رهبرشیعیان عربستان به جرم اعتراض به سیستم دیکتاتوری و سرکوب آلسعود همراه 6 شیعه دیگر به اعدام محکوم شده است؛
رهبرشیعیان عربستان به جرم اعتراض به سیستم دیکتاتوری و سرکوب آلسعود همراه 6 شیعه دیگر به اعدام محکوم شده است؛این اقدام که به نوعی توحش علیه آزادی بیان است میتواند تبعات مرگباری برای ریاض در پی داشته باشد.
به گزارش اعتدال به نقل از خانه ملت، خانواده «شیخ نمر النمر»، اعلام کرد دادگاه عالی عربستان حکم اعدام رهبر شیعیان عربستان را تایید کرده است. محمد النمر برادر شیخ نمر اعلام کرد «دادگاه تجدید نظر و دادگاه عالی حکم [اعدام] را تایید کردند و پرونده به وزارت کشور ارسال شده است و سپس برای امضا به دربار پادشاه احاله خواهد شد.»
با اعلام تایید حکم اعدام «شیخ نمر النمر» ، توسط دادگاه تجدید نظر و دادگاه عالی ریاض بار دیگر موضوع حقوق بشر در عربستان مورد توجه رسانه ها قرار گرفته است. این حکم به وزارت کشور ارسال شده تا به تایید پادشاه سعودی برسد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، موضوع بازداشت و محاکمه شیخ النمر به سال 2012 باز می گردد. در حدود یکسال قبل دادگاه بدوی حکم اعدام وی را صادر کرد. این حکم اعتراضات مردمی زیادی را در عربستان و برخی کشورهای دیگر در پی داشت.
ساکنان منطقه شرقی عربستان 10 تا 15 درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند و بر روی زمینی زندگی می کنند که در زیر آن منابع غنی نفتی وجود دارد. منابعی که حاکمان سعودی سود آن را می برند و مردم این منطقه در آن سهمی ندارند. در سال 2009 سازمان دیدبان حقوق بشر اعلام کرد که حکومت سعودی با مردم منطقه شرقی نژادپرستانه رفتار می کند. اما سران سعودی این اتهامات را رد کرده و برخورد شدیدتری را با شرکت کنندگان در تظاهرات آغاز کردند.
در میان انتقادات حقوق بشری گفته می شود «محمد بن نایف» وزیر کشور و ولیعهد ملک سلمان قصد دارد از این پرونده ضد پادشاه استفاده کند و او و فرزندش را در تنگنا قرار دهد. برخی ناظران معتقدند که پادشاه سعودی هیچ دخالتی در امور امنیتی و زندانیان ندارد و این پرونده بطور کامل در اختیار محمد بن نایف قرار دارد.
نکته جالب اینجاست که هشت پسر از دوازده پسر ملک سلمان پادشاه عربستان برکناری پدرشان را از قدرت خواستارند. یکی از شاهزاده های مخالف عربستانی گفت هشت فرزند از دوازده پسر باقی مانده پادشاه عربستان از اقدام درجهت برکناری ملک سلمان هفتاد و نه ساله و جایگزین کردن برادر هفتاد و سه ساله سلمان به جای وی حمایت می کنند.
اگرچه ممکن است که سرنوشت شیخ نمر به سوژهای در جهت جنگ داخلی شاهزادههای سعودی تبدیل شده باشد اما موضوع ریشهای اینجاست که آلسعودی به نوعی توحش در مقابل حقوق بشر دچار شده است و مدعیان حقوق بشر چشم بر این موضوع بستهاند.
محمد النمر برادر شیخ باقر النمر هشدار داده است که اعدام برادرش «شاید واکنشهایی را به دنبال داشته باشد که عربستان خواهان آن نیست.»
وی همچنین با بیان این که 6نفر دیگر نیز در صف اعدام هستند گفته است که 3 نفر از محکومین به اعدام در لحظه بازداشت نابالغ بودهاند. علیالنمر ، برادرزاده شیخ نمر نیز به اعدام با قطع سر توسط شمشیر و مصلوب شدن در ملاء عام محکوم شده است.
برخوردهای خشمگینانه و سرکوب تمام منتقدین آل سعودی اعم از شیعه و سنی منجر به شکل گیری التهاب پنهان سیاسی در جامعه عربستان شده است. توحش سعودی علیه حقوق بشر زمانی برای ریاض کشنده و مرگبار میشود که عربستان با کسری بودجه در کنار منازعات داخلی شاهزادههای فربه مبتلا شده است.
عربستان همواره تلاش کرده است با ولخرجی بحرانهای اجتماعی را کنترل کند. در جریان وقوع انقلابهای دومینویی علیه دیکتاتورهای عرب خاورمیانه ، آلسعود با افزایش شدید حقوقها و همچنین تعطیلات برای کارکنان خود از اعتراضات جلوگیری نماید؛این رویکرد با شکست عربستان در جریان جنگ نفتی منجر به ورشکستگی این کشور شده است.
در نهایت می توان گفت که اعدام احتمالی شیخ نمر و دیگر معترضان جرقه آتش کشیده شدن باروت نارضایتیها در ریاض منجر خواهد شد.