یکی از افسران بلند پایه در مرکز اطلاعات نظام ارتش اسرائیل که به دلیل حساسیت موضوع نام او فاش نشد، در دیدار با تعدادی از تحلیلگران رسانه های عبری گفت:چالش بزرگی که در برابر یگان 8200 ارتش قرار دارد، جمع آوری اطلاعات در مورد ایران است که جمعیت آن به بیش از 80میلیون نفر می رسد.

رای الیوم چاپ لندن نوشت: یکی از افسران بلند پایه در مرکز اطلاعات نظام ارتش اسرائیل که به دلیل حساسیت موضوع نام او فاش نشد، در دیدار با تعدادی از تحلیلگران رسانه های عبری گفت:چالش بزرگی که در برابر یگان 8200 ارتش قرار دارد، جمع آوری اطلاعات در مورد ایران است که جمعیت آن به بیش از 80میلیون نفر می رسد.
به گزارش «اعتدال»؛ این روزنامه در ادامه آورده است: به عقیده تحلیلگر مسائل نظامی در وبگاه عبری «والا»، این یگان در جهت جمع آوری اطلاعاتی در مورد برنامه های هسته ای ایران فعالیت نمی کند، بلکه عناصر آن در پی فهم استراتژی جمهوری اسلامی و شناخت تفاصیل دقیق اقدامات سپاه پاسداران به اضافه فعالیت های منطقه ایران هستند.
به گفته افسر اسرائیلی، در جنگهای پیش رو، اسرائیل با موشکهای زمین به هوای ساخت ایران به اضافه سامانه های دفاعی هوایی و موشکهایی که از سمت سواحل به دریا پرتاب می شوند، مواجه خواهد شد.
افسر اسرائیلی در ادامه صحبتهایش با روزنامه نگاران اسرائیلی اقرار کرد که ایران از حیث پیشرفت تکنولوژی دولت بزرگی محسوب می شود که جنگ الکترونیک با آن با دیگر جنگهایی که دولت عبری در وطن عربی وارد آن شده، متفاوت است؛ چرا که از جهت سلاحهایی که در اختیار دارد و همچنین تکنولوژی پیشرفته اش، در بالاتریت پله نردبان دشمنان اسرائیل ایستاده است. علاوه بر این، مسئول اسرائیلی بر این نکته تاکید کرد که جنگ سایبری می تواند تحولات مهمی را در ایران ایجاد کند، بی آنکه تفصیل بیشتری در این باره ارائه دهد.
افسر اسرائیلی همچنین مدعی شد یگان 8200 با مشارکت یگان دفاعی دولت عبری موفق به خنثی نمودن حمله سایبری ایران به دفاتر حکومتی در تل آویو شده است. بخش بزرگی از نیروهای فعال در این یگان با زبان فارسی و عربی اشنایی کامل دارند و تعداد زیادی از آنها بیش از دو دهه پیش به اسرائیل مهاجرت کرده و یا نسب آنها به خانواده های اصیل ایرانی می رسد!
این مرکز اطلاعاتی معتبرترین دستگاههای جاسوسی اسرائیلی محسوب شده و یگان 8200در منشورهای نظامی اسرائیل بعنوان یگان مرکزی مسئول رهبری جنگ الکترونیک در ارتش اسرائیل شناخته می شود.
سابقه اداری و جایگاه علمی یگان 8200
جمعآوری دادههای مجازی، جاسوسی از ایمیلها و اطلاعات اینترنتی در کنار رمزگشایی از کدها، وظایف اصلی این واحد نظامی-اطلاعاتی را تشکیل میدهد. نامهای دیگر این یگان مانند «واحد مرکزی ارتش اطلاعاتی» به همین وظایف اشاره دارد. این واحد در سال 1952، یعنی تنها چهارسال پس از تأسیس اسرائیل با استفاده از تجهیزات آمریکایی راهاندازی شده و دو سال بعد در مقر دائمی خود در Glilot، منطقهای واقع در شمال تل آویو مستقر شد. گفته میشود یگان 8200، بزرگترین واحد در وزارت دفاع رژیم صهیونیستی از نظر تعداد نیروها است.
پایگاه بیزینس اینسایدر مدعی شده است یگان 8200 به تربیت نیروهایی میپردازد که از نظر تخصص، سرآمد علوم رایانه در جهان هستند تا جایی که میتوان گفت این یگان، «پیشگام جهش در فناوری اطلاعات» است. این پایگاه مهارت نیروهای یگان 8200 را قابل استفاده در دنیای مجازی عادی دانسته و از آگهیهای استخدامی خبر داده که مخصوصاً در آن اشاره شده صرفاً به فارغ التحصیلان یگان 8200 نیاز دارند.
شرکتهای غیرنظامی مانند Nokia و Disney World به فعالیتهایی روی آوردهاند که بازار کار خوبی برای این افراد است. اینگونه فعالیتهای شبهنظامی که از مکانیابی مشترک موردنظر شروع شده ولی خیلی از آن فراتر رفته است، متخصصانی را نیاز دارد که با توجه به تجربیات نظامی و اطلاعاتی خود قادر به نوشتن الگوریتم و مدیریت پروژه آن باشند. پروژههای یادشده به ویژه شبیه به الگوریتمهایی است که متخصصان یگان 8200 مینویسند تا جرائم و خرابکاریهای احتمالی را پیشبینی و ردیابی کنند.
یگان 8200 نیز اگر چه در وزارت دفاع رژیم صهیونیستی قرار دارد ولی مأموریت آن اطلاعاتی است. تا به حال برخی اقدامات این یگان رسانهای شده است که در ادامه به برخی از آنها میپردازیم. اما ابتدا باید متذکر شویم که مراکز اطلاعاتی گاهی خودشان به انتشار دادههایی پیرامون عملیاتها و اقدامات خود مبادرت میورزند و هدف آنها نشان دادن قدرت خود و افزایش جایگاه خود در افکار عمومی است. این کار به ویژه زمانی صورت میگیرد که یک دولت با کاهش محبوبیت یا افزایش نارضایتی میان مردم خود یا در جهان مواجه میشود و تلاش میکند از این طریق بر ناتوانیهای خود سرپوش بگذارد.
بسیاری از رسانهها خبر از دخالت مؤثر یگان 8200 در شیوع ویروس استاکس نت در صنایع حساس کشورمان به ویژه صنایع هستهای در سال 2010 دادهاند. ایرانیها نیز هر گاه خبر از فعالیتهای اطلاعاتی اسرائیل میشنوند، یاد موساد میافتند در حالی که بسیاری از این اقدامات توسط یگان 8200 انجام میشود. روزنامه تلگراف انگلیس درباره نقش یگان 8200 در خرابکاری برضد برنامه هستهای ایران مینویسد: «متخصصان رایانه پس از بررسی کدهای ویروس استاکسنت، در رمزنگاریهای آن به کلمه myrtus رسیدن که نام گیاهی به نام «مورد یا مورت» است و در زبان عبری به آن «هدسه Hadassah» میگویند. هدسه نام اصلی ملکه استر دخترک یهودی و ملکه ایران در دوران خشایارشاه است.» (برای آشنایی با استر و روایت توطئه قوم یهود و کشتار دهها هزار ایرانی، گزارش مشرق را از اینجا مطالعه نمایید.)
تلگراف در ادامه مینویسد: «همانطور که در کتاب استر، یهودیان حملهای پیشدستانه به تحریک ملکه استر برضد ایرانیان انجام دادند، اسرائیل نیز ایران را بارها به انجام چنین حملاتی برضد تأسیسات هستهای این کشور تهدید کرده است. رالف لانگنر (Ralf Langner) محقق آلمانی میگوید یگان 8200 اسرائیل با نفوذ به کامپیوترهای نیروگاه اتمی بوشهر، بدافزار استاکسنت را وارد این سیستمها کرده است. کارشناسان پس از ماهها تحقیق بر روی این بدافزار که سیستمهای ساخت شرکت زیمنس آلمان در سراسر جهان را آلوده کرده بود، این احتمال را مطرح کردهاند که این ویروس از طریق یک فلش مموری Memory stick توسط یکی از مهندسان روس شاغل در نیروگاه بوشهر به این سیستمها وارد شده است.»
روزنامه لوموند دیپلماتیک در سال 2010 فاش ساخت یگان 8200 در صحرای جنوبی اسرائیل موسوم به نگب، پایگاه عظیمی را استقرار داده است. مسئولیت این شبکه وسیع اطلاعاتی، شنود و مانیتورینگ تماس های تلفنی، ایمیلها و مانند آن است، از هر جا که باشد، آفریقا، آسیا، خاورمیانه و حتی اروپا. حتی کشتیها در دریا نیز از دسترس این پایگاه خارج نیستند. یگان 8200، همه سفارتخانههای اسرائیل در کشورهای مختلف جهان را رصد میکند و از جتهای مجهز شرکت آمریکایی گلف استریم برای عملیاتهای جاسوسی خود بهره میگیرد.
روزنامه نیویورک تایمز نیز در همان سال مطلب دیگری را پیرامون اقدامات این یگان در عملیات بمباران منطقه دیرالزور در سوریه فاش کرد. این بمباران در سپتامبر سال 2007 توسط اسرائیلیها انجام شد، به این دلیل که با توجه به تصاویر هوایی و اطلاعات به دست آمده، مشکوک به تأسیس یک مرکز هستهای در دیرالزور شده بودند. روزنامه یادشده فاش کرد یگان 8200 توانست سیستم ضدهوایی سوریه را با موفقیت از کار بیاندازد.
در نیمه شب 5 سپتامبر 2007 آموزشهای لازم برای حمله به تاسیسات در حال ساختمان دیر الزور به یكی از پایگاههای نظامی هوایی اسرائیل داده شد و در تاریخ 6 سپتامبر 2007 ده جنگنده اسرائیلی از نوع اف 15 برای حمله، به سمت منطقه دیر الزور پرواز كردند.
به گزارش اشپیگل، جنگندههای نظامی اسرائیل بعد از 18 دقیقه به پایگاه هستهای در حال ساخت سوریه در منطقه دیر الزور رسیدند و با موشكهای هوا به زمین از نوع " 65 – A G M " و بمبی نیم تنی این پایگاه را بمباران كردند.