تله سور انگلیش می نویسد: تحلیلگران مرکز تحقیقات اقتصادی و سیاسی معتقدند: تحریم ها مانع تلاش دولت برای کنترل کروناویروس است. این محدودیت ها همچنین کنترل مقامات بهداشتی را در شیوع بیماری در کشورهایشان دشوار کرده است.
به گزارش اعتدال، جفری ساکس، اقتصاددان، استاد و مدیر مرکز توسعه پایدار در دانشگاه کلمبیا گفت: دولت آمریكا باید فوراً تحریم های اقتصادی را علیه ایران، كوبا، ونزوئلا و سایر كشورها لغو كند تا از مرگ و میر بیشتر و انتشار گسترده تر این بیماری جلوگیری كند.
در حالی که تحریم ها در حال حاضر باعث کشته شدن ده ها هزار نفر می شود، در کشورهایی که واردات داروها ، تجهیزات پزشکی و نگهداری آب، فاضلاب و زیرساخت های مراقبت های بهداشتی محدود شده است، قربانیان همه گیری کروناویروس به مراتب بدتر می شود. تحریم های ایالات متحده، همچنین کنترل مقامات بهداشتی را در شیوع بیماری در کشورهایشان دشوار خواهد کرد.
ساکس افزود: "دولت ترامپ با استفاده از تحریم ها علیه ایران و ونزوئلا برای فشار آوردن به دولت ها، رنج های گسترده ای را بر مردم اعمال کرده است. این سیاست غیرقابل پذیرش و آشکارا خلاف قوانین بین المللی است. با این همه بدتر، اکنون در حال دامن زدن به همه گیری کرونا ویروس است. ضروری است که ایالات متحده این مجازات های غیراخلاقی و غیرقانونی را بردارد تا ایران و ونزوئلا بتوانند با این بیماری هرچه سریعتر و مؤثر مقابله کنند. "
تحریم های اقتصادی فلج کننده علیه ونزوئلا و ایران و حتی تحریم های اعمال شده علیه کره شمالی، به واسطه قدرت گسترده تحریم های واگذار شده به رئیس جمهور طبق قانون قدرتهای اقتصادی بین المللی اضطراری و شرایط اضطراری ملی ، توسط رئیس جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ به طور یک جانبه اعمال شد. ایلان عمر، نماینده فعلی کنگره، اخیراً قوانینی را ارائه داده است كه می تواند این دو قانون را به منظور برقراری مجدد كنترل كنگره و نظارت بر اختیارات مربوط به مجازات های قوه مجریه اصلاح كند.
مارك ویزبروت، مدیرعامل "مرکز تحقیقات اقتصادی و سیاسی گفت:" شکی نیست که توانایی ایران برای پاسخ به کروناویروس جدید بر اثر تحریم های اقتصادی دولت ترامپ مختل شده است و احتمالاً شمار تلفات بسیار بالاتر از آنچه اعلام شده، خواهد بود. همچنین نمی توان تردید کرد که این تحریم ها بر کاهش توانایی ایران در مهار شیوع بیماری منجر شده و منجر به عفونت های بیشتر و احتمالاً انتشار ویروس در خارج از مرزهای ایران شده است."
فرانسیسکو رودریگز، اقتصاددان و کارشناس برجسته اقتصاد ونزوئلا، گفت: "صرف نظر از اینکه کسی با دلیل اولیه تحریم های اقتصادی موافق یا مخالف باشد، روشن است که تحریم ها به شدت به ظرفیت کشورهای آسیب دیده برای پاسخگویی به همه گیری جهانی آسیب می رسانند. این تحریم ها، عواقب چشمگیری در زندگی شهروندان این کشورها به همراه دارد و یک خطر بزرگ، بهداشت جهانی را تشدید می کند. "
حتی قبل از شروع همه گیری کروناویروس، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده هشدار داده اند که ونزوئلا در حال شیوع جدی بیماری های عفونی است و خاطرنشان کردند که " زیرساخت های پزشکی در ونزوئلا در حال نابودی است" و "کمبود مواد غذایی ، آب ، برق ، دارو و تجهیزات پزشکی، افزایش کمک های بشردوستانه را می طلبد."
دانیل پاتریک مونیانه استاد ارشد سیاست های عمومی در دانشگاه هاروارد گفت: "آمریکایی ها سخاوتمندترین مردم جهان هستند که سرانه کمک های آنها به امور خیریه بالاست. در بحبوحه همه گیری جهانی، به اعتقاد من اکثر آمریکایی ها می خواهند سیاست را کنار بگذارند و کارهایی را انجام دهند تا اطمینان حاصل شود که همه، هر کجا در این سیاره زندگی می کنیم، از بهترین فرصت ممکن برای به دست آوردن مواد غذایی، آب تمیز، امکانات بهداشتی خوب و مراقبت های پزشکی، برخوردار باشند. حذف تحریم ها کار صحیحی است که می توان به دلایل بشردوستانه انجام داد و این نیز به نفع ماست."
دین بیکر، اقتصاددان ارشد مرکز تحقیقات اقتصادی و سیاسی گفت: "در زمان بحران، ده ها میلیون نفر در کشورهای آسیب دیده در معرض خطر گسترش بیماری قرار دهند و تعداد قابل توجهی از آن ها در اثر این بیماری فوت می کنند، تنها پاسخ منطقی بشردوستانه تعلیق تحریم ها تا زمان عبور خطر است."
ویزبروت افزود: "اگر دولت آمریكا قصد دارد به سایر كشورها كمك كند، چه رسد به نوعی نقش رهبری را در طول این بحران جهانی ایفا كند، اولین کاری كه باید انجام دهد این است كه" تحریم های اقتصادی را در این شرایط ضرری نبیند." تحریم هایی که توسط ایالات متحده علیه ایران، کوبا، ونزوئلا و سایر کشورها اعمال می شود، آسیب بزرگی به بار می آورد."
این مقاله برای اولین بار در مرکز تحقیقات اقتصادی و سیاست گذاری (CEPR) منتشر شد.