آمار جهانی نشان میدهد که تاکنون 4 میلیون و 59 هزار و 366 نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شدند و شمار افرادی که بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادند به 277 هزار 973 نفر رسیده است. آمارها نشان میدهند تاکنون بیش از یک میلیون و 415 هزار مبتلا به ویروس کرونا در سراسر جهان بهبود یافته است.

همزمان با کاهش محدودیتها در بیشتر کشورها که با آزادی بیشتر برای مردم همراه شده، تا عصر امروز بیش از 4 میلیون و 59 هزار به ویروس کووید-۱۹ مبتلا شدهاند.
به گزارش
اعتدال، تاکنون بیش از یک میلیون و 415 هزار نفر نیز پس از ابتلا به کرونا بهبود یافتهاند. شمار افرادی که به خاطر ابتلا به ویروس کرونا در جهان جان خود را از دست دادهاند، به حدود 277 هزار نفر رسیده است.
این ویروس در حال حاضر 212 کشور و منطقه را درگیر کرده است، همچنین اروپا و آمریکا همچنان کانون شیوع ویروس نام گرفتهاند.
آخرین آمار و اطلاعات مربوط به شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان در روز شنبه 20 اردیبهشت 1399 (9 مه 2020 میلادی) را در اینجا دنبال کنید.
در شمار مبتلایان، ایالات متحده با حدود از یک میلیون و 327 هزار نفر بیشترین تعداد را دارد و پس از آن اسپانیا با بیش از 262 هزار و ایتالیا با بیش از 218 هزار نفر و سپس بریتانیا، روسیه، فرانسه و آلمان هستند.
ایالات متحده با 78 هزار و 834 نفر و پس از آن بریتانیا با 31 هزار و 587 نفر بیشترین تعداد جانباخته را دارند. ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و برزیل در رتبه بعدی این جدول قرار دارد.
کرونا در آمریکاشمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به 78 هزار و 834 نفر رسیده و تعداد مبتلایان از مرز یک میلیون و 327 نفر عبور کرده است.
کرونا در ایتالیاآمار وزارت بهداشت ایتالیا نشان میدهد شمار مبتلایان در این کشور به 218 هزار 268 نفر افزایش یافته و تعداد تلفات بر اثر این ویروس به 30هزار و 395 مورد رسیده است. در طول 24 ساعت گذشته 194 نفر در ایتالیا بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند که این کشور را در رتبهی سوم جهان پس از آمریکا و انگلیس از لحاظ شمار قربانیان قرار داده است.
ایتالیا اولین کشور در اتحادیه اروپاست که تاکنون میزان مرگ و میر ناشی از کروناویروس در آن به بیش از 30 نفر رسیده است.
بنابر اعلام رسانه های محلی، محدودیت های اعمال شده به منظور کنترل شیوع کروناویروس در این کشور تا حدودی برداشته شده اما یکی از پزشکان این کشور، شهر میلان را همچون "بمب" ساعتی توصیف کرده اند.
به گزارش شبکه خبری بی بی سی، ایتالیا پس از ایالات متحده و انگلیس سومین کشوری است که بیشترین آمار مرگ و میر ناشی از کووید۱۹ در جهان را به خود اختصاص داده است.
آخرین آمار نشان میدهد که شمار جانباختگان بر اثر ابتلا به کرونا در ایتالیا کاهش یافته و همچنین تعداد مبتلایان در این کشور روند نزولی داشته است.
کرونا در اسپانیا و آلمان
اسپانیا از لحاظ شدت درگیری با ویروس کرونا در جایگاه دوم پس از آمریکا قرار گرفته است.
شمار قربانیان در اسپانیا 26 هزار و 478 نفر و تعداد افراد مبتلا در این کشور به 262 هزار و 783 مورد رسیده است.
در آلمان، شمار قربانیان ویروس کرونا به ۷ هزار و ۵۱۰ نفر رسیده است؛ تاکنون بیش از ۱۷۰ هزار و 876 نفر در این کشور به این ویروس مبتلا شدند. از دیروز تا امروز، فوتی جدید در آلمان ثبت نشده است.
کرونا در فرانسه و انگلیس176 هزار و 79 نفر در فرانسه مبتلا به ویروس کرونا شده و شمار قربانیان در این کشور به 26 هزار و 230 نفر رسیده است.
شمار قربانیان در انگلیس به 31 هزار و 587 مورد و افراد مبتلا به 215 هزار و 260 نفر افزایش یافته است. در انگلیس تعداد قربانیان در طول 24 ساعت گذشته با افزایش 346 نفری همراه بوده است.
کرونا در ترکیه
ترکیه از لحاظ ابتلا در جایگاه هفتم قرار گرفته است و در حال حاضر بیش از 137 هزار نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدند؛ شمار قربانیان به ۳ هزار و 739 نفر رسیده است.
کرونا در برزیل
در برزیل کرونا با ثبت 52 جانباخته در شبانه روز گذشته و هزار و 369 مورد ابتلا جدید، تعداد قربانیان کرونایی در این کشور را به ۱۰ هزار و 44 نفر رساند.
طبق گزارش وزارت بهداشت برزیل، شمار مبتلایان به کرونا 147 هزار و 261 نفر شده است.
کرونا در کانادا
شمار مبتلایان در کشور کانادا به 66 هزار و 780 نفر رسیده و تاکنون 4 هزار و 628 نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.
کرونا در اراضی اشغالیشمار مبتلایان در اراضی اشغالی به 16 هزار و 444 نفر رسیده و تاکنون ۲۴۵ نفر جان خود را از دست دادند.
کرونا در کشورهای عربیشمار مبتلایان در عربستان سعودی به 37 هزار و 136 نفر رسید؛ در این کشور 239 نفر نیز براثر کرونا جان باختند.
در امارات شمار قربانیان کرونایی 174 نفر و مبتلایان 16 هزار و 793 نفر گزارش شده است.
وزارت بهداشت قطر تعداد جان باختگان کرونا را 13 نفر و تعداد افراد مبتلا را 21 هزار و 331 نفر اعلام کرده است.
تعداد افرادی که در مصر بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته 503 نفر و مبتلایان 8 هزار و 476 نفر به ثبت رسیده است.
در کویت تاکنون 49 نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته و 7 هزار و 623 نفر مبتلا شدند.
مقامهای بهداشتی بحرین جان باختگان کرونایی را 8 نفر و موارد ابتلا را 4 هزار و 595 نفر اعلام کردند.
در عمان، شمار قربانیان ناشی از کرونا به 17 نفر و مبتلایان به ۳ هزار و 224 نفر رسیده است.
از لبنان خبر میرسید شمار قربانیان کرونا 26 نفر و موارد ابتلا 809 نفر گزارش شده است.
کرونا در روسیه
روسیه روز شنبه بیش از 10 هزار مورد ابتلای جدید به کووید-19 را اعلام کرده است و با بیش از 198 هزار مورد ابتلا در طبقه بندی کشورها در جایگاه پنجم قرار گرفته است.
تعداد جانباختگان نیز با اضافه شده 104 مورد جدید در روز شنبه، به 1827 نفر بالغ شده است. به گزارش رویترز نیمی از کل جانباختگان در روسیه، در شهر مسکو فوت کردهاند.
6 هزار و 589 جانباخته، 106 هزار و 220 نفر مبتلا در ایرانوزارت بهداشت ایران میگوید در 24 ساعت گذشته 48 نفر به علت کرونا جان باختهاند و یک هزار و 529 مورد ابتلای جدید شناسایی شده است.
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران، امروز (شنبه ۲۰ اردیبهشت) گفت آمار رسمی مبتلایان کرونا به 106 هزار و 220 نفر و تعداد کل جان باختگان نیز به 6 هزار و 589 نفر رسیده است.
بنا به آمار رسمی، 85 هزار و 64 نفر نیز پس از ابتلا به کووید-۱۹ بهبود یافتهاند و 2 هزار و 696 نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
روز گذشته آمار مبتلایان به کرونا در ایران 104 هزار و 691 نفر و تعداد کل جان باختگان نیز 6 هزار و 541 نفر اعلام شده بود.
درباره درستی آمارهای رسمی کرونا در ایران هم منابع داخلی و هم منابع خارجی ابراز تردید کردهاند. مرکز پژوهشهای مجلس ایران آمار واقعی مبتلایان و جانباختگان را چند برابر آمار رسمی دانسته اما وزارت بهداشت میگوید تفاوت آمار به دلیل محدودیت آزمایش است.
جانباختن 110 عضو کادر درمانیامروز همچنین محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران در گفتگو با روزنامه شرق از جانباختن ۱۱۰ عضو کادر پزشکی ایران در اثر ابتلا به کووید-۱۹ خبر داد.
به گفته وی براساس آخرین آماری که در سازمان نظام پزشکی جمعآوری شده و شامل کل کادر پزشکی اعم از پزشک، پرستار، حتی کادر و خدمه بیمارستانی میشود، "مجموعه مبتلایان حدود ۴۲۰ نفر تا روز چهارشنبه بوده است و نزدیک به ۱۱۰ نفر هم به رحمت خدا رفتهاند".
ظفرقندی گفته است که پس از رفع محدودیتها در پایان فروردین در شهر تهران اکنون شاهد "نتایج آن را داریم میبینیم که تعداد مبتلایان رو به افزایش است" و "در روزهای گذشته، تعداد مبتلایان، سه تا چهار برابر ایام گذشته شده است".
سازمان جهانی بهداشت: سبک زندگی در جهان تا تولید واکسن کرونا تغییر میکند
سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد: تا زمانیکه واکسن کووید۱۹ تولید شود، مردم جهان با تغییر قابل توجهی در سبک زندگی مواجه خواهند بود.
دکتر "مایک رایان" مدیر اجرایی برنامه فوریت های پزشکی سازمان جهانی بهداشت گفت: زندگی مردم سراسر جهان با تغییر قابل توجهی مواجه خواهد تا زمانیکه واکسن بیماری کووید۱۹ تولید شود.
وی افزود: راهی وجود دارد اما باید همیشه هوشیار بود و ممکن است نیاز باشد تا تغییر قابل توجهی در شیوه زندگی خود داشته باشیم تا زمانیکه به یک واکسن یا روشی درمان موثر برای مقابله با این بیماری دست پیدا کنیم.
مدیر اجرایی برنامه فوریت های پزشکی سازمان جهانی بهداشت گفت: بسیاری از کشورها برای بازگشایی و عادی ساختن جریان زندگی به صبر و همکاری و تلاش شهروندان خود نیاز دارند چرا که ادامه این شرایط از نظر روانی، اقتصادی و اجتماعی برای بسیاری از مردم سخت است.
به گزارش شبکه خبری سی ان ان، به گفته وی راه های پایان دادن به این وضعیت می تواند بازگشایی محدود مدارس و مراکز تجاری و رعایت اقدامات مراقبتی در مناطقی با میزان تراکم بالا باشد.
کووید ۱۹ عامل تشدید چاقی در کودکان آمریکایی
پزشکان هشدار دادند: محدودیتهای تردد و قرنطینه ناشی از شیوع کروناویروس معضل چاقی در میان کودکان آمریکایی را تشدید میکند.
یک پنجم از کودکان آمریکایی به چاقی مبتلا هستند و محدودیتهای اعمال شده ناشی از شیوع کروناویروس ممکن است بحران چاقی در کودکان را تشدید کند.
جدیدترین آمارهای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در آمریکا که بر اساس بررسی انجام گرفته روی بیش از ۲۸۰۰ کودک بدست آمده نشان میدهد: ۱۹.۳ درصد از کودکان دو تا ۱۹ ساله در این کشور دچار چاقی هستند.
به گفته کارشناسان آمریکایی با تعطیلی مدارس در سراسر این کشور، ده ها میلیون نفر خانه نشین شده اند و شیوع کروناویروس نوعی از سبک زندگی را رواج داده که به موجب آن میزان فعالیت بدنی افراد کمتر میشود.
به گزارش راشا تودی، کارشناسان با بیان اینکه بیشتر کودکان از خانه خارج نمیشوند و حتی در خانه هم فعالیت بدنی کمتری دارند، اظهار داشتند: ممکن است در سال های آتی معضل چاقی در کودکان بدتر شود و به ویژه اگر روند پیشرفت بیماری به همین شیوه ادامه پیدا کند. علاوه بر این، مشکلات مرتبط با وزن می تواند شیوع بیماری های ویروسی را تشدید کند.
اعمال مجدد محدودیتها در کره جنوبی با جهش در تعداد مبتلایان جدید کرونا
مقامات کره جنوبی در پی افزایش مجدد تعداد مبتلایان جدید کرونا و به رغم بازگشاییهای اخیر، دستور تعطیلی ۳۰ روزه دیگری را برای "کافهها و اماکن تفریحی سرپوشیده" در سراسر کشور صادر کردند.
در حالی که اخیراََ با کاهش چشمگیر موارد جدید ابتلا به کروناویروس در کره جنوبی کسب و کارها بازگشایی شده بودند، کشف ۱۳ مورد ابتلای جدید، مقامات را بر آن داشت تا دستور تعطیلی این دست از مراکز تفریحی را در سراسر کشور تا ۳۰ روز دیگر صادر کنند.
همه این ۱۳ نفر با فردی در ارتباط بودند که در پنج کافه و تفریحگاه سرپوشیده در سئول حضور پیدا کرده بود.
معاون وزیر بهداشت کره جنوبی در نشست خبری روز گذشته (جمعه) با بیان این که احتمالا موجی دیگر از شیوع در این کشور وجود خواهد داشت، اعلام کرد: این شیوع در فضاهای بسته و شلوغ صورت گرفته است. انتقال بدون منبع شناخته شده عفونت میتواند منجر به عفونت گسترده خوشهای شود و به همین دلیل دولت نمیتواند اقدامات محافظتی خود را کاهش دهد.
مرد مورد نظر و آلوده هنگام مراجعه به این مراکز تفریحی، هیچ علامتی از بیماری نداشته است. تست کرونای وی سرانجام روز چهارشنبه مثبت اعلام شده و در بیمارستان "سوون"، شهری در جنوب سئول بستری شده است.
مقامات بهداشتی تخمین زدهاند که او ممکن است در مدتی که بیرون از خانه و در این مناطق بوده، با بیش از ۱۵۰۰ نفر در تماس بوده باشد.
وزیر خارجه آلمان: اروپا برای مقابله با ویروس کرونا آمادگی لازم را نداشت
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان میگوید، اروپا باید اعتراف کند که برای مقابله با همهگیری ویروس جدید کرونا آمادگی لازم را نداشت.
وی گفت که در ابتدا بیشتر کشورها از جمله آلمان، بر مقابله با شیوع این ویروس در کشورهای خود متمرکز بودند.
ماس افزود: «این امر بهمنظور تامین ظرفیتهایمان برای اقدام و همچنین توانایی کمک به دیگران ضروری بود.»
بیانیه وزیر امور خارجه آلمان به مناسبت ۹ مه (۲۰ اردیبهشت) که در بیشتر کشورهای عضو اتحادیه اروپا بهعنوان «روز اروپا» گرامی داشته میشود، صادر شده است. این روز همچنین با پایان جنگ جهانی دوم در اروپای غربی تقریبا [با فاصله یک روز] تقارن دارد.
هایکو ماس با بیان اینکه اتحادیه اروپا در این بحران رشد پیدا کرد، افزود: «اتحادیه اروپا با گذشت هر روز از این بحران قویتر شده است.»
وی تاکید کرد که اروپا در بسیاری از حوزهها پاسخ مشترکی یافته است: «ما در تهیه کالاهای پزشکی و هدایت تحقیقات برای تولید واکسن همکاری میکنیم.»
وزیر امور خارجه آلمان با آوردن مصداقی گفت: «بهطور مثال در آلمان ما از بیمارانی از ایتالیا، فرانسه و هلند در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میکنیم.»
وی همچنین تصریح کرد که اروپا در یک زمان بسیار کم مبلغ نیم تریلیون یورو را برای مقابله با این بحران اختصاص داده است.
ماس معتقد است که همبستگی بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا در جهان منحصر به فرد است که باید باعث دلگرمی همه در مسیر طولانی پیش رو شود.
وی «اتحاد اروپا» را یک هدیه مخصوصا برای آلمانیها توصیف کرد: «ما به ویژه با یادآوری پایان جنگ جهانی دوم از ۷۵ سال پیش از این امر آگاه هستیم.»
وی تاکید کرد که در ۸ مه ۱۹۴۵ ، اروپا از سوسیال-ناسیونالیسم رها شد.
وی افزود آنچه که آلمان با دیگر کشورهای اروپایی از آن زمان ساخت در جهان منحصر به فرد است. وی تاکید کرد که به این دستاورد افتخار میکند و گفت که میتواند منبع دلگرمی در بحران فعلی نیز باشد.
محققان بلژیکی و آمریکایی امیدوارند لاما «قهرمان» مقابله با ویروس کرونا شود
محققان سراسر دنیا در تلاشند تا درمانی موثر برای مقابله با ویروس جدید کرونا پیدا کنند. حتی برخی از این دانشمندان مسیرهای غیر معمول و یا حتی عجیب را پیگیری میکنند.
محققان برجسته بلژیکی تاکید دارند تلاشهای آنها برای جداسازی آنتیبادی (پادتن) تولید شده در بدن یک لاما -شتر بدون کوهان- در درمان کووید ۱۹ تاثیرگذار است.
پروفسور خاویر سائلنز از انستیتوی بیوتکنولوژی پزشکی فلمیش در شهر خنت بلژیک به خبرگزاری فرانسه گفت که اگر این روش کار کند، این نخستین باری نیست که نقش چهارپایانی مانند شتر در درمان بیماریها کارگشا خواهند بود.
وی با استناد به استفاده از آنتیبادی لاما در بیماری پورپورای ترومبوتیک ترومبوسیتوپنیک که گونه کمیاب اختلال انعقاد خون است، گفت: «در حال حاضر دارویی در بازار وجود دارد که از آنتی بادی لاما به دست آمده است.»
حال او معتقد است که تیم تحقیقاتی وی در آستانه «دستیابی به موفقیت بزرگ» برای درمان بیماری کووید ۱۹ است.
پروفسور سائلنز و نیکو کالورت همکار بلژیکیاش با یک گروه آمریکایی از دانشگاه شهر آستین تگزاس به سرپرستی پروفسور جیسون مکللان در این زمینه همکاری میکنند.
در تحقیقات مشترک این دو گروه، به یک لامای ماده با نام وینتر، پروتئینی که در سطح ویروس جدید کرونا وجود دارد تزریق شد و این حیوان با تولید آنتی بادی به آن واکنش نشان داد.
این آنتیبادی قادر به ایفای دو نقش است؛ یکی نقش محافظتی و دیگری خنثی کردن تهدید ویروس است.
انسانها تنها یک نوع آنتیبادی تولید میکنند که از دو زنجیره پروتئینی سبک و سنگین تشکیل میشود اما لاماها دو نوع آنتیبادی تولید میکنند که یکی از آنها شبیه آنتیبادیهای بدن انسان است اما آنتیبادی دیگر بسیار کوچکتر است. آنتیبادی کوچکتر میتواند در مقابل ویروس جدید کرونا موثرتر عمل کند.
محققان در این تحقیق میگویند که دستکاری آنتیبادیهای لاما بسیار آسان است و میتوانند به آنتیبادیهای انسان متصل یا ترکیب شوند اما پایدار باقی بمانند.
دورین دوولیگر محقق دیگر در انستیتوی بیوتکنولوژی بلژیک نیز تصدیق میکند که این لاما پاسخ ایمنی به این پروتئین داشت.
وی گفت: «هدف ما ایجاد یک درمان ضد ویروسی شامل انتقال مستقیم این آنتیبادیها به بیماران است.» طبق گفته این محققان، نخستین آزمایش روی انسان میتواند تا قبل از پایان سال انجام شود.
به نظر میرسد درمان ضد ویروسی مبتنی بر آنتیبادیهای لاما نتواند بحران را به طور کامل خاتمه دهد اما طبق گفته دانشمندان حاضر در این تحقیق میتواند مسیری امیدوار کننده به سمت کمک به بیماران فعلی و کاهش آمار قربانیان باشد.
آزمایشگاه انستیتوی بیوتکنولوژی بلژیک دارای اعتباری جهانی در این زمینه است و بهعنوان یک موسسه دانشگاهی وابسته به دانشگاه خنت بهطور مستقل در صنعت داروسازی فعالیت میکند.
محققان این مرکز همکاریهای مشترک خود با دانشگاه آستین تگزاس را در سال ۲۰۱۶ برای یافتن درمان بیماریهای تنفسی ناشی از سارس که نوعی دیگر از ویروس کرونا است شروع کرده بودند. اما شیوع سریع نوع جدید این ویروس باعث شد تا این دو گروه تحقیقاتی تلاشهای خود را بیشتر روی ویروس جدید متمرکز کنند.