد علوی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: ۲۰ شهرستان از ۲۸ شهرستان خوزستان در آخرین بررسیهای انجام گرفته، در وضعیت قرمز انتشار کرونا قرار دارند.
او میگوید "موارد ابتلا به کرونا در استان فراوان و بیش از انتظار است، از اوایل اردیبهشت ماه با کاهش محدودیتها روند ابتلا به این بیماری در خوزستان صعودی شده است".
او در خصوص ساده انگاری مسوولان ومردم در مقابله با این بیماری هشدار داد.
در هفتههای وضعیت شیوع کرونا در خوزستان بحرانی توصیف شده بود.
کرونا در افغانستان؛ بیش از ۱۵ هزار مبتلا، ۲۵۷ جانباخته
وزارت صحت/ بهداشت افغانستان از جان باختن ۸ مبتلا به کرونا و شناسایی ۶۸۰ مورد جدید ابتلا در شبانهروز گذشته خبر داد. بر اساس آمار رسمی، شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در افغانستان به ۱۵ هزار و ۲۰۵ نفر رسیده که ۲۵۷ نفرشان جان باختهاند. شمار بهبودیافتگان هم بیش از ۱۳۰۰ نفر اعلام شده است.
کرونا در کشورهای آفریقایی
آمارها نشان میدهند که 57 کشور در قاره آفریقا با ویروس کرونا درگیر هستند و 129 هزار 322 نفر مبتلا و 3 هزار و 779 مورد فوتی در این کشورها به ثبت رسیده است.
ایران ۱۱ تن تجهیزات پزشکی به افغانستان کمک کرد
وزارت بهداشت/ صحت عامه افغانستان اعلام کرده که ایران ۱۱ تن تجهیزات پزشکی به افغانستان کمک کرده است. سفیر ایران در کابل این محموله را امروز به مقامهای افغان تحویل داده است. این کمک شامل کیتهای تشخیص ویروس کرونا، لوازم و دستگاه تنفس، ماسک و مواد ضدعفونی است.
بهادر امینیان، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل گفته که این محموله کمکی با هدف مبارزه با ویروس کرونا در افغانستان و مصونیت بیشتر کادر درمانی این کشور ارسال شده است. وی از تداوم این کمکها به افغانستان خبر داده است.
افزایش تلفات کرونا در کادر درمانی مکزیک به دلیل کمبود تجهیزات محافظتی
دادههای دولتی نشان میدهد که کادر درمانی مکزیک حدود یک چهارم کل مبتلایان کووید-۱۹ را در این کشور تشکیل دادهاند که یکی از بالاترین آمارهای ابتلا به کرونا در میان کارکنان درمانی در جهان محسوب میشود. این خطر با کمبود تجهیزات محافظت شخصی بدتر نیز میشود.
به طور کلی تاکنون ۸۷ هزار و ۵۱۲ نفر در مکزیک به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شدهاند که از این میان ۹۷۷۹ نفر جان خود را از دست دادهاند. این کشور از نظر شمار مبتلایان در حال حاضر در رده پانزدهم و از نظر شمار قربانیان در رده هشتم جهان قرار دارد.
مکزیکوسیتی و ایالت مجاور آن ۴۰ درصد از کل قربانیان این کشور را در خود جای دادهاند.
موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ در آمریکای لاتین رو به افزایش بوده و این منطقه در کنار ایالات متحده آمریکا به مرکز جدیدی برای شیوع کرونا در جهان تبدیل شده است.
کارکنان خط مقدم مقابله با کرونا در بیمارستانهای مکزیکو سیتی، پایتخت مکزیک برای اعتراض نسبت به شرایط موجود به خیابانها رفتهاند و یک راهپیمایی ملی برای فردا (دوشنبه) برنامهریزی شده است.
بسیاری از کارکنان بیمارستانها در مدت همهگیری کرونا به خانههای خود بازنگشتهاند، چرا که با توجه به کمبود تجهیزات محافظتی احتمال ابتلا در آنها زیاد است. از همین رو بسیاری از آنها برای محافظت از خانوادههای خود در برابر کرونا یا در بیمارستانها مانده و یا در هتلها برای خود اتاق گرفتهاند.
انستیتوی ملی بیماریهای تنفسی مکزیک که طی یک هفته گذشته با تکمیل ظرفیت مواجه شده، اعلام کرده ۴۹ نفر از کارکنانش در بیمارستانها به کرونا مبتلا شده و ۵۴ نفر دیگر از کارکنانش نیز در جامعه به این بیماری مبتلا شدهاند که از این میان دو نفرشان جان خود را از دست دادهاند.
به گفته این انستیتو کمبودها در زمینه تجهیزات محافظتی کادر درمانی را بر آن داشته تا به جای استفاده از لباسها و ماسکهای یک بار مصرف از لباسهای پارچهای چند بار مصرف استفاده کنند. در ابلاغیهای که به دست کادر درمانی مکزیک رسیده همچنین اعلام شده که از یک ماسک N۹۵ باید برای یک شیفت کامل استفاده کنند. حتی استفاده چندباره این ماسکها نیز در میان کادر درمانی این کشور مشاهده شده است.
بنا بر گزارش رویترز، علاوه بر کمبود تجهیزات، مکزیک با کمبود کارکنان بهداشتی نیز دست و پنجه نرم میکند. دولت این کشور اعلام کرده برای مقابله با بحران کنونی کرونا به ۶۶۰۰ پزشک و ۲۳ هزار پرستار دیگر احتیاج دارد. این کمبود در پی ابتلای ۱۱ هزار و ۳۹۴ نفر و جان باختن ۱۴۹ نفر از اعضای کادر درمانی این کشور تا تاریخ ۱۷ ماه میلادی مه تشدید نیز شده است.