مجلس در ادامه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی به بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات پرداخت.
در بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی ۲ نماینده موافق و ۲ نماینده مخالف هر کدام به مدت ۱۵ دقیقه به ایراد سخن می پردازند و خود وزیر نیز به مدت نیم ساعت از خودش دفاع می کند. با این حال نمایندگان مخالف و موتفق می توانند بخشی از وقت اختصاصی را در اختیار سایر نمایندگان همسو قرار دهند. در نهایت خود وزیر نیز به مدت نیم ساعت از برنامه خود برای مدیریت وزارت خانه دفاع می کند.
دلخوش در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات:
برخی از کانالهای تلگرامی به ناموس مردم تعرض میکنند/ دلمان برای زحمات بچههای وزارت اطلاعات میسوزد
نماینده صومعهسرا تاکید کرد: فضای مجازی امروز آرمانهای مردم را مورد هجوم قرار داده است و برخی از کانالهای تلگرامی به ناموس مردم تعرض میکنند در حالی که مردم ما شهید دادهاند.
سیدکاظم دلخوش عصر امروز در مخالفت با حجتالاسلام سیدمحمود علوی گفت: سوره حجرات در مورد مسائل اخلاقی، تذکرات و آیات خوبی دارد. خداوند در این سوره میفرمایند در زندگی یکدیگر تجسس نکنید. امیدواریم همانطور که آقای جهرمی با این سن به خوبی از خود دفاع کرد، مجلس بتواند به دولت کمک کند تا کارش هرچه سریعتر شروع شود.
او با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه شهید حججی اظهار داشت: بخش عمدهای از امنیت کشور مدیون سربازان گمنام امام زمان(عج) است. ما نقدهایی را به برنامههای آقای علوی داریم که برای سازندگی کشور است. آقای علوی امروز ما را درددلی است. با آنکه عزیزان اطلاعات ضامن آزادگی ما هستند، ولی ما از شما گله داریم.
نماینده صومعهسرا با بیان اینکه من برنامههای شما را مطالعه کردهام، تصریح کرد: ظرف یکسال گذشته برخی از مشکلات جامعه را به شما و برخی از وزرای مرتبط گفتهام. بخش اعظمی از فضای مجازی به مصبیتی برای کشور تبدیل شده است.
دلخوش با بیان اینکه ما نگران آنکه فضای مجازی در اختیار همه ملت قرار بگیرد، نیستیم، خاطرنشان کرد: فضای مجازی امروز آرمانهای مردم را مورد هجوم قرار داده است و برخی از کانالهای تلگرامی به ناموس مردم تعرض میکنند در حالی که مردم ما شهید دادهاند.
او با بیان اینکه به چه دلیل برخی کانالها به راحتی میتوانند به زندگی مردم و ناموس مردم توهین کنند، ابراز داشت: امروز جمهوری اسلامی ایران امالقری جهان اسلام است. هم مسئولان و هم مردم در معرض توهین هستند اما با فضاهای ناسالم مجازی در این مدت برخورد نشده است.
نماینده مخالف علوی ادامه داد: در مورد فیلترینگ وارد گود شدید ولی ورود به این فضا مشکلات را دامن زد. از رده بالا ممکلت تا ما را در این فضا توهین میکنند. ما با کانالهای لجنپراکن خارجی کاری نداریم ولی شما در برنامههایتان رویکرد جهادی و صیانت از حاکمیت و مردم را مدنظر قرار ندادهاید. اگر همین طور جلو برویم چگونه میتوان برخورد کرد؟
دلخوش با بیان اینکه این مفسده دامن همه را گرفته است، عنوان کرد: سخن من آن است چرا افرادی که در داخل در حال تحریک هستند و توهین میکنند و البته شناسایی هم شدهاند، با آنها برخورد نمیشود. چرا این افراد احضار نمیشوند؟ چرا به خانواده من که جزو خانواده شهدا هستم، توهین میکنند؟
او افزود: برنامههای شما مقابله با برنامههای تهاجمی دشمن است؛ ولی در چه سطحی؟ جنگ نرم یا جنگ سخت؟ در جنگ نرم ورودی کردهاید؟ برنامههایتان قابلیت اجرایی دارد یا خیر؟
نماینده صومعهسرا با بیان اینکه ما دلمان برای زحمات بچههای وزارت اطلاعات میسوزد، یادآور شد: چرا با وجود نظر منفی فردی در مقامی منصوب میشود؟ چرا برای مدیران میانی یک دوره آموزشی نداریم؟ وقتی فردی را مسئول میکنید بعد از مدتی خرابکاری میکنند و بعد دستگیر میشوند. حرف ما آموزش مدیران است. در برنامه شما بحث آموزش آمده ولی در عمل آن را ندیدهایم.
دلخوش اضافه کرد: مدیران و نیروهای شما باید مدام مورد مراقبت قرار بگیرند و این کار صورت نمیگیرد.
او با شعار تعیین شده امسال از سوی رهبری بیان کرد: ما در کشور امنیتی برای سرمایهگذاری نداریم. اگر نمایندهای از سرمایهگذاری نیز حمایت کند، متهم به سهمداری میشود. شما باید از سرمایهگذارانی که خلاف ندارند، حمایت کنید.
این نماینده مخالف علوی تاکید کرد: تا به الان ندیدم شما در کل وزارتخانه برنامهای را ارائه بدهید. ما البته به شما ارادت داریم. برخی از دستگاهها به نظرات و برنامههای وزارت اطلاعات توجه ندارند. چرا دستگاهها افرادی را که خط قرمزها را رد کردهاند، منصوب میشوند.
پایان جلسه علنی نوبت عصر مجلس/صبح فردا ادامه جلسه بررسی برنامه کابینه دوازدهم
جلسه علنی عصر امروز (سه شنبه،24 مرداد ماه) مجلس شورای اسلامی راس ساعت 19 و 30 دقیقه به ریاست مسعود پزشکیان پایان یافت.
گفتنی است جلسه بعدی صبح فردا راس ساعت 8 صبح برای بررسی برنامه وزرای کابینه دوازدهم برگزار می شود.
آغار جلسه علنی نوبت صبح مجلس
جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی راس ساعت 8 به ریاست لاریجانی برای بررسی برنامه وزرای کابینه دوازدهم آغاز شد.
اکبریان در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات :
وزارت اطلاعات امنیت روانی مثالزدنی را در کشور بوجود آورده است/ دولت قبل بخشی از نیروهای وزارت اطلاعات به بازنشستگی اجباری فرستاد
نماینده مردم البرز گفت: برتری اطلاعاتی و امنیتی ما در دنیا و منطقه در ارتباط با جریانهای نفوذی و جاسوسی یک امنیت روانی را به وجود آورده است.
عزیز اکبریان در موافقت با سیدمحمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات برای دولت دوازدهم با بیان اینکه امروز احساس تکلیف میکنم در رابطه با سربازان گمنام امام زمان در محضر شریف مردم ایران و نمایندگان مطالبی را عرض کنم گفت: وزارت اطلاعات یکی از ارکان اصلی امنیتی کشورمان است. در دنیای معاصر این وزارتخانه با مفهوم فیزیکی گره خورده است.
او خاطرنشان کرد: برتری اطلاعاتی و امنیتی ما در دنیا و منطقه در ارتباط با جریانهای نفوذی و جاسوسی یک امنیت روانی را به وجود آورده است.
اکبریان در ادامه با اشاره به فعالیتهای وزارت اطلاعات در چهار سال گذشته گفت: این وزارتخانه در کنار نیروهای ارتش و مسلح، سپاه دلاور، بسیج زحمتکش، نیروی قدس و انتظامی یک جزیره امن را به وجود آورده. همه این امنیتها یک منشاء مهم دارد که آن شخص وزیر اطلاعات است. جناب آقای علوی به عنوان یک عالم مجاهد رسالت خود را به درستی انجام داده است.
او ادامه داد: نظرسنجیهای صورت گرفته در خصوص مسائل امنیتی نشان میدهد که وزارت اطلاعات کار خود را به خوبی انجام داده، احساس امنیت روانی که در کشور وجود دارد مثالزدنی است.
نماینده مردم البرز خطاب به نمایندگان مجلس گفت: بنده به عنوان یک عضو کمیسیون صنایع میتوانم بگویم مسئله امنیت سرمایهگذاری که به وجود آمده بی مثال است. وزارت اطلاعات نقش بسیار مهمی در را ستای فرمایشات مقام معظم رهبری در مبارزه با مفاسد اقتصادی داشته است. دوستان ما باید امنیت سرمایهگذاری خارجی را به وجود آوریم. با بودجه دولتی به جایی نمیرسیم و این امنیت فقط و فقط با همکاری وزارت اطلاعات حاصل میشود.
او در ادامه خاطرنشان کرد:اگر خاطرتان باشد آقای جهانگیری عنوان کرد مفاسد اقتصادی عین موریانه نظام جمهوری را در متزلزل کردن هستند. مفاسد اقتصادی و اختلاس در معاملات دولتی زمانی بیداد میکرد. وزارت اطلاعات ۶۲۰ پرونده را شناسایی و به مقامات قضایی تحویل داد که این کار بسیار مهم با مدیریت آقای علوی و سربازان گمنام امام زمان انجام پذیرفت.
این نماینده مجلس با اشاره به آمار موفق وزارت اطلاعات عنوان کرد: شناسایی بیش از ۲۰۰ پرونده قاچاق ارز، کشف ۳۰۰ تن مواد صنعتی و سنتی، مبارزه با فساد، کارهایی است که آقای علوی انجام داده است.
او در ادامه بیان کرد: عزیزانم دو قوه مجریه و قضائی باید برای برقراری آرامش در فضای عمومی با وزارت اطلاعات همکاری کنند. در دولت قبل بسیاری از نیروهای خدومبه بازنشستگی اجباری رفتند اما آقای علوی همان دوستان را با تشکیل یک کمیته دوباره به سرکار بازگرداند.
این نماینده مجلس دهم ادامه داد: گروههای تروریستی که قصد انفجار در کشور را داشتند به دست وزارت ا طلاعات سپاه، نیروهای قدس، قبل از ورود به کشور متلاشی میشوند. ما باید دشمن را خارج از مرزها که هزینه کمتری دارد از بین ببریم.
اکبریان خطاب به نمایندگان گفت: من سه دوره در مجلس نماینده بودم و ۲۷ سال در نهاد مقدس سپاه فعالیت داشتم. به جرات میتوانم بگویم آقای علوی فقیهی که دو دوره عضو مجلس خبرگان و چهار دوره نماینده مجلس بوده و با حکم رهبری به عنوان رئیس عقیدتی سیاسی سپاه فعالیت داشته میتوانم بگویم که بهترین فرد است.
او خاطرنشان کرد: دوستان ما نباید خود را برتر از مردم بدانیم. انقلاب بدون مردم بیثمر است. علیابن ابی طالب هم که از مردم جدا شد، در خانه نشست. متاسفم که ما همه چیز را امنیتی جلوه میدهیم. اگر چیزی هم امنیتی است باید غیر امنیتی نشان دهیم تا مردم احساس آرامش کنند.
نماینده مردم البرز در خاتمه خاطرنشان کرد: علوی بهترین گزینه برای وزارت اطلاعات است.
قاضی پور در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات :: علوی به فضای امنیتی کشور آرامش داده است
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: آقای علوی با رفتار عاقلانه در چهارچوب نظام، شورای عالی امنیت ملی و دولت حرکت کرده و به فضای امنیتی کشور آرامش داده است.
نادر قاضی پور در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس به دفاع از برنامه و صلاحیت حجت الاسلام و المسلمین سید محمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات پرداخت و افزود: وظایف ذاتی وزارت اطلاعات امنیت و حراست از ملت و مبارزه با جاسوسان داخلی و خارجی فساد و جنگ نرم ومسائل سیاسی فرهنگی اجتماعی و دهها مسئله دیگر است.
وی با بیان این که این نخستین بار است که در طول 10 سال به عنوان موافق صحبت می کنم که این هم معجزه شده است، یادآور شد:از همکاران تعدادی موافق و تعدادی مخالف هستند نماینده باید آزاد باشد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان این که علوی نگاه فرهنگی به مسائل دارد، گفت:آدم عاقل کسی است که مشکلات سیاسی و امنیتی را به مسائل اجتماعی و اقتصادی تبدیل می کند و در سازمان های مردم نهاد زیست محیطی آن را حل می کند اما نگاه غیرعاقلانه مشکل کوچک یا بزرگ را مثل دریاچه مظلوم ارومیه امنیتی کرده و مشکلات فراوانی را به نظام وارد می کند.
قاضی پور ادامه داد: آقای علوی با رفتار عاقلانه در چهارچوب نظام ،شورای عالی امنیت ملی و دولت حرکت کرده و به فضای امنیتی کشور آرامش داده اند.
وی یادآور شد: وزارت اطلاعات عملیات بسیاری ضد انقلاب انجام داده اند از جمله در یک عملیات توسط اداره کل اطلاعات آذربایجان غربی تعداد زیادی سرکرده های ضد انقلاب را دستگیر کرده است.
نمایند مردم ارومیه در مجلس همچنین نمونه برخورد با عناصر تروریسم و شناسایی 120 گروه تروریستی وارداتی و دستگیری هزاران تروریست را از از نمونه های اقدامات وزارت اطلاعات ذکر کرد.
قاضی پور اضافه کرد:آزادسازی وابسته نظامی ایران در یمن ،استردد چهار مرزبان گروگان گرفته و استرداد پیکر مرحوم دانایی فر مرزبان عزیز از پاکستان و پایان دادن به تجمعات اعتراضی صوفی ها و اهل حقها گوشه ای از عملکرد نیروهای خدوم وزارت اطلاعات در کشور بوده است و مسائل خارجی هم محرمانه است که خود وزیر اعلام می کنند.
وی خاطرنشان کرد: آقای علوی و نیروهای تحت امر ایشان بسیار هماهنگ با تمام نهادهای نظامی امنیتی و اطلاعاتی قضایی در کشور است آقای علویی ولایتمدار و تابع رهبر معظم انقلاب است که این هم جای سپاس دارد.
وی در بحش دیگری از سخنان خود خطاب به معاون اول رییس جمهوری گفت: دولت ها اگر از تمام لحاظ قوی باشند به نفع نظام است تقویت بنیه دفاعی و تقویت دولت به نفع نظام است ما از تقویت دولت دستقبال می کنیم.
قاضی پور در پایان تصریح کرد:عملکرد آقای علوی از مصادیق بارز آیه 29 سوره فتح است که می فرماید با دشمنان سرسخت و با خودی ها مهربان باشید.
مطهری در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات: وزیر اطلاعات اجازه دخالت سایر نهادها در حیطه کار وزارت اطلاعات را ندهد
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت انتخاب فردی با صراحت و صلابت در راس وزارت اطلاعات تاکید کرد که وزیر اطلاعات باید از اختیارات و حقوق این وزارتخانه صیانت کند و اجازه دخالت سایر نهادها در حیطه کار وزارت اطلاعات را ندهد.
علی مطهری در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: مخالفت من با وزیر پیشنهادی اطلاعات جناب آقای علوی، بیشتر ناشی از یک نقص ساختاری در حوزه اطلاعات کشور است. یعنی ما یک نقص ساختاری در حوزه اطلاعات داریم که باعث کاهش قدرت نظارت مجلس و تضییع حقوق ملتِ مصرح در فصل سوم قانون اساسی شده است. این مخالفت در واقع دفاع از حقوق مجلس و مردم است.
وی افزود: این نقص ساختاری عبارت است از تداخل مسئولیت ها و وظایف نهادهای اطلاعاتی مختلف که منجر به پاسخگو نبودن در برخی امور شده است. به همین جهت نیاز به وزیری داریم که زمینه رفع این نقص را فراهم کند. باید وزیری را انتخاب کنیم که به سایر نهادها و سازمانها اجازه دخالت در حیطه کار وزارت اطلاعات را ندهد. قانون هم همین را می گوید.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: اساسا فلسفه تدوین قانون تأسیس وزارت اطلاعات مصوب سال ۱۳۶۲ و قانون بعدی مجمع تشخیص مصلحت نظام مصوب ۱۳۷۴ ایجاد تمرکز در امور اطلاعاتی کشور بود تا از تداخل وظایف و مسئولیت ها و از موازی کاری جلوگیری شود و نهاد مسئول واحد به مجلس پاسخگو باشد. طبق این قانون بخش اطلاعات همه نهادها از جمله قوه قضائیه، سپاه پاسداران، ارتش و نیروی انتظامی، غیر از بخش حفاظت اطلاعات خودشان باید در وزارت اطلاعات متمرکز باشد.
نایب رئیس مجلس همچنین گفت: تبصره ۳ ماده ۱ قانون تاسیس وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی می گوید: هر یک از وزارتخانه ها و موسسات و شرکت های دولتی و نهادها و نیروی نظامی و انتظامی که در کسب اطلاعات تخصصی خود به مسائل امنیتی برخورد نمایند، همچنین هر گونه اطلاعاتی که مورد تقاضای وزارت اطلاعات باشد، موظف اند در اختیار وزارت اطلاعات قرار دهند. اگر همین یک تبصره اجرا می شد آن نقص ساختاری پدید نمی آمد. ولی به مرور برخی از نهادها حوزه فعالیت خود را گسترش دادند و وارد حوزه کاری وزارت اطلاعات شدند.
مطهری یادآور شد: از ابتدای انقلاب، وظایف امنیتی و اطلاعاتی سپاه پاسداران مشخص بوده و علاوه بر حفاظت اطلاعات خود شامل مخالفان مسلح مثل منافقین، گروه فرقان، پژاک و کومله و امروز داعش بوده و رصدهای اطلاعاتی سپاه قدس در خارج از کشور نیز وظیفه ذاتی آن شمرده شده است. این رویه، درست و پذیرفته شده بوده است.
وی اضافه کرد: اما در چند سال اخیر دایره کار این نهاد البته با انگیزه پاسداری از انقلاب اسلامی، وسیعتر شده و به موضوع رسانه ها و مطبوعات و خبرنگاران یا موضوع دانشگاه ها و دانشجویان و نشریات دانشجویی و مانند اینها گسترش پیدا کرده و طبعا به مجلس هم پاسخگو نیستند چون آن که می تواند مورد سوال و استیضاح قرار بگیرد وزارت اطلاعات است. این در حالی است که ما در جمهوری اسلامی مقام یا نهاد غیر پاسخگو نداریم. حتی مقام رهبری در مقابل مجلس خبرگان رهبری و در مقابل مردم پاسخگو هستند. امام علی علیه السلام می فرماید همان طور که حاکم بر مردم حقوقی دارد مردم هم بر حاکم حقوقی دارند و اساسا حق دو طرفی است. تنها کسی که بر همه حق دارد و کسی بر او حق ندارد خداست که خالق همه موجودات است.
نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: مشکل امروز مجلس با وزارت اطلاعات این است که به خاطر وضعیت موجود، وزیر اطلاعات نمی تواند به بسیاری از سوالات ما نمایندگان پاسخ بدهد. به عنوان مثال وقتی از وزیر اطلاعات درباره بازداشت مدیران کانالهای تلگرامی در آستانه سال ۹۶ سوال کردیم ایشان گفت این کار توسط نهاد دیگری انجام شده و خود من هم معترض هستم. همین طور زمانی که از بازداشت برخی دانشجویان و خبرنگاران یا افرادی که به اتهام جاسوسی بازداشت شده اند سوال می کنیم وزیر جوابی ندارد و می گوید از حیطه اختیار من خارج است. در نتیجه مجلس نمی تواند به وظیفه نظارتی خود در اجرای فصل سوم قانون اساسی درباره حقوق ملت عمل کند.
مطهری همچنین گفت: روشن است که این وضع قابل دوام نیست و باید راهی برای حل این معضل پیدا شود. وزیر اطلاعات باید فردی باشد که بتواند این معضل را با کمک مقامات عالی کشور حل و فصل کند به طوری که متولی اصلی اطلاعات در کشور وزارت اطلاعات باشد و سایر نهادهای اطلاعاتی کار تخصصی خود را انجام دهند. خلاصه حرف من این است که تکلیف ما نمایندگان مجلس با وزارت اطلاعات باید روشن باشد و وزیر باید حیطه کاری خود را مشخص کند. نمی شود که وزیر در امور مختلف بگوید از دست من خارج است. به این ترتیب بهانه های حقوق بشری نیز به دست دشمنان انقلاب اسلامی داده می شود و آنها از آن برای ایجاد فشار بر جمهوری اسلامی استفاده می کنند.
وی در پایان اظهار داشت: در واقع صحبت من فراتر از وزیر اطلاعات جناب آقای علوی است و آن حل یک معضل سیاسی و امنیتی کشور است که در چند سال اخیر آسیب هایی به نظام وارد کرده است. نگاه درست آقای علوی به مقوله اطلاعات و تلاش شان برای تغییر نگاه برخی کارکنان این وزارتخانه به مقوله حفظ نظام و رعایت حقوق ملت را درک می کنم ولی این کافی نیست بلکه وزیر اطلاعات باید به وضع موجود خاتمه دهد و از مجموعه اختیارات و حقوق وزارتخانه صیانت کند و در همه مسائل امنیتی و اطلاعاتی در مقابل مجلس پاسخگو باشد و این امر نیاز به صراحت و صلابت دارد که به فرموده امیرالمومنین علی (علیه السلام) کسی می تواند امر خدا را بر پا دارد که اهل مصانعه و رودربایستی و ملاحظه کاری نباشد. جناب آقای علوی در چهار سال گذشته مرد این میدان نبود، گرچه قدردان خدمات زیاد ایشان هستیم.
بروجردی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات: کشف و شناسایی اقدامات سرویسهای بیگانه کار ارزشمند وزارت اطلاعات است
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی اطلاعات ویژگیهای لازم برای تصدی چنین مسئولیتی را دارد گفت: صیانت اطلاعاتی در ارگانهای حساس نظام از طریق حراستها انجام میشود و این ماموریت مهمی است که وزارت اطلاعات با موفقیت انجام داده است.
علاء الدین بروجردی که در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات صحبت میکرد ضمن گرامیداشت یاد شهدای عرصهی امنیت ملی و سربازان گمنام امام زمان (عج) و همچنین شهید مدافع حرم محسن حججی گفت: بدون تردید وزارت اطلاعات یکی از مهمترین ارگانهای تاثیرگذار در عرصهی امنیت ملی است.
وی با اشاره به ویژگیهای شخصی علوی به عنوان وزیر پیشنهادی اطلاعات اظهار کرد: آقای علوی از ویژگیهای لازم برای چنین مسئولیت مهمی برخوردار است. تدین و ولایتمداری، تعامل و سعه صدر و در کنار آن قاطعیت، حساسیت، سرعت و تصمیم گیری به هنگام در ایشان کاملا مشهود است.
بروجردی تصریح کرد: در این چند سالی که به عنوان کمیسیون تخصصی مجلس با وی ارتباط نزدیکی داشتیم بارها موارد ارجاعی به کمیسیون امنیت را که با وزیر تماس میگرفتیم با دقت و حساسیت پیگیری کرده و نتیجه را اطلاع میدادند و این احساس مسئولیت در چنین جایگاهی ارزشمند است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس همچنین بیان کرد: بدنه وزارت اطلاعات مجموعهای که این مسئولیت خطر را به عهده دارند و عمل میکنند از مدیران ارشد تا نیروهای اطلاعاتی وظیفه خود را به خوبی انجام میدهند. افرادی ولایتمدار و متدین و کارا هستند و از نزدیک که در شورای امنیت کشور حضور دارم و چند تن از معاونین وزیر اطلاعات را هم در آنجا دیدهام میدانم که اشراف و حساسیت آنها نسبت به امور مهم بسیار بالاست.
بروجردی افزود: با توجه به اینکه در برخی از ارگانها قوه قضاییه و اطلاعات فرد با توجه به اختیارات قدرت پیدا میکند بیش از هر زمان دیگری باید به این فراز قرآنی توجه کند که عالم محضر خداست و حتمابا جلساتی هم که در زمینه ارزشهای اسلامی برگزار میشود این توجه در بدنه وزارت اطلاعات وجود دارد.
وی با اشاره به عملکرد و برنامههای وزارت اطلاعات اظهار کرد: اشراف اطلاعاتی در همه امور داخلی و خارجی بسیار حائز اهمیت است، کار ارزشمندی که نیروی قدس سپاه پاسداران خارج از مرزها جهت حفظ امنیت ملی انجام میدهد در صدر جهان منحصر به فرد و الگو است. البته دوستان اطلاعات ما هم بخشی از این امر مهم را انجام میدهند و به نوعی مکمل یکدیگر هستند.
بروجردی با اشاره به اظهارات مطهری به عنوان نماینده مخالف وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: شاید شما مطلع نباشید اما بنده مطلع هستم که شورای هماهنگای اطلاعات وجود دارد و هر هفته تشکیل جلسه میدهد و برادران سپاه و وزارت اطلاعات و دیگر ارگانها در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی تشکیل جلسه میدهند. ممکن است اختلاف نظرهایی باشد که طبیعی است و این طبیعت یک نظام آزاد مانند جمهوری اسلامی ایران است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس همچنین اظهار کرد: دنیا بداند اگر اقتدار به نمایش گذاشته میشود در پس پرده هماهنگی با محوریت جایگاه والای ولایت وجود دارد، مستحضر هستید که در تهران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی سازمانهای لاطلاعاتی دنیا با میزبانی ساواک و میهمانی سیا و موصاد همه جمع میشدند تا بتوانند به ژاندارم منطقه آن روز دنیا کمک کنند.
بروجردی افزود: اما امروز ایران قدرتمند در دنیا میایستد و آنچه که در سوریه و عراق و لبنان اتفاق افتاد نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران یک تنه حریف همه قدرتهای بزرگ دنیاست و این ویژگی مومنین است که از چنین پشتوانه عظیمی برخوردار هستند.
وی تصریح کرد: صیانت اطلاعاتی در ارگانهای حساس نظام از طریق حراستها انجام میشود و این ماموریت مهمی است که وزارت اطلاعات با موفقیت انجام داده است.
بروجردی به مقولهی جلوگیری از نفوذ دشمن هم اشاره کرد و گفت: معاونت ضد جاسوسی ماموریت مهمی دارد و اقدامات ارزشمندی داشته اما به حق سربازان گمنام نام گرفتند، بسیاری از مطالب را نمیتوان گفت، اما بدانند صدها مورد علیه نظام را معاونت ضد جاسوسی کشف و خنثی میکند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: وزارت اطلاعات ستاد ویژه مقابله با نفوذ را تشکیل داده است و هزار نفری که در معرض جاسوسی دشمن قرار دارند، دشمن توانسته بود از طریق همین سفرها و سمینارها در برخی از ارگانهای حساس افرادی را شناسایی و نفوذ کند که خوشبختانه وزارت اطلاعات توانست به موقع کشف شناسایی کرده و بسیاری از این افراد که شامل صدها نفر هستند مصون و واکسینه شدند و توطئه دشمن خنثی شد.
بروجردی خاطر نشان کرد: کشف و شناسایی اقدامات سرویسهای بیگانه کار ارزشمند وزارت اطلاعات است که توانست این نیروهای متخصص را حفظ کند تا دشمن نتواند برباید.
وی با اشاره به مساله تامین امنیت پایدار اظهار کرد: مفتخر هستیم که روسای سرویسهای اطلاعاتی کشورهای اروپایی به تهران میآیند و از وزیر اطلاعات میپرسند چه کردهاید که در محیطی که پیرامون شما بحران است از امنیت پایدار برخوردار هستید.
بروجردی تصریح کرد: اگر غفلت شد و حادثه تروریستی در مجلس پیش آمد، هوا فضای سپاه پاسداران کاری کردند کارستان و این افتخار ایران است که با 650 کیلومتر فاصله توانست برخلاف تبلیغاتی که انجام شده بود منطقه مورد نظر را مورد هدف قرار دهد.
وی در پایان مبارزه با تروریسم، رصد فضای مجازی و گسترش همکاری و تبادل اطلاعاتی با کشورهای دوست را از دیگر اقدامات این وزارتخانه عنوان کرد.
قربانی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات: وزارت اطلاعات به دور از سیاست زدگی و جریانی اداره شد
نماینده مردم آستارا در مجلس اظهارکرد: آقای علوی وزارت اطلاعات را به دور از سیاستزدگی و جریانی اداره کرد که از توانمندیهای وی میباشد.
محمد حسین قربانی نماینده مردم آستارا در مجلس که در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات صحبت میکرد گفت: خوشحال هستیم که یک بار دیگر آقای علوی مورد اعتماد رئیس جمهور واقع شد و آمادگی خود را برای پذیرش این مسئولیت سنگین اعلام کرد.
وی خاطر نشان کرد: وزارت اطلاعات از وزارتخانههای کلیدی و مادر یک کشور است و نیازمند مدیری توانمند و مسلط به امور میباشد.
این نماینده مجلس با بیان این که دو مقولهی بهداشت امنیت برای این کشور بسیار حائز اهمیت هستند گفت: خوشبختانه این دو وزارتخانه از دو مدیر توانمند برخورداراست.
قربانی با بیان اینکه نگاهها به وزارت اطلاعات سیاسی و جریانی بوده است اظهار کرد: درست است که همیشه اطلاعات به صورت هیزم آتش سیاست و اهرم جریانات سیاسی شمرده میشود اما وزارت اطلاعات به دور از آتش سیاستزدگی اداره میشود.
وی تصریح کرد: یادمان نرفته سر وزارت اطلاعات چه آورده بودند، اما اکنون درصد رضایتمندی افزایش پیدا کرده است. یادمان نرفته است دیروز وزارت اطلاعات از نظر نظر سنجی در پایینترین سطح رضایتمندی بود اما در حال حاضر بیش از 75 درصد مردم از عملکرد وزارت اطلاعات رضایت دارند.
نماینده مردم آستارا در مجلس همچنین بیان کرد: آقای علوی در طول چهار سال توانمندی خود را به اثبات رساندند و وزارت اطلاعات را از سیاستزدگی و جریانی خارج کردند که از توانمندیهای وی بوده است.
وی اظهار کرد: مگر نمیگویید بروید دنبال افراد کارآمد و میدانی، و امروز اگر ایشان سیاست زده، جریانی و حزبی عمل نمیکند آیا این بد است؟
قربانی در پایان اظهار کرد: در فضای منطقهای با مرزهای پرآشوب این نعمت که در امنیت قرار داریم با فداکاری همکاریهای ایشان به دست آمده است و باور دارم وزارت اطلاعات جزو پیچیدهترین وزارتخانههاست و علوی جزو زلالترین وزرایی است که روحانی معرفی کرده است.
حجتالاسلام سید محمودعلوی در دفاع از برنامههای خود:
وزارت اطلاعات بر پایه حلال و حرام اقدام میکند/ از رهبر انقلاب بخاطر اینکه اجازه سربازی دادند تشکر میکنم
وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات با حضور در صحن علنی مجلس به تشریح برنامههای خود و دفاع از آن پرداخت.

وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: اختیاراتی که به نهادها واگذار میشود یا مرجع ولایت دارد یا مرجع مجلس دارد. به اختیاراتی که از سوی رهبری واگذار میشود تمکین کرده و احترام میگذاریم و برای کاهش اختیاراتمان از این مسیر کوچکترین واکنشی نشان نمیدهیم.
حجتالاسلام سیدمحمود علوی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامههایش، با گرامیداشت شهدای وزارت اطلاعات، گفت: از مقام معظم رهبری به دلیل موافقت با ادامه سربازی اینجانب تشکر میکنم.
وی ادامه داد: امروز با وزارت اطلاعاتی مواجهیم که عرصه سربازانی فداکار، متعهد، مومن و ولایتمدار و دلسوز وحدت و امنیت ملی هستند. طی ۴ سال گذشته اهتمام بر حفظ استقلال وزارت، عدم وابستگی حزبی، کار کارشناسی بر محورهای راهبردی در دستور کار بود. در این مدت کار اطلاعاتی مردمپایه با مشارکت مردم و دانشپایه با چندین هزار کارمند در رشتههای دکترا و سایر مقاطع تحصیلی و پژوهشپایه از راهبردهای وزارت اطلاعات بود.
وزیر پیشنهادی اطلاعات افزود: وزارت اطلاعات در این مدت در جهت ارتقاء تجزیه و تحلیل اطلاعاتی اضافه بر تجمیع اطلاعات اهتمام ورزیده و تحلیلهای عمیقی را در عرصههای مختلف هم برای مسئولان تصمیمگیر و هم برای صاحبان تریبون ارسال کرده است تا هم تصمیمات مسئولان و هم هدایت افکار عمومی توسط صاحبان تریبون به نحو خوبی انجام شود.
وی گفت: در ۴ سال آینده نیز کار اطلاعاتی بر پایه احکام شرعی و رعایت حلال و حرام الهی با رعایت ارزشهای اخلاقی، قوانین نظام مقدس جمهوری اسلامی در همه جا از جمله با متهمان بر این پایه حرکت میکند و اگر با گلایه به حق رییسجمهور مواجه بودیم قطعا با برنامهها درصدد زدودن کوچکترین گلهها خواهیم بود.
علوی از انضباط مالی و هزینهکرد برنامهای اعتبارات و بهرهوری از منابع مالی، گسترش فعالیتهای عمرانی و ایجاد امکان مورد نیاز برای عملکرد بهتر سربازان امام زمان سخن گفت و ادامه داد: از ویژگیهای این دوره ثبات مدیریتی و تغییرات در حد ضرورت و آرامش و انسجام در مجموعه مدیریتی وزارت بود. مجموعه معاونان در حرکتی همافزا و همدلانه مسئولیتهای خود را انجام دادند و وزارت اطلاعات در همه ابعاد کار خود را دنبال کرده است.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری فرمودند وزارت اطلاعات در بخشهایی کار خود را خوب و در بخشهایی بسیار خوب انجام داده است، اما رهبری گفتند که در همه بخشها کارها باید «عالی» انجام شود.
وزیر پیشنهادی اطلاعات از رابطه خوب با جامعه اطلاعاتی سخن گفت و افزود: در آینده مبنای حرکت نیز همین خواهد بود. برنامه ارائه شده به مجلس برنامه انتزاعی نیست بلکه برنامهای مسبوق به گامهای عملی در 4 سال گذشته بوده است. صلاحیتها و استعلام صلاحیتها در این دوره ساماندهی شده و از تصمیمگیری فردی در این بخش جلوگیری شده است. شورای عالی تعیین صلاحیتها و رسیدگی به تعیین صلاحیتها تشکیل شده تا هم از حقوق افراد دفاع شود و هم از حقوق عامه مردم در زمینه واگذاری مسئولیتها که موظف به رعایت امانت هستیم.
علوی از مقابله با نفوذ دشمنان در این دوره خبر داد و افزود: جلوی نفوذ با پوششهای مختلف دشمنان را گرفته و زیر ضربه بردهایم و گزارش آن را به مقام معظم رهبری و رییسجمهور ارائه داده ایم که مورد لطف هر دو بزرگوار قرار گرفت.
وی آموزش در برابر نفوذ را از برنامههای وزارت اطلاعات برشمرد و افزود: از دو مسیر حراستها و معاونت ضدجاسوسی برنامههای آموزشی بسیار زیادی را برای مدیران سایر دستگاهها اجرایی کرده ایم و در زمینههای مکالمات تلفنی و تخلیه تلفنی آموزشهای خوبی داده شده است. با این آموزشها میزان تخلیه تلفنی و استخراج اطلاعات از سوی دشمنان با دشواریهای زیادی روبرو شده است.
وزیر پیشنهادی اطلاعات ادامه داد: تولید فیلم «روباه» در سال 1393 در جهت ارتقاء آگاهی عمومی برای مقابله با نفوذ دشمن تهیه و به نمایش عمومی گذاشته شد.
علوی ادامه داد: در عرصه اقتصادی بر دو محور امنیت اقتصادی و سلامت اقتصادی متمرکز شده و همین هدف را ادامه خواهیم داد. برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید فضای کشور برای سرمایهگذاری سرمایهگذاران از امنیت برخوردار باشد. سرمایه ترسو است و هرجا احساس خطر کند، فرار میکند به همین دلیل سیاستهای وزارت در برخورد با مفاسد اقتصادی همراه با تدبیری بوده که باعث خدشه به امنیت اقتصادی نشود یعنی نه برابری سلامت اقتصادی، امنیت اقتصادی آسیب ببیند و نه برای امنیت اقتصادی چشم بر سلامت اقتصادی بپوشیم به همین دلیل هم با مفاسد برخورد کرده و هم برخورد به گونهای بوده که امنیت اقتصادی مختل نشود و آسیب نبیند.
وی تاکید کرد: تا جایی که امکان بوده بر تحکیم اقتصادی تاکید داشته ایم. با یک شلیک یک گنجشک از پا در میآید اما هیچ گنجشکی روی درخت باقی نمیماند. برخورد با یک فعال اقتصادی موجب فرار سرمایه سایر فعالان اقتصادی میشود که وزارت به این مسئله توجه کرده است. هزاران میلیارد تومان فرار مالیاتی، هزاران هکتار زمینخواری، هزاران میلیارد تومان فساد اقتصادی و هزاران میلیارد تومان قاچاق کالا را مدیریت کرده و آنها را به بیتالمال بازگردانده است. در آینده نیز دامنه کار را افزایش خواهیم داد تا فساد از دامن نظام پاک شود.
وزیر پیشنهادی اطلاعات از همکاری با ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد و افزود: سرباندهایی که بالای 1000 تن مواد مخدر قاچاق میکند همکاری کرده و صدها تن مواد مخدر را کشف کرده و از بین بردهایم. بر 120 تیم تروریستی ضربههای کاری وارد کرده و بسیاری از سرکردههای آنان را به دَرَک واصل کرده است و بسیاری از سرکردههای تاثیرگذار آنان را به هلاکت رسانیدم. حدود هزاران فشنگ و دهها بمب کنار جادهای و دهها جلیقه انفجاری آماده انفجار را کشف و خنثی کرده است.
علوی ادامه داد: تنها شهید ما شهید عشوری طی 4 سال گذشته بوده است. ضربه به 120 تیم تروریستی آنهم فقط با یک شهید نشان دهنده برخورد هوشمندانه با تیمهای ترویستی است. استرداد آقای دولت زاده، استرداد آقای نیکبخت دیپلمات ربوده شده در یمن، استرداد 4 سرباز گروگان گرفته شده از اقدامات ما در بخش تبادل اطلاعات بوده است.
وی خاطرنشان کرد: طی این مدت از اینکه مسائل صنفی، مالی، اجتماعی و سیاسی به کیسهای امنیتی تبدیل شود جلوگیری کرده و موارد امنیتی را هم به گونهای هدایت کردیم که با راههای سیاسی، صنفی، مالی و اجتماعی قابل حل باشد.
وزیر پیشنهادی اطلاعات با اشاره به تقویت زیرساختهای فنی برای اشراف بیشتر اطلاعات، گفت: 300 درصد توان اطلاعات وزارت را ارتقاء دادهایم. تعامل سازنده با قوای سهگانه و نخبگان و اشراف صیانتی بر مسئولان بر دستگاه های مختلف از جمله اقدامات وزارت بود که در 4 سال آینده نیز تداوم خواهد یافت.
علوی با اشاره به برنامههای وزارت اطلاعات در حوزه سایبری گفت: جرائم امنیتی در حوزه سایبری به وزارت اطلاعات واگذار شده که در قالب امنیت تبادل اطلاعات انجام وظیفه میکنیم. آنچه که آقای دلخوش گفت از نوع اول و جرائم عمومی است که به وزارت اطلاعات مربوط نمی شود اما به دلیل روابط خوب ایشان با وزارت اقدامات خوبی در این زمینه انجام دادهایم و کار این افراد در گیلان محدود شده است اما وزارت اطلاعات بیش از این نمیتواند وقتش را به مسائل اجتماعی بدهد. اعضای عضو این کانال در استان گیلان نیم درصد هم نمیشوند.
وی با اشاره به سخنان انتقادی علی مطهری، گفت: از نکات ایشان تشکر میکنم. وزارت اطلاعات وزارتی قانونمدار است و در برابر اختیارات قانونی هر دستگاهی قانونمدار هستیم و از اختیارات خودمان نیز صیانت میکنیم. ایشان به گونهای فرمودند که گویا کسی به اختیارات قانونی ما تعدی کرده است در حالی که چنین چیزی نیست. اختیاراتی که به نهادها واگذار میشود یا مرجع ولایت دارد یا مرجع مجلس دارد. به اختیاراتی که از سوی رهبری واگذار میشود تمکین کرده و احترام میگذاریم و برای کاهش اختیاراتمان از این مسیر کوچکترین واکنشی نشان نمیدهیم. اگر رهبری تمام اختیارات ما را به نهاد دیگری واگذار کند دست ادب به سینه میزنیم.
وزیر پیشنهادی اطلاعات ادامه داد: در برابر اختیاراتی هم که مجلس به نهادهای دیگر واگذار میکند دست ادب به سینه میزنیم.
علوی تصریح کرد: تعامل و همفکری با دستگاههای اطلاعاتی از جمله اطلاعات سپاه در وضعیت خوبی است. رهبری از این تعامل خوب با اطلاعات سپاه ابراز خوشحالی کردهاند. ما هم خوشحالیم که با این همدلی رهبر عزیزمان را خوشحال کردهایم.