طبق آمارهای رسمی کشورهای مختلف، تا صبح امروز بیش از ۳ میلیون و ۵۴۵ هزار نفر در دنیا به کرونا مبتلا شده و بیش از ۲۴۷ هزار نفر جان باختهاند و بیش از یک میلیون و ۱۴۸ هزار نفر نیز بهبود یافته اند.

مطابق تازهترین آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت کشورهای جهان، با وجود ادامه کاهش شتاب شیوع ویروس در بسیاری نقاط اروپای غربی و آسیا، روسیه، ترکیه و برزیل در حال بدل شدن به کانونهای جدید سرایت این ویروس در اروپای شرقی و آمریکای جنوبی هستند.
به گزارش
اعتدال، از زمان آغاز شیوع ویروس جدید کرونا در چین تا سوم مه/۱۴ اردیبهشت، بیش از ۲۴۵هزار نفر جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ از دست داده اند. تاکنون بیش از ۳.۵ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده اند. از میان بیمارانی که اطلاعات آنها در مراکز بیمارستانی ثبت شده است، بیش از یک میلیون و ۱۲۸ هزار نفر بهبود یافتهاند.
آخرین اخبار و آمار از شیوع این بیماری در روز یکشنبه سوم مه (۱۴ اردیبهشت) را می توانید در این صفحه دنبال کنید.
طبق آمارهای رسمی کشورهای مختلف، تا عصر امروز بیش از ۳ میلیون و ۵۴۵ هزار نفر در دنیا به کرونا مبتلا شده و بیش از ۲۴۷ هزار نفر جان باختهاند و بیش از یک میلیون و ۱۴۸ هزار نفر نیز بهبود یافته اند.
آمریکا بیشترین مبتلا را دارد، نزدیک به یک میلیون و ۱۷۷ هزار نفر، پس از آن اسپانیا با نزدیک به ۲۴۷ هزار نفر و ایتالیا با بیش از ۲۱۰ هزار نفر قرار دارند. بریتانیا، فرانسه، آلمان،ترکیه، روسیه، برزیل و ایران نیز در رتبه های بعدی هستند.
کاهش شمار قربانیان در ایرانوزارت بهداشت ایران روز یکشنبه اعلام کرد که با فوت ۴۷ نفر دیگر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان ناشی از سرایت ویروس کرونا در این کشور به ۶ هزار و ۲۰۳ نفر رسید. همچنین با ابتلای ۹۷۶ بیمار جدید به ویروس کرونا مجموع شمار مبتلایان بیماری کووید-۱۹ در ایران به ۹۷ هزار و ۴۲۴ نفر افزایش یافت که از این میان تاکنون ۷۸ هزار و ۴۲۲ نفر بهبود یافته و ۲ هزار و ۶۹۰ تن نیز در وضعیت شدید بیماری کووید-۱۹ تحت مراقبت ویژه قرار دارند.
با وجود افزایش شمار مبتلایان از ۸۰۲ نفر به ۹۷۶ تن ولی تعداد جانباختگان ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در ایران طی ۲۴ ساعت گذشته از ۶۵ تن به ۴۷ نفر کاهش یافته است.
بازگشایی مساجد و مدارس در مناطق کم خطر ایرانحسن روحانی، رئیس جمهوری ایران روز یکشنبه با اعلام این که کشور به «نقطه مطلوب نسبی در مورد کنترل بیماری کرونا» رسیده خبر داد که مطابق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در ۱۳۲ شهرستانی که شرایطی کم خطر دارند از فردا(دوشنبه) مساجد باز میشوند و نماز جمعه در آنها برگزار خواهد شد. آقای روحانی همچنین گفت که بازگشایی مدارس در مناطق سفید با حفظ پروتکلهای بهداشتی از ۲۷ اردیبهشت انجام خواهد شد.
رئیس جمهوری ایران خاطر نشان کرد که بر اساس تصمیمات روز یکشنبه ستاد ملی مقابله با کرونا در برخی از صنوف نظیر آرایشگاهها و مراکز ورزشی حتی در مناطق قرمز بازگشاییهایی بصورت پلکانی و با آرامش خواهیم داشت.
افزایش سرایت ویروس کرونا در افغانستانشمار مبتلایان به ویروس کرونا در افغانستان با ثبت ۲۳۵ بیمار جدید به ۲ هزار و ۷۰۴ مورد رسید. همچنین در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳ تن از مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در افغانستان جان باختند و بدین ترتیب مجموع قربانیان افغانستانی این بیماری به ۸۵ نفر افزایش یافت.
وزارت وزارت صحت عامه افغانستان روز شنبه از ثبت ۱۷۹ رویداد تازۀ مثبت ویروس کرونا خبر داده بود.
تمدید قرنطینه کابل تا پایان ماه رمضانخبرگزاری آریا نیوز روز یکشنبه خبر داد که در جریان جلسه فوق العاده دولت افغانستان به ریاست محمداشرف غنی، رئیس جمهوری، محدودیت رفت و آمد در شهر کابل و برخی بزرگ شهرهای کشور تا پایان ماه مبارک رمضان تمدید شد. همچنان بر اساس مصوبه دولت، پروازهای مسافربری از کابل به ولایات و برعکس نیز متوقف شده است.
وزارت صحت عامه اخیرا با ابراز نگرانی از شیوع ویروس کرونا در کابل، اعلام کرد که نتیجه بررسی ۵۰۰ نمونه تصادفی در کابل نشان داده که ۱۵۶ نفر از آنها به ویروس کرونا مبتلا بودهاند.
شیوع پرشتاب کرونا در تاجیکستانآمار رسمی وزارت بهداشت تاجیکستان نشان میدهد که تعداد مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در این کشور به ۷۶ مورد رسیده و بیماری کووید-۱۹ جان ۲ تن از بیماران را گرفته است. تاجیکستان پنجشنبه هفته گذشته برای نخستین بار با پذیرش شیوع ویروس جدید کرونا در این کشور اعلام کرد که ۱۵ فرد مبتلا را شناسایی کرده است.
درخواست اعلام وضع اضطراری در تاجیکستانجعفر عثمان زاده، رییس حزب دموکرات و نماینده مجلس قانونگذاری تاجیکستان که به ویروس کرونا مبتلا شده ضمن متهم کردن دولت به پنهانکاری آمار واقعی مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ خواستار اعلام وضع اضطراری و قرنطینه عمومی در این کشور شد. به گزارش رادیو تاجیکی صدای خراسان، آقای عثمان زاده به سایت خبری تاج ویک گفته که در ابتدا بیماری او را سرماخوردگی تشخیص داده بودند ولی بعدا معلوم شد که او به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده است. او اذعان کرده که تعدادی از نزدیکان خود او نیز به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شدهاند و بر همین اساس به نظر میرسد که تعداد مبتلایان در تاجیکستان بیش از آمار رسمی باشد.
مورد جدید ابتلا به کرونا در ویتنام پس از ۹ روزبه گزارش رویترز، پس از آنکه ویتنام ۹ روز گذشته را بدون ثبت هیچ مورد جدیدی از ابتلا به کرونا پشت سر گذاشت، امروز (یکشنبه) مورد دیگری از ابتلا به ویروس کرونا را گزارش کرد.
وزارت بهداشت ویتنام اعلام کرد که روز یکشنبه شاهد اولین مورد ابتلا به کرونا پس از ۹ روز در کشور بودهاند که یک متخصص نفت انگلیسی بوده و به محض ورود به کشور آزمایش و قرنطینه شده است.
شمار کل مبتلایان به کرونا در ویتنام پس از ۹ روز با ثبت یک مورد دیگر به ۲۷۱ نفر رسیده است. تاکنون هیچ مورد فوت ناشی از کرونا در این کشور گزارش نشده است.
وزارت بهداشت ویتنام همچنین در بیانیهای اعلام کرد که در کل کشور بیش از ۳۰ هزار نفر قرنطینه شدهاند و ۲۶۱ هزار نفر نیز تاکنون مورد آزمایش قرار گرفتهاند.
افزایش شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در ترکیهبه گزارش رویترز، آمار و ارقام بدست آمده از وزارت بهداشت ترکیه نشان میدهد که در ۲۴ ساعت گذشته با ثبت ۶۱ فوتی دیگر شمار کل قربانیان کرونا به سه هزار و ۳۹۷ نفر در این کشور رسیده است.
وزارت بهداشت ترکیه اعلام کرد که تعداد کل موارد ابتلا به کرونا در کشور با گزارش یکهزار و ۶۷۰ مورد دیگر در ۲۴ ساعت گذشته به بیش از ۱۲۶ هزار نفر رسیده است. درمجموع بیش از ۶۳ هزار نفر تاکنون از این بیماری بهبود یافتهاند.
وزارت بهداشت ترکیه همچنین از انجام ۲۴ هزار آزمایش تشخیص کرونا در کشور در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. همچنین اعلام کرد که تاکنون بیش از یک میلیون و ۱۳۵ هزار تست تشخیص کرونا در کشور انجام شده است.
کاهش چشمگیر شمار قربانیان کرونا در ایتالیاهمزمان با تمهیدات دولت ایتالیا مبنی بر برداشتن تدریجی محدودیتهای قرنطینه از روز دوشنبه، شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در کشور کاهش قابل توجهی یافته است.
به گزارش نیویورکتایمز، آمارها حاکی از آن است که روز یکشنبه ایتالیا شاهد کمترین نرخ مرگ و میر ناشی از کرونا از ۱۰ مارس بوده است.
از روز شنبه نیز گزارشها نشان میدهد که تعداد موارد قطعی ابتلا به کرونا در روز به شدت کاهش یافته است.
در هفتههای اخیر بیماری همهگیر کووید-19 جان هزاران نفر را در ایتالیا گرفت؛ اما در چند روز اخیر شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در این کشور کاهش چشمگیری داشته است.
دولت ایتالیا در نظر دارد از روز دوشنبه به تدریج محدودیتهای قرنطینه هشتهفتهای در این کشور را - که طولانیترین قرنطینه در میان کشورهای اروپایی بوده است - کاهش دهد.
شمار جانباختگان کرونا در ایتالیا از زمان شیوع این ویروس به ۲۸ هزار و ۸۸۴ تن رسیده است که دومین جایگاه در جهان را پس از ایالات متحده از لحاظ قربانیان به خود اختصاص داده است.
تعداد کل موارد قطعی ابتلا به کرونا در ایتالیا نیز تاکنون ۲۱۰ هزار و ۷۱۷ نفر گزارش شده است که دارای سومین جایگاه از لحاظ آمار مبتلایان در جهان پس از کشورهای ایالات متحده و اسپانیا است.
کمک میلیارد یورویی رهبران اتحادیه اروپا برای تولید جهانی واکسن کرونارهبران اتحادیه اروپا با صدور بیانیهای اعلام کردند که با اجابت فراخوان سازمان جهانی بهداشت، تامین بودجه میلیارد یورویی لازم برای تولید جهانی واکسن کرونا را آغاز کردند.
رهبران اروپا در این بیانیه ضمن تاکید بر لزوم مشارکت جهانی برای شتاب بخشیدن به تحقیقات مشترک جهانی با هدف تولید واکسن مقابله با ویروس کرونا خواستار دسترسی و توزیع عادلانه تمامی راهکارهای درمانی بیماری کووید-۱۹ در جهان شدند. آنها در بیانیه رسمی خود همچنین ابراز امیدواری کردند که اقدام همسوی کشورها در قالب فراخوان سازمان جهانی بهداشت منجر به تولید واکسنی جهانی شود.
رهبران اتحادیه اروپا تحقق این هدف را یک «خیر بینظیر برای عموم جهانیان در قرن بیست و یكم» توصیف کردند و متعهد شدند که واکسن کرونا را با همکاری یکدیگر و با پشتیبانی از نهادها و موسسههای فعال در این زمینه، به دارویی قابل دسترس عموم و مقرون به صرفه بدل کنند.
این بیانیه را شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا و اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون این اتحادیه، جوزپه كُنته، نخست وزیر ایتالیا، امانوئل ماکرون،رئیس جمهور فرانسه، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و اِرنا سولبرگ ، نخست وزیر نروژ امضاء کردهاند.
رهبران اتحادیه اروپا پیشتر و در کنفرانس ویدئویی روز دوشنبه خود نیز نسبت به تامین ۷.۵ میلیارد یورو بودجه اولیه مورد نیاز برای تسریع تولید جهانی واکسن کرونا به جمعبندی رسیده بودند.
همچنین مرکز ذخایر تجهیزات پزشکی اتحادیه اروپا که در ماه آوریل و با هدف مقابله با ویروس کرونا تاسیس شده، از هفته گذشته ارسال صدها هزار ماسک به اسپانیا، ایتالیا و کرواسی را آغاز کرده است.
اگرچه شتاب شیوع ویروس کرونا در بسیاری از کشورهای اروپای غربی کاهش یافته ولی تازهترین گزارش سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که کانون سرایت این ویروس در جهان همچنان در حال جابجایی است؛ به طوری که تنها در روسیه طی دو روز گذشته بیش از ۲۰ هزار نفر به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شدهاند. این بیماری تاکنون جان بیش از ۲۴۵ هزار نفر را گرفته و بیش از ۳.۵ میلیون را در سراسر جهان درگیر خود کرده است.