حجتی وزیر پیشنهادی کشاورزی: مدرک کشاورزی ندارم اما از ابتدای کودکی تا امروز با کشاورزی فاصله ای نداشته ام/ گندم را با افزایش بهره وری به خودکفایی رساندیم. امروز حجم آب مصرفی در گندم کمتر از چهار سال گذشته است. در شکر هم همینقدر ما موفق بوده ایم. / ما در این دوره چهارسال گذشته، موفق شدیم میزان تولید را از 97 میلیون تن به 118 میلیون تن برسانیم

مجلس در ادامه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی به بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی پرداخت.
به گزارش اعتدال، امروز از ساعت 8 صبح برنامه و صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات مورد بررسی قرار گرفت. سپس نوبت به مسعود کرباسیان وزیر پیشنهادی اقتصاد رسید تا برنامه او در مجلس مورد بحث نماینگان قرار بگیرد.
سپس بررسی برنامه ها و صلاحیت محمدجواد ظریف، وزیر پیشنهادی امورخارجه در دستور کار مجلس قرار گرفت.
امروز در دقایق پایانی جلسه نوبت صبح مجلس، بررسی صلاحیت سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در دستور کار قرار گرفت و در نوبت عصر این موضوع پایان یافت.
در ادامه نمایندگان مجلس به ریاست لاریجانی، بررسی برنامه علی ربیعی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی را آغاز کردند.
با پایان یافتن دفاعیات ربیعی، نوبت به محمود حجتی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی رسید تا برنامه ها و صلاحیت او توسط نمایندگان مجلس مورد بررسی قرار گیرد.
در بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی ۲ نماینده موافق و ۲ نماینده مخالف هر کدام به مدت ۱۵ دقیقه به ایراد سخن می پردازند و خود وزیر نیز به مدت نیم ساعت از خودش دفاع می کند. با این حال نمایندگان مخالف و موتفق می توانند بخشی از وقت اختصاصی را در اختیار سایر نمایندگان همسو قرار دهند. در نهایت خود وزیر نیز به مدت نیم ساعت از برنامه خود برای مدیریت وزارت خانه دفاع می کند.
مخالفت لاهوتی با وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی/ حجتی در حوزه کشاورزی موفق نبود
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی گفت: آقای حجتی طبق گفته خودتان در برخی کشورها، ۵۰ درصد ارزش بخش کشاورزی به عنوان یارانه پرداخت میشود آیا شما ۵۰۰۰ میلیارد تومان طلب کشاورزان را پرداخت کردهاید؟
مهرداد لاهوتی در جلسه علنی بعدازظهر امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی گفت: مدرک تحصیلی ایشان اولین دلیل مخالفت بنده با استاد حجتی است. مهندس حجتی مهندس راه و ساختمان رشته عمران است. ایشان قیر، آسفالت و بتن را خوب میشناسند، آیا کشاورزی کشور را میتوانند به خوبی بشناسند؟
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: آیا بعد از حدود ۴۰ سال هنوز دکترای کشاورزی نداریم که در راس بخش کشاورزی کشور گذاشته شود. تعهد، تخصص، تجربه و تعامل چهار شاخه مدیریتی است اما آقای حجتی متخصص رشته کشاورزی نیست. سوابق مدیریتی ایشان هم نشان میدهد که در حوزه کشاورزی سابقه کار نداشته است.
وی حجتی را در حوزه کشاورزی موفق ندانست و خاطرنشان کرد: وزرا باید نحوه اجرای قانون برنامه را جزو برنامههای کاریشان به مجلس اعلام میکردند. آقای حجتی طبق گفته خودتان در برخی کشورها، ۵۰ درصد ارزش بخش کشاورزی به عنوان یارانه پرداخت میشود آیا شما ۵۰۰۰ میلیارد تومان طلب کشاورزان را پرداخت کردهاید؟ آیا پول چایکاران که دستهایشان پینه بسته را پرداخت کردهاید؟ با آنها دست بدهید، دستهای ترک خورده و پینه بسته آنان دستهای شما را میبُرد. آیا پول سرمازدگان برف در استان گیلان را پرداخت کردهاید؟ پاسخ منفی است. به جای آن خیلی راحت از ترکیه و مصر پرتقال وارد کردید.
سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس اظهار داشت: آیا در گندم واقعا به خودکفایی رسیدهایم؟ برخی ذینفوذان در دستگاههای دولتی که منافع خود را بر منافع ملی ترجیح میدهند، گندم با قیمت پایین وارد کردند و به شما فروختند. اگر قرار بر خودکفایی در گندم بود، سیلوهای بنادر امیرآباد، امامخمینی و آستارا که در حال ساخت است برای چیست؟
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: تعرفه گوشت، حبوبات و برنج اخیرا کاهش داشته است، آیا برای واردات موز دلتان برای ملت سوخته یا برای منافع واردکنندگان این محصولات. ۲.۸ میلیون تن نیاز داخلی به برنج است و اما ۲.۴ میلیون تن تولید میکنیم بنده را وزیر کنید ۴۰۰ هزار تن کسری را تولید و تحویل شما میدهیم. این ۴۰۰ هزار تن کسری به اهرمی در دست واردکنندگان برنج است که سالی سه میلیون تن برنج وارد میکنند. به خدا برنجکاران گناه دارند.
لاهوتی با بغض از وزیر پیشنهادی اطلاعات که در جلسه حاضر بود، پرسید: چرا اجازه داده نمیشود که ۴۰۰ هزار تن برنج در داخل کشور تولید شود. یا در محصول ابریشم ۱۱۰۰ تن تولید میکردیم اما این میزان به ۱۰۰ تن کاهش یافته است. واردات نخ ابریشم از ۲۰۰ درصد به ۱۵ درصد کاهش یافته است. در دولت احمدینژاد فریاد زدم تعرفه را افزایش دهید اما توجهی نکردند.
مخالفت بدری با وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی: واردات محصولات ترایخته بدون ضابطه در حال انجام است
نماینده مردم اردبیل در مجلس با بیان اینکه واردات محصولات ترایخته بدون ضابطه در حال انجام است، گفت: مصرف بیرویه کود و سموم شیمیایی موجب به خطر افتادن سلامت مردم و بیرغبتی کشورهای همسایه برای خرید تولیدات کشاورزی ایران شده است.
صدیف بدری در جلسه علنی بعدازظهر امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی گفت: یکی از وظایف وزارت جهادکشاورزی مدیریت بازار مصرف است اما متاسفانه مدیریت این بازار، آشفته است و در برنامه پیشنهادی هم به این مسئله هیچ اشارهای نشده است.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: برای تولید سیبزمینی که سالانه 5.2 میلیون تن است، نه برای بازار داخلی و نه برای بازار خارجی هیچ برنامهای وجود ندارد. آقای حجتی آیا خبر دارید قیمت سیبزمینی کیلویی 50 تومان هم از کشاورزان خریداری نمیشود؟ آیا میدانید مواد اولیه پنبه کارخانه سبلان پارچه از کدام کشور آسیایی وارد میشود؟ آیا خبر دارید هندوانه تولیدی کشاورزان اردبیلی به دلیل نبود مشتری، دور ریخته میشود؟
نماینده مردم اردبیل در مجلس خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل سوء مدیریت، برنامه ریزیهای وزارتخانه و گاهی هم به دلیل ایجاد رانت برای افراد خاص، در فصل برداشت محصولات کشاورزی و دامداری مجوز واردات صادر میشود، نمونه آن هم هفت قلم محصولات کشاورزی و دامداری است که مدتی قبل صادر شد.
وی افزود: هیچ حمایتی از سازندگان انبارهای نگهداری محصولات کشاورزی نمیشود.
بدری با ابراز تاسف از بالا بودن نرخ سرطان در استان ادبیل، گفت: اردبیل یکی از قطبهای سرطان معده و روده کشور است که کودهای کشاورزی و سموم عامل این مسئله است، شما چه کاری برای حل این معضل داشتهاید؟ شما باید حافظ منافع کشاورزی باشید اما طی چهار سال گذشته در این حوزه چه کردید؟
نماینده مردم اردبیل در مجلس افزود: امیدوارم برای این سوالات پاسخی داشته باشید.
احمدی در موافقت با وزیر پیشنهادی کشاورزی: رشته تحصیلی حجتی بی ارتباط به تخصصش نیست/ بزرگترین ویژگی او ساده زیستی است
نماینده مردم زنجان از وزیر پیشنهادی جهاد و کشاورزی به عنوان فردی مومن، معتقد، فداکار و انقلابی یاد کرد و گفت: با وجود موافقت با وزیر کشاورزی همکاران ما یک خواهش دارند و آن اینکه یک مقداری از تعداد بازنشستگان مدیر سطح بالای این وزارت خانه کم کنید.
فریدون احمدی در موافقت با وزیر پیشنهادی جهاد و کشاورزی گفت: دلیل اول موافقت من با این وزیر بحث مشخصات فردی ایشان است؛ ایشان مومن، معتقد، فداکار و انقلابی با سابقه طولانی درجمهوری اسلامی است. بزرگترین ویژگی ایشان ساده زیستی است. هیچ کس ایشان را به سیاسی کاری نمیتواند متهم کند. وزیر امروز برای وزارت کشاورزی کارش را میشناسند و سوار کار است.
او برای شفافسازی در مورد اینکه چرا به عنوان عضو کمسیون صنایع در موافقت با وزیر کشاورزی حرف میزند گفت : دلیل آن اشکال در آیین نامهها است؛ قاعدتا یکی از بین کمیسیونها باید انتخاب میشد ولی همکاران کمیسیون کشاورزی اگرچه دوست داشتند به عنوان موافق صحبت کنند اما نامشان در قرعه کشیها در نیامد. دلیل بعدی اینکه این وزارتخانهای تولیدی است و به وزارت صنعت و معدن نزدیک است؛ اگر چه در قانون به دنبال آن بودیم که همپوشانی ها را کم کنیم ولی این وزارت خانه تولیدی است.
احمدی خاطر نشان کرد: با وجود موافقت با وزیر کشاورزی همکاران ما یک خواهش دارند و آن اینکه یک مقداری از تعداد بازنشستگان مدیر سطح بالای این وزارت خانه کم کنید. بازنشسته ها اگر مردم به آنها اعتماد کنند باید به مجلس بیایند یا به عنوان مشاور از آنها استفاده شود و یا اگر خیلی در کارشان رستم هستند بروند کار اقتصادی کنند. بسیاری از اینها نمیتوانند یک بنگاه کوچک اقتصادی را مدیریت کنند. اینها در بدنه دولت میمانند و یکی از دلایل ناکارآمدی همین افراد هستند؛ ما از شما قول میگیریم وزارتخانه در دوره جدید با جوانها باشد.
او افزود: امروز موضوع اصلی اقتصاد مقاومتی است. اقتصاد چالش اصلی است؛ اشتغال و سرمایه گذاری در چارچوب آن تعریف میشود. یکی از نقاط قوت دور جدید وزیر این است که وزارت جهاد برنامه محور است ؛هم برای وزارت جهاد هم کل مجموعه برنامه دارد. چهل و دو پروژه برای اقتصاد مقاومتی تعریف شده است. این یک نقطه قوت است. کاش اینها کمی میشد. در برنامهها فقط برنامه آقای شریعتمداری کمی است که گفته در چهار سال از این عدد به این عدد میرسیم. از شما هم خواهش میکنم این برنامه ها کمی شود تا در دوره تصدی ایشان نظارت بیشتری از سوی مجلس وجود داشته باشد.
احمدی با بیان اینکه مساله بعدی حمایت از تولید است، گفت: وزارت کشاورزی تولیدی است. حمایت از تولید امروز مسایل فنی تولید نیست؛ کلید آن صادرات است. کشور اگر میخواهد تولید را نجات دهد باید صادر کننده باشد. تولید صادرات محور مهم است اگر نه به تولید درد کشور نمیخورد. جهتگیری این وزارت خانه باید در جهت صادرات باشد نه صادرات مواد خام بلکه صادراتی با ارزش افزوده.
نماینده مردم زنجان با بیان اینکه قرار نیست ما همه چیز تولید کنیم و همه چیز را صادر کنیم، ادامه داد: البته این شامل امنیت غذایی نمیشود. در دوران آقای حجتی با ۲۱ در صد افزایش محصولات کشاورزی از ۹۷ به ۱۱۸ روبه رو بودیم که این روند باید ادامه داشته باشد.
او در مورد هماهنگی تیم اقتصادی دولت نیز گفت: مسایل تولید، مالی، بانکی، تعرفه واردات و صادرات و مالیات پیچیده است. فکر میکنم آقایان شریعتمداری، حجتی، سیف و کرباسیان نسبت به تیم قبلی هماهنگتر هستند. در همین مجلس ما شاهد بودیم آقایان تیم قبلی با هم اختلاف نظر داشتند. امروز افرادی که اختلاف نظر داشتند در کابینه نیستند. در تیم اقتصادی جدید هماهنگی با بقیه دستگاه های ذیربط بیشتر شده است.
نماینده مردم زنجان در مورد تخصص حجتی نیز گفت: رشته ایشان آب است. این رشته در گروه عمران است. بهترین متخصص ها در رشته عمران هستند ؛ بنابراین حتما از آب سر در میآورد؛ البته این وزارتخانه جهاد و کشاورزی است و یک وقت هایی کارهای عمرانی هم می کرد و تحصیلات ایشان به تخصص ایشان بی ربط نیست.
احمدی تاکید کرد: ما از ایشان میخواهیم برای آب فکری کنند؛ امروز سو مدیریت در مورد آب سوژه کشورهای خارجی شده است. میگویند در هلند وقتی میخواهند سو مدیریت در حوزه آبخیزداری را مثال بزنند، دریاچه ارومیه را در کتابهایی درسی مثال میزنند.
او گفت: بحث تمرکز زدایی و مکانیزه کردن کشاورزی نیز از جمله درخواستهای ماست. کشاورزی سنتی هیچ دردی را دوا نمیکند؛ حتی تجارت الکترونیک باید در این حوزه توسعه پیدا کند. ما در خواست داریم بخش سرمایهگذاری و جذب سرمایه خارجی را در جهاد کشاورزی باز کنید. تمام دستگاهها باید در جهت جذب سرمایه باشند. اولویت با سرمایه داخلی و بعد خارجی است .
شهباز حسنپور بیگلربیگی در موافقت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی: حجتی پدر کشاورزی ایران است
نماینده مردم سیرجان در مجلس شورای اسلامی گفت که در سال گذشته با همکاری بانک کشاورزی و وزیر جهاد کشاورزی ۴۰۰۰ میلیارد تومان صادرات پسته انجام شده است.
شهباز حسنپور در جلسه علنی بعدازظهر امروز (چهارشنبه) مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: با توجه به حساسیت مسائل مربوط به وزارت کشور، اطلاعات، رفاه و جهاد کشاورزی بهتر بود مخالفی برای این وزرای پیشنهادی ثبتنام نمیکرد.
وی افزود: آقای حجتی مرد بیادعا، خستگیناپذیر، رزمنده هشت سال دفاع مقدس و مرد بیحاشیه دولت است که فرمایش امام و رهبری را در عمل پیاده کرد.
وی افزود: قریب به اتفاق اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس و اکثریت مجلس قبل از معرفی اعضای دولت نگران بودند چند چهره تاثیرگذار را در دولت دوازدهم نداشته باشیم که یکی از آنها آقای حجتی بود. ایشان پدر کشاورزی ایران است و خدماتش را باید از کشاورزانی پرسید که دستشان پینه بسته است.
حسنپور همچنین گفت: در سال گذشته بیش از ۴۰۰۰ میلیارد تومان صادرات پسته با همکاری بانک کشاورزی و شخص وزیر انجام شده است و امروز بانک کشاورزی به عنوان پیشروترین بانک در صنعت کشاورزی کارش را به نحو احسن انجام میدهد.
وی در پایان با تاکید بر اهمیت اقتصاد مقاومتی خواستار این شد که بالاترین رای نمایندگان به وزیر جهاد کشاورزی اختصاص یابد.
پایان دومین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت/ آغاز روز سوم؛ صبح فردا با بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی کشاورزی
با اعلام پزشکیان رییس جلسه، بررسی صلاحیت وزرا به پایان رسید. بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی کشاورزی فردا صبح ادامه پیدا خواهد کرد.
ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی کشاورزی
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی برنامه های وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم با حضور ۲۰۰ نماینده و به ریاست علی لاریجانی آغاز شد.
صلاحیت وزیر پیشنهادی کشاورزی (محمود حجتی) که از عصر چهارشنبه آغاز شده بود ادامه دارد.
حسینی در مخالفت با وزیر پیشنهاد جهاد کشاورزی: تیم مدیریتی حجتی از افراد بازنشسته است/مطالبات گندمکاران هنوز پرداخت نشده است
نماینده مردم تفرش با بیان اینکه محدودیتهای ناشی از خشکسالی موجب ناپایداری در بخش کشاورزی شده است، گفت: تیم مدیریت آقای حجتی برای نمایندگان مجلس علامت سوال است چرا که بخشی از مدیران شما از افراد بازنشسته هستند.
محمد حسینی در جلسه علنی صبح امروز مجلس در مخالفت با محمود حجتی برای وزارت جهاد کشاورزی در دولت دوازدهم گفت: با توجه به گستردگی حوزه کشاورزی، این وزارتخانه بستری برای خلق ثروت و تولید ۹۰ درصدی مواد غذایی و سهم ۱۹ درصدی در اشتغال مولد را دارد. از سوی دیگر امنیت غذایی با تکیه بر تولید و ظرفیتهای داخلی میتواند تحقق بخشی از سیاستهای اقتصاد مقاومتی مورد تاکید در کشور باشد.
نماینده مردم تفرش افزود: وزارت کشاورزی نیاز به یک مدیر مدبر و با تجربه دارد چرا که در حال حاضر محدودیتهایی که ناشی از خشکسالیها، مدیریت مزارع آبی، خشک شدن قنوات و تالابها و محدودیتهایی که برای آب شرب وجود دارد فعالیتهای کشاورزی را دچار تنگنا قرار داده است و باعث شده بخش کشاورزی با ناپایداری مواجه شده است.
حسینی همچنین با اشاره به سوابق و عملکرد حجتی اظهار داشت: زحمات شما در طول ۱۴ سال گذشته قابل تقدیر است اما سال گذشته شما در شرایطی جشن خودکفایی گندم را برگزار کردید که بدهیهای قابل توجهی برای گندمکاران وجود داشت و وعده پرداخت مطالبات محقق نشد. عدم مدیریت شما موجب شد تا بخش زیادی از بدهیهای کشاورزان پرداخت نشود.
او گفت: در حالی که وعده داده بودید ۱۰ روز دیگر بخشی از بدهیها پرداخت میکنید اما یکی از همان فاکتور بدهیها در دست من است و۳۰ روز از آن تاریخ گذشته است و نسبت به پرداخت بدهیها اقدام نکردهاید.
این نماینده مجلس با اشاره به مهاجرت از روستاها گفت: در حال حاضر جمعیت روستایی به ۲۵ درصد رسیده است و سن ساکنان روستاها بیش از ۴۰ سال است و سفره آنها کوچکتر شده است هرچند که خدمات آب، برق، گاز و... به روستاها رسیده اما باز هم شاهد مهاجرت از این مناطق هستیم.
حسینی درباره عدم کنترل زمینخواری در روستاها اظهار داشت: زمین خواری در اوشان، فشم و لواسانات ادامه دارد و اگر بازدیدی از دادگاههای این روستاها داشته باشیم میبینید که کشاورزان به جای آنکه در مزارع مشغول به کار باشند در دادگاهها منتظر رای دادگاه هستند.
نماینده مردم تفرش با بیان اینکه حتماً عملکرد جنابعالی موجب خشنودی مقام معظم رهبری است گفت: اما نقدهایی به عملکرد شما وجود دارد. تیم مدیریت شما برای نمایندگان مجلس علامت سوال است و لازم است که اصلاح شود چرا که بخشی از مدیران شما از افراد بازنشسته هستند.
او همچنین درباره سازمان تعاون روستایی اظهار داشت: در راس این سازمان فردی بیانگیزه حضور دارد و برای پروندههای خرید کلزا و ذرت بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان ضرر و زیان به بار آمده و قابل وصول نیست. همچنین به دلیل خرید تضمینی پیاز و سیبزمینی ۴۰ هزار تن این محصولات کشاورزان امحا شد.
نماینده مردم تفرش افزود: آقای حجتی یارانه خرید کشمش به کجا رسیده است. شما وعده تضمین بازار میوه را داده بودید که این وعده را شما تنها با خرید میوه از بازار خارج در حال اجرا دارید و مازاد میوه کشاورزان داخلی چرا به صادرات نمیرسد. چرا کامیونهای حمل هندوانه ایرانی باید از مرز عراق برگشت بخورد در حالی که آب زیادی برای تولید این هندوانهها مصرف شده است.
حسینی ادامه داد: علیرغم افزایش سرمایه در صندوق کشاورزی اما خسارتهای کشاورزان بابت خشکسالیها و سرمازدگی مزرعهها تاکنون پرداخت نشده است.
این نماینده مجلس افزود: از محل صندوق توسعه ملی ۸۰۰ میلیارد یورو بابت خرید جو و سویا اخذ گردید ولی جای دیگری مصرف شد امروز به دلیل واردات مرغ و گوشت دامداران و مرغداران در آستانه ورشکستی قرار گرفتند و از هرگونه تسهیلات بانکی بیبهرهاند.
وی گفت: ۸۸ میلیون یورو بابت واردات کود از صندوق توسعه ملی اخذ گردید اما تاکنون چیزی وارد کشور نشده است. من معتقدم برنامههای ارسالی شما برای وزارت جهاد کشاورزی دولت دوازدهم نمیتواند اهداف این وزارتخانه را محقق کند.
محمودزاده در موافقت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی: حجتی بهترین گزینه برای مقابله با بحرانهای کشاورزی و منابع طبیعی است
یک عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزایش رشد اقتصادی کشاورزی، تولیدات کشاورزی و استفاده از طرحها برای مساله کم آبی و امنیت غذایی را به عنوان بخشی از عملکرد مثبت محمود حجتی دانست.
جلال محمودزاده به عنوان موافق وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در جلسه علنی امروز (پنجشنبه) مجلس شورای اسلامی با اشاره به سوابق حجتی، گفت: آقای حجتی از وزرای موفق دولت یازدهم بوده است که پیش از این دولت در وزارت جهاد کشاورزی عملکرد خوبی از خود به جای گذاشت.
وی با بیان این که در شرایط کنونی کشور به مدیران باتجربه، دلسوز و کارآمد نیاز دارد، گفت: کشور با مشکلاتی همچون خشکسالی، کم آبی و حتی بی آبی دست و پنجه نرم میکند که باید مدیری در این عرصه روی کار آید که با داشتن تجربه بتواند مشکلات را رفع کند.
محمودزاده با اشاره به انتقادات به مدرک تحصیلی حجتی گفت: مگر وزارت جهاد کشاورزی تنها مختص به کارهای کشاورزی است که وزیر باید فقط مدرک کشاورزی داشته باشد، این حوزه گسترده است و آقای حجتی با مدرک عمران میتواند مشکلات را برطرف کند.
این عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به انتقادات در خصوص نحوهی پرداخت بیمه صندوق کشاورزی، گفت: دولت 1100 میلیارد به صندوق کشاورزی اعتبار داد، اما این اعتبارات به طور کامل پرداخت نشده است. طبیعتا این مشکل آقای حجتی نیست البته که ایشان تلاشهای زیادی کرده است.
وی افزایش رشد اقتصادی از 3.7 در سال 1391 به 5.7 در سال 1395 را به عنوان یکی از موفقیتهای حجتی دانست و گفت: در طول این چهار سال تولید گندم از 9.3 میلیون تن به 14.6 میلیون تن رسید. همچنین خرید تضمینی گندم از 2.4 میلیون تن به 11.5 میلیون تن افزایش یافت. نرخ رشد تولید محصولات دامی و کشاورزی هفت درصد شد و تراز تجاری کشاورزی نیز پنج میلیارد دلار افزایش یافت. این آمارها همه نشان دهنده عملکرد مثبت آقای حجتی است.
محمودزاده با اشاره به اجرای طرحهای استفاده بهینه از آب در وزارت جهاد کشاورزی دولت یازدهم، اظهار داشت: با مدیریت خوب آقای حجتی مراکز خدمات کشاورزی که تعطیل شده بود مجددا آغاز به کار کرد که اینها همه نشان میدهد آقای حجتی با داشتن تجارب مفید در حوزه صنعتی و مدیریتی بهترین فرد برای مقابله با بحرانهای کشاورزی و منابع طبیعی و کاهش مشکلات است.
این عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی همچنین گفت که مسالهی کم آبی و امنیت غذایی به تدبیر احتیاج دارد که اقای حجتی میتواند این کار را به خوبی انجام دهد. البته نباید فراموش کرد که برخی از مشکلات فرابخشی است و تنها مرتبط با وزارت جهاد کشاورزی نیست.
وی در پایان از نمایندگان درخواست کرد که با حجتی به دلیل توانمندی و تجربه بالایش در اداره وزارت جهاد کشاورزی رای بالا دهند.
مخالفت علوی با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی: مشکلات عدیده بازار تولید کشاورزی را با مشکل مواجه کرده است
یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از بروز مشکلات عدیده در بازار تولید و عدم توازن بازار محصولات کشاورزی انتقاد کرد.
سید احسن علوی در جلسه علنی صبح امروز (پنجشنبه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، اظهار کرد: ما شاهد بروز مشکلات عدیده در بازار تولید هستیم. گاهی ای نقدر سیب زمینی تولید میشود که آن را امحاء میکنند و گاهی آن قدر پیاز تولید میشود که آن را خاک میکنند.
وی افزود: گفته بودید در تولید گندم خودکفا شدهایم ولی در سال 1394 سه میلیون تن گندم وارد شده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان این که کشاورزان با گرفتاریهای زیادی مواجه هستند، خطاب به وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: شما برنامهای برای کشاورزان و تولید محصولشان ندارید و حوزه کشاورزی در ابهام قرار گرفته است.
وی در پایان گفت: آقای حجتی مشکلات عدیدهای را در بازار تولید وعدم توازن محصولات کشاورزی ایجاد کرده و همه اینها باعث شده بخش کشاورزی با مشکل و نوسان مواجه شود.
موافقت خضری با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی: برنامههای حجتی مبتنی بر سیاستهای اقتصاد مقاومتی و برنامه توسعه است
نماینده پیرانشهر تاکید کرد برنامههای وزیر پیشنهادی کشاورزی در راستای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه است که میتواند با این اهداف مشکلات حوزه کشاورزی را برطرف کند.
رسول خضری به عنوان موافق وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در جلسه علنی امروز (پنجشنبه) مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش رشد اقتصادی در حوزه کشاورزی در طول چهار سال گذشته، گفت: تولیدات کشاورزی در طول چهار سال به ۲۱ میلیون تن رسیده است که این میزان افزایش در کمتر حوزهای مشاهده میشود.
وی با بیان این که حجتی در راستای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی و برنامه ششم اهداف بلند میان و کوتاه مدت را دنبال میکند، گفت: حوزه کشاورزی از جمله حوزههایی است که نیازمند مدیری عملگرا و قدرتمند است، چون این حوزه با مواد غذایی و کسب و کار ارتباط مستقیم دارد.
نماینده پیرانشهر در واکنش به صحبت مخالفان دربارهی مدرک تحصیلی وزیر پیشنهادی کشاورزی، اظهار داشت: در سال ۱۳۶۹ که دو وزارتخانه راه و ترابری و سازندگی ادغام شدند و وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد، آقای حجتی با مدرک مهندسی عمران وزیر کشاورزی شد چون حوزه کشاورزی حوزه گستردهای است. طبیعتا کسی که ۳۰ سال در حوزه کشاورزی کار کرده بهترین فرد برای ادامهی کار است نباید همه چیز را در مدرک ببینیم.
خضری افزایش خرید تضمینی گندم و ظرفیت سردخانهها و مواد خام نهادههای کشاورزی را از جمله اقدامات مثبت حجتی دانست و ادامه داد: منابع تولید یعنی آب و خاک در این چهار سال ساماندهی شده است و اقداماتی برای بهبود وضعیت کشاورزی صورت گرفته است. این اقدامات باعث شد که ما به همراه تعداد بسیاری از نمایندگان مدافع آقای حجتی باشیم، البته این به معنای وجود مشکلات نیست. انتظار ما این است که آقای حجتی در ادامهی کار مشکلات را برطرف کند.
وی در پایان تسریع در پرداخت خرید تضمینی گندم و جلوگیری از ورود گندم و شکر به کشور را خواسته به حق مردم دانست و از حجتی خواست که در دولت دوازدهم در جهت تحقق این مطالبات گامهای موثری بردارد.
حجتی، وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی: ۵۰درصد از پول گندمکاران پرداخت شده است/افزایش تولیدات کشاورزی به ۱۱۸ میلیون تن
وزیر پیشنهادی جهاد و کشاورزی، گفت: امروز ۵۰ درصد از پرداخت پول گندمکاران به روز است و اگر موردی خلاف این وجود دارد گفته شود.
محمود حجتی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در نشست علنی امروز (پنجشنبه 26 مرداد) مجلس شورای اسلامی گفت: اگر بنده دفاع یا پاسخی می دهم خدای ناکرده این امر تداعی نشود که نقاط ضعفی وجود ندارد و امیدوارم اگر تقدیر بود با حمایت دولت و مجلس بتوانیم قدمی در راه رفع مشکلات فراگیر بخش کشاورزی و کشاورزان برداریم.
وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی دولت دوازدهم با بیان اینکه برنامه تقدیم شده دو بخش دارد، ادامه داد: بخش اول شامل رویکردها و مسیرها است و بخش دوم پروژه های اقتصادی و آورده شده در برنامه ششم توسعه در راستای اقتصاد مقاومتی که شرط وقوع آنها تامین منابع مالی است، با توجه به ظرفیت ها در بخش عملکرد مشکلی وجود نداشته اما امیدواریم در آینده از کمبود منابع مالی رنج نبریم.
وی با اشاره به اینکه در دوره سه ساله تا پایان سال 95 موفق شده ایم تولید را از 97 میلیون تن در سال به 118 تن برسانیم و همچنین تراز غذایی کشور را از منفی 8.1 میلیارد دلار علی رغم افزایش جمعیت و غذا در سال 95 به منفی 3.1 برسانیم، اضافه کرد: این ارقام نشان می دهد 5 میلیارد دلار یا صادرات بیشتر داشته ایم و یا واردات کمتر؛ که البته بخش مهمی از آن به افزایش میزان تولید باز می گردد.
این وزیر پیشنهادی کابینه دوازدهم ادامه داد: هیچگاه از کودکی تا به الان از کشاورزی فاصله نداشته ام و کشاورز نیز بوده ام، داشتن لیسانس عمران در میزان فعالیت در عرصه های مختلف این بخش تاثیری ندارد، مگر قرار است کار تخصصی، ریز و بالینی انجام دهم، این امورات کار معاونین و کارشناسان است و نتیجه عملکرد آنها را نیز باید در شاخصها پیگیری کنیم.
حجتی با تاکید بر اینکه ما هم دغدغه پول کشاورزان را داریم، گفت: از ابتدا امر دغدغه و دلهره کار وجود داشته است، 8 هزار میلیارد تومان پول کشاورزان در ردیف های پیش بینی شده که همه ما از وضعیت خزانه مطلع هستیم و بخش دیگری از آن نیز باید توسط بانک ها و بخش دیگر آن از فروش گندم تامین می شد؛ امروز 50 درصد از پرداخت ها به روز است و اگر موردی خلاف این وجود دارد گفته شود آرام آرام برگشتهایم و در حال پرداخت 50 درصد دوم هستیم.
وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی با بیان اینکه بیش از 70 درصد مطالبات چایکاران پرداخت شده است، گفت: با توجه به محدودیت منابع خزانه تلاش میشود مابقی مطالبات چایکاران نیز هر چه زودتر پرداخت شود.
وی با بیان اینکه صنعت چای کشور در طول 2 الی 3 سال گذشته بیش از 30 درصد افزایش تولید داشته است، افزود: در این دوره هیچ چای داخلی در دست تولیدکننده نمانده و ما دیگر واژهای تحت عنوان چای سنواتی نداریم.
این عضو پیشنهادی کابینه دوازدهم با تأکید بر اینکه سال گذشته 12 هزار میلیارد تومان برآورد خسارات کشاورزان را داشتهایم، تصریح کرد: کشاورزی ماهیت حمایتی داشته و تحت حمایت دولت است و در خصوص خسارت به بیمه آنها نیز تلاشهای بسیاری صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه صادرات محصولات کشاورزی با یارانه صادراتی تحت حمایت قرار میگیرد، گفت: یارانه صادراتی در راستای نگاه حمایتی به صنعت کشاورزی است.
حجتی با اشاره به حوادثی که برای محصولات کشاورزی از جمله سیل، طوفان و حوادثی از این دست رخ میدهد، افزود: حل این مسائل یا باید از طریق مدیریت بحران یا مدیریت ریسک رفع شود که مدیریت ریسک بیمه است. ما هم معتقد به حل مشکل کشاورزان از این کانال هستیم.
وی با بیان اینکه در خصوص تخصیص منابع به خسارتهای محصولات کشاورزی، کمبود منابع مالی محسوس است، تصریح کرد: امیدوارم دولت روزی بتواند با تأمین منابع کافی در خصوص خسارت کشاورزان ورود کند که لازمه این است که بنیه اقتصاد دولت بتواند پاسخگوی این 12 هزار میلیارد تومان خسارتها باشد.
حجتی با بیان اینکه در خصوص وضعیت کشاورزان و تأمین خسارتهای محصولات کشاورزی نگران هستیم، گفت: تمام تلاش ما این است که بتوانیم منابع بیشتری را به حوزه کشاورزی و جبران خسارتهای وارده به کشاورزان تأمین کنیم.
وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی با اشاره به خودکفایی در تولید گندم گفت: در زمینه تولید گندم با افزایش بهره وری و کاهش سطح به خودکفایی رسیدیم، حجم آبی که در تولید گندم استفاده میشود به مراتب کمتر از آبی است که 4 سال قبل در اختیار زراعت گندم بوده است.
وی با اشاره به موفقیتهای حاصل شده در حوزه تولید شکر افزود: وضعیت تولید شکر در ایران همچون تولید پنبه به مراتب بهتر از قبل با افزایش بهرهوری انجام شده است.
حجتی با بیان اینکه با افزایش بهره وری و با استفاده از بذر اصلاح شده سطح تولید پنبه در اردبیل افزایش چشمگیری داشته است، تصریح کرد: ما در دانههای روغنی امسال و سال گذشته بیش از 3 برابر افزایش تولید داشتهایم و بازهم با توجه به وابستگی که در این حوزه وجود دارد اصرار بر افزایش تولید داریم.
وی با تأکید بر اینکه در گذشته تولید ابریشم در حدود هزار تن بوده است، گفت: در سال قبل تولید ابریشم در کشور ما به 148 تن رسید که در این رابطه باید ضمن تولید قلمه برای تبدیل شدن آن به نهال نیز تلاش کرد.
حجتی ادامه داد: برای تولید ابریشم در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی 500 هزار نهال توزیع کرده است که این میزان در 4 سال گذشته بسیار ناچیز بوده است.
وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی با اشاره به نگرانی یکی از نمایندگان در خصوص تولید سیبزمینی گفت: ما در زمینه نگهداری و انبار سیبزمینی تولید شده زیرساختهای کمی داریم.
وی با بیان اینکه در استان اردبیل در سال 92 حدود 50 هزار تن انبار فنی و سردخانه با تولید 800 هزار تن سیب زمینی داشتهایم، افزود: سال گذشته حدود 80 هزار تن انبار فنی و سردخانه به آن 50 هزار تن اضافه شد و 260 هزار تن نیز در دست ساخت است.
حجتی با تأکید بر اینکه ما در کشاورزی زنجیره تولید از مزرعه تا سفره باید داشته باشیم، گفت: بنده چه در برنامههای اجرایی و چه در برنامههای تقدیمی به این موضوعات اشاره داشتم و به جد پیگیر آن هستم.
وی ادامه داد: ما در3 سال گذشته به اندازه کل سردخانههایی که در کشور که حدود یک میلیون و 200 هزار تن تا سال 92 بوده سردخانه مورد افتتاح و بهره برداری قرار دادهایم .
وی افزود: در ارتباط با صنایع غذایی و صنایع تکمیلی معتقد به ایجاد صنایع در مراکز دهستانها و روستاهای پرجمعیت به خاطر ارزش افزوده در مناطق روستایی هستیم و با استقرار جمعیت بتوانیم این صنایع را در مراکز دهستانها یا روستاهای پرجمعیت ایجاد کنیم.
حجتی با اشاره به یکی دیگر از دغدغههای نمایندگان گفت: اتفاقی در سال85 در تعاون روستایی رخ داد و نزدیک به 50 میلیارد تومان از1500 میلیارد تومانی که با 12 شرکت دانه روغنی مورد قرارداد بود مورد اختلاف بود که این موضوعات اکنون در دست رسیدگی است.
وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی با بیان اینکه سازمان برنامه به برداشت از صندوق توسعه ملی به عنوان تنخواه برای برخی شرکتهای زیرمجوعه حوزه کشاورزی نظارت دارد، گفت: وزارت جهاد کشاورزی نظارت خوبی بر روند فعالیت شرکتهای زیرمجموعه خود داشته و بعد از این نیز دارد.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با بیان اینکه نمی گویم در تولید، عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی اما در طول 4 سال گذشته نوسانات به مراتب کمتر بوده است البته ما هیچ نوسانی نمی پذیریم و نباید این نوسانات وجود داشته باشد.
صادرات سیب زمینی در سال گذشته به 500 هزار تن رسید
حجتی با اشاره به سوال برخی نمایندگان در خصوص وضعیت کشت سیب زمنی در کشور افزود: در این مدت از کشت سیب زمینی پشتیبانی صادراتی شد به طوری که این محصول که تا 4 سال قبل بیش از 30 هزار تن صادر نمی شد اما سال گذشته میزان صادرات آن به 500 هزار تن رسید.
رشد 30 درصدی صادرات لبنیات در 4 ماهه اول سال 96
وی خاطرنشان کرد: در ارتباط با دامداری ها نیز وضعیت ما امروز به گونه ای است که در 4 ماهه اول امسال صادرات لبنیات بیش از 30 درصد رشد داشته است و پیش بینی می کنیم با توانمندی که در داخل کشور از دامداران صنایع لبنی و صادرکنندگان خود سراغ داریم صادرات محصولات لبنی تا پایان امسال به یک میلیارد دلار خواهد رسید که نشان می دهد در این بخش رشد داشته ایم.
وی تصریح کرد: در طول 4 سال گذشته به طور متوسط بیش از 5 درصد رشد در بخش کشاورزی داشته ایم و این اتفاقی است که افتاده است.
90 درصد نیازغذایی کشور در داخل تأمین می شود
وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به برنامه های خود برای اداره این وزارتخانه گفت: در ابتدای آغاز کار موضوع امنیت غذایی را مطرح کردیم که در ارتباط با بیش از 90 درصد نیاز کشور امروز در داخل تأمین می شود و این درحالی است که کشورهای پیشرفته به بخش کشاورزی خود کمک می کنند به طوری که ایالات متحده آمریکا در برنامه 10 ساله خود هزار میلیارد دلار برای کمک به بخش کشاورزی در کنگره تسریع کرده و در دست اجرا دارد.
سرمازدگی دلیل اصلی کاهش تولید محصولات کشاورزی در سال 95
خرید محصولات کشاورزی تا پایان سال به 10 میلیون تن می رسد
حجتی خاطرنشان کرد: گاهی اوقات دوستان اشاره ای می کنند که ممکن است در منطقه خودشان گندم نسبت به سال گذشته کاهش داشته باشد اما می دانید که ما در سال گذشته در فصل کشت هم پاییز کم بارانی و هم سرمازدگی سختی در زمستان داشتیم که منجر به سرمازدگی پرتقال شمال شد و این باعث شد که بسیاری از محصولات ما از بین برود و تولید کاهش پیدا کند اما در مجموع امروز 8 میلیون و 700 هزار تن خرید محصولات کشاورزی داشته ایم که امیدواریم به نزدیک 10 میلیون تن که نیاز کشور است دست یابیم و از این بابت جای نگرانی وجود ندارد.
راندمان آبیاری را از 37 به 44 درصد رساندیم
وی با بیان اینکه سهم صادرات بخش کشاورزی یک پنجم صادرات کل کشور است، افزود: قطعا ما در ارتباط تأمین منابع مورد نیاز سرمایه گذاری در بخش کشاورزی رنج می بریم و باید هزینه مالی سرمایه گذاری در بخش کشاورزی کاهش پیدا کند، از این رو بخش عمده ای از الگوی کشت را تدوین کرده ایم و عمده ترین محوری که در برنامه روی آن تأکید شده است و سال گذشته نیز به آن پرداخته شد و در طرح های اقتصاد مقاومتی نیز بر اجرای آن اصرار وجود دارد اساس بر افزایش بهره وری است که عمده این افزایش بهره وری نیز به دلیل مسائلی که در منابع پایه داریم در آب و خاک است ما در آب موفق شدیم راندمان آبیاری را از 37 به 44 درصد برسانیم.
کشت گلخانه ای جزء طرح های محوری است
حجتی تأکید کرد: بیشترین سرمایه گذاری از سوی دولت در بخش آب و خاک در این دوره انجام شده است و اگر کشت گلخانه ای جزء طرح های محوری ما است به دلیل افزایش بهره وری در آب است و کاهش چشم گیری که این نوع کشت در مصرف آب دارد که به حمدالله از آن استقبال خوبی شده است و جزء طرح های محوری است و روی آن کاری می کنم.
وی ادامه داد: اگر امروز نشاکاری را به جای بذرکاری ترویج می دهیم و مراکز تحقیقاتی ما در پیوند با مراکز تحقیقاتی جهانی بذرهای منطبق بر دانش و علم روز را عرضه و تولید می کنند و شاهد بخش عمده ای از افزایش محصول در گندم کلزا و حبوبات و سایر دانه های روغنی مربوط به اثربخشی همین بذرها است که عمدتا به دلیل مقاوتی که در برابر تنش های محیطی دارند و زود بازده بودن تأثیر در کاهش مصرف آب دارد.
تولید 600 گرم شکر با مصرف یک لیتر آب
وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در خصوص وضعیت تولید شکر در کشور خاطرنشان کرد: ما در 10 سال قبل با مصرف یک لیتر آب 200 گرم شکر تولید می کردیم که این عدد در سال 95 و 96 به 600 گرم شکر رسیده است و این اتفاقی است که در موضوع بهره وری آب افتاده است که امیدوارم قدر این خدمات را بدانیم و از همه کشاورزانی که در این زمینه پیشگام بوده اند و مراکز تحقیقاتی که با این طرح همراهی و همکاری کرده اند سپاسگزاریم و در حال حاضر در حال ایجاد یک سامانه ملی برای ایجاد ارتباط آنلاین میان کشاورز و مروجان کشاورزی و مراکز تحقیقاتی هستیم.
در حال رفع مشکل کشاورزان با منابع طبیعی هستیم
حجتی همچنین با اشاره به اینکه موضوعی که در حال حاضر باید به آن بپردازم این است که کشاورزان ما در دادگاه ها درگیر شکایت منابع طبیعی هستند، افزود: این شکایت 2 نوع است که یکی در ارتباط با تغییر کاربری است که عمدتا ناظر بر ویلاسازی ها و خلافی است که انجام گرفته که بنده برای کاهش این مشکل نیز پیشنهاداتی را در قالب لایحه به دولت ارائه داده ام و امیدوارم با کمک یکدیگر بتوانیم راهکار هایی را برای حل این مشکل پیدا کنیم.
وی افزود: اما آنچه که در گذشته تحت عنوان اعمال ماده 56 قانون منابع طبیعی به ناحق و به دلیل کم اطلاعی کشاورزان و یا در جریان نبودن آن ها ده ها سال گذشته اراضی آن ها ثبت شده، سند گرفته شده به نام دولت و به نام منابع طبیعی که این یکی از مشکلات پیش روی ما بود که با بخشنامه های داخلی در حال حل کردن آن بودیم که خوشبختانه با لایحه خروج از رکود در مجلس نیز همراه شد و ما پیشنهادی را تقدیم کردیم و مجلس بندی تحت عنوان ماده 54 تصویب کرد و اجازه داد که این موضوع مورد بررسی مجدد قرار گیرد.
حجتی خاطرنشان کرد: به سرعت آیین نامه اجرایی اعمال ماده 54 را در دولت به تصویب رسانده و ابلاغ کردیم تا برای رفع مشکل دیگر مراجعه به دادگاه نیاز نباشد و باید این کمیسیون در استان جهاد کشاورزی، اقتصادی، دارایی و سازمان ثبت اسناد و منابع طبیعی در سطح استان ها تشکیل شود و با ارزیابی اسناد و استشهادها قضاوت کنند که قضاوت آن ها همچون یک هیأت منصفه ملاک عمل خواهد بود و عین قانون است و سازمان ثبت اسناد در قانون و آیین نامه مربوطه موظب شده سندی که به نام دولت خورده را لغو کند و سند به اسم کشاورز یا دامدار صادر کند و نظام آن نیز پیش بینی شده و اصرار بر اجرای آن داریم چراکه بنده دغدغه این موضوع را داشتم که بخشی از آن عملی شده اما به دلیل حجم بالای پرونده ها که هنوز بخش عمده آن باقی مانده که در صورت تصدی وزارت با رأی شما نمایندگان این مشکل را حل خواهیم کرد.