ترامپ: از سرناچاری و برای حفظ اتحاد داخلی آن را امضا کردم و این لایحه دارای نقص و بر خلاف منافع و مصالح بین المللی آمریکا است./ رییس کمیسیون اروپا با ابراز نگرانی از تحریم ها: این تحریمها میتواند تأثیری منفی بر نهادهای اروپایی از جمله شرکتهای نفت و گاز داشته باشد. اتحادیه اروپا این حق را برای خود محفوظ میداند که تدابیر متقابلی به کار بندد./ کرملین: آمریکا با تصویب تحریمهای جدید ضدروسی جنگ تجاری تمامعیاری را اعلام کرده است.

رئیسجمهوری آمریکا تحریمهای مصوب کنگره این کشور علیه سه کشور ایران، روسیه و کرهشمالی را امضا کرد.
به گزارش اعتدال، یک مقام کاخ سفید اعلام کرد، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا تحریمهای مصوب کنگره علیه روسیه، ایران و کرهشمالی را امضا کرده است.
بر اساس این گزارش، این تحریمها همچنین اختیارات ترامپ برای کاستن از تحریمها علیه مسکو را محدود میکند.
این تحریمها در حالی در کنگره به تصویب رسیده که با توجه به موافقت اکثریت قاطع سناتورها و نمایندگان آمریکایی، وتوی آن برای ترامپ غیرممکن به نظر میرسید.
کلیان کانوی، مشاور کاخ سفید در گفتوگو با شبکه خبری فاکس نیوز، به امضا رسیدن این تحریمها توسط ترامپ را تایید کرده است.
بیانیه ترامپ پس از امضای تحریمهای ایران، روسیه و کرهشمالی
رئیسجمهوری آمریکا پس از امضای تحریمهای مصوب کنگره این کشور علیه سه کشور ایران، روسیه و کرهشمالی بیانیهای صادر کرد.
در متن بیانیه دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا آمده است: من امروز مصوبه موسوم به «مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریمها» را امضا کردم. هرچند با تدابیر سرسختانه برای مجازات و مقابله با رفتارهای بیثباتکننده و خصمانه ایران، کرهشمالی و روسیه موافق هستم، این مصوبه به طور قابل ملاحظهای دارای نقص است.
ترامپ ادامه داد: کنگره در مسیر پرشتاب خود برای تصویب این تحریمها، بندهایی را شامل کرده که مشخصاً غیرقانونی هستند. به عنوان نمونه، هرچند من با دیدگاههای موجود در بندهای ۲۵۳ و ۲۵۷ این مصوبات موافق هستم، اما این بندها تصرف در اختیاراتی که بنا به قانون اساسی منحصراً به رئیسجمهور تعلق دارد، محسوب میشود.
وی اعلام کرد: علاوه بر این، بند ۲۱۶ این مصوبات، اختیاراتی به کنگره میدهد که مبتنی بر آن بتواند قوانین را خارج از روند مشخص شده در قانون اساسی تغییر دهد. این مصوبات یک دوره بازبینی را مشخص کرده که در آن، رئیسجمهور از انجام اقدامات خاصی محروم شده است. همچنین بخشهای خاصی از بند ۲۱۶ با تصمیمهای پیشین دیوان عالی منافات دارد.
رئیسجمهوری آمریکا در این بیانیه همچنین آورده است: بندهای مشخصی از جمله ۲۵۴ و ۲۵۷ اختیارات رئیسجمهور برای دست زدن به ابتکارعملهای دیپلماتیک را با مشکل مواجه میسازد.
ترامپ در پایان بیانیه خود خاطرنشان کرد: دولت من از کنگره انتظار دارد که از تمسک به این مصوبات برای مانعتراشی در تعاملات مهم ما با همپیمانان اروپایی خود در راستای حل مناقشه اوکراین پرهیز کند.
واکنش اتحادیه اروپا به امضای تحریمها توسط ترامپ
اتحادیه اروپا به امضای مصوبات اخیر کنگره آمریکا توسط رییسجمهوری این کشور که شامل اعمال تحریمهایی علیه روسیه، ایران و کرهشمالی میشود، واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، به دنبال امضای تحریمهای مصوب کنگره آمریکا علیه سه کشور ایران، روسیه و کرهشمالی توسط دونالد ترامپ، ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا نسبت به این اقدام ابراز نگرانی کرد.
رییس کمیسیون اروپا گفت: ما باید از منافع اقتصادی خود در برابر آمریکا دفاع کنیم و این کار را خواهیم کرد.
این مقام اجرایی اتحادیه اروپا خاطرنشان کرد: این تحریمها میتواند تأثیری منفی بر نهادهای اروپایی از جمله شرکتهای نفت و گاز داشته باشد و این موضوع بر منافع اتحادیه اروپا اثر دارد.
وی ادامه داد: در نشست سران گروه ۲۰ در هامبورگ و نشست گروه ۷ در ایتالیا گفته بودم که اگر آمریکاییها چنین اقدامی به عمل آورند، ما واکنش متناسب را ظرف چند روز نشان خواهیم داد.
این مقام اروپایی گفت که اعتقاد دارد اروپا همچنان یک همپیمان آمریکا است و از این رو ضروری است که چنین اقداماتی با مشاوره و هماهنگی صورت گیرد.
رئیس کمیسیون اروپا تأکید کرد: در هنگام اجرای چنین تحریمهایی، منافع اروپا همواره باید مدنظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: در غیر این صورت اتحادیه اروپا این حق را برای خود محفوظ میداند که تدابیر متقابلی به کار بندد.
یونکر اظهار کرد: اتحادیه اروپا تحریمهای خود علیه روسیه را دنبال میکند اما اجرای توافقهای مینسک گروه ۷ را مستلزم میسازد که در قبال تحریمها تصمیم مشترکی اتخاذ کرده و با یکدیگر همکاری داشته باشند.
وی اضافه کرد: قوانین آمریکا ممکن است تأثیری ناخواسته بر منافع اتحادیه اروپا در حوزه امنیت انرژی داشته باشد. این تحریمها میتواند به حوزههایی نظیر حملونقل و سیستمهای خطوط انتقال سوخت تاثیر بگذارد.
یونکر همچنین گفت که تحریمهای جدید آمریکا میتواند بر تلاشهای اروپا بر ایجاد تنوع در منابع انرژی خود تأثیر بگذارد.
واکنش روسیه به امضای تحریمهای جدید آمریکا علیه روسیه
همزمان با اعلام کاخ کرملین که قانون تحریم ضدروسی با امضا یا بی امضای دونالد ترامپ اجرا می شد، وزارت خارجه روسیه نیز تاکید کرد با فشارهای جدید آمریکا به زانو در نمی آید.
کاخ کرملین مقر ریاست جمهوری روسیه روز چهارشنبه و پس از امضای قانون تحریم های جدید علیه این کشور، ایران و کره شمالی توسط رئیس جمهوری آمریکا، اعلام کرد: تایید این قانون در واقع تغییری ایجاد نکرد، زیرا این سند بدون آن هم اجرا می شد.
دیمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش امکان پاسخ دادن به تحریم های جدید آمریکا، خاطرنشان کرد: امضای این مصوبه خبر جدیدی نیست، زیرا لایحه با امضای رئیس جمهوری یا بدون چنین امضایی خودکار قانون می شد و به این ترتیب در واقع هیچ چیزی تغییر نمی کند.
خبرگزاری اسپوتنیک نیز به نقل از واسیلی نبنزی نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، نوشت: مسکو را نمی توان با تحریم ها به زانو در آورد.
وی گفت: آنها (طرف آمریکایی) باید خوب از این واقعیت آگاه باشند که با چنین اقداماتی به زانو در نمی آییم و مقاومت ما در هم شکسته نمی شود.
دیمیتری مدودف، نخستوزیر روسیه به دنبال امضای تحریمهای مصوب کنگره آمریکا علیه سه کشور ایران، روسیه و کرهشمالی توسط دونالد ترامپ، از این اقدام واشنگتن انتقاد و اعلام کرد: آمریکا با تصویب تحریمهای جدید ضدروسی جنگ تجاری تمامعیاری را اعلام کرده است.
نخستوزیر روسیه در ادامه خاطرنشان کرد که در شرایط کنونی شانسی برای بهبود روابط کشورش با آمریکا وجود نخواهد داشت.
مدودف تصریح کرد: رئیسجمهوری آمریکا با امضای تحریمهای جدید علیه روسیه عواقب متعددی به بار خواهد آورد.
مدودف در تشریح این عواقب اظهار کرد: نکته اول این است که با چنین اقدامی، کورسوی امید برای بهبود روابط ما با دولت جدید آمریکا خاموش میشود.
نخستوزیر روسیه ادامه داد: نکته دوم این است که آمریکا با چنین اقدامی جنگ تجاری تمامعیاری علیه روسیه اعلام کرده است.
به گزارش اسپوتنیک،وی اعلام کرد: نکته سوم این است که دولت ترامپ با این اقدام ناکارآمد بودن تمام و کمال خود را از طریق انتقال تحقیرآمیز اختیارات قوه مجریه به کنگره نشان داد که این امر تغییراتی را در تعادل قدرت در حلقههای سیاسی آمریکا به وجود میآورد.
مدودف پیشبینی کرد که این تحریمها برای دهههای آینده اعمال شود و تنشهای بسیاری را در روابط مسکو و واشنگتن ایجاد کند.
وی همچنین گفت که ساختار سیاسی آمریکا ترامپ را کاملا بازی داده و از این رو پیشبینی میشود که رئیسجمهوری آمریکا کنار گذاشته شود.