ویروس کرونا تاکنون جان بیش از 295 هزار نفر را در سراسر جهان گرفته این در حالی است که شمار بهبود یافتگان از این بیماری از یک میلیون و 636 هزار نفر فراتر رفته است.

آمار جهانی نشان میدهد که تاکنون بیش از 4 میلیون و 394 هزار نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شدند و شمار افرادی که بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادند به بیش از 295 هزار نفر رسیده است.
به گزارش
اعتدال، آمارها نشان میدهند تاکنون بیش از یک میلیون و 636 هزار فرد مبتلا به ویروس کرونا در سراسر جهان بهبود یافتهاند.
این ویروس در حال حاضر 212 کشور و منطقه را درگیر کرده است و اروپا و آمریکا همچنان کانون شیوع ویروس نام گرفتهاند.
آمریکا بیشترین آمار مربوط به قربانیان و مبتلایان به کووید 19 را در میان کشورهای جهان به خود اختصاص داده است. همچنین انگلیس، ایتالیا و اسپانیا از کانونهای اصلی شیوع کروناویروس در اروپا به حساب میآیند.
از سوی دیگر گزارشها حاکیست که شمار مبتلایان در روسیه همچنان سیر صعودی دارد به طوری که این کشور به لحاظ تعداد بیماران کووید 19 اکنون ایتالیا و انگلیس را پشت سرگذاشته است.
آخرین آمار و اطلاعات مربوط به شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان در روز چهارشنبه 24 اردیبهشت 1399 (13 مه 2020 میلادی) را در اینجا دنبال کنید.
روند صعودی مبتلایان و جانباختگان کرونا در جهان در ۵ ماه اخیر

کرونا در آمریکا
ایالات متحده آمریکا همچنان با اختلاف زیاد از سایر کشورهای درگیر با این
بیماری در جایگاه نخستِ شمار قربانیان و مبتلایان کووید 19 قرار دارد.
با ثبت مرگ 716 نفر در اثر ابتلا به کووید-۱۹
در طول 24 ساعت گذشته در آمریکا، شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به 84 هزار و 141 نفر رسیده و تعداد مبتلایان از یک میلیون و 417 هزار نفر عبور کرده است.
آمریکا دستگاه های تنفس مصنوعی فرستاده روسیه را استفاده نخواهد کرد
آمریکا می گوید دستگاه های تنفسی فرستاده روسیه را تا زمان پایان تحقیق در باره دو آتش سوزی مرگبار در بیمارستان های آن کشور استفاده نخواهد کرد.
این ونتیلاتورها مرتبط به آتش سوزی در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان مبتلایان کرونا در روز سه شنبه در سن پترزبورگ و بیمارستانی در مسکو در هفته گذشته دانسته می شوند که منجر به کشته شدن ۶ نفر شد.
مقامات روسیه پس ازآن که دستگاه های تنفسی نوع "آونتا- ام" به بروز آتش سوزی ربط داده شدند استفاده از آن هارا در سراسر کشور به تعلیق درآوردند.
سازندگان این دستگاه ها می گویند آن ها از سال ۲۰۱۲ بدون نگرانی ایمنی مورد استفاده بوده اند.
کرونا در ایتالیاآمار وزارت بهداشت ایتالیا نشان میدهد شمار مبتلایان در این کشور به 222 هزار و 104 نفر افزایش یافته و تعداد تلفات بر اثر این ویروس به 31 هزار و 106 مورد رسیده است. طی 24 ساعت گذشته 195 نفر بر اثر کرونا در این کشور جان خود را از دست داده اند.
کرونا در اسپانیا
اسپانیا از لحاظ شدت درگیری با ویروس «کرونا» در جایگاه دوم بعد از آمریکا قرار گرفته است.
شمار قربانیان در اسپانیا 27 هزار و 104 نفر و تعداد افراد مبتلا در این کشور به 271 هزار و 95 مورد رسیده است. طی 24 ساعت گذشته 184 نفر بر اثر کرونا در این کشور جان خود را از دست داده اند.
زن 113 ساله اسپانیایی کرونا را شکست داد
زنی که گمان میرود
مسنترین شهروند اسپانیا باشد در 113 سالگی مراحل درمان کرونا را با موفقیت
پشت سرگذشته است. "ماریا برانیاس" در ماه مارس، پس از تعطیلی سراسری در
اسپانیا به ویروس کووید-19 مبتلا شد. او پس از چند هفته قرنطینه، علایم
خفیفی از ابتلا به کرونا داشت. ماریا برانیاس در زندگیاش شیوع آنفولانزا
در سالهای 1918 و 1919 و همچنین جنگ داخلی اسپانیا در سالهای 1936 تا
1938 را علاوه بر شیوع کرونا تجربه کرده است. او دو دهه است که در خانه
سالمندان زندگی میکند.
تعداد موارد ابتلای روزانه به کرونا در آلمان زیر 1000 نفر باقی ماند
بنابر اعلام وزارت بهداشت آلمان، تعداد موارد قطعی ثبت شده به کووید-۱۹ در این کشور طی بیست و چهار ساعت گذشته 653 نفر اعلام شده؛ تعداد موارد فوتی هم طی همین مدت 50 نفر اعلام شده.
تا کنون 7788 نفر در آلمان بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند و بیش از 173 هزار نفر در آلمان به این ویروس مبتلا شدند. آلمان اخیرا بعضی از محدودیتهای مرتبط با مقابله با کرونا را کاهش داده و که این به نگرانیها درباره احتمال افزایش مجدد تعداد بیماران دامن زده است.
هشدار صدراعظم آلمان: نباید دستاورد کنترل کرونا را به خطر انداخت
صدر اعظم آلمان از شهروندان این کشور خواسته که با شتاب برای بازگشت به روند زندگی پیش از شیوع کرونا، دستاوردهای مقابله با شیوع این بیماری را به خطر نیاندازند.
آلمان از نیمه مارس به حال تعطیل درآمد. دولت آنگلا مرکل در این مدت توانسته تا نرخ مرگ و میر را نسبت به دیگر کشورها کنترل کرده و پائین نگه دارد.
در این هفته فروشگاهها، مدارس و کارخانهها دوباره فعالیتشان را از سر گرفته و شماری از مرزها بازگشایی شدهاند. با این همه مقرراتی مثل حفظ فاصله یک و نیم متری افراد از یکدیگر و استفاده از ماسک صورت در وسایل حمل و نقل عمومی و فروشگاهها پا برجاست.
خانم مرکل در جمع نمایندگان پارلمان گفته "کرونا همچنان خطری برای همه ما است." وی افزوده که "آلمانیها هنوز باید با همهگیری این ویروس مدتی را زندگی کنند چرا که درمان موثر یا واکسن آن تولید نشده است."
کرونا در فرانسهشمار قربانیان در فرانسه به 26 هزار و 991 نفر و تعداد افراد مبتلا به 178 هزار و 225 نفر رسیده است.
اتحادیه اروپا در پی بازگشایی تدریجی مرزها
کمیسیون اجرایی اتحادیه اروپا قصد دارد برای فعال کردن صنعت گردشگری، بازگشایی تدریجی مرزها را پیشنهاد کند. پائلو جنتیلونی، کمیسیونر امور اقتصادی این نهاد گفته "پیام ما این است که در تابستان، ولو با محدودیت و تدابیر امنیتی، شاهد گردشگری فصلی خواهیم بود." در حال حاضر به دلیل شیوع کرونا، مرزهای اتحادیه اروپا از جمله منطقه شنگن بسته است. البته شماری از دولتهای اروپایی بازگشایی مرزها را آغاز کردهاند. اتریش و آلمان آخرین کشورهای اتحادیه اروپا هستند که با لغو محدودیتهای سفر موافق کردهاند.
کرونا در انگلیس، مرگ 627 نفر دیگر در اثر کرونا
بر اساس آمار رسمی دولت بریتانیا با افزایش 494 مورد جدید از دیروز، آمار مرگ در اثر کرونا در بریتانیا به 33 هزار و 186 نفر رسید. شمار افراد مبتلا نیز به 229 هزار و 705 نفر افزایش یافته است.
بر اساس آمار وزارت بهداشت؛ تعداد جانباختگان کووید-۱۹ در ایران به ۶۷۸۳ رسید
وزارت بهداشت ایران میگوید با شناسایی ۱۹۵۸ موارد جدید ابتلا به کووید-۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته، تعداد کلی مبتلایان به این بیماری در این کشور به ۱۱۲۷۲۵ رسیده است.
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران تعداد جانباختگان این بیماری را طی بیست و چهار ساعت گذشته ۵۰ نفر اعلام کرده است؛ که با این حساب تعداد موارد فوتی این بیماری در ایران به ۶۷۸۳ نفر رسیده است.
به گفته جهانپور هم اکنون ۲۷۳۵ نفر از بیماران در وضعیت حاد تحت مراقبت هستند و "تا کنون ۸۹۴۲۸ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند."
اظهار امیدواری وزیر بهداشت به بازگشایی مشاغل و رستورانها از خرداد ماه
سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران اظهار امیدواری کرده بعضی مشاغل از خرداد ماه باز شوند.
او گفته: "در رابطه با وضعیت رستورانها و سایر کسب و کارها جلساتی برگزار خواهیم کرد تا از خرداد ماه کسب و کارها به مرور راهاندازی شود."
او همچنین گفته: "پروتکلهای جدید برای انجام فعالیتهای ورزشی امروز به وزارت ورزش و جوانان ارسال میشود تا در شهرهای غیرقرمز، نسبتا کمخطرتر، با خطر متوسط حتی پرخطر ورزشهای انفرادی برقرار شود."
مشاغل کم خطر در شهرستانهای ایران از بیست و سوم فروردین و در تهران از سی فروردین آغاز به کار کردند.
ثبت بالاترین رکورد روزانه مرگ و میر بر اثر کرونا در برزیل
با ثبت مرگ 1112 نفر بر اثر ابتلا به کرونا طی یکروز اخیر در برزیل، بالاترین شمار مرگ و میر روزانه تاکنون در این کشور به ثبت رسیده است. تنها در چند ساعت گذشته 231 نفر در این کشور در گذشته اند. برزیل که کانون شیوع ویروس کووید-۱۹ در آمریکای لاتین بوده ششمین کشوردارای بالاترین موارد مرگ و میر ناشی از کروناست؛ تا کنون 12 هزار و 635 نفر در بریل بر اثر ابتلا به این بیماری جان باختهاند.
کارشناسان میگویند که احتمال دارد به دلیل کمبود امکانات آزمایشی، شمار واقعی بسیار بیشتر هم باشد. در این کشور تنها از کسانی آزمایش گرفته میشود که در بیمارستان بستری شدهاند. تاکنون آزمایش کرونای 180 هزار و 737 تن مثبت بوده است.
کرونا در چینچین که نخستین کشوری بود که کرونا در آن شیوع پیدا کرد و بیشترین آمار قربانی و ابتلا را به خود اختصاص داده بود، اکنون پس از گذشت چند ماه در جایگاه نهم در جدول جهانی قرار گرفته است.
وزارت بهداشت چین ادعا کرده است طی 24ساعت گذشته 7 مورد جدید ابتلا در این کشور به ثبت رسیده است.
کرونا؛ روسیه به رتبه سوم مبتلایان در جهان رسید
با
اعلام بیش از 242 هزار مبتلا به کرونا٬ روسیه پس از آمریکا سومین
کشور جهان به لحاظ تعداد مبتلایان به ویروس جدید کرونا است.
این
کشور که در ماه مارس و اوایل آوریل موارد انگشت شماری از ابتلا به کووید۱۹
را شناسایی کرده بود٬ در یک ماه گذشته با شتاب فراوانی از گسترش این همه
گیری خبر داده است به طوری که در 11 روز گذشته شمار تازه مبتلایان به کرونا
هر روز فراتر 10 هزار نفر رفته است.
این کشور روز چهارشنبه٬ 13 مه٬ گزارش کرد که طی 24 ساعت گذشته بیش از 10 هزار مبتلای دیگر را شناسایی کرده است.
مقامهای بهداشتی روسیه شمار قربانیان را 2 هزار و 212 نفر و تعداد افرادی که تاکنون به ویروس کرونا
مبتلا شدند را 242 هزار و 271 نفر اعلام کردند.
کرونا در ترکیه
در حال حاضر بیش از 143 هزار نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدند؛ شمار قربانیان به 3 هزار و 952 نفر رسیده است.
در تاجیکستان 72 تن دیگر به کرونا مبتلا شدند
وزارت بهداشت و تأمین اجتماعی تاجیکستان اعلام کرد که در 24 ساعت گذشته 72 مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور ثبت شده است. تعداد کل مبتلایان به ویروس کووید-19 تا پایان روز چهارشنبه، 13 مه، 801 نفر اعلام شده است. بر اساس گزارش وزارت بهداشت تاجیکستان، در 24 ساعت گذشته هیچیک از مبتلایان به کووید 19 در این کشور جان نداده و تعداد جانباختهها 23 نفر باقی مانده است. همزمان وزارت بهداشت تاجیکستان گفته که حالا 4 هزار و 148 نفر مظنون به ابتلا به کرونا بستری هستند. همچنین در شبانهروز اخیر 547 نفر بهبود یافته و از بیمارستان و مراکز درمانی مرخص شدهاند.
کرونا در عربستان سعودیشمار مبتلایان در عربستان سعودی به 44 هزار و 830 نفر رسید؛ در این کشور 273 نفر نیز براثر کرونا جان باختند.
.
کرونا در افغانستان: مبتلایان 5226 ، جان باختگان 142
وزارت صحت/بهداشت افغانستان میگوید در یک شبانه روز گذشته 259 مورد مثبت کرونا در این کشور شناسایی شده اند.
وحید مجروح، معاون این وزارتخانه امروز در یک نشست خبری گفت که اکنون شمار بیماران کووید 19 به 5226 نفر رسیده است.
به گفته او در یک شبانه روز گذشته پنج مرگ در نتیجه این بیماری ثبت شده و 42 بیمار نیز بهبود یافته است.
او افزود که شمار جان باختگان بیماری کووید 19 به 132 نفر و شمار بهبودیافتگان نیز به 648 نفر رسیده است.
کرونا در کشورهای آفریقایی
آمارها نشان میدهند که 57 کشور در قاره آفریقا با ویروس کرونا درگیر هستند و 72 هزار 88 نفر مبتلا و 2 هزار و 446 مورد فوتی در این کشورها به ثبت رسیده است.
هشدار سفارت آمریکا درباره شیوع کرونا در تانزانیا
سفارت ایالت متحده آمریکا در تانزانیا هشدار داده که خطر افزایش ابتلا به ویروس کووید-۱۹ در این کشور وجود دارد. هشدار سفارت آمریکا همزمان با خودداری دولت تانزانیا از انتشار آمار موارد تازه ابتلا به کرونا است.
در همین حال بیمارستانها در شهر دارالسلام با هجوم بیماران رو به رو است و احتمال در معرض ویروس کووید-۱۹ قرار گرفتن بسیار زیاد است.
جان مگوفولی، رئیس جمهوری تانزانیا مسوولان بهداشت و درمان را به اغراق درباره بحران همهگیری کرونا متهم کرده است. وی بارها از مردم این کشور خواسته تا به مساجد و کلیساها رفته و دعا کنند. رئیس جمهوری تانزانیا گفته که دعا و نیایش این ویروس را شکست میدهد.
آخرین باری که مقامات دولت تانزانیا آماری درباره شیوع کرونا در این کشور منتشر کردند ۲۹ آوریل بود. بر اساس گزارش آنزمان، 509 تن مبتلا و 21 تن هم جان باختهاند.
سازمان بهداشت جهانی: راه درازی برای کنترل کرونا پیش روست
مایک ریان، کارشناس ارشد فوریتهای سازمان بهداشت جهانی گفته که "جهان مسیری بسیار طولانی را برای پیمودن در پیش دارد تا بتواند همهگیری ویروس کرونا در کنترل درآورد."
به گفته رئیس برنامه فوریتهای سازمان بهداشت جهانی خطرات کووید-19، بیماریهای تنفسی ناشی از ویروس جدید کرونا در سطوح ملی، منطقهای و جهانی بالا باقی مانده است. آقای رایان در یک نشست خبری آنلاین از "فجایع چرخه معیوب بهداشت عمومی و اقتصاد در صورت لغو محدودیتها بدون توانایی تشخیص موج تازه شیوع" ابراز نگرانی کرده است.
لغو محدودیتها در لهستان باوجود افزایش شمار مبتلایان به کرونا
دولت لهستان به مالکان آرایشگاهها و رستورانها اجازه داده که از دوشنبه هفته آینده فعالیتشان را از سر بگیرند. این اقدام در ادامه لغو تدریجی محدودیتهای مرتبط با مقابله با شیوع کرونا است. همچنین مدارس هم به در ساعاتی بازگشایی میشوند. این تصمیم در حالی است که لهستان روز گذشته بالاترین رقم ابتلا به کرونا را طی یکروز ثبت و اعلام کرده است. بر اساس آمار منتشر شده از سوی دانشگاه جان هاپکینز 17هزار و 32تن مبتلا و 847 تن هم بر اثر کرونا جان باختهاند.
آمار روزانه مبتلایان به کرونا در تایلند به صفر رسید
تایلند در 24ساعت گذشته هیچ موردی از ابتلا به کرونا گزارش نکرده است. از 9 مارس این اولین بار است که این آمار در تایلند صفر میشود. در مجموع در تایلند 3017 نفر به کرونا مبتلا شدند و 56 نفر هم جانشان را از دست دادند.