ویروس کرونا در حالی که از محدودیتها و مقررات قرنطینه به تدریج در برخی نقاط جهان کاسته میشود، همچنان در قلمروهای جدیدی شیوع مییابد و قربانی میگیرد. شمار مبتلایان به کووید-19 در سراسر جهان از پنج میلیون و 860 هزار نفر عبور کرد. شمار قربانیان نیز از 360 هزار نفر گذشته است.

ویروس کرونا در حالی که از محدودیتها و مقررات قرنطینه به تدریج در برخی نقاط جهان کاسته میشود، همچنان در قلمروهای جدیدی شیوع مییابد و قربانی میگیرد. شمار مبتلایان به کووید-19 در سراسر جهان از پنج میلیون و 860 هزار نفر عبور کرد.
به گزارش
اعتدال، روند افزایش مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در 215 کشور مختلف جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان قربانی میگیرد.
تازهترین آمارها حاکی از آن است که شمار قربانیان کروناویروس جدید، عامل بیماری کووید-۱۹ به 360 هزار و 46 نفر رسیده است.
همچنین بنابر تازهترین آمارها بیش از دو میلیون و 540 هزار و 977 نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ تاکنون بهبود یافتهاند.
تاکنون در چندین کشور درگیر با بیماری کووید-۱۹ محدودیتهای اعمال شده برای کنترل شیوع این بیماری برداشته شده و علاوه بر بازگشایی کسب و کارها، امکان سفر و تردد برای افراد فراهم شده است.
آمریکا همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده است. همچنین روسیه و برزیل به لحاظ تعداد مبتلایان در رتبههای دوم و سوم جای گرفته و انگلیس نیز پس از آمریکا بیشترین شمار قربانیان ناشی از کروناویروس را به خود اختصاص داده است. ویروس کرونا هم اکنون در کشورهای آمریکای جنوبی به خصوص برزیل، پرو و شیلی در حال پیشروی است.
برزیل نیز با پشت سر گذاشتن کشورهای اروپایی که زمانی کانون این بحران بودند، اکنون در جایگاه دوم جدول است.
کشورهای قدرتمند قاره اروپا یعنی روسیه، اسپانیا، بریتانیا، ایتالیا، فرانسه و آلمان به ترتیب جایگاههای سوم تا هشتم این جدول را به خود اختصاص دادهاند و اگرچه تحت فشار مردم مجبور به کاهش مقررات قرنطینه شدند، اما هر روز نیز شاهد ابتلا و مرگ شمار قابل توجهی از شهروندانشان هستند.
آخرین آمار و اطلاعات مربوط به شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان در روز پنجشنبه 8 خرداد 1399 (28 مه 2020 میلادی) را در اینجا دنبال کنید.
کشورهایی که بیشترین موارد مرگ در اثر کرونا را ثبت کرده اند
کرونا در آمریکا، بیش از 102 هزار نفر جان باختندبراساس آماری که دانشگاه جانز هاپکینز جمع آوری میکند شمار کسانی که در اثر ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا درگذشته اند از 102 هزار نفر فراتر رفته است.
آمریکا با صد و دو هزار و 867 مورد مرگ و 1.758 میلیون مورد ابتلا بیش از هر کشوری در این همهگیری آسیب دیده است.
اولین مورد ابتلا به کووید-۱۹ روز ۲۱ ژانویه در ایالت واشنگتن در شمال غربی این کشور ثبت شد، در مردی که به تازگی از چین بازگشته بود.
وضعیت شیوع کرونا در آمریکا در قالب نمودار
شمار جانباختگان ویروس کرونا در آمریکا از 102 هزار نفر گذشته است.
این شمار موارد مرگ بیش از هر کشور دیگر است.
تعداد فوت شدگان کرونا در مدت سه ماه، تقریبا معادل شمار نظامیانی که در جنگ کره، ویتنام، عراق و افغانستان در یک دوره ۴۴ ساله کشته اند.
کرونا در آمریکا؛ ۲.۱ میلیون نفر دیگر در هفته گذشته درخواست بیمه بیکاری کردند
در آمریکا، ۲.۱ میلیون نفر دیگر در هفته گذشته برای دریافت بیمه بیکاری از دولت ثبت نام کردند.
هر چند که روند دریافت کمک از دولت در پی بازگشایی آهسته کسب و کارها، اندکی کاهش یافته، اما در ده هفته گذشته بیش از ۴۰ میلیون نفر در سراسر آمریکا برای دریافت این کمک ها ثبت نام کردند.
میزان افرادی که تاکنون درخواست کمک های دولتی را کرده اند بیشتر از تعدادی است که در جریان بحران مالی سال ۲۰۰۸ خواستار کمک های دولتی شده بودند.
کرونا در برزیل
سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که آمریکای لاتین به کانون بحران شیوع کرونا تبدیل شده و در این منطقه وضعیت برزیل بسیار وخیم تر است.
کارشناسان حوزه بهداشت و درمان در برزیل گفته اند که به علت نبود آزمایش کرونا، آمار واقعی بیماری ممکن است بسیار بیشتر از شمار رسمی باشد.
بر اساس آمار مقامات رسمی برزیل تاکنون 418 هزار و 608 شهروند این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. شمار قربانیان در برزیل به 25 هزار و 935 نفر رسیده است.
کرونا؛ شمار مبتلایان در روسیه همچنان در حال افزایش استروسیه از ابتلای ۸۳۷۱ نفر دیگر به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته خبر داده است. ۱۲۴ نفر هم جان خود را از دست داده اند. که هر دو این آمارها اندکی بیشتر از روز قبل است.
مجموع مرگ و میر ناشی از کرونا در این کشور به ۴۱۴۲ نفر رسیده است. ابتلای ۳۷۹ هزار و ۵۱ نفر تایید شده است.
روسیه پس از آمریکا و برزیل سومین کشوردر جهان است که بیشترین آمار مبتلایان به کرونا را داراست.
کرونا در اسپانیا
آمار شیوع کرونا در اسپانیا نشان میهد تعداد فوتیهای کرونا به 27 هزار و 119 تن رسیده است. این آمار همچنین از ابتلای 284 هزار و 986 تن به ویروس کووید-۱۹ حکایت دارد.
اسپانیا چهارمین آمار مرگ را در جهان دارد.
تجمع معترضان به تعطیلی کارخانه نیسان در بارسلون
در پی خبر تعطیلی کارخانه نیسان در بارسلون، گروهی از کارگران و کارکنان این کارخانه در مقابل ساختمان آن در بارسلون تجمع کردند.
دولت اسپانیا امروز خبر تعطیلی کارخانه نیسان در بارسلون را منتشر کرد. این بخشی از برنامه کاهش کارخانه های نیسان در اروپاست.
معترضان در اعتراض در مقابل یکی از کارخانهها تعدادی لاستیک به آتش کشیدند.
بیش از سه هزار نفر در این کارخانه کار میکنند که در صورت تعطیلی بیکار خواهند شد. کارگران این کارخانه ماه گذشته در اعتراض به تعدیل نیرو اعتصاب کرده بودند.
صنایع خودروسازی به شدت از شیوع کرونا و محدودیتهای آن آسیب دیدند.
کرونا در آلمانآلمان از 490 مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و فوت 36 بیمار کووید-۱۹ خبر داده است. تعداد فوتیهای کرونا به 8 هزار و 558 تن رسیده است.
کرونا در ایتالیا
شمار کل جانباختگان ویروس کرونا در ایتالیا به 33 هزار و 142 تن رسیده است که در رتبهی سوم جهان پس از آمریکا و انگلیس از لحاظ تعداد قربانیان قرار گرفته است.
تعداد کل موارد قطعی ابتلا به کرونا در ایتالیا نیز به بیش از 231 هزار و 732 نفر رسیده است که پس از ایالات متحده، روسیه، اسپانیا، انگلیس و برزیل دارای بیشترین تعداد مبتلایان در جهان است. طی 24 ساعت گذشته 70 نفر بر اثر کرونا در این کشور جان خود را از دست داده اند.
کرونا در بریتانیا
مقامات بهداشتی بریتانیا اعلام کردند که
377 مورد جدید مرگ در اثر ابتلا به کرونا در این کشور ثبت شده است و آمار
کشته شدگان به37 هزار و 837 نفر رسیده است.
وزارت بهداشت بریتانیا
میگوید که تا عصر امروز نتیجه آزمایش کرونا 1887 نفر دیگر مثبت بوده است و
مجموع افرادی که آزمایش آنها در بریتانیا مثبت بوده 269 هزار و 127 نفر
گزارش شده است.
در بریتانیا؛ شاخص سرایت بین ۰.۹-۰.۷ است
پاتریک والاس، مشاور ارشدعلمی دولت بریتانیا گفت که "عدد آر" یا "عدد سرایت" که شاخصی برای اندازه گیری توان شیوع یک عامل بیماری زا است در حال حاضر بین ۰.۹-۰.۷ است.
این میزان کاهش اندکی در این شاخص را از جمعه گذشته نشان می دهد. پیشتر این شاخص بین ۰.۷ و ۱.۰ بود.
والاس گفته در برخی مناطق ممکن این شاخص به عدد یک نزدیک باشد.
دولت در تلاش است تا این عدد را زیر یک نگه دارد. پایین نگه داشتن این عدد به معنای آن است که گسترش این ویروس در حال کاهش است.
کاهش برخی محدودیتها، امکان برگزاری گردهماییهای تا شش نفر
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، برخی از محدودیت های اعمال شده برای مقابله با ویروس کرونا را کاهش داد.
از دوشنبه (اول ژوئن) امکان گردهمایی تا شش نفر در بیرون از خانه در انگلستان خواهد بود.
این ملاقات ها باید در فضاهای عمومی و یا در فضاهایی باز در داخل خانه مثل حیاط باشد. دو متر فاصله اجتماعی باید رعایت شود.
به این ترتیب پس از حدود هفتاد روز این امکان وجود دارد تا اعضای خانواده ها با هم دیدار کنند.
نخست وزیر بریتانیا در عین حال از مردم خواست که مسئولانه در مورد رعایت پروتکل های بهداشتی رفتار کنند.
به گفته جانسون برخی از کسب و کارها نظیر نمایشگاههای اتومبیل از دوشنبه می توانند فعالیت خود را از سربگیرند. احتمالا بسیاری دیگر از مشاغل هم با توجه به میزان ابتلا، از ۱۵ ژوئن بازگشایی خواهند شد.
کرونا در فرانسه
شمار قربانیان در فرانسه به 28 هزار و 662 نفر و تعداد افراد مبتلا به 186 هزار و 238 نفر رسیده است.
کرونا، فرانسه مرحله دیگری از کاهش محدودیتهای قرنطینه را اعلام کرد
ادوار فیلیپ، نخست وزیر فرانسه کاهش محدودیت های اعمال شده برای مقابل با ویروس کرونا را که قرار است از دوم ماه آینده میلادی (ژوئن) اجرایی شود، اعلام کرد.
تقریبا تمامی مناطق اصلی فرانسه بجز پاریس در "منطقه سبز" قرار خواهند گرفت که این به معنای آن است که محدودیت های قرنطینه در این مناطق سریعتر کاهش پیدا خواهند کرد.
پاریس از یک هفته دیگر از وضعیت قرمز به نارنجی تغییر خواهد کرد. این یعنی پارک ها و فضاهای سبز سرانجام در پایتخت بازگشایی خواهند شد.
کافه ها و رستوران ها در سراسر مناطق سبز می توانند فعالیت خود را از سربگیرند.
به گفته نخست وزیر پاریس دیگر در معرض خطر بزرگی قرار ندارد. اما مقامات این شهر همچنان باید"هوشیار" خواهند بود.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در عربستان سعودی از 80 هزار نفر گذشتوزارت بهداشت این کشور اعلام کرد که 1644 مورد جدید ابتلا در شبانه روز گذشته ثبت شده است. تعداد افرادی هم که جان خود را از دست داده اند به 441 نفر رسیده است.
عربستان محدودیتهای قرنطینه پنج روزه را بجز در مکه کاهش داد
عربستان سعودی محدودیتهای پنج روزهای را که برای مقابله با شیوع کرونا در ایام عید فطر به اجرا گذاشته بود، کاهش داده است.
منع تردد در تمامی شهرها به جز مکه نسبتا کاهش یافته است.
شهر مکه دارای بیشترین آمار مبتلایان به ویروس کروناست.
برغم کاهش محدودیت های تردد، هنوز هر کسی که قصد ترک خانه را دارد، باید مجوز داشته باشد.
قرار است محدودیت ها به صورت مرحله ای ظرف چند هفته آینده کاهش یابد، تا زمانی که قرنطینه بطور کامل برداشته شود.
هنوز مشخص نیست که آیا مراسم حج براساس برنامه ریزی های قبلی در پایان ماه ژوئیه برگزار می شود یا خیر.
عربستان سعودی تاکنون بیش از هر کشور دیگر عربی دارای مبتلایان به ویروس کرونا بوده است.
۷۵ هزار نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده اند و ۴۰۰ نفر هم جان خود را از دست داده اند.
کرونا در هندهند از ابتلای بیش از 7300 هزار مورد جدید در شبانه روز گذشته خبر داده است. طی 24 ساعت گذشته 177 نفر بر اثر کرونا در این کشور جان خود را از دست داده اند.
2 مورد جدید ابتلا به کرونا در چین
چین که نخستین کشوری بود که کرونا در آن شیوع پیدا کرد و بیشترین آمار قربانی و ابتلا را به خود اختصاص داده بود، اکنون پس از گذشت چند ماه در جایگاه چهاردهم در جدول جهانی و پس از کانادا قرار گرفته است. وزارت بهداشت چین اعلام کرده است طی یک شبانهروز تنها 2 مورد جدید از ابتلا به کرونا در سراسر چین ثبت شده است.
کرونا در تاجیکستان؛ ثبت ۱۳۹ مورد جدید ابتلا در شبانهروز گذشته
به گفته وزارت بهداشت و تأمین اجتماعی تاجیکستان در شبانهروز گذشته در این کشور ۱۳۹ مورد دیگر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ ثبت شده است.
منابع رسمی از بهبود یافتن ۹۹ بیمار در بیست و چهار ساعت اخیر در تاجیکستان گزارش دادهاند.
بر اساس آمار رسمی، تا عصر امروز (پنجشنبه، ۲۸ مه) شمار کل مبتلایان ویروس کرونا در تاجیکستان به ۳۵۶۳ نفر رسیده و طی یک ماه پس از آغاز شیوع کرونا ۱۶۷۴ تن از بیماری ناشی از این ویروس بهبود یافتهاند.
وزارت بهداشت تاجیکستان گفته که در ۴۸ ساعت گذشته کسی در این کشور از بیماری کووید-۱۹ جان خود را از دست نداده است.
مسئولان بهداشتی تاجیکستان میگویند، حالا ۲۳۲۲ نفر در بیمارستانهای این کشور تحت نظارت پزشکان قرار دارند.
این منابع گفتهاند که در بیست و چهار ساعت اخیر در مجموع ۴۲۳ نفر از بیمارستانها و مراکز درمانی تاجیکستان مرخص شدهاند.
در همین حال، طبق یک فهرست غیررسمی که در شبکههای اجتماعی به روز میشود، تا امروز بر اثر ابتلا به ویروس کرونا و"التهاب ریه" در تاجیکستان بیش از ۳۵۰ نفر جان خود را از دست دادهاند. تاجیکستان نخستین ۱۵ مورد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در این کشور را رسماً حدود یک ماه پیش گزارش کرده بود.
کرونا در ایران؛ ۲۲۵۸ مورد جدید ابتلا، در گذشتگان ۶۳ نفر
سخنگوی وزارت بهداشت ایران از ابتلای ۲۲۵۸ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در شبانه روز گذشته خبر داد. به گفته کیانوش جهانپور، ۶۳ نفر هم به دلیل کرونا جان خود را از دست دادند.
مجموع مبتلایان تاکنون به ۱۴۳ هزار و ۸۴۹ نفر رسیده و شمار درگذشتگان به ۷۶۲۷ نفر.
او همچنین شمار افرادی که بهبود یافته اند را هم ۱۱۲ هزار و ۹۸۸ نفر اعلام کرد.
کرونا؛ شرایط خوزستان 'نگران کننده' است، روند صعودی ابتلا در چهار استان
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به شیوع ویروس کرونا گفته که شرایط خوزستان همچنان نگران کننده است.
قاسم جان بابایی همچنین گفته که هنوز شواهدی در مورد کاهش تعداد بیماران مبتلا به کرونا نداریم و نمی توانیم بگوییم که چه زمانی این استان از وضعیت قرمز خارج می شود.
جان بابایی افزوده در حال حاضر هر روز بطور ثابت بر تعداد بیماران بستری افزوده می شود
همزمان ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت هم گفته که روند ابتلا در استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمانشاه و مازندران صعودی است.
او بر رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی تاکید کرد و گفت مسئولان استانی با توجه به اجازه ای که رئیس جمهور به آن ها داده، با توجه به شرایط هر منطقه، تصمیمات منطقه ای اتخاذ کنند.
کرونا در ایران؛ خوزستان همچنان در وضعیت قرمز است
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز از شناسایی ۵۸۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در استان خوزستان خبر داده و گفته خوزستان همچنان در وضعیت قرمز است.
علی احسان پور همچنین گفته با احتساب این آمار، شمار کل مبتلایان در این استان به ۱۲ هزار و ۷۸۸ نفر رسیده است.
او افزوده در شبانه روز گذشته، ۱۶ نفر از مبتلایان هم جان خود را از دست داده اند. به این ترتیب شمار درگذشتگان این استان به ۵۱۴ نفر رسیده است.
آخرین آمار رسمی کرونا در افغانستان: مرگ ۸ نفر و ابتلای ۵۸۰ نفر در شبانهروز گذشته
بر اساس گفته وزارت صحت افغانستان، تا کنون ۲۳۵ نفر در اثر بیماری کووید-۱۹ جان باختهاند و مجموع مبتلایان کشور به ۱۳ هزار و ۳۶ نفر رسید.
کرونا در کشورهای آفریقاییآمارها نشان میدهند که 57 کشور در قاره آفریقا با ویروس کرونا درگیر هستند و 129 هزار 322 نفر مبتلا و 3 هزار و 779 مورد فوتی در این کشورها به ثبت رسیده است.
افزایش ۱۵ درصدی شمار کودکان فقیر جهان در پی شیوع کرونا
تحقیقات
مشترک یونیسف و سازمان غیردولتی «کودکان را نجات دهید» (Save the
Children) نشان داد که پیامدهای اقتصادی شیوع کرونا باعث شده است تا شمار
کودکان فقیر در سراسر جهان در مقایسه با سال گذشته تا ۱۵ درصد افزایش یابد.
بر
اساس نتایج این تحقیق که روز چهارشنبه ۲۷ مه منتشر شد، پیامدهای اقتصادی
شیوع کرونا باعث میگردد که تا پایان سال جاری میلادی ۸۶ میلیون کودک دیگر
به کودکان فقیر جهان اضافه شود و به این ترتیب شمار کودکان فقیر به ۶۷۲
میلیون کودک برسد.
در حال حاضر نزدیک به دو سوم کودکان فقیر جهان در
جنوب صحرای آفریقا و جنوب آسیا زندگی میکنند؛ اما مطالعۀ اخیر که با اتکا
به گزارشهای بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول و دادههای جمع آوری شده
از صدها کشور تهیه شده، پیشبینی کرد که پیامدهای اقتصادی شیوع کرونا باعث
شود کودکانی عمدتا در اروپا و آسیای مرکزی نیز به جمع کودکان فقیر جهان
اضافه شوند.
بر این اساس هنریتا فور، مدیر اجرایی یونیسف اعلام کرد:
«مشکلات مالی گستردهای که اکنون خانوادهها با آن روبرو شدهاند،
پیشرفتهایی را که در نتیجۀ سالها تلاش برای کاهش فقر کودکان و تهیه
نیازهای اساسی آنها به دست آمده بود، تهدید میکند.»
ایگنر آشینگ،
مدیر سازمان «کودکان را نجات دهید» نیز خواستار اقدام فوری و موثر دولتها
در این باره شد و تاکید کرد که حتی دورههای کوتاه گرسنگی و سوء تغذیه نیز
میتواند تاثیرات منفی عمیقی بر کودکان بگذارد.
این دو سازمان بویژه
از دولتها خواستند تا خدمات اجتماعی سراسری خود در موضوعاتی همچون تامین
تغذیه و حمایتهای اجتماعی از کودکان در مدارس را تقویت کنند و به این
ترتیب آثار اقتصادی شیوع کرونا بر کودکان را به حداقل برسانند.
دولت ژاپن ۱.۱ تریلیون دلار دیگر به اقتصاد این کشور تزریق کرد
ژاپن، ۱.۱ تریلیون دلار دیگر برای جلوگیری از تبعات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا، به اقتصاد این کشور تزریق کرد.
روز گذشته دولت شینزو آبه، نخست وزیر بسته حمایتی ۱۱۷ تریلیون ینی را برای کمک به سومین اقتصاد بزرگ جهان تصویب کرد.
به این ترتیب با احتساب کمک های ماه گذشته، تاکنون دولت ۲.۲ تریلیون دلار برای جلوگیری از رکود اقتصادی در این کشور صرف کرده که این بزرگترین بسته حمایتی است که تاکنون در جهان در پی شیوع ویروس کرونا از سوی دولتی ارائه شده است.
آمریکا تاکنون ۲ تریلیون دلار به اقتصاد این کشور تزریق کرده ودولت در حال بررسی طرح هایی برای اختصاص ۳ تریلیون دلار دیگر به منظور کمک به اقتصاد این کشور است که بشدت تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفته است.
کره جنوبی گفته در صورت افزایش شمار مبتلایان، محدودیتهای سختتری اعمال میکند
مقامات بهداشتی کره جنوبی در پی افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا، گفته اند چنانچه این روند ادامه یابد، رعایت فاصله اجتماعی را بصورت شدیدتری اعمال خواهند کرد.
در شبانه روز گذشته شمار مبتلایان جدید ۷۹ نفر گزارش شده که این تعداد بیشترین موارد ابتلا در دو ماه گذشته است.
اکثر مبتلایان جدید در دو انبار در حومه سئول، پایتخت ردیابی شده اند. این انبارها به شرکت کوپانگ تعلق دارد. نزدیک به ۴۰۰۰ کارگر این شرکت در مراکز توزیع تست کرونا داده اند و در حال حاضر در قرنطینه خانگی هستند.
بیش از ۵۶۰ مدرسه در سراسر کره جنوبی پس از چند روز بازگشایی مجبورشدند که بار دیگر تعطیل کنند.
در این کشور تاکنون کمتر از ۲۷۰ نفر جان خود را به دلیل ابتلا به کرونا از دست داده اند.
در نیوزیلند تنها ۸ نفر هنوز به کرونا مبتلا هستند
نیوزیلند برای ششمین روز متوالی هیچ مورد جدیدی از ابتلا به کرونا ثبت نکرده است.
با این حال، به تازگی با جان باختن یک زن ۹۸ ساله در اوکلند، شمار تلفات ناشی از این ویروس به ۲۲ رسید.
نیوزیلند از فردا با کاهش محدودیتها اجازه می دهد تا افراد در جمعهای ۱۰ تا ۱۰۰ نفرحضور یابند.
همچنین از ماه ژوئیه ممکن است مرزهای این کشور با استرالیا باز شود.
چرا آمار مبتلایان به کرونا در اروپای مرکزی کمتر از دیگر نقاط اروپاست؟
وقتی همکار لهستانیِ ماریو که تنها در چند قدمی او در دفتر کارشان در ورشو نشسته بود، به جای صحبت رو در رو با او، ایمیلی را برایش فرستاد ماریو واقعا شوکه شد.
برای ماریو که اهل پرتغال است، هنوز ارتباط رو در رو میان کارمندان از اهمیت بالایی برخوردار است و به همین دلیل او رفتار همکار لهستانی خود را نامناسب میداند؛ زیرا در فرهنگ حاکم بر کشورش پرتغال «گفتگوی چهره به چهره هنوز یک ارزش است.» اما واقعیت این است که ارتباطات کاری در آینده بیشتر شبیه به ارتباط میان کارکنان لهستانی است تا پرتغالیها.
تحقیقات جدید نشان میدهد که ارتباط رو در رو میان کارمندان در اروپای شرقی و مرکزی بسیار کمتر از گذشته است و شاید همین مساله نیز دلیل کاهش نرخ شیوع کرونا در کشورهای این منطقه در مقایسه با دیگر نقاط اروپا بوده است.
پیوتر لواندوسکی، رئیس انستیتوی تحقیقات ساختاری در ورشو میگوید: «در کشورهای اروپای شرقی و مرکزی، ارتباط رو در رو میان مدیران در شرکتها و مدیران و مشتریانشان، حتی قرار ملاقات آنها در محل، بسیار کمتر از گذشته است.»
در کشورهای لهستان، جمهوری چک، اسلواکی و مجارستان که در مجموع جمعیتی حدود ۶۴ میلیون نفر دارند، تا روز پنجشنبه در مجموع ۳۶ هزار و ۸۹۰ مورد ابتلا به کووید۱۹ ثبت شده است.
این در حالی است که در بریتانیا با جمعیت ۶۶ میلیون نفری تا کنون بیش از ۲۶۹ هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. در ایتالیا که حدود ۶۰ میلیون نفر جمعیت دارد نیز آمار مبتلایان بیش از ۲۳۱ هزار نفر است.
البته دلایل دیگری نیز برای کاهش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در اروپای مرکزی وجود دارد. از جمله سهم بیشتر فعالیتهای تولیدی و کشاورزی در مقایسه با مشاغل بخش خدمات که باعث میشود برخلاف اروپای غربی، تماس افراد با یکدیگر بسیار کمتر باشد.
با این وجود یک اجماع عمومی میان مدیران شرکتها و مسئولان دولتی در کشورهایی همچون لهستان وجود دارد که باید در زمان بازگشت کارکنان به محل کار پس از پایان قرنطینه، فاصلهگذاری اجتماعی در محل کار بطور جدی رعایت شود.
بررسیهای انستیتوی تحقیقات ساختاری ورشو نشان داد که پیش از قرنطینه، سهم ملاقاتهای رو در روی متخصصان بخشهای حقوقی، فرهنگی و اجتماعی در بریتانیا و ایتالیا با مشتریانشان در ماه به ترتیب ۷۹ درصد و ۷۳ درصد از کل ملاقاتهای کاری آنها بوده و این ملاقاتها گاه چند بار در ماه نیز تکرار میشده است. این در حالیست که سهم ملاقات رو در رو در جمهوری چک حداکثر ۳۸ درصد و در لهستان ۴۷ درصد از مجموع کل قرارهای کاری آنها است.
مایکل دمبینسکی، مشاور ارشد اتاق بازرگانی لهستان-بریتانیا نیز در تایید نتایج این تحقیق میگوید: «مطمئناً فرهنگ کار در لندن اجتماعیتر است. در آنجا پس از پایان ساعت کار، وقت بیشتری برای نوشیدن دور هم صرف میشود و نهارهای دورهمی، بیرون رفتنهای دست جمعی و ملاقات رو در رو با مشتریان بسیار رایجتر از دیگر نقاط اروپاست.»