لاریجانی: نمایندگان دور آقای جهانگیری را خالی کنند تا او نفس بکشد/ وزیر پیشنهادی بهداشت: آقای بیگی درباره واردات لنز آمریکایی سوال کردند و این حرف به من بر میگردد؛ دل من را درد آورد / بچههای من راه وزارت بهداشت را بلد نیستند/ تقریبا 11 میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند که نزدیک به 85 درصد آنها درآمدشان زیر یک میلیون تومان است.

مجلس در ادامه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی به بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت پرداخت.
به گزارش اعتدال، مجلس از دیروز سه شنبه پس از بررسی کلیات کابینه وارد بررسی صلاحیت وزیران شده است. در ابتدا صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را بررسی کرد. پس از آن محمدجواد آذری جهرمی وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات دومین وزیری بود که نمایندگان صلاحیت و برنامههای او را در صحن علنی مورد بررسی قرار دادند.
در دقایق واپسین جلسه مجلس در 24 مرداد صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات مورد قرار گرفت اما با توجه به کمبود وقت تنها نماینده مخالف توانست دلایل خود را بیان کند و ادامه جلسه به ساعت 8 صبح فردا موکول شد.
امروز از ساعت 8 صبح برنامه و صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات مورد بررسی قرار گرفت. سپس نوبت به مسعود کرباسیان وزیر پیشنهادی اقتصاد رسید تا برنامه او در مجلس مورد بحث نماینگان قرار بگیرد.
سپس بررسی برنامه ها و صلاحیت محمدجواد ظریف، وزیر پیشنهادی امورخارجه در دستور کار مجلس قرار گرفت.
دقایقی پیش و در دقایق پایانی جلسه نوبت صبح مجلس، بررسی صلاحیت سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در دستور کار قرار گرفت.
در بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی ۲ نماینده موافق و ۲ نماینده مخالف هر کدام به مدت ۱۵ دقیقه به ایراد سخن می پردازند و خود وزیر نیز به مدت نیم ساعت از خودش دفاع می کند. با این حال نمایندگان مخالف و موتفق می توانند بخشی از وقت اختصاصی را در اختیار سایر نمایندگان همسو قرار دهند. در نهایت خود وزیر نیز به مدت نیم ساعت از برنامه خود برای مدیریت وزارت خانه دفاع می کند.
با توجه به کمبود وقت در نوبت صبح تنها مخالفان وزیر پیشنهادی در یک نوبت به ارائه دلایل خود پرداخته و ادامه جلسه به ساعت 14:30 در نوبت عصر موکول شد.
هادی بهادری در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت/ اظهار نگرانی از نحوه ادامه طرح تحول سلامت
نماینده مردم ارومیه از نحوه ادامه طرح تحول سلامت اظهار نگرانی کرد و گفت: چگونه قرار است این طرح در آینده تامین مالی شود؟
سید هادی بهادری ظهر امروز (چهارشنبه) در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: درباره نارساییهای ادامه طرح تحول سلامت با توجه به سیاستهای مقام معظم رهبری که وزارت بهداشت را متولی حوزه سلامت می دانند دچار ابهام هستیم.
وی ادامه داد: بیمهها و وضع مناسبی ندارند و حقیقتا در ادامه طرح نگرانیم که چگونه منابعش تامین می شود. من در برنامه آقای قاضی زاده مطلبی برای تامین مالی ادامه طرح تحول سلامت ندیدم.
بهادری با بیان اینکه در سطح ملی با برخی بی عدالتیها روبرو هستیم یادآور شد: این بی عدالتیها در مجموعه نظام پزشکان و بهداشت و درمان دیده میشود. تفاوت حقوق پزشکان با کادرهای پزشکی و پرستاران زیاد است و حتی تفاوت حقوق پزشکان در تخصصهای مختلف هم قابل توجه به حساب می آید.
وی خطاب به وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: باید توجه به موضوع بهداشت را بیشتر از درمان مدنظر قرار دهید و توجه به پیشگیری باید در دستور کار قرار گیرد. هدایت مریض به بخشهای هزینهبر مثل بستری، آزمایش، عکسبرداری و داروهای متعدد ناشی از این است که هزینه را باید کس دیگری تقبل کند. در این زمینه پیگیری جدیتر طرح پزشک خانواده باید مورد توجه قرار گیرد.
نماینده مردم ارومیه با اشاره به مشکلات بهداشت در این شهر خاطر نشان کرد: برای ارومیه با قدمت طولانی در حوزه پزشکی برازنده نیست که دانشگاه علوم پزشکی آن جزو 20 دانشگاه اول در کشور نباشد. آدربایجان غربی از نظر شاخص سلامت رتبه 31 را درکشور داشته و از وزیر بهداشت انتظار داریم که نگاه ویژهای به این منطقه محروم داشته باشد.
وی اضافه کرد: بیمارستان 450 تخت خوابه که در ارومیه ساختش آغاز شده در چهار سال گذشته حتی یک آجر به آن اضافه نشده و بلا تکلیف مانده است. حتی یک تخت بیمارستانی در این چهار سال در ارومیه اضافه نشده است و ما در استان بیمارستان سوختگی نداریم. چرا وقتی مشکل سوختگی در خوی ایجاد می شود باید مصدومین را به اصفهان ببرند؟
بهادری در پایان بیان کرد: آذربایجان غربی با سه استان هم مرز است و با توجه به پیشرفتهای استانهای همسایه ما از این قافله عقب ماندهایم در حالی که می توانستیم مهد گردشگری سلامت در منطقه باشیم. من مطمئنم آقای قاضی زاده با رای بالایی انتخاب می شوند و این مباحث را مطرح کردم تا در آینده به بی عدالتی اشاره شده و مباحث منطقهای عنایت بیشتری داشته باشند.
عثمانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت: در برنامههای هاشمی تمرکز بر بهداشت به جای درمان دیده نمیشود
نماینده مردم بوکان تاکید کرد: نگران این ناهماهنگی بین وزارت بهداشت و وزارت تعاون هستیم و در برنامههای دکتر هاشمی به این موضوع اشاره نشده بود که چگونه میخواهند این هماهنگی و همراهی را با وزارت تعاون ایجاد کنند.
محمدقسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مخالفت با برنامههای وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان با بیان اینکه من از اضافه نشدن تخت بیمارستانی گلهمند نیستم، اظهارکرد: شخصیت دکتر هاشمی بسیار قابلتقدیر است. او یکی از قویترین ستونها در بدنه دولت تدبیر و امید بود و معتقدم آرای غیرسیاسی دکتر روحانی مرهون عملکرد آقای هاشمی در حوزه بهداشت و درمان بوده و وزیر بهداشت به یک شخصیت کاریزماتیک تبدیل شده است.
او با بیان اینکه تعادل در پرداخت دستمزد در بدنه پزشکی کشور وجود ندارد، تصریح کرد: درست است که پزشکان نقش اول را در درمان دارند اما نباید فراموش کرد که درمان فرآیندی است که بخشی از آن را پزشک انجام میدهد و پرستاران و پیراپزشکان و دیگر نیروهای درمانی نیز نقش کلیدی دارند. در دولت دوازدهم باید میزان پرداختی به پزشکان نسبت به پرستاران و پیراپزشکان اصلاح شود تا موجب رضایتمندی بیشتر مردم شود اما این موضوع نیاز به تامین مالی دارد و در برنامه دکتر هاشمی منابعی که برای این تعادل بخشی لازم است بیان نشده است.
نماینده مردم بوکان با بیان اینکه تمرکز وزارت بهداشت در دولت یازدهم بجای بهداشت بر درمان بوده گفت: همانطور که از نام این وزارتخانه مشخص است اینجا وزارت بهداشت و درمان است و اولویت بهداشت در نام این وزارتخانه نیز مستتر است.
عثمانی ادامه داد: عملکرد آقای هاشمی در بخش درمان در دولت یازدهم شاهکار بوده و ما نمره عالی به او میدهیم چراکه ۲۵ درصد تخت بیمارستانی دراین دولت افزایش داشته است. اما گله ما در بخش بهداشت است چراکه میزان موفقیتی که در بخش درمان دیده میشود ، در بخش بهداشت نبوده است. در دوره چهارساله بعدی که باید تمرکز بر بهداشت به جای درمان باشد در برنامههای آقای هاشمی مشخص نشده که چگونه میخواهند این بخش را متحول کرده و چه منابع مالی برای این بخش در نظر گرفته شده است.
او همچنین با اشاره به ظرفیت دانشگاه تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از جوانان کشور ما برای ادامه تحصیل در رشتههای پزشکی و پیراپزشکی به خارج از کشور میروند چرا ما نباید این افزایش ظرفیت را در دانشگاههای کشور در گروه پزشکی و پیراپزشکی ایجاد کنیم این موضوع نیز در برنامه دکتر هاشمی نیامده بود.
نماینده مردم بوکان با بیان اینکه حوزه عمل وزارت بهداشت فرابخشی است، تصریح کرد: بیمهها در اختیار وزارت بهداشت نیست و ما در چهار سال گذشته شاهد بودیم که بیمهها وزارت بهداشت را در هنگام پرداخت هزینه اذیت کردند. خدمات از سوی بهداشت و درمان ارائه میشد اما بیمه پرداخت به موقع نداشت. ما نگران این ناهماهنگی بین وزارت بهداشت و وزارت تعاون هستیم و در برنامههای دکتر هاشمی به این موضوع اشاره نشده بود که چگونه میخواهند این هماهنگی و همراهی را با وزارت تعاون ایجاد کنند البته از انتظار به جد ما از وزارت رفاه و دکتر ربیعی این است که در بخش رفاه اجتماعی و بیمه این همراهی را با وزارت بهداشت داشته باشد.
پایان جلسه علنی صبح امروز مجلس
دقایقی پیش جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی که بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم را در دستورکار داشت، پایان یافت.
در این راستا، مسعود پزشکیان که ریاست جلسه را برعهده داشت، گفت: با پایان زمان جلسه، به مدت یک ساعت و نیم اعلام تنفس میکنم و مجلس جلسه عصر خود را از ساعت ۱۴:۳۰ به منظور ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی تشکیل خواهد داد.
آغاز جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی
چهارمین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم دقایقی پیش به ریاست علی لاریجانی آغاز شد.
نماینگان مجلس در جلسه علنی نوبت صبح امروز (چهارشنبه) صلاحیت وزرای پیشنهادی اطلاعات، اقتصاد و امور خارجه را مورد بررسی قرار دادند و وارد بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان شدند.
نمایندگان در جلسه نوبت عصر ضمن ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان وارد رسیدگی به صلاحیت وزرای کشاورزی، دادگستری و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح می شوند.
خاتمی در موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت: قاضیزاده هاشمی فرهنگ پرداخت زکات علم را نهادینه کرد
نماینده مردم ماهنشان تاکید کرد: قاضیزاده هاشمی همچنین با حرکتی که درمناطق محروم به عنوان مداوای مردم محروم انجام داد فرهنگ پرداخت زکات علم را نیز نهادینه کرد.
سیدمرتضی خاتمی نماینده مردم ماهنشان در موافقت با برنامه پیشنهادی وزیر بهداشت و درمان با بیان اینکه وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت وظایف گستردهای از جمله نظارت، سیاستگذاری برعهده دارد، اظهارکرد: از شخصیتی صحبت میکنم که قرار است سکاندار وزارت بهداشت شود شخصیتی که از نظر علمی سرآمد، ممتاز و صاحبنام در سطح بینالمللی است و با صدها مقاله در مجامع بینالمللی و پژوهشگر و محقق قرار است با رای بالای شما مجدد در این جایگاه قرار بگیرد.
او اشاره به کارنامه روشن چهارساله هاشمی خاطرنشان کرد: هاشمی با اجرای طرح تحول سلامت در کشور بار بر زمین مانده بزرگی را برداشت و زیر ساختهای بهداشتی و درمانی کشور براساس این برنامه اصلاح شد. در این چهارسال برابر یک چهارم کل تختهای موجود به تختهای بیمارستانی اضافه شد همچنین مراکز درمانی تجهیز شده و پرداخت از جیب مردم به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
نماینده مردم ماهنشان با اشاره به سفرهای استانی وزیر بهداشت دولت یازدهم گفت: آقای هاشمی بالغ بر ۳۰۰ سفر کاری داشته و به ۶۰۰ شهر و روستا سفر داشته و این تنها نشان از تحرک و فعالیت بالای او نیست بلکه این انگیزه ریشه در اعتقادات او دارد.
خاتمی ادامه داد: این سفرها ضمن ایجاد شناخت میدانی و دقیق، کمکاری برخی از مسئولان درسرکشی به مناطق محروم را نیز جبران میکرد. او همچنین با حرکتی که درمناطق محروم به عنوان مداوای مردم محروم انجام داد فرهنگ پرداخت زکات علم را نیز نهادینه کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برابر بررسی معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی ۹۵ درصد موارد برنامههای وزیر بهداشت منطبق و همسو با شرح وظایف سیاستهای کلی مقام معظم رهبری و برنامه ششم توسعه بوده و مورد مغایر ندارد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، سیدمرتضی خاتمی نماینده مردم ماهنشان در موافقت با برنامه پیشنهادی وزیر بهداشت و درمان با بیان اینکه وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت وظایف گستردهای از جمله نظارت، سیاستگذاری برعهده دارد، اظهارکرد: از شخصیتی صحبت میکنم که قرار است سکاندار وزارت بهداشت شود شخصیتی که از نظر علمی سرآمد، ممتاز و صاحبنام در سطح بینالمللی است و با صدها مقاله در مجامع بینالمللی و پژوهشگر و محقق قرار است با رای بالای شما مجدد در این جایگاه قرار بگیرد.
او اشاره به کارنامه روشن چهارساله هاشمی خاطرنشان کرد: هاشمی با اجرای طرح تحول سلامت در کشور بار بر زمین مانده بزرگی را برداشت و زیر ساختهای بهداشتی و درمانی کشور براساس این برنامه اصلاح شد. در این چهارسال برابر یک چهارم کل تختهای موجود به تختهای بیمارستانی اضافه شد همچنین مراکز درمانی تجهیز شده و پرداخت از جیب مردم به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
نماینده مردم ماهنشان با اشاره به سفرهای استانی وزیر بهداشت دولت یازدهم گفت: آقای هاشمی بالغ بر ۳۰۰ سفر کاری داشته و به ۶۰۰ شهر و روستا سفر داشته و این تنها نشان از تحرک و فعالیت بالای او نیست بلکه این انگیزه ریشه در اعتقادات او دارد.
خاتمی ادامه داد: این سفرها ضمن ایجاد شناخت میدانی و دقیق، کمکاری برخی از مسئولان درسرکشی به مناطق محروم را نیز جبران میکرد. او همچنین با حرکتی که درمناطق محروم به عنوان مداوای مردم محروم انجام داد فرهنگ پرداخت زکات علم را نیز نهادینه کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برابر بررسی معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی ۹۵ درصد موارد برنامههای وزیر بهداشت منطبق و همسو با شرح وظایف سیاستهای کلی مقام معظم رهبری و برنامه ششم توسعه بوده و مورد مغایر ندارد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برابر بررسی معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی ۹۵ درصد موارد برنامههای وزیر بهداشت منطبق و همسو با شرح وظایف سیاستهای کلی مقام معظم رهبری و برنامه ششم توسعه بوده و مورد مغایر ندارد.
خاتمی با بیان اینکه برنامهریزی و سیاستگذاری در راس نظام سلامت تا ردههای صف یعنی بیمارستانها و دانشگاهها و ... توجه شده است گفت: مهمترین فعالیت بهداشتی در دنیا ایجاد و تقویت نظام پیشگیری در شهرهای مختلف است که در دوره گذشته مورد توجه بوده و در برنامه آتی هم وجود دارد.
او با اشاره به شاخصهای بینالمللی گفت: این شاخصها شامل عدالت در سلامت، ساماندهی نیروی انسانی و توسعه منابع انسانی براساس بار بیماری، شاخصهای دسترسی و دستیابی به خدمات سلامت و ارتقای سطح سواد سلامت، شاخص کاهش پرداخت از جیب مردم است که تمام این شاخصها را در برنامههای دکتر هاشمی نیز میبینیم و اینها درجهت نیل به اهدافی است که در سطح دنیا مورد توجه است.
نماینده مردم ماهنشان تاکید کرد: همچنین در طرح تحول سلامت گامهای مهمی برداشته شده و رییس سازمان بهداشت جهانی در سفر به ایران معتقد بود ایران از نظر نظام سلامت در مسیر درستی است و طرح تحول سلامت قابل عرضه به کل دنیا است.
خاتمی خاطرنشان کرد: توجه به شایسته سالاری در برنامه هاشمی بوده و همچنان وجود دارد همچنین برنامهای در جهت کاهش بزهکاری و آسیبهای اجتماعی با عنوان ارتقای مهارت زندگی دارد که در یکی از بندهای برنامه دکتر هاشمی آمده است همچنین توجه به تکنولوژی نوین و تشکیل نظام ارجاع و پزشک خانواده که زیرساختهای آن آماده شده نیز در برنامه دکتر هاشمی دیده میشود.
او با اشاره به دیگر اهداف برنامه هاشمی گفت: سند ملی در ارتباط با سلامت برای ارتقا و بهبود، سلامت ارتقای خردسالان، آب و هوای سلامت سوانح و حوادث سلامت زندانیان از مولفههای مهمی است که به صورت دقیق در برنامه هاشمی مورد توجه بوده است.
او با تاکید براینکه از چهار سال گذشته رتبه سلامت ۱۰ رتبه ارتقا یافته گفت: بیشترین علل بیماری استرس است که موثرترین راه جلوگیری آن اصلاح شیوه زندگی است که در برنامه وزیر وجود دارد اولویت بهداشت بر درمان و ایجاد سازمان فوریتهای پیش بیمارستانی که در چهارسال گذشته مورد توجه بوده و ادامه خواهد داشت.
بیگدلی در موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت: قاضیزاده هاشمی رفاه خود و خانوادهاش را کنار گذاشت و با روحیه جهادی وارد وزارت بهداشت شد
نماینده مردم خدابنده گفت: قاضیزاده هاشمی برنامه خود را عملیاتی کرد و رفاه خود و خانوادهاش را کنار گذاشت و با روحیه جهادی وارد محیط پر اضطراب وزارت بهداشت شد.
احمد بیگدلی نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی به عنوان موافق وزیر پیشنهادی بهداشت کابینه دولت دوازدهم امروز پشت تریبون مجلس رفت.
او با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره اهمیت حوزه سلامت گفت: مقام معظم رهبری فرمودند ما میخواهیم اگر کسی در خانواده مریض دارد، جز رنج مریضداری دیگر هیچ رنجی نبیند. با این حال چهار سال قبل همه نمایندهها شاهد بودند که اکثر مراجعات مردم در حوزه انتخابیهشان به مسائل بهداشت و درمان مربوط میشد.
نماینده مردم خدابنده ادامه داد: در آن زمان مردم به بخش دولتی در حوزه درمان اعتماد نداشتند و زمانی که به مراکز دولتی مراجعه میکردند درصورتی که توان مالی کافی نداشتند نه تنها پذیرش نمیشدند بلکه جنازه بیمار نیز به آنها تحویل داده نمیشد.
بیگدلی با تاکید بر اینکه شرایط کشور در حوزه بهداشت و درمان پیشرفت قابل ملاحظهای داشته است، ادامه داد: چهار سال قبل ۵ الی ۶ میلیون نفر فاقد بیمه درمانی بودند و مردم در تهیه ۳۵۰ قلم دارو مشکل داشتند. از سوی دیگر مردم مجبور بودند ملزومات و تشکیلات بیمارستانی را از بیرون تهیه کنند. در آن زمان مشکل وزارت بهداشت و درمان بودجه نبود بلکه مسئله اصلی نبود مدیریت کارا و چشماندازی قابل اندازهگیری برای آینده بیماران کشور بود.
او ادامه داد: قاضیزاده هاشمی با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه سلامت مردم، برنامه خود را عملیاتی کرد و رفاه خود و خانوادهاش را کنار گذاشت و با روحیه جهادی وارد محیط پر اضطراب وزارت بهداشت شد.
نماینده مردم خدابنده با اشاره به اصل ۲۹ قانون اساسی افزود: آقای هاشمی خود طبق اصل ۲۹قانون اساسی سلامت را حق همگانی میدانند و معتقد است انسان سالم محور توسعه پایدار بوده و به دنبال تحول اساسی در نحوه مدیریت پرجمعیتترین و تخصصیترین وزارتخانه دولت است.
بیگدلی در ادامه به وعدههای قاضیزاده هاشمی در حوزه بهداشت و درمان اشاره کرد و گفت: ایشان وعده دادند که بیمه همهگیر ایجاد کرده و نظام شبکههای بهداشت را ارتقاء دهند. همچنین نیروهای متخصصی برای مناطق محروم ارسال کرده و قول دادند شبکه درمانی پیر و فرسوده کشور را بازسازی کنند. ایشان وعده دادند به روستاها، مناطق محروم و دور افتاده و بیمارستانهای دور افتاده نیز رسیدگی کنند.
نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه به عمل کار برآید نه به سخن افزود: قاضیزاده هاشمی نوزدهمین چشمپزشک دنیا محسوب شده و ۳۵۰ مقاله بینالمللی و ۱۰ کتاب مرجع در کارنامه خود دارد. ایشان در دوره کاری خود رتبه ایران را بین ۲۱۰ کشور به مقام نوزدهم رساندند و در حال حاضر کمبود ۳۵۰ قلم دارو به ۳۰ قلم کاهش یافته است.
او ادامه داد: در دوره وزارت ایشان ۱۸۰۰ واحد تخصصی زایمان، ۴۳۱۸ تخت بیمارستانی در قالب طرح تحول سلامت و ۳۲ پایگاه اورژانس مورد بهرهبرداری قرار گرفته است. همچنین مسائل زیرمیزی در دوران وزارت ایشان کاهش یافت. در همین راستا از همه به عنوان نماینده مردم استان زنجان و پیرو خاص مردم این استان از همه نمایندگان میخواهم با رای حداکثری خود به قاضیزاده هاشمی زمینه تحول در نظام سلامت را فراهم کنیم.
علیرضابیگی در مخالفت وزیر بهداشت: شرکتهای زیر نظر قاضیزاده هاشمی غیرقانونی تشکیل شده است/ واردات لنز داخل چشمی از آمریکا در انحصار کیست؟
نماینده تبریز گفت: چرا شرکتهای زیر نظر قاضیزاده هاشمی به صورت غیر قانونی تشکیل شده و فعالیت میکند. گرداندگان آنها همه مدیران وزارت بهداشت هستند. این همان حیاط خلوتی است که موجب فساد است.
احمد علیرضابیگی نماینده تبریز ،آذرشهر و اسکو در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان گفت: با توجه به ارادت قلبی که به قاضیزاده هاشمی دارم و همکاری که با هم در زلزله ارسباران داشتیم، ایشان را تا حدود زیادی میشناسم. خدا را شاکرم و شاهد میگیرم که فقط برای دفاع از حقوق مردم در جهت انجام وظیفه خود به عنوان نماینده مجلس صحبت میکنم .
او با اشاره به قانون پنجم توسعه گفت: بر مبنای قانون پنجم توسعه که آقای قاضیزاده هاشمی نیز مسئول اجرای بند «د» آن بود، باید از ایشان سوال شود چه اقداماتی انجام داده که این بند به اجرا دربیاید. در این قانون ذکر شده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است حداکثر تا پایان سال اول برنامه، نظام درمانی کشور را در چارچوب یکپارچگی بیمه پایه درمان، پزشک خانواده، نظام ارجاع، اورژانسهای پزشکی، تشکیل هیأتهای امناء در بیمارستانهای آموزشی و تمام وقت جغرافیای هیأتهای علمی و تعرفههای مربوطه و کلینیکهای ویژه و بیمههای تکمیلی تهیه و جهت تصویب به هیأت وزیران ارائه نماید.
نماینده تبریز تاکید کرد: قرار بود حداکثر تا پایان سال برنامه مسائل پزشکی پیگیری و همچنین گزارشی تهیه و برای تصویب به هیات وزیران ابلاغ شود اگر این طرح بر طرح جامعه سلامت مقدم بود و زودتر اجرا میشد امروز شاهد ۱۲ هزار میلیارد تومان بدهی در وزارت بهداشت نبودیم.
بیگی ادامه داد: آیا امکان پذیر است که یک قاضی صبح در دادگستری قضاوت کند و بعد ازظهر به صورت وکیل برای همان پرونده فعالیت کند. قاضی زاده هاشمی برای اجرای این موارد و جلوگیری از آنها چه کارهایی انجام داده است. شرکت هایی مانند آواپردیس ، آوا سلامت و موسسات مشابه زیر نظر جناب وزیر تشکل شده که غیر دولتی است در صورتی که تاسیس شرکتهای غیر دولتی باید به تصویب مجلس برسد. پس چطور این شرکتها به صورت غیر قانونی تشکیل شده و فعالیت میکند که گرداندگان آنها همه مدیران وزارت بهداشت هستند. این همان حیاط خلوتی است که موجب فساد است.
او افزود: دیوان عدالت اعلام کرده این شرکت ها غیر قانونی است. از طرفی در چهار سال گذشته علیرغم کسری بودجه ۴۰۰ میلیارد تومان در بانکهای مختلف مثل بانک پاسارگاد و ملت سپرده گذاری شده که وزارت بهداشت بهره آن را دریافت میکند، این هم در حیاط خلوت دیگری است .
نماینده تبریز گفت: هیات امنای واردات دارو وزارت بهداشت زمان جنگ برای وارد کردن دارو و ارائه امکانات بهداشتی به سربازان تشکیل شده بود ادامه پیدا کردن کارهای این هیات امناء برای چیست؟ امروز معاون دارو و غذای قاضی زاده هاشمی از این موضوع استفاده میکند و خود به عنوان یک وارد کننده و صادر کننده دارو به صورت خصوصی فعالیت میکند همه این مسایل با جناب وزیر در میان گذاشته شده و امروز ثابت شده است. شما باید اعلام کنید پشتیبان او چه کسانی است و باید برای این مسایل پاسخگو باشید باید اعلام کنید لنزهای آمریکایی آلکان متعلق به چه کسی است و چه کسانی از وارد کردن آن سود میبرند. بنده خوشحال می شوم که اگر بگویید خبر ندارید.
او افزود: مسئولان دولتی نباید در بخش خصوصی ذینفع باشند این مساله موجب بروز تعارض در حقوق شخصی و فردی با حقوق اجتماعی و مردم خواهد شد یکی از این موارد جناب قاضی زاده هاشمی بود بخشی از مدیران وزارت علوم از ذینفعان این موضوع هستند. سیاستهای غلط با نادیده گرفتن منافع مردم موجب شده گروه خاصی سود ببرند برای همین مسایل قاضی زاده هاشمی باید پاسخگو باشد.
ملکی در مخالفت با وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت: وزارت بهداشت تبدیل به وزارت ویژهخواری شده است/ ۸ هزار میلیارد به تامین اجتماعی بدهی دارند
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه وزارت بهداشت تبدیل به مجموعهای شده که میشود به آن گفت وزارت ویژهخواری.
نماینده مشکین شهر با بیان اینکه وزارت بهداشت به وزارت ویژهخواری و رانتخواری تبدیل شده است، گفت: متاسفانه آقای هاشمی سعه صدر و تحمل مخالف را ندارد و در برابر انتقادات واکنش سریع نشان میدهد که امیدواریم در مقام کارگزار نظام اسلامی این رفتار را اصلاح کند.
ولی ملکی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان مجلس در جلسه علنی نوبت عصر امروز (چهارشنبه) گفت: در اینکه آقای هاشمی وزیری علمی و متخصص است، شکی نیست اما لازم است مواردی را مطرح کنم چون زیبنده کارگزار اسلامی نیست.
وی با بیان اینکه 89 درصد از متخصصان کارکرد ایشان را فاقد عملکرد میدانند، گفت: با وجودی که آقای هاشمی از لحاظ علمی و مادی بی نیاز است و حتی با منت وزیر شده و نمیخواسته در کسوت وزیر باشد ولی حال که این پست را پذیرفته نباید فراموش کند سعه صدر ابزار مسئولان است، متاسفانه آقای هاشمی شما تحمل مخالف را ندارید و بلافاصله در برابر مخالفان واکنش سریع از خود نشان میدهید.
ملکی با بیان اینکه اصلاح اینگونه مشکلات در کنار توفیقات حاصل شده در عملکرد آقای هاشمی بسیار موثر خواهد بود، افزود: متاسفانه براساس مستندات ما حرمت شکنی در جامعه پزشکی وجود دارد و در این وزارتخانه تبعیض آشکار دیده شده است. به طوری که در گزینشهای علمی رتبه اول کنار گذاشته می شود و افراد به صرف هیات علمی قبول می شوند که این یک تبعیض آشکار و رویهای بسیار بد است.
این نماینده مجلس با تاکید بر لزوم توجه به شایسته سالاری در گزینشهای علمی گفت: متاسفانه وزیر بهداشت نظام ارجاع را علی رغم مصوبه قانونی اجرایی نکرده است. نظام ارجاع برای جلوگیری از سرگردانی بیماران به تصویب رسید که وزارت بهداشت با رفتار سلیقهای از اجرای آن سر باز زد و باعث تحمیل هزینه شد.
وی با انتقاد از اجرایی نشدن طرح پزشک خانواده ادامه داد: متاسفانه در این وزارتخانه با توجه ویژه به کسانی که درآمد ماهیانه میلیاردی دارند در پرداخت های بیمه تامین اجتماعی تاخیر صورت می دهد. سوال ما این است چرا از جیب کارگری که ماهیانه یک میلیون حقوق می گیرد به جیب کسانی می رود که درآمد ماهیانه یک میلیارد تومانی دارد، عملکرد این وزارتخانه باعث زمین گیر شدن بیمه تامین اجتماعی شده است.
ملکی با بیان اینکه پرداختهای پزشکان در مناطق محروم با تاخیری یک ساله انجام می شود، گفت: شاید درآمد این پزشکان که برای کسانی که درآمدهای آن چنانی دارد مهم نباشد، اما یادمان نرود که این پزشکان درآمدی جز این ندارند.
این نماینده مجلس در پایان با این انتقاد که وزرات بهداشت به وزارت ویژهخواری و رانتخواری تبدیل شده است، گفت: موارد ذکر شده تنها گوشهای از مسائل و مشکلات وزارت بهداشت بود که امیدوارم آقای قاضیزادههاشمی در صورت رای اعتماد برای رفع این مشکلات تلاش کند.
صفارینطنزی در موافق با وزیر پیشنهادی بهداشت: برنامههای قاضیزادههاشمی حکایت از تسلط وی بر مسائل حوزه بهداشت است
نماینده مردم نطنز در مجلس تاکید کرد: برنامههای ارائه شده توسط وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان کاملا با اسناد بالادستی تطبیق داشته و حکایت از اشراف و تسلط ایشان در حوزه بهداشت دارد.
مرتضی صفاری نطنزی در موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان اظهار داشت: بزرگترین دستاورد و توفیق دولت یازدهم در حوزه سیاست خارجی و بهداشت بوده است. طبیعی است که این دستاوردها ناخودآگاه به وجود نیامده و نتیجه تلاشها و پیگیریهای وزرای مربوطه بوده است.
وی تصریح کرد: فراموش نمیکنیم دغدغه رهبری را که بارها به آن تاکید کردهاند که کاهش هزینههای درمان توسط مردم انجام شود یقینا تلاشهای آقای قاضیزادههاشمی بر این اساس شکل گرفت و موفق به کاهش هزینهها توسط مردم شد.
این نماینده مجلس با اشاره به دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان طی دوره چهار ساله مسئولیت وزارت بهداشت با قاضیزادههاشمی گفت: راه اندازی کلینیک ویژه در ۱۲۸ شهر و مناطق محروم، ۳۲ پایگاه اورژانس هوایی، ایجاد مراکز ناباروری در مناطق محروم، احداث ۱۲۲ بیمارستان جدید، سه هزار و ۴۰۰ خانه بهداشت، احداث ۷۴۲ مرکز جامع سلامت روستایی و ۱۹۸ شبکه بهداشت بخشی از تلاشهای وزارت بهداشت و شخص وزیر است.
صفاری نطنزی خاطرنشان کرد: قاضیزادههاشمی ۲۷۰ بار به استانهای کشور و مناطق محروم سفر کرده و در ۶۰۶ شهر و روستا حضور داشته است و این اقدامات همراه با اخلاق مداری مایه رضایت مردم شده است.
وی ادامه داد: تلاشها و شخصیت علمی و حرفهای قاضیزادههاشمی ستودنی است، اما مروری به برنامههای ارائه شده توسط وی حکایت از اشراف و تسلط ایشان بر مسائل و مشکلات حوزه بهداشت و درمان دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برنامههای ارائه شده قاضیزادههاشمی کاملا با اسناد بالادستی مطابقت داشته و اهدافی که مشخص شده در نوع خود کم نظیر بوده و قاضیزادههاشمی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران است.
تاجگردون در موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت/ کسی بهتر از قاضی زاده هاشمی در شناسایی و رفع مشکلات نبود
نماینده مردم گچساران در مجلس با اشاره به اینکه براساس گزارش دیوان محاسبات از تفریغ بودجه سال ۹۴ تقریبا خطا از حیث عملکرد در بهداشت و درمان نداشته ایم گفت: کسی که بتواند مشکلات را شناسایی و برطرف کند بهتر از قاضی زاده هاشمی نبود.
غلامرضا تاجگردون در موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان اظهار کرد: موافقان و مخالفان نکاتی را در ارتباط با وزیر پیشنهادی بهداشت مطرح کردند اما بنده از باب وظیفه ساختاری خودمان در مجلس این نکته را یادآوری می کنم که طرح تحول سلامت که توسط آقای قاضی زاده صورت گرفت، این کار زاده مجلس بود.
وی تصریح کرد: یادم نمیرود سه، چهار سال پیش در آغاز کار دولت جدید در مجلس قبل و این مجلس هم با قوت در برنامه ششم و احکام دائمی و سایر فعالیتها از جمله بودجه این طرح را ادامه دادیم و روزی که تصویب شد؛ این اختیار را به دولت دادیم که اجرا کند؛ یعنی یک درصد مالیات بر ارزش افزوده را اضافه کردیم تا دولت بتواند این طرح را اجرا کند.
این نماینده مجلس افزود: روزی که تصویب میکردیم میدانستیم که نیاز جامعه است و مردم چه سهمی از خود ر ا صرف بهداشت و درمان میکنند. این سهم در کشور قابل جبران نبود؛ ناگزیر بودیم کمک کنیم.
نماینده مردم گچساران در مجلس اظهار کرد: روزی که سهم مردم در بستری قریب به ۲۰ تا ۲۵ درصد بود وامروز به ۵ درصد رسیده است دوستان در نظر داشته باشند که همیشه باید در طول جریان نگاه کنیم. امروز به واسطه یک مشکل کوچک نیاییم یک طرح بزرگ را که بسیاری از کشورهای پیشرفته در اجرایش موفق نبودند زیر سوال ببریم.
تاجگردون ادامه داد: درآمد پایدار خوبی را تصویب کردیم از یک درصد تا ۵ درصد و بعد دولت علیرغم کاستیهایی که در منابع وجود داشت کمک کرد.
وی همچنین بیان کرد: یک بار دیگر بیایید مراکز درمانی و بیمارستانی را مرور کنید که چه مشکلاتی داشته و اکنون در چه شرایطی است، برنامههای آقای هاشمی را مطالعه کنید حتی یک درصد خطا با اسناد بالادستی ندارد ضمن اینکه کاملا منطبق با اسناد بالادستی سیاستهای ابلاغی برنامه ششم و قانون بودجه است.
وی در ادامه گفت: امروز یکی از همکاران اشارهای به گزارش دیوان محاسبات داشت که حتما آن را بررسی خواهیم کرد، اما بنده افتخار میکنم که اعلام کنم در آخرین گزارشی که از دیوان محاسبات در تفریغ بودجه سال ۹۴ در صحن مجلس ارائه شد تقریبا خطا از حیث عملکرد در این حجم سنگین منابع در بهداشت و درمان نداشتیم و خوشبختانه پیش رفتیم و هماهنگی بین اسناد بالادستی از جمله افتخارات آقای هاشمی در بحث بهداشت و درمان وطرح تحول بود.
وی افزود: آقای جهانگیری و ربیعی در مجلس حضو ر دارند. بنده عرض می کنم یک نقصانی هست و از هردو وزیر و آقای جهانگیری خواهش میکنم که این مشکل راحل کنند تا بدون دغدغه این مسائل پیش رود.
تاجگردون اظهار کرد: وقتی شنیدم آقای هاشمی تمایل ندارند ادامه خدمت دهند به همراه چند نفر از دوستان خدمت رسیدیم و از ایشان خواهش کردیم؛ نه اینکه کسی نیست که بتواند وزیر بهداشت باشد، اما کسی که بتواند مشکلات را شناسایی و رفع کند بهتر از قاضی زاده هاشمی نبود. خواهش کردیم که بپذیرد و پذیرفتن به این معنی که بیاید و این طرح را ادامه دهد. وقتی هم دیدم که بسیاری از نمایندگان به عنوان موافق ثبت نام کردند خوشحال شدم که تصمیم ما اشتباه نبود.
وی در ادامه اظهار کرد: ده، بیست روز پیش حدود ساعت یک و نیم نیمه شب موبایل بنده زنگ خورد و آقای هاشمی موضوعی را مطرح کرد و گفت که خوابم نمیبرد و ما در مجلس کمک کنیم که این مسئله حل شود.
تاجگردون ادامه دا: برادران عزیز ما می فرمایند که اخلاق تندی دارد. بار سنگینی که بر دوش آقای هاشمی است اشکالی ندارد که یکی دو بار اخلاق تند را هم داشته باشند؛ اگرچه رفتار حسنه ایشان با آن مستضعفین و محرومین قابل ستایش است. شاید من خواص از بعضی از رفتارها ناراحت شوم؛ اشکالی ندارد. ای کاش دیگر وزرا هم به این موضوع توجه داشته باشند، اما آنچه مهم است خشنودی مردم و رضایت عمومی است و نه خشنودی خواص. فعالیتهای ایشان باعث شده مردم خشنود و راضی شوند.
نماینده مردم گچساران در مجلس گفت: بعضی از مسائل حواشی مانند دارو هم مطرح میشود؛ در حالی که سهم ورادات دارو به شدت کاهش یافته و کالاهای پزشکی رتبه بندی شدهاند و کسی هم از راه نمیرسد دارو وارد کند؛ لذا کار سنگینی که دولت و مجلس شروع کرده باید ممارست کنیم تا به نتیجه برسد وامیدورایم که نمایندگان رای قاطع دهند.
****+++****
پس از اظهارات نمایندگان موافق و مخالف تعدادی از نمایندگان به طرح تذکر و اخطار پرداختند. پس آن وزیر پیشنهادی بهداشت 30 دقیقه وقت داشت از برنامه های خود دفاع کند که رییس جلسه از او خواست طبق هماهنگی صورت گرفته با معاون اول رییس جمهور، جهانگیری، حدود 5 دقیقه از وقت خود را برای دفاع رییس جمهور از وزرای پیشنهادی اختصاص دهد.
قاضیزاده پیشنهادی در تشریح برنامههایش برای وزارت بهداشت: در دولت یازدهم گردوغبار کم توجهی از حوزه سلامت و بهداشت ربوده شد/ در تولید داروهای کمیاب خودکفا شدیم
وزیر پیشنهادی برای وزارت بهداشت گفت: در دولت یازدهم گردوغبار کم توجهی از حوزه سلامت و بهداشت ربوده شد علیرغم کاستی های زیاد می توان دولت یازدهم را دولت سلامت محور دانست.
سیدحسن قاضیزاده هاشمی در تشریح برنامههای خود برای وزارت بهداشت و دفاع از آن گفت: ۴ سال پیش در چنین ایامی به رسم ادوار گذشته برنامه دولت یازدهم را به مجلس ارایه کردم. برنامههایی که با تلاش و خردمندی جمعی از مسوولان و صاحب نظران حوزه سلامت تدوین شده بود امروز نیز با برنامه ۴ سال دیگر و گزارش عملکرد ۴ سال گذشته در حضور نمایندگان هستم. نمایندگانی که در دوره قبل حضور داشتند میدانند برنامه چهارسال گذشته چگونه بوده است.
وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت ادامه داد: برنامه هایی مانند طرح تحول سلامت به واسطه تلاش بسیاری از مدیران و مسوولان وزارت بهداشت و روسا و مدیران دانشگاههای علوم پزشکی و به پشتوانه مقام معظم رهبری ، رییس جمهوری و نمایندگان و همچنین اعضای هیات دولت و جامعه پزشکی حاصل شده است که بسیاری از موارد آن کم نظیر و قابل ارایه به جامعه جهانی است .
قاضیزاده هاشمی افزود: در دولت یازدهم گردوغبار کم توجهی از حوزه سلامت و بهداشت ربوده شد علیرغم کاستیهای زیاد میتوان دولت یازدهم را دولت سلامت محور دانست. برخی نمایندگان کارنامه قریب به ۵۰۰ هزار زن و مرد که در عرصه سلامت و حوزه بهداشت مسوولیت خطیری را انجام داده بودند را مشاهده کرد.
وزیر بهداشت ادامه داد: ما در طول ۴ سال گذشته با ارتقای سلامت مردم ایران و امانت داری که به ما سپرده بودند صادق بودیم. با مطالعه و مشورت در برنامه پنجم با وقتگذاری، پاکدستی و حرفهایگری و به دور از حرکتهای نمایشی شاخصهای سلامت کشور را ارتقاء دادیم.
او خاطرنشان کرد: دولت یازدهم ۵۶ درصد از هزینههای سلامت مردم را در حال حاضر پرداخت میکند این درصورتی که در دولت گذشته کشور ما در این حوزه جز ۴۰ کشور آخر دنیا بود .
قاضی زاده هاشمی در ادامه با اشاره به برنامه پنجم توسعه عنوان کرد : اینک با استناد بررسیهای بیطرفانه و طبق آمار مرکز آمار رسمی ایران این عدد کمتر از ۳۹ درصد شده و کاهش ۱۶ درصد آن در طول ۳ سال سابقه ندارد .
وزیر پیشنهادی دولت برای وزارت بهداشت در ادامه تشریح کرد: برای کاهش هر یک درصد از هزینههای سلامت ما نیازمند ۷۰۹ میلیارد تومان هزینه هستیم که دولت یازدهم با کمتر از این هزینهها، این مهم را انجام داد.
او افزود: وزارت کار و رفاه و تعاون اجتماعی قریب به یازده میلیون نفر در پرداخت حق بیمه را تحت پوشش سلامت قرار داد و ۱۱ میلیون ایرانی بیمه شدند. بر طبق آماری که منتشر شده درآمد ۸۵ درصد آنها زیر ۱ میلیون تومان است.
وزیر بهداشت ادامه داد: در طول این سه سال گذشته، ۲۴ هزار تخت بیمارستانی به بهداشت و خدمات کشور اضافه شده است. ما فرصتهای بینظیری را پیدا کردهایم و به لطف بهرهمندی هیات علمی توانستیم بستههای عملی و تحولاتی را ارتقاء دهیم که به لطف آن تولید علم ما جهش چشم گیری داشته است.
او در ادامه افزود: اجرای برنامه آمایش سرزمین ،توسعه آموزش عالی، رشد ۳۰ درصدی رشته های پزشکی، بیمه سلامت از توفیقاتی بود که در دولت یازدهم حاصل شد .
قاضی زاده هاشمی در ادامه خاطرنشان کرد: بومی گزینی در کنکور سراسری با اولویت مناطق محروم باعث شد که تولید علم ما گام های خوبی بردارد و اکنون در منطقه رتبه یک را دارا هستیم.
وزیر بهداشت خطاب به نمایندگان گفت: شما یادتان میآید که در دولت قبلی، بسیاری از مردم به درب همین مجلس میآمدند و تقاضای کمکهای دارویی میکردند. اکنون ما در تولید داروهای کمیاب خودکفا شدیم و این اقلام از ۳۵۰ قلم به ۳۰ قلم رسیده است. تولید دارو در داخل نسبت به بازار خارجی ۶۰ درصد است. این یعنی حمایت از تولید داخلی صادرات ما نیز به دو برابر زمینه دارو افزایش پیدا کرده است.
او تاکید کرد: در حیطه آموزش و پژوهش به لطف بهرهمندی از همکاری اعضای برجسته هیات علمی تحولات چشمگیری عاید ما شد. حالا در منطقه رتبه اول تولید علم را در رشته پزشکی داریم و در استنادات علمی رتبه اول را کسب کردیم و در چهارسال گذشته ۳۰ درصد به تعداد مقالات ایرانیان اضافه شده است.
وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: امروز تعداد داروهایی که کمیاب هست به کمتر از ۳۰ قلم نسبت به ۳۵۰ قلم شروع کار ما رسیده است. سهم داروهای تولید داخل از کل بازار دارویی که در سال ۹۱ حدود ۶۰ درصد بود به ۷۰ درصد رسید. این یعنی حمایت از تولید داخلی رشد داشته و در هر ماه، ما دو داروی جدید وارد بازار کردیم.
قاضی زاده هاشمی با اشاره به مشکلات در حوزه دارو گفت: متاسفم از این که مساله دارو قبل از این که در دستگاه قضایی مطرح و رسیدگی شود در صحن مجلس مطرح میشود. همیشه در حوزه دارویی حرف و حدیث وجود داشته و هر کسی مطلبی درباره این موضوع گفته است. اما اگر مشکلی است باید در دستگاه قضایی مراجعه شود. متاسفانه حاشیهسازی در این حوزه بسیار زیاد بوده و در دورههای گذشته نیز همیشه چندین مسوول در حوزه دارو تغییر پیدا میکرد و شاهد تحقیق و تفحصهای زیادی بودیم اما در این دولت در حوزه دارو موفقیتهای زیادی داشتیم. در ضمن شخص خود من نیز نسبت به فساد بسیار حساس هستم بنابراین اگر کسی موردی دارد باید به دستگاه قضایی مراجعه کند .
وزیر پیشنهادی بهداشت درباره تعارض منافع فردی و اجتماعی گفت: اگر در بخش بهداشت و درمان از یک مهندس استفاده کنیم و در حوزه راه و ساختمان از یک پزشک مهم نیست. مهم این است که دقت کنیم فسادی اتفاقی نیافتد. هر حوزهای باید در دست متخصص خود باشد. شایسته سالاری به این معنی است که هر کسی در جای خود باشد. خوشبختانه کسانی که در حوزه بهداشت و درمان فعالیت کردند همگی از استادان برجسته و بینظیر هستند. سه نفر از وزرای گذشته آقای فاضل، ملکزاده و دانش جعفری در دولتهای مختلف از برجستهترین افراد علمی هستند و در اکثر مکانهای بهداشت و درمان صادقانه مسوولیت قبول کردند.
او ادامه داد: درباره ۴۰۰ میلیارد تومان سپرده گذاری بیمارستان ها باید توجه داشت که وزارت بهداشت ۶۲۵ بیمارستان دارد که ۱۲۰ هزار پرسنل در آن فعالیت میکند و ردیف بودجه ای برای آنها تعریف نشده است. هر بیمارستان باید حدود ۳۵۰ میلیارد تومان به پرسنل حقوق دهد پس برای اداره و حقوق باید در حساب خود پول داشته باشد .
قاضی زاده هاشمی با اشاره به موضوع هیات امنای وزارت بهداشت گفت: هیات امنا فعالیت بسیار ارزندهای دارد و مصوبه مجلس نیز است. همچنین شرکتهایی که نامبرده شد در دولت گذشته تاسیس شده است. دکتر تاجگردون نیز به مساله پاک بودن وزارت بهداشت اشاره کردند. هیات امناء حیاط خلوت نیست و جایز نیست این امکاناتی که این هیات امنا به مردم میدهد، تعطیل کنیم.
وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم در توضیح برای موضوع لنز داخل چشمی آنها گفت: این مطلب به من بر می گردد خوشبختانه حقوقی که در این دولت از دانشگاه گرفتم سه میلیون و ۷۰ هزار تومان است یعنی همان حقوق های نجومی که شما می گفتید و همه جا درباره آن صحبت کردید. خدا را شاکرم که به هیچ کار اقتصادی جز کار خود نپرداختم. نه در زمین و نه در ساختوساز. از طرفی فرزندان وخواهر و برادرهایم هیچ کدام راه وزارت بهداشت را نمیدانند. فقط یکی از برادرانم به عنوان نماینده اسبق مجلس برای رسیدگی به کار مردم در وزارتخانه حضور پیدا میکند.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه ما در ابتدای راه هستیم گفت: باید از تجربه گذشته استفاده و بازمهندسی جدیدی انجام شود و همانطور که در برنامه ششم توسعه اولویت به پیشگیری و بهداشت مورد توجه است، در برنامههایمان مورد توجه قرار دهیم.
وزیر پیشنهادی بهداشت خاطرنشان کرد: به بیان دیگر پرداختن به دارو و درمان و کاهش هزینههای درمانی که علاوه بر سیاستهای ملی سلامت، مطالبه مقام معظم رهبری و رییسجمهور نیز بود موجب شد تا در میدان عمل به این بخش توجه شود. البته این توجه به معنای تعطیلی دیگر بخشها نبوده است.
او با اشاره به صحبتهای لاریجانی درباره وزارت بهداشت گفت: ما درحوزه بهداشت و درمان در منطقه و دنیا میتوانیم به رتبه جهانی ایران افتخار کنیم و اقداماتی را که در این دوره انجام شده را با دیگر دورهها مقایسه کنید.
هاشمی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد اقدامات زیرساختی باید با رفع اشکالات استمرار یابد و احکام برنامه ششم و حمایت مجلس به اجرا درآید. برای استمرار طرح تحول سلامت دو چالش مهم روبروی ماست. تجربه ۴ سال گذشته نشان میدهد ما در کارکرد تولیت با مشکلات جدی مواجه هستیم. عدم تمرکز تولیت به نظام سلامت, تکثر صندوقهای بیمهآی، جدا بودن شورای عالی سلامت و تعدد مراکز برنامهریزی پاسخگویی در این بخش را مشکل کرده است. چنانچه در صورتی که مجلس و دولت همراهی لازم را با ما داشته باشند مشکل بیمهها و سازمانهای بیمهگر و مطالبات مراکز درمانی حل خواهد شد.
او با بیان اینکه با درس آموزی از اجرای طرح تحول سلامت و نگاه به اسناد بالادستی، برنامه برای چهار سال بعدی نوشته شده گفت: من کتمان نمیکنم در اجرای برنامهها و انتخاب همکاران دچار اشتباه و خطا نشدم. همه انسانیم ولی خطای من از روی عمد نبوده و قصور بوده ولی تقصیر نبوده است. من از دولت و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تشکر میکنم چراکه آنها ما را یاری کردند و باعث شدند که رنج مردم در حوزه بهداشت کاسته شود.
قاضیزاده هاشمی با تاکید بر برنامه ارائه شده گفت: ما مصمم به تداوم و اصلاح طرح تداوم با اولویت بهداشت بر درمان هستیم. اجرای نظام ارجاع و مجموعه برنامههای تحول و نوآوری با قوت دنبال خواهد شد. شناسایی و جذب منابع پایدار نیز از برنامههای ما است. ما باور داریم که بدون ارتقای کارآیی و درون بخشی حاصلی جز هدر رفتن منابع نخواهیم داشت. از همین رو با تدوین سیاستهای روشن جیرهبندی هزینهها را خواهیم داشت به این معنا که منابع محدود صرف هزینههای اساسی و مناطق محروم شود. همچنین به دنبال چابکسازی وزارت بهداشت هستیم.
وزیر پیشنهادی وزارت بهداشت در پایان گفت: با علم به مشکلات و سختی راه اما با اتحاد و عزمی راسخ در صورت کسب اعتماد نمایندگان مردم، پای در راهی مینهم که امیدوارم غایتش اندوخته کار نیک و ارتقای سلامت مردم باشد. بدانید که برای کسب مقام و موقعیت و هوای نفس به میدان نیامده و برای خدمت به بهترین مخلوقات خداوند آماده خدمتگزاری هستم.